Şimdi Ara

YENİ PEUGEOT 3008 ANA KONU (798. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
15 Misafir - 15 Masaüstü
5 sn
62.449
Cevap
636
Favori
2.484.358
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
75 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 796797798799800
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fme06

    ara ara foruma göz atıyorum. forum, arabalarımızın eksisi yada artısı konusunda bilgi paylaşımı için açılmış olmasına rağmen her fırsatta mevcut hükümete ve kendiminde mezun olduğum imamhatiplere laf sokma gafletinde olan(senin beğenmediğin imamhatiplerden başbakan,cumhurbaşkanı ve birçok ekonomi,bilim ve eğitim alanında söz sahibi olmuş insanlar çıkmıştır)şahıs paris imam hatip mezunu ifadesiyle kendince bizleri küçümsemeye kalksada elhamdülillah biz bizide senin gibileride iyi biliriz.aslında yazacak çok şey var ama burası siyaset meydanı değil.eğer yapabilirsen sadece ekonominin bu çok kötü!!! olduğu dönemlerde aldığın yüz küsür binlik aracın olumlu ve olumsuz yanlarını sağa SOLA yatmadan anlatırsan seviniriz. şimdi diyeceksinki, kardeşim vergiler şöyle zamlar böyle. haklısın. o zaman açarsın vergi ve zamlarla ilgili bir sayfa görüşlerini orada paylaşırsın.ama burası peugeot 3008 sayfası. konumuz bu kadar yalın ve basit. umarım anlamışsındır. yoksa eğer vergi ve zam konusuna gireceksek, televizyon ekranlarında bir başbakan çıkıp ete şukadar zam süte bu kadar zam,akaryakıta o kadar zam vs. zamları nefes almadan saydığı açıklamayı hatırlatırlar ve gülerler. dip not. herkesi eleştir ama imam hatiplilere laf etme. diğer forumdaşlarımdan özür dilerim.kusura bakmayın.kalın sağlıcakla.

    Yazınızdan sonra kim yazmış diye yarım saat geriye dönük okudum.sonunda buldum veee bingo.kim dersiniz malum şahıs .yani forumun sahibi.çok ayıp ve aşağılık bir benzetme olmuş.kendi üslubu ile cevap vermek lazım.terbiye ile alakalı tabiki

    Bu durum politik bir şey değil,imam hatip tercih meselesi,eleştirilecek bir şey de değil.



    Kimse o zat ın burjuva ozentisine laf etmis mi?



    Herkes haddi ve edebi dahilinde toplumdaki yerini almalı.

    Karşılıklı saygıda kusur edilmemeli.doğrusu budur.

    Burası ortak paylaşım platformu insanları rencide edecek kelimeleri özenle ayırmamız lazım.

    Sen fransız koleji mezunu olabilirsin ama burası TURKİYE

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaşlar bugün arabayı yıkadım ve içini temizledim. Bu esnada arabanın içi hava alsın diye uzun bir süre 4 kapı açık kaldı. Acaba ondan mıdır bilmiyorum ama temizlik sonrası kontağı çevirdiğim anda "ENERJİ TASARRUF MODU AÇIK" diye bir uyarı verdi ve multimedya ekranı kapandı. Kontağı geri çevirdim, sonra tekrar denedim yine aynı uyarıyı verdi ama marşa bastığımda herhangi bir sorun olmadı. Bu uyarı neden çıkmış olabilir? Forumlara biraz bakındım akü bitmeye yakın gibi şeyler yazılmış ama 6K km'de de akü bitmez herhalde değil mi?
  • Bugün aracımı temizlenmesi için otoyıkamaya bıraktım ve fırça kullanmamalarını ısrarla söyledim ama eleman değişince kullanmışlar. 😞 black kısımlar kılcal cizik dolu bunun bir çözümü var mı arkadaşlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heroh -- 11 Ekim 2017; 21:10:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Delpo41 kullanıcısına yanıt
    Radyo vs araç kontak kapalıyken açmış olabilirsiniz.Bir süre sonra kendiliğinden kapanır.Bundan kaynaklanmış olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • heroh H kullanıcısına yanıt
    Ne kadar dikkat ederseniz edin black kısımlar kılcal çiziklere maruz kalacaktır. En lüks araçlarda bile bu böyledir. Kafanıza takmayın.
  • icemy İ kullanıcısına yanıt
    Yazdığımdan beri araştırmalara devam ettim. ECO MODE Peugeot araçlarda aküyü korumak için devreye giren bir sistemmiş. Sanırım bende de 4 kapı sürekli açık kaldığı ve hem ön hem de arka ışık belli bir süre sürekli açık kaldığı için devreye girmiş olabilir. Sanırım belli bir süre araç çalıştıktan sonra akü tekrar depolanacaktır.

