Şimdi Ara

Yeni Peugeot 2008 (2020) Ana Konu (79. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.506
Cevap
163
Favori
393.119
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
29 oy
Giriş
    Öncelikle aracınız hayırlı olsun, güle güle kullanın.. Tecrübelerini paylaşan araç sahiplerinin olduğu whatsapp grubuna katılmak isterseniz özelden cep numaranızı iletmeniz yeterli olacaktır..

Sorunuza gelecek olursak aracınızda otomatik klima olması lazım, Auto modunda neden kullanmıyorsunuz?

Klima sistemini kapatsanız dahi dışarıdan hava akışı olacaktır, dış menfezleri kapatma tuşu ile dışarıdan gelen akışı kesebilirsiniz ama bu seferde içeride buharlanmaya sebebiyet verecektir..

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Merhaba cok tesekkurler. Auto mod var. Fakat arabada bebek oldugu icin kapali olan klimadan soguk gelmesini istemiyorum.auto soft olarak mi secmeliyim?Tamamen kesmek icin ne yapmam lazim?
  • Cesc_ kullanıcısına yanıt

Dün sığacık - ankara yolculuğumu tamamladım. BU sabah itibariyle de aracı kiralamaşirketine teslim ettim. molalarla beraber 10 saate yakın sürüş yaotım.

Öncelikle benzin sarfiyatı: sığacıktan çıktım, araçta 2 diş benzin vardı, seferihisarda aracı fulledim. Ankaraya 3 diş kalmış ve yol bilgisayarına göre daha 200 km yol gidebilecek şekilde benzin vardı.

Kullanım tarzım; 90-110 arası yol şartlarına göre değişmekle beraber ortalama 6.4 lt olarak yaktı yol bilgisayarına göre. Kula rampalarında 6.6 ya çıksa da afyon - ankara arası yorgunluğun da etkisiyle 90 km sabit hızla 6.4e kadar düştü. fabrika verisi 4.4 lt olarak gösterilmiş, o tüketimi tutturmak için 80-max 85 km , klima kapalı, yazlık lastik, 18-20 derece havada falan seyahat etmek lazım. Yani ülkemiz şartlarında imkansız denilebilir.

Yol gürültüsü kabine pek gelmiyor. Afyon - sivrihisar arasında kafam da şiştiğiiçin, ve eşim uykuya daldığı için, radyoyu kapattım, süratimi 85 lere düşürdüm. Ufak bir lastik sesi dışında araçta çıt çıkmadı. 130lara kadar da rüzgar sesi pek duyulmuyor. BU arada 160 a kadar bana mısın demeden hızlanıyor araç. Yani bassan 200 ü çok rahat geçer de ben tedirgin oldum. Araç o süratlerde tedirgin etmiyor ama. yeni izmir otoyolunda 130 sabit hızla çok rahat ilerlersiniz bununla.

Öte yandan 2 haftada 3.000 km yol yaptım. bunun 1200 km kadarını şahsen ben , geri kalanını da eşim akrabaları gezdirmek amaçlı yaptı. Bu anlamda kadınların bu aracı kullanımı konusunda da birkaç bir şey karalamak isterim:

aracı kullanırken eşimin bana dediği şey şu oldu: trafikte rahatsız edilmiyorum bununla. Rahatsızlık derken, magandılıktan bahsetmiyorum, sıkışık trafikte önüne kırmak, yanına çok yaklaşmak gibi saygısızlıktan bahsediyorum. Bunda tasarımın etkisi büyük. ÖZellikle sıkışık trafikte yol istediğiniz ( yani sinyali verdiğiniz an ) geçmek istediğiniz şertitte seyreden araçlar size izin veriyor. Bunu ankarada yaşamıştım izmir de de yaşadım.

Sürüşte güven duyduğunu söyledi. Yerden yüksek yapısıyla yola üstten baktığı için kendini güvende hissettiriyormuş araç.

apple car playi çok sevmiş. Navigasyon konusunda sorun yaşamamış. Bu hususu dönüşte ben de deneyimledim. İpadi araca bağladım, filmin sesi hoparlörden geldi. Ben sesleri dinledim, eşim filmini seyretti.

