Şimdi Ara

yeni opel astra sedan 1.4 cosmo otm. UZUN YOL İNCELEMESİ. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
3.732
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: bighedge

hocam hangi viteste oldugunu gosteriyor mu senin arac?

manuel olarak kullandığında ekranda kaçıncı vites olduğunu görüyorsun. tam otomatikte kullandığında da hissediyorsun kaçıncı viteste oldugunu. eğer çok merak edersen anlık vites kollunu sola cekersin ekranda gosterıyor kaçıncı viteste olduğunu. ilk başlarda bende merak ediyordum ancak şimdi biliyorum hangi viteste olduğumu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akademiamania -- 10 Nisan 2013; 10:41:25 >
  • benzinli arabanın sefası başka cefası kullanana işte bende dacia logan mcv ile burdan ankaraya ortalama150-170 ile 3,5 saatte gittim ve 210 liraya dolan deponun yarısından bi kademe fazla harcamış Konya'ya devam ettim ve 730 kmde konyada doldurdum ama yavas gelseydim rahat 1000 km görürdüm aynı şekilde volvo S60 drive aracımızda 290 liraya depo doldu denizliden geldi istanbulda şehiriçi gezildi ve suan 1150 km yaptı yani dizel araba aynı mesafeyi 400 liraya tamamlarmış ekonomi yapmadan aynı şartlarda. Ancak teknoloji çok iyi haale gelmiş bence astra için iyibir rakam önceden benzinli araba dizelden 2 kat fazla yakar derdik turbolar sağolsun artık benzinli araca binilir oldu ve zamlara rağmen ama avrupaya satılan 1,40 tl lik benzinin ülkemizede faydalandırılmasını bekliyoruz o kadar rezervi ne yapacaklar yoksa.

• quote:

Orijinalden alıntı: gyradel

quote:

Orijinalden alıntı: opelmania

quote:

Orijinalden alıntı: laax

bende neden dizel araba alınır onu anlamış oldum 250 liraya 1500 km gidebildiği için belkide daha fazla

dizel araba hiç aklıma gelmedi. bunu aldığım paraya farklı firmalarda çok güzel dizel araba alabiliyordum. hatta 2 bin tl daha verseydim aynı aracın dizelini yine cosmo donanım alabiliyordum. ancak dizel araç hiç düşünmedim.

İyi yapmışsınız zaten hocam hem 2000 lira fazla verecektiniz hem de kağnı gibi araca sahip olacaktınız. Kısa mesafelerde ve bol inişli çıkışlı mevkide kullandıysanız tüketim ne yönde gerçekleşiyor acaba. Kastım 1-2-3. vites kullanımı.

şöyle açıklayayım. şehir içinde aracın ortalaması 9.0 litre. sakin kullan ortalama 1.5 devirde viteş değişimine izin ver aracın eminim 8 litrelere düşer. ancak aracın biraz yeni olması, birazda turbonun ben burdayım beni kullan demesi özellikle kalkışlarda seri kalkmama neden oluyor. dediğim gibi bu araçlarda tüketim miktarı tamamen sizin ayağınızın aldında.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: berkayacan

Bence yakaladiginiz degerler cok cok iyi. Kurus hesabi yaniltici oluyor benzin fiyatlari malum :)

Surekli 110 km/h ile giderken muhtemelen 6.viteste ilerliyordur, devir bandi nekadar da oluyor acaba ? Yokus cikarken altinci vitesin yemedigi oluyor mu cok? Sormamin nedeni otomatik viteslerde bahsedilen kararsizligin active select de ki kullanici yorumu

bende neyi anlatmadım diye düşünüyordum iyi hatırlattınız:
    diyelim 6 vites 120 ile gidiyorsun rapma çıkıyorsun rampa biraz daha dikleteşti araç otomatik olarak 5. vitese geçiyor. düzlüktü tekrar 6. vitese geçiyor. sürekli 110 ile gittiğinizde devir bandı 1.7 civarında ve 6. viteste. ayrıca sakin bir kalkışta 70 km/h da 6. vitese geçiyor devir bandı 1.1 civarında.

