Şimdi Ara

Yeni Passat alındı. İlk izlenimler ve olumlu/olumsuz yanlar. Gerçek fiyatlar. (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
715
Cevap
10
Favori
54.533
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
51 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hayırlı olsun hocam, VW ile başlayan VW den vazgeçmesi kolay değil anliyorum.

Jetta yı kaça sattın ve kaç km deydi merak ettim. Kardeşimde bir tane var o da satacak 300 binde :)
  • hayırlı olsun , bence gayet ne istediğini bilen olgunlukta tercih olmuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tekkral34

Donanım = Oyuncak
    Güvenlik kısmını hariç tutuyorum.

Boş D sınıfını dolu C sınıfına her türlü tercih ederim. Zamanında etmek istedim bugünkü gibi yakın değildi fiyatlar. D sınıfı hatta E sınıfı dediğiniz "arabadır" altındakiler arabacık. Adları da sedan değil kompakt sedandır. D'nin konforuna alışan C'yi beğenmez. Konfordan kastınız sensörler ekranlar bilimum oyuncaklar zannedenler yanılıyor. Konfor aracın yola oturması sessizliği performansı yol tutuşudur. Iyi dizayn edilmiş koltuklarıdır. Trim tıkırtısı yaratmayan kaliteli işçilikle elden geçmiş malzemedir. Bilmeyen o tadı almayan anlamaz.

Donanım delisiyseniz gidin Clio alın. Doluyum diyen birçok C sinifini cebinden çıkarır.
    Kesinlikle katılıyorum. Donanımların birçoğunu sonradan taktırmak mümkün, ancak bir üst sınıfın verdiği konfor, sürüş keyfini sonradan ekletmek mümkün değil.

• Bi Hayırlı olsun demek bu kadar mı zor ?

Adamın canını sıkmak, moral bozmak için elinden geleni yapmış herkes.

175'e alınacak D-segment arabada deri ısıtmalı koltuklar, hayalet ekran, vs. olacak hali yok. Araç boş ama fiyatı da ona göre zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: S24ULTRA

bir iki seneye dizel de ülkemizde yasaklanacak diye düşünüyorum,,,
    Güldürdün kardeş :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: commandx

Hız sabitleme bir konfor unsuru değil midir?
    Otomatik far, otomatik silecek bir konfor unsuru değil midir?
    Dijital klima konfor unsuru değil midir?
    Geri görüş kamerası konfor unsuru değil midir?
    Kendiliğinden kararan ayna konfor unsuru değil midir?
    Isıtmalı, soğutmalı koltuk?
    Dönüşe duyarlı farlar?
    Katlanır aynalar?
    Arka kol dayama?
    Arkada güç soketi olması? Bunlar konforu etkilemez mi?
    Işıklı makyaj aynası?
    Sis lambası?
    Bel destek?

Fanatiklik yapacağım diye komik duruma düşürmeyin kendinizi.
    Fanatiklik? Hangi marka modelin fanatikliğini yapmışım göstermenizi rica ediyorum. Hani bomboş bir cevap olmuş hiç olmazsa bir yerden elle tutulur yanı olsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • passmo kullanıcısına yanıt
    not al ve bekle

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • dizelin yasaklandığı filan yok sallamayın VW 2020 modellerinde dizel var hatta dizel olmayan tek marka tesla ki onda benzinlide yok yasaklandığından diye sallama...
  • tekkral34 kullanıcısına yanıt
    Bu kadar donanımı es geçip oyuncak olarak nitelemeniz savunduğunuz anlamına geliyor. Passat dolu donanımla gelse, reno böyle bir talisman çıkarsa yerden yere vurursunuz. Corolla nın baz modelini eleştirip golf diyenler şimdi passatı savunuyor.

Vw'nin böyle bir passat sunması bence çok iyi. Bütün markalar böyle olsun isterim. Tüketici istediği gibi, ihtiyacına göre seçim yapsın, mis gibi. D segment almak için 200bin vermek zorunda olmayalım, ne güzel. Fiyatına göre mantıklı, genel fikir bu yönde. Ama tutup da o kadar donanımı oyuncak olarak görmek biraz fanatiklik bana göre.
  • quote:

Bu kadar donanımı es geçip oyuncak olarak nitelemeniz savunduğunuz anlamına geliyor. Passat dolu donanımla gelse, reno böyle bir talisman çıkarsa yerden yere vurursunuz. Corolla nın baz modelini eleştirip golf diyenler şimdi passatı savunuyor.

