Benim aracımda da aynı problem var. Aracı 2020 Ocak sonunda teslim aldım. Ağustos-Eylül aylarına kadar böyle bir sorun yoktu. Ardından pandemi nedeniyle yasaklar yüzünden iyice kullanmamaya başladık. Şu an start-stop yeşil yanıp sönüyor ve devreye girmiyor. Hiç servise götürmedim; yabancı forumlarda falan daha önce peugeotta böyle problemlerin yaşandığı farklı modeller olduğunu görünce. Yarın yıllık bakım için servise götüreceğim, ederlerse sadece sarj ettiririm. Araç 3600 küsür km'de gt-line. |
Yeni Peugeot 2008 (2020) Ana Konu (58. sayfa)

-
-
Hocam benim aracımda gtline, ilk sorum araç dizelmi yoksa benzinlimi?
Aracı alalı bir yıl oldu mu? yıllık bakıma mı götüreceksiniz?
-
şu linkteki mesaja bakarmısnız sizde benim gibimi düşünüyorsunuz.
-
Hayır ben senin gibi düşünmüyorum. -
Evet araç dizel, aracı alalı 1-2 gün sonra tam 1 yıl olacak. Bugün müsait olduğumdan yıllık bakım için servise bıraktım. Aracı satın aldığım zaman 20 bin km. 2 yıl servisini de peşin olarak 2000 TL'ye almıştım.
-
Ben de mutabik değilim sizinle. Az yukarıda kendi aracı Porsche olan bir arkadaş da paylaşmış. Ben de aracı çok başarılı buluyorum. Son 5 senedir kendi araçlarım A3 ve A4 olmak üzere , şirkette kullandığım Mercedes C200d ve BMW 3 serisi dahil pek çok araçla mukayese edince özellikle yalıtımını çok başarılı bulduğumu daha önce de söylediğim gibi tekrar ifade ediyorum bu vesileyle. Şimdiye kadar kullandığım en sessiz araçlar sıralaması ( bilhassa yol sesi açisindan ) 3.20 > c200d > A4 > 2008 > A3 > Golf şeklinde sıralayabilirim. Clio , Megane , Civic , Corolla , Focus vs vs rutin şirket araçlarını eklemiyorum dahi listeye. Araç bir şehiriçi aracı , motor sesi gayet normal seviyede , şehir kullanımında ( otoban olan yerler ) 110 - 120 km/h rüzgar sesi çok normal hatta iyi , yol sesi ise bu dolaylarda harika. Araç resmen ses almıyor diyebilirim. Sizin de değindiğiniz gibi tavandan yagmur damlasiyla gelen bir saç sesi var. Bu da gayet normal çünkü bu araçta tavan döşemesi ile saç arasına yalıtım atmamışlar muhtemelen. Örneğin bu konuda Talisman da çok başarılı bir araç. Tavan döşemesinin altında mukavva gibi bir kaplama mevcut. Tavanı cam olan araçlarda saç yüzey daha az olduğu için bu sesin gelişi daha kısıtlı oluyordur doğal olarak. B segment bir SUV için benim beklentilerimi fazlasıyla karşılayan bir araç oldu 2008. Özellikle C Hatchbackler ile aynı fiyat skalasında olduğunu düşününce hemen hemen tüm C Hatchbackler ( premiumlar hariç) yerine 2008 bu başarılı özellikleriyle bence daha tercih edilebilir bir araç. Sadece sürüş pozisyonunun yüksekliği, bu sayede kullanışlılığı ile şehiriçi kıvraklığı bile C hatchbackler yerine tercih edilir kılıyor düşüncesindeyim. Eksiklikleri yok mu ? Elbette ki vardır , yağmurda saç sesini onlardan birisi olarak kabul edebiliriz ama taban sesi bu eksiklikler arasında kesinlikle değil bence.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Yani bir yılda 3600 km mi yapıldı araçla?
Gerçekten hayret verici benim için, ben aracı alalı bir ay oldu, pandemi var gezemiyoruz, cumartesi pazar sokağa çıkmak yasak, sadece işe gidip geliyorum. Bir ayda 2000 km oldu aracım. Daha doğru düzgün test edemedim bile aracı. Gerçekten az kullanıyorsunuz tebrikler.
Dediğim gibi normal şartlarda olsa heleki yeni almışım arabayı sırf tadını çıkarmak için ilk ayımda en az iki katını yapardım.
