Şimdi Ara

Yeni Peugeot 308 motorin alımı sonrası sorun (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
5.063
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aracla alakalı degılde benzın ıstasyonuyla alakalı sanırım. Çünkü Honda cıvıc ve Golf araclarla ıkı kere ard arda 20 liralık benzın alıp ıbrenın hıc oynamadıgını bılıyorum. Hadı golfte gosterge mekanık ama cıvıcte dıgıtal gosterge var. Aracta sıkıntı olacagını sanmıyorum tek sorun ıstasyon olabılır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpernbugra

Söylediğimiz gibi hocam, yalnız unutmayın gösterge büyük ihtimalle lineer değildir, ona da takılmayın sonra. Hayırlı olsun tekrar

Evet hocam zaten lineer değil, ilk yarım kadran ile son yarım arasında ciddi fark var. Belki, 200-300 Km fark var.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • quote:

Orijinalden alıntı: GOXIN

Aracla alakalı degılde benzın ıstasyonuyla alakalı sanırım. Çünkü Honda cıvıc ve Golf araclarla ıkı kere ard arda 20 liralık benzın alıp ıbrenın hıc oynamadıgını bılıyorum. Hadı golfte gosterge mekanık ama cıvıcte dıgıtal gosterge var. Aracta sıkıntı olacagını sanmıyorum tek sorun ıstasyon olabılır.

Hocam aynı benzin istasyonundan aldım bugün sorun değilmiş, ama aslında bir sorun 5 litre altı algılanmamakta bu suretle 5 lt üstü alınca çözüldü sorun.

Zaten dijital ve mekanik gösterge birbirine bağlı bu arada, mekanik hareket etmeyince dijitalde oynamıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: krstarica

100 liralık yakıt sonrası düzeldi, arkadaşlar. Servisle görüştüm, 5 litre altını algılamıyormuş, önce 30 TL koydum ki bunu test etmek için sonra 70 TL koydum, ayrı ayrı arttı. Yardımcı olan herkese teşekkürler.

Absürd bir sorun ancak yapacak bir şey yok.

Herhangi bir arıza olmaması güzel gözünüz aydın. Depolarımız 60 litre, büyük sayılır 5 litrenin altını algılamaması normal sayılabilir.
  • Merhabalar.. Bahsettiğiniz durum bir sorun değil, aracın size önlem almanızı sağlayan bir faydası. Dizel araçlarda mazotunuzun kalmaması durumunda mazot pompası mazot yerine motora hava gönderecektir. Enjektörler havayı yakamayacağından -motora hareketi veremeyeceğinden- dolayı araç yoluna devam edemeyecektir. Dizel araçlarda böyle bir durum varken aracın (sizin göremeyeceğiniz) yedek mazot deposu olması çok normaldir. Konsoldaki ibrenin sıfıra gelmesi demek tam anlamıyla aracınızda mazot kalmadığı anlamına gelmiyor. Hemen gidip mazot almanız anlamına geliyor:)

Zaten bir de şöyle bir durum var ki, deponuzu çeyreğin altına düşürmenizi şahsen önermem. Akaryakıttaki tortular, pislikler deponun altında toplanıyor. Düşük seviyede mazotunuz olunca bu pisliklerin hepsini içeri çekmiş olacaksınız. Çeyrek depodan aşağısında arabayı hareket ettirmemeye özen gösteriniz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: denizerus

Merhabalar.. Bahsettiğiniz durum bir sorun değil, aracın size önlem almanızı sağlayan bir faydası. Dizel araçlarda mazotunuzun kalmaması durumunda mazot pompası mazot yerine motora hava gönderecektir. Enjektörler havayı yakamayacağından -motora hareketi veremeyeceğinden- dolayı araç yoluna devam edemeyecektir. Dizel araçlarda böyle bir durum varken aracın (sizin göremeyeceğiniz) yedek mazot deposu olması çok normaldir. Konsoldaki ibrenin sıfıra gelmesi demek tam anlamıyla aracınızda mazot kalmadığı anlamına gelmiyor. Hemen gidip mazot almanız anlamına geliyor:)

Zaten bir de şöyle bir durum var ki, deponuzu çeyreğin altına düşürmenizi şahsen önermem. Akaryakıttaki tortular, pislikler deponun altında toplanıyor. Düşük seviyede mazotunuz olunca bu pisliklerin hepsini içeri çekmiş olacaksınız. Çeyrek depodan aşağısında arabayı hareket ettirmemeye özen gösteriniz..

Tavsiyeleriniz için teşekkürler, dikkate alacağım.

iyi günler

• depoyu fulleyin şamandra bayram etsin 20 lira 4.5 -5 litre depoya inemeden kaybolmuştur .