    Yabancı forumlarda özellikle kontak açık yarım saat civarı radyo dinlemelerden sonra sistemin devreye girdiği söyleniyor.
  • Delpo41 kullanıcısına yanıt
    Kapılar açıkken ışıklar yanacağı için olabilir.Radyoda ben kontak kapalı iken biliyorum ama açık ve araba stop halindeykende olabilir.Ama arıza değil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: acquiles

    üretim tarihleri hangi dönem bu araçların ? şu an satılan araçalrda var mı acaba.
    yani belli bir dönemden sonraki tüm araçlardamı var yoksa belli bir aralıktaki araçlarda mı, konu biraz detaya gidecek bu problem için görünen.

    Direk hatırlamıyorum net tarihleri ama yakın tarihlerdi.

    Bugün tekrar çağırdılar servise.

    Diskler ve balatalar değişmiş; fren esnasındaki problem giderilmiş.

    Diğer sorun içinse, Fransa'dan gelen uzmanın talimatlarınca ön takımda belirli noktalar fabrika bültenindeki tork değerleri ile sıkılmış. Benimle tekrar çıkmak istediler teste.

    Sorun ilk aldığım zamandaki gibi minimum seviyede. Tamamen sıfırlanmamış.

    Daha sonra teknik danışman arkadaşla, yeni gelen bir Allure test aracıyla çıktık.

    Sonuç :-) Tamamen aynı sorun. Özellikle, 115-116-117 km. hızlarda genel olarak 110-125 km. arası, elleri bırakınca direksiyonda bir süre sonra başlıyor titreme. GT-Line'larda kromaj detaylar olduğu için daha net belli oluyor ayrıca. Hele pürüzsüz bir yolsa ve CC aktifse, kesinlikle belli oluyor... Olmadıysa bile hızı +1 +1 ve -1 -1 şeklinde yapınca başlıyor sorun.

    Bazen yapıyor bazen yapmıyor; çevre yolunda bugün farklı araçları bir hayli km. denedik.

    1.2 benzinli dahil hepsinde var aynı durum. Sorun diyemiyorum ama var...

    Daha sonra 5008 Allure ile denedik :-)

    Ve aynı alt yapı olduğu için aynı durum 5008'de de mevcut :-)

    Peugeot'a detaylı bir rapor yazacaklar; durumu video ile kayıt altına aldılar, araçların şase numaralarını ve sorunları kayıt ettiler.

    İşin ilginci Fransa'dan gelen uzmanında, Göral'daki arkadaşlarında dediği üzere ilk defa benim tarafımdan bu sorunun dile getirilmiş olması.

    Ben sorunu ortaya çıkarıp "ahanda işte bakın" dediğim an şaşırıyorlar :-)

    Neyse bakalım şimdilik sorun minimum seviyede tekrar. Ön takımda muhtemel değişecek birşeyler var ama nedir bilmiyorum. Çünkü kontrol sonrası minimum seviyeye düştü...

    5008 dahil hepsinde olmasıda dediğim gibi hatalı bir parça kullanılmış olması gibi geliyor...

    Bu arada araçların hepsi 2017 model.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Korzay35


    quote:

    Orijinalden alıntı: kocaballi


    quote:

    Orijinalden alıntı: Korzay35

    Merhaba arkadaşlar;

    İzmirde 3008 allure elegance paket dizel otomatiğe sıfır 171 000 tl fiyat aldım, iş dolayısıyla Ankaradayım burda sıfır 166000 tl fiyat verdiler.



