Şimdi Ara

Yeni Opel Astra K (ANA KONU) (771. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Trident682 Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 5 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
41.266
Cevap
306
Favori
2.350.796
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
57 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 769770771772773
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • guida kullanıcısına yanıt
    bu latikleri bende kullanıyorum. biraz ses dısında fena lastik değildir. daha oncede bu turanza er 300 lerde kullanmıştım. kolay kolay eskıyen bı9r lastık değil onu soyleyım bir kere 70000 km civarı kullandım bu lastıklerı halayeni gıbıydı mesela.bir miktar ses harıcınde bana problem yaratmamışlardı. bu kullandığım lastığınde boyle olacagını umuyorum.
  • Merhaba arkadaşlar
    astra 1.4 T exceĺlense son günlerde bayiden fiyat alan var mı birde fiyat acaba yıl sonunda düşer mi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Opel Arden Otomotiv

    arkadaslar okudugum kadarıyla herkes klima ugultusundan şikayetci, servislere giderek sesin iş emri olarak kayda alınmasını FPR acılmasını istiyoruz derseniz, opel konu ile ilgili merkeze bilgi vererek, yakın bir tarihde güncelleme yaparak,veya parça değişimi yaparak bu sorunu giderecektir.


    Hocam öncelikle ilgilendiğiniz ve tavsiyeniz için teşekkürler. Maalesef servislerin çoğu (benim gittiğim Bursadaki 2 Neskar, ve burada ortak doldurduğumuz formdan çıkan sonuca göre hepsi) bu ve benzeri sorunları "şikayet" ya da "arıza" kapsamında değerlendirmek yerine; test sürüşlerinde duymazdan gelip, duyduklarına da ama bu bütün araçlarda var,bizim test arabasında da var, benzinlilerde turbo sesi daha çok var diyebilecek, gaz pedalına vuruntu yapan bir ses için "arabanın ataletinden olur o" diyebilecek kadar ilgililer maalesef. Bu yalnız benim yaşadıklarım değil, burada topladığımız formda 1 kişi dahi servisin sorunu çözdüğünü işaretlemeyip, yarısından fazlası ciddiye bile alınmadığını söylemiş. Garantisiz aracımla gördüğüm muameleyi de bildiğim için ben artık samimiyetlerine inanmıyorum.

    Forumdaki arkadaşların doldurduğu form bilgilerini gönderdim Opel Türkiyeye bugün, ama kısır döngü içindeyiz. Opel Türkiye servise yönlendiriyor, servis ilgilenmiyor, almanyaya yazıyoruz 2 gün çok ilgilenip arıyorlar sonra yine başa dönüyoruz. Dolayısıyla bunun dışında yapabileceğmiz herhangi bir şey sizin verebileceğiniz bir tavsiye var mıdır? Tekrar teşekkürler.