70 km/h yaklasik 1100d/dak muthis birsey. Motor sagirlasmasi diye tabir edilen terimin onune gecen bu otomatik vitesin olayini cok seviyorum. Ornegin araciniz manual olsa psikolojik olarak 70ile giderken 6.vitese mi gecilir deyip daha dusuk vitesle gidilir fakat otomatik onune geciyor bu ikilemin, kendine gore ayarladigi icin rahat oluyorsunuz.

Cok yakmis diyenlere kulak asmayin 5.5 litre hicbirsey o kilo ve suratte giden bir arac icin.

Yakit tanki 55litre mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

Bence yakaladiginiz degerler cok cok iyi. Kurus hesabi yaniltici oluyor benzin fiyatlari malum :)

Surekli 110 km/h ile giderken muhtemelen 6.viteste ilerliyordur, devir bandi nekadar da oluyor acaba ? Yokus cikarken altinci vitesin yemedigi oluyor mu cok? Sormamin nedeni otomatik viteslerde bahsedilen kararsizligin active select de ki kullanici yorumu

diyelim 6 vites 120 ile gidiyorsun rapma çıkıyorsun rampa biraz daha dikleteşti araç otomatik olarak 5. vitese geçiyor. düzlüktü tekrar 6. vitese geçiyor. sürekli 110 ile gittiğinizde devir bandı 1.7 civarında ve 6. viteste. ayrıca sakin bir kalkışta 70 km/h da 6. vitese geçiyor devir bandı 1.1 civarında.

70 km/h yaklasik 1100d/dak muthis birsey. Motor sagirlasmasi diye tabir edilen terimin onune gecen bu otomatik vitesin olayini cok seviyorum. Ornegin araciniz manual olsa psikolojik olarak 70ile giderken 6.vitese mi gecilir deyip daha dusuk vitesle gidilir fakat otomatik onune geciyor bu ikilemin, kendine gore ayarladigi icin rahat oluyorsunuz.

Cok yakmis diyenlere kulak asmayin 5.5 litre hicbirsey o kilo ve suratte giden bir arac icin.

Yakit tanki 55litre mi?

ağırlık 1408 kg.
    depo: 60 lt.

• quote:

Orijinalden alıntı: mathematician_01

Ufff ya moralim bozuldu bak yine! Bu aracı aralık ayında gittim, inceledim, çok beğendim tamam bu aracı alacam dedim; ama sonra gittim EV aldım:( Şimdi ev kredisi ödüyorum ve en az 2-3 yıl hayal oldu yeni araç...

bence hiç dert etmeyin evimi satmadan önce 40 binliram vardı araba alayım dedim ama şimdi hem evimi sattım daha güzel ev aldım 40 binden kalan 10 binlira şimdi önüm açık her araba benim istediğimi alabilirim.sizde en iyisini yapmışsınız
  • devir bandına göre gittiği hızlar iyimiş 1.6 T mercedes c serisi gibi .
  • quote:

Orijinalden alıntı: E-HDI

devir bandına göre gittiği hızlar iyimiş 1.6 T mercedes c serisi gibi .

bugün devir bandıyla ilgili bir test yapacağım ve videoya cekeceğim akşam üzeri yüklerim siteye. devir bantlarındaki anlık yakıt tüketimi ve vites geçişleri üzerine olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akademiamania -- 10 Nisan 2013; 13:24:55 >
  • Benzinli bir araç için 5.5 litrelik tüketime de çok deniyor bu forumda, söyliyecek söz kalmadı.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Yakit tanki 55litre mi?

ağırlık 1408 kg.
    depo: 60 lt.

