Şimdi Ara

Yeni Opel Astra K (ANA KONU) (731. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
41.266
Cevap
306
Favori
2.350.621
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
57 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 729730731732733
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar araca kauçuk paspas almak istiyorum. Servisten mi alınmalı yoksa n11 vb bir yerden mi alayım?

    Bir de şunu soracağım daha önceki 2 aracımda da bagaj havuzu gibi bir şey kullanmadım ama konuda dikkat ediyorum çok iyi olduğu vs yazıyor. Bunun tam olarak mantığı nedir ? Yani olmamasının ya da olmasının farkı nedir?

    Son olarak şerit takip sistemi ve ani çarpışma ikazı kaç km hıza kadar geçerli? Kitapçık araçta da aklıma takıldı. Dün akşam kırmızı yanarken fren yapmadım ötmeye başladı o ara yeşil yanıp öndeki araç hareket edince tabi ikaz sustu.

    Bir de exellence alsa mıydık diye dinamik yerine aklımdan geçmiyor da değil. Klima iyi güzel ama yine de sırtımız terliyor.

    Cam filmi yaptırmayı düşünmüyorum zaten aracın camları karartılmış şekilde geliyor. :)

    Arkadaşlar araçta küllük var mıydı aldığınızda? Tamam sigara kullanmıyoruz araç içerisinde ama olmaması garip geldi...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi van_hoijdonk -- 8 Ağustos 2016; 13:13:07 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • bebott B kullanıcısına yanıt
    Memnuniyetinizin devamı dileğiyle

    Auris alsaydınız, yokuşları bağırarak çıkardınız, atmosferik 159 torkluk araç ile, Astra ile 180 km hızda bile ses yok, atmosferikte mümkün mü, eski bir corolla kullanıcısı olarak söylüyorum, virajlara arkamda dorse varmış gibi girerdim. Direksiyondaki boşluk hissi ve ağır hızlanma bunların cabası. Hele ön ızgaradan gelen trim sesi, çin işkencesi gibiydi. Yol sesi Astra'dan bariz fazlaydı.

    Nereye geleceğim; Toyota sorunsuz diyelim, yukarıda yazdığım nedenlerden dolayı araçtan zerre zevk almayacağım, sonra; servise bakım haricinde gitmiyorum diye kendimi avutacağım. 20 yıl öncesinin teknolojisine sahip bir motorda ne sorun olacak ki, yokuş kalkış sistemini devreye almak için kıracak gibi fren pedalına basmanız gerekiyor, kullanmıyordum açıkçası. Hala o aracı nasıl olmuş da almışım diye kendimi eleştiririm. Sanırım; Toyota kullanmadık hiç, onu da bir deneyelim dedik herhalde Bir boşluğumuza gelmiş sanırım, basiretimiz bağlanmış

    Sorunsuz araç alacağız diye; gönlümüzün sevmediğine de varmayacağız herhalde Servise az gitmek adına; her gün...... Yok çekilmez vallahi




  • quote:

    Orijinalden alıntı: koksalbasaran

    Yukarıdaki mesajlarıma karşılık cevap yazan, "superegoid", "guida", "eisenberg", "sertay_a" ve "St.Cool" isimli kullanıcılara; mesajlarını, toplu alıntı özelliği olmadığı için hepsine ithafen şunu diyorum ki;
    Sonuçta, kısıtlı imkanlarla zar zor sahip olduğum birikimler ile herkes gibi iyi bir araç almak istiyorum. Verdiğim paranın hakkını almak ve sorun yaşamak istemiyorum. Çok mu şey istiyorum anlamadım ki? Bu maksatla tabi ki forumları okuyacağım, eleştirileri de dikkate alacağım. Sadece bu forumu değil diğer otomobil forumlarından da aldığım bilgileri paylaşmıştım. Diğer forumlarda da yeni Astra K'nın aynı kronik sorunlarından şikayet eden kullanıcılar var ve onlarla da görüştüm. Opel Astra K'nın test sürüşünü de yetkili bayiden randevu alarak geçen hafta içi yaptım. Sonuç olarak şunu diyorum ki; yol tutuşu ve direksiyon geçişleri, motoru, şanzımanı vb. konularda herhangi bir eleştiri getirdiğim yok, sadece elektronik aksamlarında ve yazılımsal donanımlarında sorun var diyorum ve yaklaşık 2 haftadır yaşadığım araştırma, test sürüşü, görüş alışverişi, okuma vb. gibi deneyimlerimi de diğer insanlar ile paylaşarak onlara da faydalı bilgiler vermek istedim. Bu kadar tepki çekecek ne yaptım anlamadım ki? O zaman akşama kadar başımızı kuma gömelim ve var olan sorunları görmezden gelmeye çalışalım, bu mümkün değil. Siz sorunları görmezden gelmeye çalışsanız bile o sorunlar bir gün mutlaka gelip kapınızı çalacaktır. Hiçbir firmanın yılmaz savunucusu veya kötüleyicisi değilim. Sizin yapmak istediğiniz biz bu arabayı aldık, öyleyse herkeste alsın veya bir hata varsa bile söylemesin, görmezden gelsin demek istiyorsunuz ki; buda forum mantığına zaten ters bir olaydır. Eğer öyle ise birbirinizle opel forumlarında arabalarınızın ne kadar güzel olduğuyla ilgili akşama kadar isteğiniz kadar mesajlaşın, hatta birbirinize fotoğraflar atın, karşılıklı " aaa senin araban ne kadar güzelmiş" de deyin. Ancak bu forumda herkes kendi fikrini söylemekte özgürdür. Size, her ne kadar da görmezden gelmek için çabalasanız da; yollarını aşındıracağınız opel servislerindeki ustalarla, fanboyluk yaptığınız diğer kişilerle yazıştığınız mutlu ve mesut mesajlarınızla mutluluklar dilerim.

    kardeş sen iyice yanlış anladın,

    biz malımızın kölesi değiliz, ama malı olmayıp atıp tutanın da karşısında durmayı biliriz.

    şimdi, aracımda memnun olmadığım yerler elbet var, mesela şerit takip sistemi tam anlamıyla olmamış, şeride yaklaşınca diğer tarafa çeviriyor arabayı bu güzel ama dar şeritlerde bu sefer diğer tarafa gelip oradan geri döndürüyor, ortalamıyor, pinpon topu gibi sağ sol yapıyor (gerçi sistem bizim desteğimizle çalışıyor, bizim kesinlikle elimiz direksiyonda farzediyor ve öyle kullanmamız isteniyor, kılavuzda yazıyor sorumluluk yine bizde)

    yol sesi bana fazla gibi geliyor, bazılarına az. değişken yani.

    bende kronik sorun yok, bir ara bir ses vardı burada da paylaştım, eksoz borusu karter korumaya çarpıyormuş düzeltti servis.

    yani senin anlamadığın forumda seninde dediğin gibi herkes sorununa çare arar, adam buraya gelipte benim arabam şöyle güzel böyle güzel demez derse zaten görmemişin arabası olmuş ... dersin. bu yüzden burada genelde sorunlar yazar. çözüm aranır.

    herhalde anlatabilmişimdir derdimi.




  • bunkerops kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim yardımınız için.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eisenberg

    "İyi ki erken davranıp almamışım" demek, burada, bütçesini bir şekilde ayarlayıp, gerektiğinde zorlayıp alan, araçları hakkında deneyim ve tecrübelerini paylaşan bizlere bir nevi hakarettir. Varsa olumsuz bir düşünceniz, bütçeniz ile uygun gördüğünüz markanın modelini alırsınız, ama bu sizde saklı kalır, herkes ciddi paralar ödüyor bu araçlara, mal canın yongası, bu çerçevede biraz saygılı olmak gerek





  • LED MATRIX FARLAR RESİMDEKİ GİBİ SU ALDI.
    Arabayı yıkatalı 1 ay oldu. yağmurda gezmedim. kapalı garajdada duruyor. motor sıcakken park ettikten sonra farkettim. far içinde nemlenme oluştu motor soğıyunca kaynoldu biryerden su alıyor. 2 fardada var aynısı başına gelen var mı? Yeni Opel Astra K (ANA KONU)
     Yeni Opel Astra K (ANA KONU)
     Yeni Opel Astra K (ANA KONU)
     Yeni Opel Astra K (ANA KONU)
     Yeni Opel Astra K (ANA KONU)




  • baris81 B kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun, garantiden değişecekler artık, acele etmeyin, alacağı kadar alsın, farlar az eskisin, yenileme yapmış olursunuz. Güneşte kalmış olsa idi, sanırım fark etmezdiniz, kurur giderdi.