    2017 gt line diZel otomatik nappa deri döşemeli 3500 km deki aracada 170 bin fiyat aldım, sıfırı 190 bine geliyor sanırım.



    Sizce 170 e nappa döşemeli gt line mı kırmızı renk yada sedef beyaz sıfır allure elegancemı 166 bine ? Çok arada kaldım, yardımlarınızı bekliyorum.





    Ankara fiyatlarını nereden kimden aldınız acaba?

    Abc otomotivden aldım Ankara fiyatlarını.

    Göral 165'e bırakıyordu en son yakınım için sorduğumda.

    Beyaz, Allure EP + Bagaj.




  • tanriseven T kullanıcısına yanıt
    Bu tip problemlere aşırı duyarliyimdir olsaydı farketmemem mümkün değil. Muhtmelen 2016 olduğum için bu noktada bir fark var benim Araçta.



    Takp edelim, detaylı bilgi için teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tanriseven T kullanıcısına yanıt
    Benim araçta 2017 hatta 30.05 iniş tarihi böyle bir problem dikkatimi çekmedi şuana kadar tekrar kontrol edeceğim.

    2016 da çıkmış bir aracın 2017 de majör hatalar içermesi iyi bir durum değil

    Açıkcası benim aracımda yapılan koltuk tamiratıda çok içime sinmedi haftasonu tekrar servise gideceğim anladığım kadarıyla bu konuda yayımlı bir servis bültenide var.

    1PP8-C5GW011GQ0-The front seat cover has come away from the rear shell of the front seat

    Koltuk değişimi talep etmek çok anlamlı olurmu bilmiyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Esk-3008 -- 12 Ekim 2017; 7:14:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar bugun 1.2 allure ep aracımı teslim alacağım inşallah. Aracın üretim tarihi 03.2017 . Aracı teslim alırken dikkat edeceğim hususlar var mıdır? Bir arkadaş akü sorunundan bahsetmişti bekleyen araclarda yanlış hatirlamiyorsam. Aku olcumu falan yaptirsammi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Delpo41

    Arkadaşlar bugün arabayı yıkadım ve içini temizledim. Bu esnada arabanın içi hava alsın diye uzun bir süre 4 kapı açık kaldı. Acaba ondan mıdır bilmiyorum ama temizlik sonrası kontağı çevirdiğim anda "ENERJİ TASARRUF MODU AÇIK" diye bir uyarı verdi ve multimedya ekranı kapandı. Kontağı geri çevirdim, sonra tekrar denedim yine aynı uyarıyı verdi ama marşa bastığımda herhangi bir sorun olmadı. Bu uyarı neden çıkmış olabilir? Forumlara biraz bakındım akü bitmeye yakın gibi şeyler yazılmış ama 6K km'de de akü bitmez herhalde değil mi?

    Akü koruma sistemi. sıkıntı yok.dörtlüleriniz açıksa dahi bir süre sonra kapatır dörtlüleri.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: heroh

    Bugün aracımı temizlenmesi için otoyıkamaya bıraktım ve fırça kullanmamalarını ısrarla söyledim ama eleman değişince kullanmışlar. 😞 black kısımlar kılcal cizik dolu bunun bir çözümü var mı arkadaşlar.

    bu bölümler boyasız plastik parçadır. fırça ile yıkamak tabiki çizer ama üstünde toz biriksin, yolda giderken bu toz bile çizer. yapacak birşey yok. tüm araçlarda bu şekildedir isterse porche olsun.
    çiziklerin sayısı arttığında cila ile bir miktar azaltabilirsiniz ama doğru ürünü seçmelisiniz. ağırtıcı bir pasta kullanırsanız daha fazla çizersiniz.

    fırçadan, kirli/tozlu bezli silmekten, tozlu yüzeyi yıkamadan silmekten, kuş pisliği varsa bunu su ile yumuşatıp yüzeyden almadan direk bez ilseseilmekten, peçete veya pamuklu olmayan sert yüzeyli bir bez kullanmaktan kaçının. bunlar sadece çiziklerin artmasını azaltır




  • 3008 için gönderilmiş servis bültenler listesi. bazıalrı forumda da sorun olarak paylaşılmış konular