Vw'nin böyle bir passat sunması bence çok iyi. Bütün markalar böyle olsun isterim. Tüketici istediği gibi, ihtiyacına göre seçim yapsın, mis gibi. D segment almak için 200bin vermek zorunda olmayalım, ne güzel. Fiyatına göre mantıklı, genel fikir bu yönde. Ama tutup da o kadar donanımı oyuncak olarak görmek biraz fanatiklik bana göre.
    Bu konudan önceki son mesajımı 0.9 Clio konusuna bu aracı gömmeye çalışanlara karşı yazdım. Benim özel bir marka takıntım yok. 508'i de epey övdüm.
    Buradan bir şey çıkmaz.

Donanımlar lükstür yeri geldiğinde ihtiyaçtır. Konfor ise ihtiyaç değildir. Cruise control, yağmur sensörü, far sensörü, otomatik klima, karartmalı ayna, ışıklı makyaj aynası, katlanır dış aynalar vb aklıma gelmeyen birkaç özellik daha mekanik olarak yapabileceğiniz şeyler. Hız sabitleme gaz pedalına basılı tutmanıza gerek bırakmaz, yağmur ve far sensörleri bir kolu tık yapmanıza gerek bırakmaz, otomatik klima sizin yerinize ayarlar manuel klima da siz değişirsiniz, karartmalı ayna da tek tıkla açı değiştirerek kararır, ışıklı makyaj aynası için ortadaki ışığı açarsınız. Daha da sayılabilir.
    Artık D sınıfında ön-arka park sensörleri aracın ebatlarından standart hale geldi. Kol dayama standart. En temel gereksinimlerle baz paketleri üretiliyor.
    Yani olmazsa olmaz değil. Bazı sürücüler bütün kontrollerin kendisinde olmasını ister bunun için otomatik bile tercih etmezler. Elektronik her donanım mekanik bir gereksinimi ortadan kaldırır. Olmayan bir şeyi katmazlar. Mesela araçta zaten kadran vardır bunu dijital yapar. Silecek vardır bunu otomatik yapar gibi gibi.
    Bu elektronik özelliklerin büyük çoğunluğu ücreti mukabilinde eklenebilir, kullanıcının bütçesi ve keyfine kalmış. Eklenemeyenler de genelde en üst donanımda oluyor. Şimdi Passat 508 Insignia gibi araçların en dolusuna gelince daha düşük donanımlı Premium araçlar başlayacağı için yine karışıklık yaratabilir.

Herkes beklentisine, ihtiyacına göre bir şeyler tercih ediyor. Birisi için olmazsa olmaz bir özellik bir başkasına gereksiz kalabilir.
    Üstte ilk mesajımda saydığım konfor öğelerini ise bir araca asla sonradan ekleyemezsiniz. Bir aracın temel taşlarıdır herkeste aynı intibayı bırakır. En bariz fark budur.

• Hayırlı olsun. Park sensörleri geri görüş kamerası ve CC gibi şeyler sonradan da takılıyor sıkıntı olmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle bu fiyata en tercih edilesi aracı almışsınız, hayırlı olsun. Güle güle kullanın.

VW'e gelirsek D segment bir aracın baz donanımına standart olarak hız sabitleyici, yağmur/far sensörü koymaması anlaşılır bir şey değil ki C segment araçların baz modellerinde bu özellikler standart olabiliyor. (Bknz: Megane, Hız Sabitleyici)
  • tekkral34 kullanıcısına yanıt
    Yukarıda yazdığım özelliklerin hepsi ve fazlası benim 60binlik 2011 aracımda var.

Ne kadar önemsemiyor olsanız da bunların hepsi önemli şeyler. Bana göre yalıtım farkından daha önemli(bir dacia yalıtımından bahsetmiyorum).

Yılda 2-3 kere uzun yola çıkıyorum, kalanı ful şehir içi. Büyük çoğunluk benim gibi kullanıyor aracını. Yalıtım, genişlik şehir içinde o kadar önemli değil. Ama ben her gün otoparka girip çıkıyorum. Otomatik farın rahatlığını her gün yaşıyorum. Dönüşe duyarlı sis farı mesela çok güzelmiş. Önceki aracımda yoktu. Dar otoparkta dönüşlerde büyük rahatlık.

Dijital klima oyuncak mı? Manuel varken 1 kademe açarsın, bir sıcak olur bir soğuk. Dijitalde ayarlıyorsun 24 dereceye, yaz kış rahat ediyorsun.

