Şimdi Ara

Yeni Opel Astra K (ANA KONU) (131. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
41.297
Cevap
309
Favori
2.355.705
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
57 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 129130131132133
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Benzin ile dizel araç tasarrufunu parası bol olan anlamaz..benzin ile dizel arası yüzde 50 fark eder..aylık 200 TL dizel yakiyorsan en az 400 TL benzin yakarsin. Senede en az 2400 kafadan fark var..aracı 5 ile 10 içinde çöplük yapmayacaksan güzel kullanirsan her turlu benzzinliden iyidir..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ensaraydin -- 30 Kasım 2015; 9:09:51 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Astra dizel sedan aramaya devam :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar parayı ortak kazanıp ortak harcamıyorsunuz , herkes kendi doğrusuna göre harcıyor parasını.Neden birbirinize kendi doğrularınızı kabul ettirmeye çalışıyorsunuz.
    Herkes bütçesine göre hesap yapar ona göre alır , hesap yapmayı bilmiyor ise bir defa kazığa oturunca ikici araç alımında oda hesabını yapar ..
  • Millet olarak araba iyi kacsın az yaksin satmak istedimmi hemen satilsin kafasindayiz.
    Ferrari alıp LPG takan bi milletiz daha ötesi var mi:)
    Ben benzinli araç kullandım LPG taktirdim yok lpg uyumlu mu yok ateşleme bobini sikintisi,tankin bagaj da yer kaplaması gibi sebeplerden dizel almayı planlıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hem benzin hem LPG almaktan gına geldi aynı okulda arkadaş dizel arabasına ne zaman yakıt aldığını unutuyor
    Valla herkes keyfine baksin ben benzinlinin ne olduğunu biliyorum dizel almayı planlıyorum bide dizel deneyelim bakalım nolacak..
    Haa bi de uzun yola çık araç bi LPG liyse her 400 km Dr benzinlik ara dizel doldur baş git 1000 km giden var oyuzden ben denemek için sabirsizlaniyrm

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • astra k yı dün showroomda inceleme fırsatım oldu. araç 136 hp dizel otm idi, fiyatı 97 bin tl cik...
    araç genel hatlarıyla güzel hoş. tok bir araba. kapı içlerinde kullanılan plastik olduça sert, torpido gözüne yerleştirilen cdroom torpido gözü diye bişey bırakmamış inanın bir elma bile konulmayacak kadar dar bir torpidosu var. ortadaki akıllı ekran güzel hoş büyük, ancak hız ve devir göstergeleri ne o öyle minnacık. corsa nın minik göstergeleri kadar. böyle sportif görünümlü bir araca heç yakışmamış. aracın arka koltuklarındaki mesafeler çok iyi, üç kişi çok rahat oturur.

    ne de olsa c sınıfı bir araç 97 bin eder mi, 53 bine sedan eski kasa benzinlisi de var nerdeyse yarı fiyatına, tam kuşku uyandıracak bir soru. derken arakadaki insignia ya bi de bakayım dedim. doğrusu mest oldum. 97 astraya verene kadar 111 insigniaya veririm daha iyi. nefis bişey. çok panaromik bir görüş açısı var. etrafı resmen 270 derece ile görüyorsunuz. elektrikli ayarlanır koltuklar süper, sanki f16. araç hız göstergeleri honda daki gibi dijital kadranlı harika bir şey.

    astra almaktansa insignia almak daha mantıklı geldi bana




  • Aracın şimdilik sorunu yok demek ki o yüzden benzinli mi dizel mi tartışması başlamış.

    Herkesin ihtiyaçları farklı olacağından, hangisi sizin için doğru kararsa mutlu olursunuz. Otomobilin benzinli-dizel motorları iyi. Keyfini sürün arkadaşlar.

    Bu arada yeni araç sahipleri hepinize hayırlı olsun. Bizleri burada yalnız bırakmayın. Fotoğraf vs. paylaşımlarınızı bekliyoruz...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bionic1

    Valla Opelin benzinlilerini henuz bilmiyoruz daha ama aşağıya 1.4 tsi 125 hp lik kendi golf aracımın son 4000km civarındaki ortalama tüketim fotosunu koyuyorum (aracımın sıfır km den itibaren tüm kullanim verisidir, daha rodajda yani araç). %80i şehir ici dir bu kullanimin. Ben bu yolu kayseri şehiriçinde yaptim, sadece 2 defa ankaraya gidip geldim (toplam 1400km civari). Şehirler arasında da 100 - 120 km/s arasi hızla gidince 100km de 5.0 litre benzin tüketmekte. Bir de bu rakamlarla yapın bakalım hesabı ne çıkacak.

     Yeni Opel Astra K (ANA KONU)

    Dayanamadım kendim yaptım hesaplamayı (evet sizden kopyala yapıştır yaptım).

    Benzini hesaplayalım; 4.5x6x20000= Yıllık 5.400 TL'lik masframız oluyor. 5 senede toplam 27000 TL

    Dizeli hesaplayalım; 3.8x5.5x2000= Yıllık 4.150 Liralık masrafımız oluyor. 5 senede toplam 20750 TL

    5 sene ve 100 bin km sonundaki kullanım maliyet farkı 6250 TL.

    Bu tasarrufu 5 senede yapıyorsunuz ama dizel motor farkını daha aracı alırken peşinen veriyorsunuz. Daha ne deyim. Bu arada ben benzinlik işletmiyorum, banane kim ne alırsa alsın. Tek amacım bu hesapları bilen ve yakın zamanda tekrar yapmış birisi olarak bildiğimi aktarmaya çalışıyorum. Halkımızın göz göre göre dizele kerizlenmesine gönlüm razı olmuyor.