Bakımda çıkan masraf hakkında da bilgilendirirseniz çok seviniriz.
Güle güle kullanın tekrardan.
-
İyi km yapmışsınız 1 ayda. Ben de 1600km'ye yaklaştım. Tamamı şehiriçi işe gidiş geliş şeklinde ama 2 ayda. Sizin araç dizel miydi hocam ? Ortalama tüketim, uzun dönem kontrol ettiyseniz ortalama hızı da dikkate alarak ne durumda ? 1580km ortalaması, ortalama hız 19km/h , tüketim 8.8-lt olarak oturdu gibi benim araç. ( 1.2 puretech eat8 )
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhaba, bende böyle bir sorun yaşamadım aslında. Tam tersi aracın yalıtımından çok memnunum, dışarıyı hissetmeden gidiyorum.
-
Ben de bilgi olsun diye kendi değerlerimi paylaşayım hocam. Aracı aldığımdan beri ilk defa benzin doldurdum. tek depoyla 800 km ya yakın yol gittiğimi kaydetmiş yol bilgisayarı. Aracı alalı da sanırım 40 gün falan oldu.
-
Valla hocam benimde sadece şehiriçi işe gidip gelme 2049 km 1 ayda. Aracım dizel eat8, ortalamam 6,1 litre. İlk 1500 kmde 5,2 litre idi hep ekoda ve gerçekten çok dikkatli kullanımda, Son 500 kmde bilerek rahat ve yakıta dikkat etmeden kullandım 6,9 litre civarına çıktı. Şu ortalık bir düzelsede uzun yol yapsam çok hevesim var. -
Uzunyolunu ben de çok merak ediyorum. Henüz hep şehiriçinde deneyimledik. Yan rüzgarda tepkisi nedir , yüksek süratte ne kadar sükûnet sunar meraklardayım. Allah sağlık versin deneyimleriz kısmetse de eve kapanmaktan da bunaldık vallahi. Ev - iş , iş ev ...
Peugeot 2oo8 araç sahibi olup WhatsApp grubunda olmayan, katılmak isteyen arkadaşlarımız özelden numaralarını yazabilirler..
-
-
Yukarıda GT-Line 321 bin TL fiyat yazılmış bu paralara bayilerde bulabilmek mümkün mü ? Kendi sayfasında 373 bin TL görünüyor fiyat. 20 gün sonra araç bakmaya başlicam. Gt line almak istiyorum benzin, istanbulda gt line alanlar kaça alıyor ? Bu arada geçen gün yabancı inceleme videolarında TR de görmediğim bir koltuk seçeneğinden bahsetmiştim. Peugeot un kendi sayfasındaki opsiyonlarda görülmüyor ama ilanlarda bir kaç araç buldum "beyaz dikişli özel deri koltuk" yazılmış. GT line ın standart koltuklarından daha premium göründü gözüme
Bayiler deri koltuk yapabiliyor. Aramızda özellikle Active aracına teslim almadan evvel uygulama yaptıranlar var. Bahsettiğiniz ilanı paylaşma imkanıniz olursa görerek yorum yapabilirler.
quote:
Orijinalden alıntı: M.L.CrassusBayiler deri koltuk yapabiliyor. Aramızda özellikle Active aracına teslim almadan evvel uygulama yaptıranlar var. Bahsettiğiniz ilanı paylaşma imkanıniz olursa görerek yorum yapabilirler.
Şu ilanda denk geldim. Yaptıranlar var mı acaba forumda ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekostros -- 28 Ocak 2021; 2:1:10 >
-
Evet 1 yıl içinde bu kadar km yapıldı. Çok kullanmak nasip olmadı. Önceki mesajımda da belirttiğim gibi 2 yıllık (20000km) servisi peşin olarak aracı satın alırken aldım. Herhangi bir ücret ödemedim servis için. Siz de güle güle kullanın aracınızı.
-
Aynen dediğimiz gibi , orjinalinde yok bayide yaptırılmış. Yaptıranlar var evet. Daha iyisi bile yapılabilir. Ancak GT Line & GT koltuğuna değer mi gerçekten iyi düşünmek lazım. Genellikle Active donanıma sahip araçlarda bu uygulamayı gerçekleştiriyorlar ki bence de daha yerinde bir tercih.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X