Şimdi Ara

YENİ PEUGEOT 3008/E 3008-(2024 MODEL) (55. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.088
Cevap
73
Favori
97.962
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
2 oy
Sayfa: önceki 5152535455
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar ben 1.2 hybrid allure paket 2025 model aracımı yaklaşık 1 yıldır kullanıyorum . Bu süreçte dikiz aynasında ses vardı servisten değişti, tabela okuma sorunu vardı servis halletti arada kafasına göre yanıp sönüyor bunlar dışında nir de klimanın sıcak ayarda farkettiğim kadarıyla arkaya soğuk önlere sıcak üflüyor. Böyle bir sorunşa karşılaşan var mı acaba?
    Bir de şu yazılımla radarı açtırıp acc gibi özellikleri açtıran var mıdır memnun mudur?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Merhaba.

ben sanıyorum eylül ayında yaptırmıştım güncellememi.

aracı her daim şarjda başında beklemiyorum ancak bence de şarj hızı (dc) yavaşladığını düşünüyorum.Yorumunuzu görünce yazmak istedim.

DC de yazın havalar daha sıcak olduğunda anlık 150 lere bile vurduğunu ortalama 110-120 ile şarj olduğunu görüyordum.

60-70 KW larla şarj oluyor bunu soğuk havalara bağlıyordum.

Çözüm için yapılacak bir şey olursa paylaşırsanız sevinirim.

Geleceği düşünerek kuskulanmak yersizdir, Cünkü gelecek düsünsekte düşünmesekte gelecektir. ;)
  • P64 kasa kodlu1.6 phev sahibiyim, büyük cam suyu deposu bilen var mı acaba?

Malum mevcut depo 2 lt

Diğer sorum bu araçlar için cam sileceği hangi model oluyor acaba?

Fıskiye silecek lastiğine entegre malumunuz.

Merhabalar, e3008 ile e5008 arasında kullanılan sistem veya yazılım olarak bir farklılık var mı bilmiyorum ama bende e5008 var, aracımı mart 2025'te almıştım, 2 ocak tarihine kadar sitemdeki AC şarj istasyonlarında sıkıntısız şarj ediyordum, ilk defa 2 ocakta araç kendiliğinden şarj kesmeye başladı AC'de, önce 10 dk sonra 6-7 dk'da. DC'de sorun yoktu, birkaç gün sonra tekrar denedim, bu kez en fazla 10 sn sonra şarj kesti, 2 aynı firmanın 2 farklı şarj istasyonunda 4 kez bu durum oluştu, aynı gün farklı bir firmanın AC şarj istasyonunda yarım saat kesintisiz şarj ettikten sonra şarjı kendim bitirdim. 10 Ocak'ta sorun düzelmişti, ancak tam değil, ilk başta 45 dk şarj oldu, sonra tekrar taktım 3 saat kesintisiz %80'e kadar şarj ettim, AC'de %80'de kendiliğinden şarj bitirme özelliğini kullanıyorum. 25 Ocak tarihine kadar herhangi bir sıkıntı yaşamadan AC'de yine kendi sitemdeki şarj istasyonlarında sorunsuz şarj ettim, 25 ocakta 2 istasyonda yine 5-10 sn kadar, bir başka istasyonda ise 5-6 dk kadar sonra şarj kesti. 26 Ocakta ise tekrar sitemdeki AC şarj istasyonunda tekrar şarj etmeyi denediğimde yarım saat kesintisiz şart etti ve yine kendim kestim. Bu kez 27 ocakta (Yani dün) yine şarj etmeyi denediğimde yine sitemdeki aynı firmanın iki farklı şarj istasyonunda denediğimde yine 5-10 sn kadar sonra şarj kesildi. Tekrar geçen sefer kesinti olmayan evime yakın başka bir yerdeki Zeplin marka şarj istasyonuna gittiğimde şöyle ilginç bir şey oldu. Araç yine şarja başladı, 5-10 sn sonra tekrar şarj kesti ve bu kez şarj kendiliğinden yeniden başladı, 5 dk kadar şarj ettim, ama şarjı kesip tekrar kendiliğinden başlaması kafama takıldı. Şarjı kendim durdurdum ve tekrar başlatmaya çalıştım, önce başladı ve yine 5-10 sn sonra şarjı kesti, tekrar istasyon şarjı başlatmaya çalıştı ama bu kez şarjı kestiğinde kırmızı ışık önce yandı sonra yine beyaz ışık yanıp sönmeye başlamıştı. Bu kez yine denemek için yanında bulunan DC şarja takıp başlatmaya çalıştığımda aracın gösterge panelinde "şarj kesintiye uğradı" dedi. Araca bindim, aracı çalıştırdım "elektirikli çekiş sistemi arızası" diye uyarı verdi ancak araç gidebiliyordu, araç kitlenmemişti. Bu kez yine oturduğum sitedeki AOS'nin (sitedeki tüm DC ve AC sağlayıcı bu marka) DC istasyonuna gittim, aracı kapatıp şarja takmadan önce 10 dk kadar resetlenmesini bekledim, 10 dk sonra tüm ikaz ışıkları sönmüştü, DC şarjda ise sorun yoktu. Düne kadar hep AOS'nin AC şarj istasyonlarında sorun olduğunu düşünüyordum, Peugout'un elektrikli araçlarını akım sorunlarına karşı hassas olduğunu, akım ve voltajda olabilecek sorunlardan dolayı aracın şarjı durduğunu okumuştum, o yüzden araçta sorun olabileceğini hiç düşünmemiştim, çünkü ben hiçbir şey yapmadan 8 gün sonra kendiliğinden düzelmişti, ancak dün Zeplin'de de yaşadığım sorunun üstüne eve dönüp otoparkta sorun yaşadığım istasyonda AC şarjda Peugout e-2008'in sorunsuz bir şekilde 45 dk'dır şarj olduğunu görünce bugün servise götürdüm aracı, zaten bakım zamanı gelmişti, bahane oldu İlk aldığım yerde güncellemenin mutlaka serviste yapılması gerektiğini söyledikleri için Araca bugüne kadar herhangi bir güncelleme de yapmadım, güncelleme yapsam sorun ondan kaynaklı olabilir diyeceğim, şarj soketinde sorun olsa DC'de de şarj almazdı, inventör arızası desek o zaman da araç kendisini kilitliyormuş hareket ettirmiyormuş, BMS yazılımı desem e ben güncellemedim, 9 aydır sorunsuz çalışan yazılım kendi kendine nasıl bozulacak, geriye bir tek sensör sorunu kalıyor gibi.