dün akşam full den 50 TL benzin aldim 10 küsür litre pompayi takmasiyla çıkarmasi bir oldu önceki aracim lpg idi 50 liralik alinca (lpg ) bayagi bir bekliyordum başinda

başliginizida degiştirin benzin demişsiniz fakat içerde dizel ...
  • Artık en az 50 TL alıyorum ki hem araç sağlığı hem de şamandıra vb. durumların önüne geçmek adına.
  • konuyu hortlatıyorum..aynı sorun az önce başıma geldi..bendeki durum yakıt seviyesi düşük uyarısı geldi ışık yandı ibrede sondaki kırmızı şeritin sonuna kadar çıkıyor.20 liralık aldım hiç oynamadı farkedince döndüm bir 20 liralık daha aldım yine oynamadı yine yakıt seviyesi düşük uyarısı verdi ibre aynı yere kadar çıktı .öğrenci halimizle 40 lira gitti..acil olarak tavsiyede bulunun arkadaşlar.sorun araçta mı istasyonda mı?yok yere gidip çirkeflik yapmayayım adamlara.. aksi durumda olay tazeyken hemen gidip konuşup çözmeye çalışcam..hayır yani aldığım 40 liralık mazot nereye gitti onu çözemedim
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozay_407

konuyu hortlatıyorum..aynı sorun az önce başıma geldi..bendeki durum yakıt seviyesi düşük uyarısı geldi ışık yandı ibrede sondaki kırmızı şeritin sonuna kadar çıkıyor.20 liralık aldım hiç oynamadı farkedince döndüm bir 20 liralık daha aldım yine oynamadı yine yakıt seviyesi düşük uyarısı verdi ibre aynı yere kadar çıktı .öğrenci halimizle 40 lira gitti..acil olarak tavsiyede bulunun arkadaşlar.sorun araçta mı istasyonda mı?yok yere gidip çirkeflik yapmayayım adamlara.. aksi durumda olay tazeyken hemen gidip konuşup çözmeye çalışcam..hayır yani aldığım 40 liralık mazot nereye gitti onu çözemedim

bence bi 50 tl lik yakıt al ondan sonra yine konuşalım burda :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

konuyu hortlatıyorum..aynı sorun az önce başıma geldi..bendeki durum yakıt seviyesi düşük uyarısı geldi ışık yandı ibrede sondaki kırmızı şeritin sonuna kadar çıkıyor.20 liralık aldım hiç oynamadı farkedince döndüm bir 20 liralık daha aldım yine oynamadı yine yakıt seviyesi düşük uyarısı verdi ibre aynı yere kadar çıktı .öğrenci halimizle 40 lira gitti..acil olarak tavsiyede bulunun arkadaşlar.sorun araçta mı istasyonda mı?yok yere gidip çirkeflik yapmayayım adamlara.. aksi durumda olay tazeyken hemen gidip konuşup çözmeye çalışcam..hayır yani aldığım 40 liralık mazot nereye gitti onu çözemedim

merhaba ben sonradan öğrendim ki, pejo araçlarında olan birşey genelde ancak diğer araçlarda da olabilir tam bilmiyorum ama 5 litre ve altı yakıtı algılamıyor depo yani isterseniz, depoyu 20 liralık ala 10 kere ayrı ayrı alın ibre dipte olur, ama depo ful olur. Ama 5 lt üstü aldığınızda eski yani 40 liralık alın daha önce aldıklarınızla birlikte toplanacaktır. Yani, 40 tl lik ayrı ayrı aldığınızın üstüne 40 tl lik 1 seferde yakıt alın depo bir anda 80 lira almış gibi okuyacak.

SIkıntı yoktur, diğer bir seçenek şamandıra takılı kalması, ben bir keresinde diğer aracımda 150 liralık almıştım, tekirdağa giderken böyle çıkmamıştı, sonra yolda sert bir çukura girince hop diye attı, ibre yolda giderken birden. BAzen takılmada olabiliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: bodrum

quote:

insan yaşadıkça öğreniyor işte=) heyecan yapmaya gerek yokmuş 50 tl lik aldım normale döndü.

• citroen c3 te yaşadım aynı sorunu 100 tl aldım düzelmedi.Şamandra sorunudur araç garantisi varsa servise götürün.Ama çok takmazsanız 1 haftaya düzeliyor.
  • bu kronik bir problemdi eski 308 de belli bir seride görüldü sonra halledildi aynı kronik problem devam ediyor olabilir servise göstermekte fayda var birde şunu öğrenmek lazım depo şekli nasıl depo şekli araca göre değişiyor bunu sorun derim
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bodrum

quote:

insan yaşadıkça öğreniyor işte=) heyecan yapmaya gerek yokmuş 50 tl lik aldım normale döndü.

hallolduğuna sevindim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 20'şer liralık yakıt almaya üşenmiyor musunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: S.Yalçın

20'şer liralık yakıt almaya üşenmiyor musunuz?

Birincisi sorun 2 sene once ikincisi,kimin ne kadar yakit alacagi sizi hic alakadar etmez

• quote:

quote:

Birincisi sorun 2 sene once ikincisi,kimin ne kadar yakit alacagi sizi hic alakadar etmez

Bu yaşınıza kadar evlat niyetine kompleks mi büyüttünüz?

Benim için yakıt almak başlı başına bir iş, ben ciddi ciddi üşendiğim için empati yaptım. Siz neye takıldıysanız artık?
  • quote:

quote:

quote:

Benim için yakıt almak başlı başına bir iş, ben ciddi ciddi üşendiğim için empati yaptım. Siz neye takıldıysanız artık?

Yakit almaya useniyorsunuz ama buraya aspurd bir mesaj yazmaya usenmiyorsunuz usengecliginde turleri var demek ki. Tez konusu olur,gercekten.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Yakit almaya useniyorsunuz ama buraya aspurd bir mesaj yazmaya usenmiyorsunuz usengecliginde turleri var demek ki. Tez konusu olur,gercekten.

Maddi gücünüz olduğu halde (sıfır araç alabilecek kadar) gıdım gıdım yakıt almanızdan anlamalıydım ya geç oldu. Sorun sahibisiniz. Haberiniz olsun.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.