Yağmur yağınca sürekli hızını ayarlamaya çalışıyorsun manuelde. Bunda öyle dert yok.

Aracını dar yere park ediyor, düğmeye basıp aynaları kapatıyorsun. Bu rahatlık değil mi?

Koltuk ısıtma kötü mü? Kışın buz gibi koltuğa oturmak var, sıcak koltuğa oturmak var.

• quote:

Yukarıda yazdığım özelliklerin hepsi ve fazlası benim 60binlik 2011 aracımda var.

Ne kadar önemsemiyor olsanız da bunların hepsi önemli şeyler. Bana göre yalıtım farkından daha önemli(bir dacia yalıtımından bahsetmiyorum).

Yılda 2-3 kere uzun yola çıkıyorum, kalanı ful şehir içi. Büyük çoğunluk benim gibi kullanıyor aracını. Yalıtım, genişlik şehir içinde o kadar önemli değil. Ama ben her gün otoparka girip çıkıyorum. Otomatik farın rahatlığını her gün yaşıyorum. Dönüşe duyarlı sis farı mesela çok güzelmiş. Önceki aracımda yoktu. Dar otoparkta dönüşlerde büyük rahatlık.

Dijital klima oyuncak mı? Manuel varken 1 kademe açarsın, bir sıcak olur bir soğuk. Dijitalde ayarlıyorsun 24 dereceye, yaz kış rahat ediyorsun.

Yağmur yağınca sürekli hızını ayarlamaya çalışıyorsun manuelde. Bunda öyle dert yok.

Aracını dar yere park ediyor, düğmeye basıp aynaları kapatıyorsun. Bu rahatlık değil mi?

Koltuk ısıtma kötü mü? Kışın buz gibi koltuğa oturmak var, sıcak koltuğa oturmak var.
    Evet sizin gibi kullanıcılara da Clio tavsiye ettim o yüzden. Gırtlak dolu araç Icon paketi. Hatta GT-Line + opsiyonda kendi kendine park etme özelliği de geliyor.
    Onlar daha iyi. Boş baz paket D sınıfı arabalar çöp böyle dolu dolu arabalar varken. Milletin kafası basmıyor 60 binlik araba almak varken gidip boş arabalara para veriyorlar.
    Clio her yere girer çıkar benzerleri de aynı şekilde. Park derdi yok, yakıtı az, mis.

İyi günler.

• commandx C kullanıcısına yanıt
    Hız sabitleme bir konfor unsuru değil midir?
    Otomatik far, otomatik silecek bir konfor unsuru değil midir?
    Dijital klima konfor unsuru değil midir?
    Geri görüş kamerası konfor unsuru değil midir?
    Kendiliğinden kararan ayna konfor unsuru değil midir?
    Isıtmalı, soğutmalı koltuk?
    Dönüşe duyarlı farlar?
    Katlanır aynalar?
    Arka kol dayama?
    Arkada güç soketi olması? Bunlar konforu etkilemez mi?
    Işıklı makyaj aynası?
    Sis lambası?
    Bel destek?

Hocam yanlış anlama VW grubunu hele Passat'ı hiç sevmem ama konfordan anladıkların bunlarsa C sınıfı dolu araba sana yeter zaten. Fazlası gereksizdir. Bunlar gerekli şeyler demişsin de kime göre gerekli? Çok subjektif bir değerlendirme gerçekten. Şu saydıklarından CC ve otomatik far bana yeterli mesela. Birçoğunun konforu nasıl etkileyeceğini de anlayamadım zaten, sis farı falan?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xcorp -- 13 Kasım 2019; 14:14:2 >
  • xcorp X kullanıcısına yanıt
    Tabii ki sadece bunu anlamıyorum, bu saçma düşünceye neye göre sahip oldun merak ettim.
  • commandx C kullanıcısına yanıt
    Bunları aracın sürüş konforunun önüne koyduğunu gördüğümde sahip oldum, çokta zor olmadı.
  • Herkesin tercihleri,ihtiyaçları ve begenileri farklı saygı duymak gerekir.

Benim tercihim de farklı olurdu;175bin tl ye ikinci el 2017-2018 temiz dizel otm Peugeot 3008 veya Nisssan Xtrail alırdım çok büyük ihtimalle..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sfzb67 -- 13 Kasım 2019; 14:16:22 >
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.