    1PP8-A2AW014BQ0-Banging noises_knocking under the body on the right-hand side

    1PP8-A2AW0142Q0-Banging at the rear of the vehicle in the tailgate area

    1PP8-B1GW012MQ0-Information _ Temporary discharge of water vapour, white smoke without odour coming from the grille and under the bonnet

    1PP8-B1HW01EPQ0-Lighting of the _UREA_ emission control warning lamp - If fault code P2202 or P2207 is present

    1PP8-B1HW01EUQ0-Lighting of the emission control warning lamp with UREA warning lamp - If fault code U059E is present

    1PP8-B1HW01FTQ0-Lighting of the diagnostic warning lamp - With fault code(s) P1434, P1435 in the engine management ECU and fault code B2E1A in the fuel additive ECU

    1PP8-B1KW011RQ0-Illumination of the diagnostic warning lamp with or without loss of power - In the presence of one or more of the following fault code(s) P1461, P0405

    1PP8-B1KW011SQ0-Lighting of the engine diagnosis warning lamp on the instrument panel - If fault code U059E is present

    1PP8-B1KW0115Q0-Information _ Presence of fault code P20E9 memorised in the engine control ECU

    1PP8-B2CW016EQ0-Information _ Noise and vibration in the passenger compartment

    1PP8-B2FW010CQ0-Noise, banging when changing from forward gear to reverse

    1PP8-B3BW011ZQ0-Knocking from the rear suspension

    1PP8-B3EW012FQ0-Locking handle for the steering column adjustment broken

    1PP8-B3EW0111Q0-Banging, creaking in the front axle when driving over a speed bump or on a poor road surface

    1PP8-C3AW010ZQ0-Information _ Maintenance and cleaning of the chromed exterior trims and marque badges

    1PP8-C4AW010DQ0-Vibration of the bonnet

    1PP8-C5BW012CQ0-Fault in the alignment between the tailgate and the roof (Tailgate too high or too low)

    1PP8-C5DW012EQ0-The ambience lighting of a front door does not work

    1PP8-C5DW012GQ0-Information _ Display of the message _Auto braking sensor obstructed, clean the windscreen_ on the multifunction screen and the braking warning lamp (orange) lights up on the instrument panel

    1PP8-D4EW010HQ0-Information _ Opening of the vehicle’s 4 windows for no reason, vehicle locked

    1PP8-D5AW015RQ0-All of the connected data cannot be received (Traffic, weather, fuel, risk areas, points of interest, etc

    1PP8-D5AW015YQ0-Malfunctions of the NAC audio-navigation system

    1PP8-D6AW017KQ0-Malfunction of the left-hand or right-hand day running lamp

    1PP8-D6AW018CQ0-The boot is not locking automatically while driving

    1PP8-D6AW018LQ0-The alarm triggers all by itself

    1PP8-D6AW018NQ0-Coupure du combiné en roulage - Black screen - Lighting of the engine diagnostic warning lamp - If one of the fault codes U0028 96, U1F36 87, U1F25 87 is present

    1PP8-D6AW62Q0-Condensation (humidity) inside the headlamps and_or the front or rear lamp units

    1PP8-D6AW0186Q0-Information _ Variations in the engine speed displayed on the rev counter when changing from first to second gear, suggesting that the gearbox is slipping

    1PP8-C5HW012KQ0-Presence of water on the front seat carpets

    1PP8-C5GW011GQ0-The front seat cover has come away from the rear shell of the front seat

    1PP8-D6AW018GQ0-Malfunction of the automatic braking system with displaying of the message "Fault radar tracking disabled, distance check function deactivated" on the instrument panel - the cruise control no longer works - if one of the fault codes B125400, B120D86, B120A86 is present

    1PP8-B3FW0103Q0-Switching on of the "automatic parking brake OFF" warning lamp on the instrument panel - the electric parking brake is not applied automatically - the function cannot be reactivated on the multifunction screen menus - if fault code C155D is present




  • quote:

    Orijinalden alıntı: uzbaseem

    Arkadaslar bugun 1.2 allure ep aracımı teslim alacağım inşallah. Aracın üretim tarihi 03.2017 . Aracı teslim alırken dikkat edeceğim hususlar var mıdır? Bir arkadaş akü sorunundan bahsetmişti bekleyen araclarda yanlış hatirlamiyorsam. Aku olcumu falan yaptirsammi?

    aracınız garanti kapsamında. teslim alırken her özelliğini test etme şansınzı olmaycaktır.
    fiziksel bir kaporta/cam/lastik hasarına bakabilirsiniz zira bunları sonradan söylerseniz çok bir hakkınız olmaz.
    elektronik ve mekanik konularda garanti süresi boyunca destek alabilirsiniz.