130 km/h ile tuketim 5.5 litre olarak kaydetmissiniz, yasal hiz sinirina uyup suruldugu taktirde ortalama 105-110arasina sabitlense tuketim cok rahat 5-5.5 litre araligina dusecektir. Tankin 50 liresi kullanilsa sehirler arasi 900-1000km arasi yol gidilebilecek(devamli tirmanisli olan yollari haric tutuyorum) araba cok yakiyor diyenler bu ihtimali goz onunde bulundurdugun da benzinli bir aractan daha ne bekliyor anlamiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: acme45

quote:

Orijinalden alıntı: mathematician_01

Ufff ya moralim bozuldu bak yine! Bu aracı aralık ayında gittim, inceledim, çok beğendim tamam bu aracı alacam dedim; ama sonra gittim EV aldım:( Şimdi ev kredisi ödüyorum ve en az 2-3 yıl hayal oldu yeni araç...

bence hiç dert etmeyin evimi satmadan önce 40 binliram vardı araba alayım dedim ama şimdi hem evimi sattım daha güzel ev aldım 40 binden kalan 10 binlira şimdi önüm açık her araba benim istediğimi alabilirim.sizde en iyisini yapmışsınız

Bizde aynı şekilde düşündük hocam bakalım hayırlısı. Azcık hevesim kursağımda kalmış gibi oldu sadece ona üzüldüm. Mevcut aracım 2005 Astra H. şimdilik yetiyor bana ama bütçeyi biraz rahatlatınca araba işini tekrar gözden geçirecem inşallah.

• Aracınızı güle güle kullanın, bende de hb 1.4T Cosmo var özellikle uzun yoldaki performans/tüketim dengesi ve sürüş keyfi başarılı bir araç..
  • Şu far olayı çok iyiymiş.Benim araçta en zayıf nokta diyebilirim.sanırım tüm özelliksiz farlar diğer özellikli farlarla kıyaslanınca baya farkı hissettirmesi sonucu oluyor bu.

Bu arada okadar yüksek hızlarda ilerlerken hararet ne durumdaydı? Bizim eski 2001 dti vectra ile 180 de 10 dk ilerleme sonucu hararet tavan yapardı...

Bizim enişteyede çok yakıyor diye astra 1.4T aldırmadım Jetta 1.2tsi dsg
  • quote:

quote:

manuel olarak kullandığında ekranda kaçıncı vites olduğunu görüyorsun. tam otomatikte kullandığında da hissediyorsun kaçıncı viteste oldugunu. eğer çok merak edersen anlık vites kollunu sola cekersin ekranda gosterıyor kaçıncı viteste olduğunu. ilk başlarda bende merak ediyordum ancak şimdi biliyorum hangi viteste olduğumu.

Hm ben pek manuel kullanma taraftari degilim. Omrunu kisalttigi soyleniyor, sorun cikarma olasiligi da artabilir sanzimanin
  • quote:

Orijinalden alıntı: aykutsal

Şu far olayı çok iyiymiş.Benim araçta en zayıf nokta diyebilirim.sanırım tüm özelliksiz farlar diğer özellikli farlarla kıyaslanınca baya farkı hissettirmesi sonucu oluyor bu.

Bu arada okadar yüksek hızlarda ilerlerken hararet ne durumdaydı? Bizim eski 2001 dti vectra ile 180 de 10 dk ilerleme sonucu hararet tavan yapardı...

araç ısındıktan sonra hararet göstergesi 90 da sabit kalıyor ani hızlanmalarda vs de bile hiç değişim olmuyor.

• video hazır arkadaşlar. aşağıdaki konudan izleyebilirsiniz.
    http://forum.donanimhaber.com/m_73855505/tm.htm
  • quote:

quote:

quote:

Hm ben pek manuel kullanma taraftari degilim. Omrunu kisalttigi soyleniyor, sorun cikarma olasiligi da artabilir sanzimanin

bende hiç kullanmadım manuelde. arada zevk olsun diye değiştiriyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: aykutsal

Şu far olayı çok iyiymiş.Benim araçta en zayıf nokta diyebilirim.sanırım tüm özelliksiz farlar diğer özellikli farlarla kıyaslanınca baya farkı hissettirmesi sonucu oluyor bu.

ciddi anlamda 140 bg araca göre yakıt çok değil, az bile yakmakta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akademiamania -- 11 Nisan 2013; 22:27:41 >

• Elinize sağlık,teşekkürler...
  • bendeki dizel alteadan az yakıyor
    benzinliye dönebilirim
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.