Sevmediği kısımlar şöyle;

park çok zor. Özellikle geri park yaparken çok zorlandığını söyledi.

çantamı koyacak yer bulamıyorum. Torpido geniş olsa da orta konsolda küçük iki bardaklık dışında bir şey yok dedi. Hele 3 bayan oldularında bagaj zaten çantalarıyla dolmuş.

bardaklıklar küçük.

Kolçak yok diye belirtti.

Koltuklar çok rahatmış . ( ki buna ben de katılıyorum. Hem bel desteği ideal, hem de virajlarda sizi iyi saran bir koltuk var araçta.

Orta konsoldaki merdivenli yapı, eşyalarımı rhatlıkla senkronize edebilmemi sağladı dedi. Tabi bayanların kullanım alışkanlıkları bizler gibi değil. Dolayısı ile bu araç, özellikleri ile bayanların ihtiyaçlarını karşılıyor gibi geldi bana. Tabi mikra gibi bayanlara yönelik tasarlanmayan bir araç olduğunu da söylemem lazım. Bayanların da rahat kullanması için aracı gt line donanım sevyesi ile almak şart. Tam emin olmamakla beraber, o donanım seviyesinde kolçak, geri görüş kamerası, ön - arka park asistanı vs geliyor diye biliyorum.

Gelelim bana;

Ben küçük direksiyona alışamadım, direksiyonu üstten tutmak,kolumu uzun sürüşlerde ağrıttı. kolçak önemli değildi benim için zira direksiyonu her zaman iki elimle tutarım. Arka camın küçük olmasını sevmedim. İçinin aşırı kasvetli olmasını sevmedim. şahsi aracım i20, o daha ferah geldi bana mesela. Sevdiğim yanları ise; Motorunu ve gücünü çok sevdim. Yol tutuşunu sevdim. Yüksekliğini, yol sesini almamasını

Buna 300 k verir miyim derseniz ? Vermem diye düşünüyorum. Bu fiyata Skoda karoq çok daha iyi bir seçim olur diye düşünüyorum.

• Draconic D kullanıcısına yanıt
    Lütfen yanlış anlamayın affınıza sığınarak zamanında ben de aynı şeyleri yaşadığımdan yine de paylaşmak isterim.

Arabada bebek olsa da havalandırma / klima sistemi mutlaka ideal sıcaklıkta tüm mevsimlerde açık olması lazım, özellikle seyahat esnasında araçta bebek var ise.

Bu hem hava sirkülasyonu hem de sabit bir ısı olması amacıyla özellikle bebekler için çok önemli. Açılan cam veya olmayan hava sirkülasyonu çok daha kötü bir ortam oluşturuyor. Bu durumu doktorunuza da danışabilirsiniz.

Otomatik klima sistemi olan araçlar için ideal sıcaklık yaz kış auto modda 22.5 - 23 dür. Sistem bu aralıkta stabil tutar.

Sorunuza gelince aşağıdaki buton ile dışarıdan gelen hava akışını kesebilirsiniz.

Yeni Peugeot 2008 (2020) Ana Konu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tonny Stark -- 29 Mart 2021; 10:51:13 >

• Araca dün stepne altındaki boş teneke yere bitüself,kaput altına önce bitüself,üstüne ses yalıtım süngeri yapıştırdım.üstüne de keçeyi kapattım.
    Kaput ağırlaştı
    Şimdi sırada davlumbazlara pütür sürmek var.taş seslerini kessin yeter

Edit: bu arada aracın stepnede ki yalıtım malzemelerini beğendim.stepne altına bile keçe koymuşlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scorpion3560 -- 29 Mart 2021; 12:29:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: tasdemirmuhammed50

Allure ve allure dynamic arasında ki fark yanlış bilmiyorsam dynamic pakette allure pakete ek olarak şerit takip mesafe kontrol gibi güvenlik paketi oluyor

Dynamiklerin çoğunda 3d gösterge cam tavan yok

Şerit takip,uzun kısa far asistanı,levha tanım,gtline temasını hepsini 4 bin liraua yapıyorlar. İnstagramda pc.kod diye hesap var

Haritalar catcheleri sildim oldu😊

Fotoğrafları bekliyorum hocam.