  • guida kullanıcısına yanıt
    klima suyu olabilir. benim klima acıkken o tarafdtan su damladığını gormuştum.
  • jdknght J kullanıcısına yanıt
    nokian ve continental gercekten kar lastıgınde su anda ıyı bı yerdeler nokıan ıcın yumusak bı lastık oldugunu duymustum bu yuzden karlı yollara daha ıyı oldugunu bende dusunuyorum ılgınctır bende kotu bı yorum duymadım bu 2 lastık hakkıında
  • Arkadaslar bugün itibariyle 1.4 dynamic ayirtmistim.Siyah renk.Renk tutuluyor mu bilmiyorum.Fakat burayı okuyunca araçtan resmen sogudum.Hakikaten sorun cok mu bu sesler eski astra classic te yasamamistim. sanırım aynı fiyata gelecek 1.4 tsi golf comf alacağım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fasson kullanıcısına yanıt
    arada bazı lastık sıtelerınde fırsat ındırımmlerı gormustum sımdıden bu ındırımden yararlansak mı dıye dusundum sadece kısa dogru ındırımde cıkabılır ki buda hem ındırımın kalkması ve hemde zam gelmesıyle fark dedıgınden fazla olabılır dıye dusunmustum
  • emrecan1907 kullanıcısına yanıt
    metal karter korumanın fiyatı 150 tl civarında sanıyorum bı kac santım yakınlastırmakla bısey olmaz cok parada degıl zaten dıye taktırdım ve gecen arabanın altını yol yapım calısması olan bı yerde hafıf bı surttum ve ıyıkı karter koruma almısım dedım yoksa neler olurdu kım bılır bu yuzden gereklı .... kece olmayan araba bı kac km sonra bayagı ısınıyol ısınıyo bu ılerde kaput boyasına zarar verır gıbı soylentıler duydum ayrıca sesın bı kısmınıda ızole edıyo. zaten bıraz yol gıttıkten sonra kecesı olan bı kaputa dokunursan dıstan ısının ne kadar azalsıgını kendın gorebılırsın
  • Opal'dan opsiyonsuz 1.4 T Dynamic manuel için 75bin fiyat aldım bence 76bin liste fiyatı olan bir araç için 0 opsiyon ve bu kadar indirim ben bu aracı satmak istemiyorum demek. Var mı bu fiyatlara opsiyonsuz manuel 1.4 dynamic alan? Bir de şu 20.000 tl sıfır faiz kredi nasıl işliyor, 100tl masraf varmış galiba ama son anlaşılan fiyat üzerinden mi oluyor yoksa peşin ve kredili fiyatlar farklı mı? Ben hiç kredi lafı da etmedim. 75bin e aynı aracın otomatiğinin alındığını okumuştum bu ay içerisinde. Var mı önerebileceğiniz bir Opel bayii? Çok teşekkürler
  • nightsong06 N kullanıcısına yanıt
    Bazi araclarda ses şikayetleri var fakat geneline baktiginizda araci almayi caydiracak cinsten problemler degil.
    Benim icin aracin motor , sanzuman ve gidisi öncelikli ve astra bu konularda gayet tatminkar. Serit asistani ve carpisma onleme sistemi disardan pazarlamaya yonelik ozellikler gibi gorulebilir ama kullanmaya basladiktan ve ne kadar ise yaradığını gördükten sonra bir kere daha dogru bir tercih yaptığınızı anliyorsunuz. Ayni fiyata alacaginiz golfte astraya gore ekstra guvenlik ve multimedya ozelliklerindende vazgeçmiş olacaksınız. Dsg düşünüyorsanız alacaginiz riskte ekstra olacaktır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nightsong06 N kullanıcısına yanıt
    git bak bakalım alacagın comf donanımında anahtarsız gırıs calıstırma serıt takıp yagmur sensoru far sensoru kararan dıkız aynası vs varmı ..ama tabıkı yınede tavsıyem şudur git bin teste cık içine sineni al ben oyle yaptım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nightsong06

    Arkadaslar bugün itibariyle 1.4 dynamic ayirtmistim.Siyah renk.Renk tutuluyor mu bilmiyorum.Fakat burayı okuyunca araçtan resmen sogudum.Hakikaten sorun cok mu bu sesler eski astra classic te yasamamistim. sanırım aynı fiyata gelecek 1.4 tsi golf comf alacağım.

    Açık konuşayım bazı sorunların abartıldığını,ısıtılıp ısıtılıp gündeme getirildiğini düşünüyorum bu forumda.
    Aracımı alalı 6 ay oldu, evet sorunsuz bir araba demiyorum ama her markada olduğu kadar ufak sorunlar olduğunu düşünüyorum. Premium segmenti hariç tutuyorum ki onlarda da kronik sorunlar var neyse!.
    Örneğin sayfalardır bahsedilen klima sesi. Temmuz ayında bende duydum klimayı yoğun çalıştırdığım dönemde ama gerçekten rahatsız etmedi ki seslere takan birisiyimdir. Çünkü daha önceki kullandığım bütün dijital klimalı araçlar klimaya yüklendiğimde değişik sesler çıkarıyordu. Kimisi uğuldar,kimisi daha sesli çalışır,kimisi ıslık çalar gibi ses çıkarır genelde. Takmadım zaten bu sesi ve 1 aydır yok o ses bende.
    Kapılardan gelen tıkırtı seslerinden bahsedilmiş. Evet bozuk yollarda tıkırtı geliyor, ama yeni nesil araçların forumlarını okuyun bozuk yolda kapılardan tıkırtı gelmeyen bu segmentte araç varsa gidip onu alalım hep birlikte.
    Bu kadar konuşulunca bir arkadaşımla geçen hafta bayileri gezik beraber. Bu segmentte çoğu araca tekrar alıcı gibi baktım bazılarını tekrar test ettim. Ve her testim sonrasında ne kadar doğru bir seçim yaptığımı tekrar anladım. Diğer araçlar ne içine oturduğumda beni böyle sardı ve gözüme hoş geldi ne de Astra'm gibi virajlarda yüzümde tebessüm oluşturdu.
    Arabanın artı yönlerini tekrar tekrar yazmaya gerek görmüyorum;gerçi hep bir-iki sorun yazılıyor son sayfalarda artılarından bahseden sayısı az!. Bana göre arabamın artıları o kadar çok ki ufak tefek bir iki olumsuz detayı görmezden gelmemi sağlıyor.
    Daha önce mutlaka çeşitli araçları olan arkadaşlarım olmuştur burada, benden tecrübeliler vardır fakat sıfır olmak şartıyla bu fiyata bu özellikleri sunan ve sıfır sorunu olan bir araba varsa gerçekten bende merak ediyorum ve test etmek istiyorum tüm samimiyetimle. Ben kendi araştırmalarım sonucu öyle bir araç bulamadım ne yazık ki.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: _chimera_