    "Akü sorunu" olarak bir kroniik problem bulunmuyor.
    Diğer taraftan aracta yapılması gereken ve teknik bülten ile belirlenmiş noktalar şayet üretim tarhinden sonra yayınladıysa, teslim almadan önce bu işlemeler muhtmeelen yapılacaktır veya problem olup olmadığı kontrol edilecektir.




  • honour16 H kullanıcısına yanıt
    Ben 3 defadir balans yapmama rağmen 103-120 aralığında ve 113-115 aralığında çok belirgin olmak üzre titreme mevcut.

    Balans yaptırdığım yer yıllarca gittiğim ve bulunduğum yerin en tutulan yeri

    Yol testi yaptılar ve lastiklerde sıkıntı olmadığını söylediler.

    Lastikler Continental Conticross LX2 Grip kontrollu araç225/55/R18 ebatlarında

    Ne yapacağımı şaşırdım

    Yerde balans dediğniz araçta lastikler takılı iken mi yapılan?
  • Titreşim ile ilgili Peugeot merkezden aradılar az önce.



    İlgili sorunun başka araçlarda da tespit edildiği, fabrikaya gerekli raporların sunuma hazırlandığı ve muhtemel bir kampanya ile araçların geri çağırılacağı şeklinde bilgi verildi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hassey

    Ben 3 defadir balans yapmama rağmen 103-120 aralığında ve 113-115 aralığında çok belirgin olmak üzre titreme mevcut.

    Balans yaptırdığım yer yıllarca gittiğim ve bulunduğum yerin en tutulan yeri

    Yol testi yaptılar ve lastiklerde sıkıntı olmadığını söylediler.

    Lastikler Continental Conticross LX2 Grip kontrollu araç225/55/R18 ebatlarında

    Ne yapacağımı şaşırdım

    Yerde balans dediğniz araçta lastikler takılı iken mi yapılan?





    Boşuna uğraşmayın; sorun balans ile ilgili değil.



    Tavsiyem sizde sikayetvar.com üzerinden şikayet oluşturun. Biraz artınca benzer şikayetler, çözüm süreci hızlanacaktır...



    Benim uzun süre şikayetlerim sonucu ciddi olarak işin üzerine düştüler ve sorunu kabul ettiler...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tanriseven -- 12 Ekim 2017; 9:58:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: tanriseven


    quote:

    Orijinalden alıntı: hassey

    Ben 3 defadir balans yapmama rağmen 103-120 aralığında ve 113-115 aralığında çok belirgin olmak üzre titreme mevcut.

    Balans yaptırdığım yer yıllarca gittiğim ve bulunduğum yerin en tutulan yeri

    Yol testi yaptılar ve lastiklerde sıkıntı olmadığını söylediler.

    Lastikler Continental Conticross LX2 Grip kontrollu araç225/55/R18 ebatlarında

    Ne yapacağımı şaşırdım

    Yerde balans dediğniz araçta lastikler takılı iken mi yapılan?





    Boşuna uğraşmayın; sorun balans ile ilgili değil.



    Tavsiyem sizde sikayetvar.com üzerinden şikayet oluşturun. Biraz artınca benzer şikayetler, çözüm süreci hızlanacaktır...



    Benim uzun süre şikayetlerim sonucu ciddi olarak işin üzerine düştüler ve sorunu kabul ettiler...

    Teşekkür ederim bilgilendirme için.

    O zaman ben farklı bir müdahele de bulunmayayım o zaman.

    Beklemek mi gerekiyor bu durumda




  • 
Sayfa: önceki 796797798799800
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.