    Bir de tazyikli su sonrası az güneşe bırakıp bir bakın, kurumadan tabi...
  • Opel Astra Keyif
  • eisenberg kullanıcısına yanıt
    zaten şuan bişey yok gündüz güneşli havada kuruyo. dün akşamda yoktu ama. bi ara iyice tasyikli su tuttup denicem. Normalde garantiden değişiyor dimi kesin bunlar. ama hadi bir tane olsaydı neyse ama ikisibirden nasıl alıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baris81 -- 8 Ağustos 2016; 11:46:26 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bebott

    Selamlar

    Aracım 1.4t dynamic otomatik 2016 Polonya üretimi alalı bir 10 gün oluyor. 500 küsür km oldu henüz.

    araçtan çok memnunum öncelikle ilk defa otomatik araç kullanıyorum çabuk alıştım sayılır. Bir alışamadıgim elektronik park freni biraz da obesesif olduğumdan hep kontrol etme ihtiyacı duyuyorum. Cektim mı çekmedim mi eski tip el freninde asılıp o sesi duymak rahatlatıyordu ama tabi bu da bir alışkanlık meselesi.

    Anahtarsız çalıştırma özelliği en sevdiğim özellik oldu şimdiye kadar bu kadar yararlı olacağını düşünemezdim ama artık olmazsa olmazım bundan sonraki araçlarım olursa önce bu özelliğe bakacağım.

    Önceki aracım turbo dizel manuel bir araçtı tabi onun atikligini arıyorum otomatik viteslerde araçlar biraz daha hantal mı kalıyor yoksa bana mı oyle geldi bilmiyorum gerçi yüksek hızlarda araç hic hissettirmiyor hizini

    Şimdi benim bir sıkıntım var bu malum park sensörü on tarafta artık kronik diyebileceğim hiçbir sey görmeden ötme mevzusu tamam onu plakalıyi yapıştırarak bir sekilde aştık diyelim.

    Ancak iki gündür söyle bir sıkıntım var vites kolunun oradaki park sensör kapama tuşu basınca tepki vermiyor ne ışık yanıyor ne sensörleri kapatabiliyorum bu soruna canim sıkıldı hafta içi götürüp baktiricam umarım yazılımsal bir durumdur.

    İsin doğrusu bu kadar elektronikle iç içe bir makinede bunun gibi sorunlar olacaktır diye düşünüyorum moral bozmamak gerek mekatronik harikası bir makine var elimizde tabi ki daha da geliştirilecektir bu sistemler gelecegin teknolojileri sonuçta

    Şerit takip sistemi açıkken mesela çizgilerin biraz yanına kaymaya başlayınca direksiyon kendini döndürüyor hani aslında bunu yaparken biraz korkutucu geliyor sanki kontrol bizde değilmiş gibi ama insansız araçlarda bu sekilde başlayacak alışma evresi geçiriyoruz sadece

    Çok kararsız kalmıştım aracı seçerken neredeyse çoğu markaya gittim test sürüşleri yaptım en ciddi olarak auris icin pazarlık yapmıştım ama opelin koltuğuna oturduğumda bu olmalı dedim.

    Çoğu araçta opsiyon bile olmayan olsa bile hepsini aynı pakette veya fazla fiyatla bulabileceğimiz bir çok özellik bu araçta standart geliyor ben çok memnunum umarım yanılmam.

    Sanırım önceki aracınız 109hp psa motorlu bir volvo idi. Ve manuel dizelin atikliği otm 1.4'te yok demişsiniz.

    Ben de şu sıralar yılsonu için son düzlükteyim, Astra K 1.6 cdti manuel (sıfır km) ve Volvo V40 CrossCountry 1.6d manuel (2. el) ciddi seçeneklerim arasında.