    git bak bakalım alacagın comf donanımında anahtarsız gırıs calıstırma serıt takıp yagmur sensoru far sensoru kararan dıkız aynası vs varmı ..ama tabıkı yınede tavsıyem şudur git bin teste cık içine sineni al ben oyle yaptım

    Dün eşim ile birlikte Taurus Avm'ye gittik Ankaralı olanlar bilir. Hemen altında wv bayisi var. Gel dedim bi gezelim yeni Tiguana falan bakalım. Dolaştık üst kata çıktık, bir tane comf. Golf vardı. Bak dedim bu arabayla bizim arabayı takas edelim mi bir incelesene dedim. İçine oturdu eşim abartmıyorum o konsoldaki hesap makinesi gibi ekranı gördü direk. Arabadan bir inip gidişi var anlatamam:)
  • Bugun duz yolda 4 kisi klima acik 100de giderken hizi sabitledim daha sonra sabitleyiciden tık tık arttirarak 150ye ciktim dahada birak gideyim gibi bir hali vardi 1.4t performans olarak gayet yeterli. Ve milletin basina dert olan klima islik calmiyor 200km gittim cit çıkarmadi. Bu işin cozumu olur insallah en kisa zamanda cok merak ediyorum acaba ne cikacak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • halil_ibrhm kullanıcısına yanıt
    Kredi konusuna açıklık getiriyim. Anlaşılan fiyat üzerinden 20.000 Tl 0 faiz kampanyası için bayi başvuru yapıyor. Kredili fiyat diye bir şey yok.

    Yukarıda denildiği gibi şu anda aynı motor / donanımda bir araç otomatik ise 76.500 lü fiyatlar iyi ancak daha üstünü çekmeye başladı bayiler. Ben 11 Temmuzda 75.500e otomatik almıştım. O zamanlar manuel ne kadardı bilmiyorum. Aceleniz yoksa Kasım - Aralık ayını bekleyin derim. Benim aldığım bayinin kendi söylediğiydi bu. Temmuz - Agustos - Eylül zam ayı Ekimde başlar kampanyalar diye. Haziran - Temmuz bandındaki fiyattan alırsınız dedi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nightsong06 N kullanıcısına yanıt
    Foruma lütfen Golf alacağım diye başlık açın. Oraya gelen kötü yorumlara kulak verip o arabadan da soğuyacaksınız. Bunun sonu yok. Ses geliyor dediğiniz aracı almayıp, (DSG düşünüyorsanız) şanzımanı bomba bir araca yönelme de ne kadar mantıklı size kalmış.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet.En iyisi forumu fazla abartmamak!Ya da sorun çıkmaması için dua etmek lazım. Zor isler!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nightsong06

    Arkadaslar bugün itibariyle 1.4 dynamic ayirtmistim.Siyah renk.Renk tutuluyor mu bilmiyorum.Fakat burayı okuyunca araçtan resmen sogudum.Hakikaten sorun cok mu bu sesler eski astra classic te yasamamistim. sanırım aynı fiyata gelecek 1.4 tsi golf comf alacağım.

    Bak bende astra da var golf de var ikisi de dizel otomatik. Astrayı şu forumda en çok eleştiren problem yaşayanlardan biriyim mesajlara bakarsan görürsün. Sana bir kaç şey söylemek istiyorum.

    1)Astra aldığında bu ses problemlerinin hepsini yaşayacağını düşünüyorum, benim foruma yazmadığım başka problemler de yaşadım ben, durduk yere arka cam dış plastiğinin çıkması gibi ya da arka camda iç tarafta kol dayadığımız plastik parçanın-çıtanın çıkması gibi, aracı incelerken sadece öne oturma, 4 koltuğa da otur ben her araç için öyle yaparım, önü ile arkası aynı kalitede değil.