Sizde bu şekilde herhangi bir sorun oldu mu? Uzun oldu biraz ama cevap verirseniz sevinirim.

• Deeper D kullanıcısına yanıt

e3008/5008 sistem yazılım olarak fark olacağını sanmıyorum stellantis grup içinde bu batarya ve yazılımı kullanan bir çok farklı marka model var.Teknik olarak bilen farklılık varsa yazabilir

Ben şimdiye kadar hiç ne ekran kapanması vs problemi yaşadım nede AC/DC şarj kesmeyle alakalı bir problem yaşadım.Voltajla alakalı problemlere karşı araç kendini korumaya alıyorsa bilemiyorum.

Araçlarımız ne yazık ki uzaktan bağlantıları olmadığından sorununuzun kendi aracınızın yazılımı kaynaklı olmadığını düşünüyorum.

Dediğim gibi ben araçla ilgili hiçbir problem henüz yaşamadım. Yazın uzun yolda şarj performansı vs de yeterli ve iyiydi.Tüketim yazın hatta baharda (klimasız) gayet iyiydi.Kış ve klima ısıtması olunca özellikle kısa mesafede fazla bu aralar.

Benim problemim sanki güncelleme sonrası şarj hızı çok düştü dc de? onu da sadece arabaya bağlamıyorum bazı sarj operatörleri 120 ilk istasyonlarda da 60-70 verebiliyor.Ben güncelleme öncesi-sonrası deneyimleri merak ediyorum.

Şehir dışı yüksek kw lı makinelerde durumlar nasıl?

Geleceği düşünerek kuskulanmak yersizdir, Cünkü gelecek düsünsekte düşünmesekte gelecektir. ;)

• abutment A kullanıcısına yanıt

Hocam diş hekimi misiniz onu da sorayım önce, Abutment görünce sorayım dedim :D

DC'de 1 yerde denedim, onda herhangi bir sorun olmadı, orada 60 kw gücündeydi 55 ile çekiyordu ama ben güncelleme yapmamıştım. Bu 1 haftalık sürede neler oldu yazayım.

Servise götürdüm aracı, zaten bakımı gelmişti. Orada AC'de denemişler kesinti olmamış, tam aracı bana teslim edeceklerdi ki servis elemanı yanıma gelip "aracı size veremiyoruz yine çekiş sistemi arızası verdi" dedi. En azından ellerinde arızayı verdi diye biraz olsa rahatladım, en korktuğum şey "araçta bir sorun yok" deyip beni göndermeleri ve sonra sorun çıkmasıydı. Ertesi gün beni aradılar "12v'luk akü bitmiş ondan olmuş aküyü şarj ettik" dediler. Bu da perşembe günüydü, cuma sabah aracı almaya gittim, aküyü kontrol ettiniz mi akü böyle çabuk bitmez dedim, "kontrol ettik olabilir kış aylarında" dediler :D araca geçtik, servis sorumlusu düğmeye bastı yine "elektrikli çekiş sistemi arızası" dedi :D artık sinirimden gülmeye başladım. Neyseki yine ellerinde veriyor arızayı, "hocam dosyanız zaten oluşturulmuştu, biz yeni bir akü deneyelim 1-2 gün elimizde kalsın araç" dediler, pazartesi tekrar aradılar "hocam aküyü değiştirdik yine verdi, merkeze yazdık cevap bekliyoruz, isterseniz aracınızı alın" dediler, ben de bu şekilde aracı kullanmak istemediğimi söyledim. Pazartesiden beri bekliyorum, 3 gün oldu şimdilik ama 1 haftadır araç bende değil sonuçta. Yedek araç de veremeyeceklerini söylediler, anca parça siparişi gerekirse sipariş verildikten sonra yedek araç verebiliyorlarmış.

Chatgpt'ye sorayım dedim, çok ilginç cevaplar verdi. Benim bunları da size uzun uzun yazma amacım şu anda artık buradan bir çözüm almak değil, ola ki buradan birinin de başına gelecek olursa ne yapacağı konusunda yol göstermesi. Her neyse, Chatgpt'nin verdiği cevap "Aküden de değilse OBC şarj modülü değişimi" diyor, aracın garantisi olduğu için kafam rahat, bir de bu elektrikli araçlarda en azından parçaların değişimi kolay, akaryakıtlı araçlar gibi 100 parça yok sonuçta. Bakalım artık durum ne olacak buna göre buradan da yine yazarım. Umarım benden başkasının başına gelmez, ama gelecek olursa yardımcı olur diye düşünüyorum.

• 
Sayfa: önceki 5152535455
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.