• Önceki izlenimlerinizi cok güzel tamamlamışsınız hocam.

Eksi olarak tespitlerinizde görünen hususlar genellikle ya sonradan tanımlanabilen ya da GT & GT Line gibi donanımlarda eksik olmayan hususlar.

300₺ verince illaki alternatifler artıyor ancak 300₺ altında kalınacaksa Qashqai daha iyi bir tercih bence. Son demleri olduğu için B Suv fiyatına denk geliyor. Karoq aldığınızda görece eskimiş bir kasayı hem yüksek fiyattan almış oluyorsunuz hem de DSG riskini üstlenmiş oluyorsunuz (şahsen sorun yaşamadım senelerdir ama okuduklarınızdan bir acaba mı ! hep oluyor.) 2008'in en kuvvetli olduğu tarafı şanzımanı bence. EAT8 şanzıman erişilebilir fiyatlardaki en güvenli ve konforlu şanzıman gibi duruyor.

Aracın boyutları tam ölçülüp biçilip karar verilmiş gibi. B sınıfı hissiyatindan ziyade C Hatchback boyutu hissiyatı veriyor. Kullanırken sürüş pozisyonu pek çok B Suv'dan yüksek. Q2, Arona, Kamiq ile yanyana gelince üstten bakıyorsunuz mesela. Kaput heybetli bir izlenim veriyor. Araç da kendisine baktırıyor.

Ben aracı fiyatının en yüksek olduğu noktada alanlardanım. Türkiye şartlarında bu kadar ekonomik belirsizlikte geriye dönüp bakmayı bıraktım. Sonuç şu oldu ; şayet bütçenize uyuyorsa, ödeme şartları sizi yıpratmayacaksa canınız neyi istiyorsa, hangi aracı beğeniyor ve sahibi olmak istiyorsanız alıp gececeksiniz. Mantıkla yönetilen bir ülkede yaşamadığınız için araç seçiminde de bazen mantığı geride bırakıp duyguları ve arzuları takip etmekte yarar var.

Sağlıklı günler dilerim.

• Arkadaşlar aracın piyasası hakkında bilginiz var mı? Hızlı satılıyor mu? Yakın zamanda active otomatik ile aranıza katılmayı düşünüyorum ama sahibinden de favoriye etkilediğim arabalar uzun zamandır satılmadı. Siz ne düşünüyorsunuz?

Kısa dönemde alıp satmayı düşünüyorsanız hiç bir aracı satın almayın. Araç ihtiyacınız var ise 2008 doğru bir tercih olacaktır zira her ne kadar rakipleri şu bu denilse de 1 yılı biraz aşkındır piyasada olan 2008 in gerek tasarım, gerekse teknoloji olarak halen bir alternatifi yok.

• M.L.Crassus kullanıcısına yanıt
    Sizin eklediğiniz yorum da gerçekten faydalı bir katkı sağlamış..

Özellikle sonuç kısmına yürekten katılıyorum ..

• Yeni gt aracıma poliüretan kaplama yaptırmak istiyorum. Bulunduğum yerde suntek bulabildim. Farklı seçenekler var, kaput ve ön tampon birlikte 650$ civarı tutuyor. Komple tüm aracı kaplatma 2000$ a kadar çıkıyor. Önerileriniz neler?

• araçta yakıt tüketimi göstergesi çalışmıyor, personel 2 seçiyorum trip çıkıyor ama toplam yakıt tüketimi ortalamasını veriyor, araç giderken yakıt tüketimi göstergesi bulamadım, aracım henüz 190km'de beklemek falan mı gerekiyor?

• sfiesta S kullanıcısına yanıt

Silecek kolunun ucundaki düğmeye basınca 3 veri aktarıyor. Son ikisi trip1 (benzin aldıkça sıfırlıyor , kısa dönem olarak kullanıyorum) ve trip2 (trip2 yi aldığımdan beri sıfırlamadım , uzun dönem olarak kullanıyorum) şeklinde. İlki ise biraz gecikmeli de olsa anlik veri veriyor.

mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.