    2)Ben çok başıma geldi, izmirden ayvalığa gittim astra ile, golf ile de döndüm, ardı ardına değiştirip kullandığım çok oldu. Sürüş keyfi açısından performans (benzinlileri bilemem dizel için konuşuyorum) açısından astra gerçekten sürücüsünü sevindiriyor, keyif alıyosun ya ayrıca astra yormuyor beni ama golfte aynı mesafe aynı şartlarda gerçekten astraya göre bariz biçimde yoruluyorum ben. Yol tutuş açısından astra golften iyi lakin golf dizellerde torsiyon kullanırken benzinlilerde tam bağımsız süspansiyon kullanıyor diye biliyorum arka tarafta. Tam bağımsız süspansiyonlu golf kullanmadım. Kullanımımla ilgili astra kesinlikle daha sert lakin çok daha keyifli ve virajlarda güven veriyor.

    3) Golfü 3 aydır 10 bin kmdir kullanıyoruz kesinlikle hiç bir problemle karşılaşmadık şanzıman ya da başka bir şeyde. Ama satıcı bile söylemişti alırken şanzımanla ilgili çok işlem yapıldı güncellendi kullanılan yağ bile değişti problem çıkarmamasını bekliyoruz lakin çıkınca kesinlikle ücretsiz biçimde değiştiricez dedi, servise far ayarı bir iki şey yaptırmak için uğradım ilgi alaka güzeldi, opel ise aracın arkasında durmuyor yaşadıklarımı yazdım zaten.

    4)Ben gece de araç kullanırım golf alacaksan full donanım değilse far açısından dezavantajlısın, astradaki mercekli fara uygun ampul taktığında 60 lira kadar bir şey, kesinlikle aydınlatması çok daha güzel ve göz almıyor, led matrix farı kullanmadım ama golften iyidir eminim. Golf ün full olanı xenon olduğu için o zaman güzel oluyor gerçekten. Gece sürüşü gerçekten farklı oluyor.

    Tavsiyem iki aracı da aynı gün içinde kullan kararını öyle ver, iki aracın problemleri de forumda yazıyor.

    Özellikle üstüne basa basa söylüyorum astra konusunda dediklerimin hiç biri abartı değildir, tercih yaparken benim yazdıklarımı abartı olarak değerlendirirsen zararın olacaktır ki inşallah olmaz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Opel Arden Otomotiv

    arkadaslar okudugum kadarıyla herkes klima ugultusundan şikayetci, servislere giderek sesin iş emri olarak kayda alınmasını FPR acılmasını istiyoruz derseniz, opel konu ile ilgili merkeze bilgi vererek, yakın bir tarihde güncelleme yaparak,veya parça değişimi yaparak bu sorunu giderecektir.


    Bey efendi öncelikle selamlar saygılar,

    Benim aracımla ilgili opel türkiye bir dosya açtı problem çözülmedi hiç bir biçimde ilgilenmediler aracın arkasında durmadılar, bu problem pek çok bayinin test araçlarında da var, sizinkinde de vardır muhtemelen, siz (bayi olarak) bir dosya açtırmayı düşündünüz mü?

    Klima sorunu için ustalarınıza güveniyorsanız ne bileyim önerdiğiniz bir şey varsa, ben şunu yaptırırım araca problem çözülür ama garantiden olmaz, ücret ödemeniz lazım gibi bir teklifiniz varsa ben aracı getirmeye hazırım uşağa.

    Yine ben aracın problemini çözdürürüm servisime garantiden hallolur gibi bir teklifiniz varsa ona zaten dünden razıyım.

    Var mı bir teklifiniz?




  • B.A.L B kullanıcısına yanıt
    Aracın arkasında durma olayına kesinlikle katılmıyorum. Dsg olayı ilk patlak verdiği zamanlar, Doğuşun insanlarla mahkemelik olduğunu, mahkemede kaybettikten sonra değişim yapanlara bu durumu sosyal mecrada yayınlarlasa 10 bin tl tazminat alacağı belgeler imzalatması mı arkasında durmak. Şimdi sağır sultan duydu almak isteyen adama şanzımanda sorun çıkarsa değiştirmiyoruz diyemezler.

    Benim arka camlar fabrikadan hatalı gelmiş. Dün iki dakikada dosya hazırlandı. Öğlen teslim almaya gittiğimde randevu için sizi arayacağız denildi. Benim tecrübeme göre şimdi bu şirket sorunun arkasında durmuyor diyemem.

    Edit: sadece bir örnek;https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=88154445&p=1&anchorToGo=88154445#88154445



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Senior.Planner -- 28 Ağustos 2016; 12:28:02 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 769770771772773
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.