    Siz olsanız ne düşünürdünüz?




  • baris81 B kullanıcısına yanıt
    Vakti zamanında, benim de aracımın farları bu şekilde oldu ve de ikisi birden, sonra biri tekrar, hepsi de garantiden değişti. Sonuçta kullanıcı hatası değil.
  • turkeril kullanıcısına yanıt
    1.6d, eski ford motoru, bir de volvonun parçaları çok pahalı, bir geri görüş kamerası 4.000 - 4.500 lira civarı. İkinci elde uğraşılır mı bilmem.
  • Arka camlardaki filme geceleri far ışığı geldiğinde dağılma olma durumu ile ilgili hiç mi kimse yok yorum atabilecek?
  • Esnafcilik ve ralli derdinde degilsen v40 astradan daha üstun bir otomobil,biri c biri c premium.
    Volvonun servisi pahali diyen adam opel plazasının icinden girmemis adamdir onu da ekliyim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • turkeril kullanıcısına yanıt
    Diğer forumlarda çok bilenler var, onlara danışın lütfen.

    Bizler Astra seçtik Astra aldık, bizim için daha iyi bir seçenek olsa 2.el volvo alırdık zaten.
  • turkeril kullanıcısına yanıt
    Gecen sene eski H kasa aracimi bosch car servise goturdugumde benden once bir volvo araci teslim ediyorlardi. Arac v40 1.6d idi. Enjektorlerinden birisi arizalanmis yenisi ile degisim yapabilmek icin dortlu set almak zorda kalmisti arac sahibi. Tek enjektor yuzunden tum enjektor setini yeniledi ve yaklasik 4500 TL ödemişti. Eski saglam enjektorleri kutuda teslim aldi, servis gorevlisi 2.el satabilirsen sat demisti. Astra enjektorlerini sordugumda teklide alinabilme sansi varmis hatta enjektoru olusturan meme gibi bir cok sarf malzemede alinip tamir edilebiliyor. Anlatmak istedigim su ornekte volvo ya odenen miktar tam dört kati.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ata_han kullanıcısına yanıt
    Bir diğer konuda; belki o zamana kadar yaptığı tüm yakıt tasarrufunu geri aldı dizel enjektörleri.
  • ata_han kullanıcısına yanıt


    Çok bilenler var ya......
  • batakclub B kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım ben de aynı marka film kaplattım, bahsettiğin problem benim araçta yok.
  • turkeril kullanıcısına yanıt
    Söyle söyleyebilirim aracım c30 dizel manuel bir araçtı atik olması çok güzeldi su an o seriligi yakalayamadım ama vitesin otomatik olmasına ve aracın hızı hissettirmemesine bağlıyorum ve motor çok yeni açılacaktır mutlaka siz manuel aracı bir test edin bayide o konuda bir fikrim yok ancak Volvo aracım kilometre olarak 100.000 olmustu ve ciddi sorunlar bas gösterdi gerçekten Volvo araçlar ciddi masraflı araçlar servisi, parçaları

    ben iki sene kullandım çok masraf yaptım. Dpf denilen filtresi kronik problem olarak ne kadar dikkat etsemde iki sene içerisinde uc kere tıkandı. İki kaza geçirdim hafif tampon vurmaları araç aşıri sağlamdı bu arada , sensör arızaları falan derken çok para harcadım ve dizel araçlardan sogudum. Yakıtı iyimiydi tabi ki ama bu kadar masrafı araca benzin koyarım hic olmazsa gezerim aynı mantık diyerek benzinliye döndüm zaten senede yaptıgım en fazla 15000 km

    benzinli bir Toyota almaya niyetlenirken ki babam müthiş bir Toyota fani gerçekten hic sorun çıkarmıyor kendi aracı iki senede bir bakima veriyor sadece ama benim gönlüm opelden yana oldu. İnsallah yanılmam ama aracımı şimdiden çok sevdim.

    Bende v40 a geçmeyi düşündüm ikinci el olarak ama parça pahalılığı ve bakim masrafları beni vazgeçirdi. Belki ilerde olabilir ama su an İstanbul'da yaşadığım icin Volvodan vazgeçtim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 729730731732733
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.