Şimdi Ara

Yeni Peugeot 308 (2014 sonrası - Ana Konu) (946. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30.780
Cevap
291
Favori
1.599.890
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
44 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 944945946947948
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Evet kırılacak bir sensör yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu gün aracımı çalıştırdığımda yağ seviyesi düşük tamamlayınız diye uyarı çıktı ve servis ışığı yandı. Tabi servise gittik bakımına 4 bin km kadar var araç 1 kt kadar yağ eksiltmiş yarım litre yağ koydular bunun için servis kaydı açıldı faturalar yazıldı dedim bilsem böyle meşakkatli kendim koyardım:)) bu arada yarım litre yağ 25 lira. Ustaya bu motorlarda yağ yakma problemi mi var dedim ısrarla yok dedi bu zamana kadar hiç bir arabamda yağ eksiltme problemi yaşamadım tabi böyle aşırı besleme turbo bi aracımda olmadı. Yağ eksilten 1.2 prutec var mı başka?

• asker_ilbey A kullanıcısına yanıt
    Aracın kaç km de bilemiyorum ama benimki yaklaşık 58 bin km oldum. Şimdiye kadar şeytan kulağına kurşun bir kere bile yağ eklemem gerekmedi. Her uzun yol öncesi mutlaka kontrol ederim. Hiç eksiltme görmedim.

Eksiltiyorsa bir sorun vardır ve bence servisin ciddi anlamda ilgilenmesi gerekir. Önemli bir konu üstüne gitmenizde yarar var.
    Yarım litre yağ 25 lira mı!?!? Total ineo first koymadılar mı?

Bakıma kadar (4000km dermişsiniz) tekrar yarim litre yağ eksiltirse sorun var demektir, yanliz turbo besleme benzinli çoğu marka motorunda yağ eksiltme var ve üreticiler bunu normal karşılıyor.

Tabi 10-15bin km de 0.5-1lt gibi.

• necdetpek kullanıcısına yanıt
    61bin km de. Servis sıkıntı olmadığını söyledi gayet normal bir durum gibi karşıladılar. Hatta bakıma az kaldı yağ değişecek zaten dedim olsun biz ekleyelim yinede dediler. Zaten 3 lt yağ alıyo dedi bunlar. Bu arada orta kolçak içinde yazı yazmıştınız garantiden değişmek için 1 ay oldu hala ses yok geri dönüş yapmamışlar genel merkezden tam komedi

• 208 ACTIVE 1.6 HDi 92 hp dizel manuel almayı düşünüyorum... sizce nasl
  • quote:

Orijinalden alıntı: plukod

208 ACTIVE 1.6 HDi 92 hp dizel manuel almayı düşünüyorum... sizce nasl

Fiyat nedir?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar alttaki linkte 2 ayrı garanti uzatma var Biri Full servis diyor diğeri Artı garanti bunların farkı ne? Artı garanti bayağı zamlanmış bu full garanti daha ucuz gibi ne diyorsunuz yapılır mı? Bu garanti uzatma işi para tuzağımı yoksa gerçi bir bakımı dışarıda yaptırsak 500 tl lik bakımı kaça yaptırabiliriz ki?

Ayrıyeten CEP muhabbeti bitince forum daha okunası yazılası olmuş. Hep böyle devam etmesi dileğiyle.

Yeni Peugeot 308 (2014 sonrası - Ana Konu)

Yeni Peugeot 308 (2014 sonrası - Ana Konu)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emurat -- 28 Eylül 2017; 11:17:59 >

• emurat E kullanıcısına yanıt
    Full servis periyodik bakımlarda ücret alınmıyor aşınan parçalar dahil.

• quote:

Orijinalden alıntı: necdetpek

Bizim araçlarda klasik anlamda lastik basınç sensörü yok.

Lastiklerin birbirlerine göre dönme sayılarını kontrol eden bir sistem var. İnik olan diğer lastiklarden farklı dönmeye başlayınca bunu algılıyor ve uyarı veriyor.

O nedenle lastik havalarını ayarlayınca, araç çalışır durumdayken lastik durumlarını hafızaya aldırmak gerekiyor.

Sonra bu hafızadaki duruma göre kıyaslamalar yaparak kontrol ediyor. Lastik sensörlüler kadar hızlı reaksiyonu yok ama onlar gibi fazla arıza da yapmıyor.

Techno paket ise detaylarına ulaşamadığım bir araçç Fiyat olarak ise doluluğunu bilmiyorum ama CEP'ler gibi ciddi bir indirimle gelmiş gibi görünmüyor.

Benim araçta 4 ayda iki kere vida girmesi nedeniyle lastik gözle farkedilmeyecek seviyede inmeye başladığında uyarı vererek tam da uzun yol öncesi görevini başarı ile yerine getirmişti. Sistem fena çalışmıyor. Güvenilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: rknrsln

quote:

Orijinalden alıntı: necdetpek

Bizim araçlarda klasik anlamda lastik basınç sensörü yok.

Lastiklerin birbirlerine göre dönme sayılarını kontrol eden bir sistem var. İnik olan diğer lastiklarden farklı dönmeye başlayınca bunu algılıyor ve uyarı veriyor.

O nedenle lastik havalarını ayarlayınca, araç çalışır durumdayken lastik durumlarını hafızaya aldırmak gerekiyor.

Sonra bu hafızadaki duruma göre kıyaslamalar yaparak kontrol ediyor. Lastik sensörlüler kadar hızlı reaksiyonu yok ama onlar gibi fazla arıza da yapmıyor.

Techno paket ise detaylarına ulaşamadığım bir araçç Fiyat olarak ise doluluğunu bilmiyorum ama CEP'ler gibi ciddi bir indirimle gelmiş gibi görünmüyor.

Benim araçta 4 ayda iki kere vida girmesi nedeniyle lastik gözle farkedilmeyecek seviyede inmeye başladığında uyarı vererek tam da uzun yol öncesi görevini başarı ile yerine getirmişti. Sistem fena çalışmıyor. Güvenilir.

Gerçekten de öyle. Klasik lastik sensörlü bir kaç arabada sürekli uyarı ile karşılaşıp tedirgin olmuştum. Havaları kontrol ettiğimde ise sorun yoktu. Yine de uyarı gelmeye devam ediyordu.

Bizdeki sistem ise kolay arıza yapmayan bir şekilde çalışıyor. Antalya'dan gelmeden önce lastik havalarını kontrol ettiğimde o an farketmedim ama lastiklerden birine 32 yerine 38 hava basılmış. Yola çıktıktan 2-3 km sonra uyarı aldım. Başka bir benzincide tekrar kontrol ettiğimde arka sağ lastik havasının 38 olduğunu görmüştüm. Sadece indiğinde değil, her türlü dengesiz durumda uyarıda bulunarak aslında sürüş güvenliğini de arttıran bir özellik.

• turkeril kullanıcısına yanıt
    85.000 diyor sitesinde...
  • quote:

208 ACTIVE 1.6 HDi 92 hp dizel manuel almayı düşünüyorum... sizce nasl

Çok pahalı. B sınıfı ve orta donanım. O paraya neler alınır neler.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

85.000 diyor sitesinde...

85 bin TL'ye harbiden ikinci neler neler alınır. B segment araca çok. Evet piyasa uçuk ama napalım. Ben ikinci el en dolu 308'i sizin bu fiyattan çok daha ucuzuna aldım.

• Admin mesajımı niye sildin??

• Yeni Peugeot 308 (2014 sonrası - Ana Konu)

Yeni Peugeot 308 (2014 sonrası - Ana Konu) Merak edenler için 1.2 turbo otomatik yakıt değerleri

• 308 için 16 inç jant arıyorum arkadaşlar ( siyah sac jant ) 5x108 ebatlarında. satmak isteyen olursa p.m atabilir
  • Hareket halindeyken elektronik el frenini çekersek ne olur arkadaşlar deneyen var mı?

Depo ölçümüyle yol bilgisayarı değerleriniz birbirini tutuyor mu ?
  • 
Sayfa: önceki 944945946947948
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.