    Selamlar.


    Benzinlu bir aracin 5 litre yakmasi cok iyi. Ama ben yol bilgisayarlari yerine, soyle bir hesap yapan varmi. Depoyu tam fulleyip. Bitince ayni istasyandon tam dolu bir sekilde ne kadar odedigini yazsa daha iyi hesap olur.

    Mesela adam tam fullese agzina kadar, ama bitince tekrar fullerken pompa tik diye attiginda yeter dese ve hesaplasa o zaman benim araba 25 kurus yakiyor diyebilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Düz vites civic 7.5 litre yakıyor karma...
  • ruysal19 R kullanıcısına yanıt
    Derdin buysa benzin + lpg fulle 1000 km üzeri gidersin, ama boşver sen boşuna ver paranı güzel kardeşim sonuçta benzin almak baya zor bir iş :)
  • Bir önceki kasanın 1.4 140 bg olanını arkadaşım kullanıyor, yakıt hariç gayet memnun, eğer mevcut kasa hafiflediği için yakıtta azalma varsa, aradaki farkı verip dizel almak gerçekten de çok trajik :) Almayı düşündüğüm bir araç değil ama alacak olsam tereddüt etmeden 1.4 150 bg excellence alır ve keyfime bakarım, başka firmada aynı güç ve donanım yok ve daha pahalı, dizeline 97 bin vermek mi? Yok daha neler az daha eklese suberb alınacak :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eskemre -- 30 Kasım 2015; 10:06:19 >
  • Birinizden Birinizde Araçda neden panoramik sunroof yok demiyor. daha iyi olurdu olsaydı. sırf bu yüzden panoramik sunrooflu araçlara yöneldim :) ötv indirimim var alıcam 2016 nın başlarında. öncelikle eski arabamı satmam lazım :)
  • edit: yazım 2 kere çıkmış.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kuess -- 30 Kasım 2015; 10:26:13 >
  • İnternetteki fiyat listesine aldanmayın. Bayiiler listenin yaklaşık 6-7 bin altına satıyorlar araçları. Bugün yarın o liste de güncellenir tahminimce... 97 bine satıldığı filan yok. Şahsen bize 1.6 136 otomatik - sunroof excellence maliyeti 89bin civarı oldu. Liste fiyatı 96250.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sebati06

    Tartışma iyice rasyonneliğini yitirmeye başladı. Hangi soygundan bahsettiğinizi bilmiyorum ama devletin soygunundan bahsetmiyorsanız ortada başka soygun falan göremiyorum. 1.6 TDİ DSG Higline net fiyatı 57.000 lira. 1.4 TSİ DSG Highline'ın ise 50 bin lira. Arada 7 bin lira fark var. Aynı fiyata da verecek halleri de yok herhalde. 2100 euro ediyor net fark. Bu fark gayet normal bir fark. Vergi işin içine girince 13 bin lira ediyor bu fark.Bu da otomobil üreticilerinin değil bizim ve devletin sorunu.


    Gelelim ikinci meseleye. Son kez bir hesap yapacağım. 1.4 150 hp ve 1.6 136 hp arasında. 1.4'ün ortalama değerini 8 olarak alıyorum. Bundan aşağı ineceğini de hiç tahmin etmiyorum. Dizeli ise 5.5 olarak alıyorum. 5'e inebileceğini düşünüyorum ama yine de buradan alacağım. Yılda 20 bin km yapıldığını ve aracın 5 sene kişide kaldığını düşünelim.

    Benzini 4.50, Motorini 3.80 olarak aldım.


    Benzini hesaplayalım; 4.5x8x20000= Yıllık 7.200 TL'lik masframız oluyor. 5 senede toplam 36000 TL

    Dizeli hesaplayalım; 3.8x5.5x2000= Yıllık 4.150 Liralık masrafımız oluyor. 5 senede toplam 20750 TL



    15.250 TL fark sadece 5 yılda oluştu gördüğünüz gibi. Bu araçları satarken de 6-7 bin lira fark edecek. Yani baştan 12 bin TL fazla vermenize rağmen 5 sene sonunda 21-22 bin lira kar edeceksiniz. Bakım masraflarının 2 bin lira daha fazla olduğunu düşünsek bile hala 8 bin lira civarı kardasınız. Ya da benzinli aldıysanız 8 bin zarardasınız da diyebiliriz.


    200.000 KM odemişsiniz. O durumda ise 31.000 TL'lik bir yakkıt gideri farkının oluştuğunu görüyoruz.

    Ama yılda 50 bin km yapıyorsanız, ailenizde başka bir dizel araç varsa tabi ki bu farkı vermeye gerek yok. Veya aradaki farkı ödemek için kredi çekecekseniz ve faizini ödeyecekseniz de. Fakat geri kalan tüm ihtimallerde dizel benzinliye göre çok daha mantıklı malesef.

    1.4 eski kasası 8.5 ile 9 yakıyor bu kasa hafiflemesinin rağmen düşmeyecek diyorsunuz yani? Birde 5 yılda dizele hele ki 100.000 e gelmiş bir dizele sadece 2.000 lira bakim farkı ödeyeceğinizi mi umuyorsunuz? Dizel kullanmamissiniz belli ki daha arızadan ve dizel otomatik uyumunun 5 sene sonra ne olacağından bahsetmedim. 100 bin km üzeri aracınızı da baya bi karlı satacagibizi düşünüyorsunuz o da güzel olmuş, tabi sanırım bu hesabınız peşin para 95 bin verip alma üzerine öyle değilse bankaya ödeyeceğiniz kredi faizi de cabasi ☺ iyi ki dizel otomatik fanatikleri var sayenizde turbo benzinli daha güçlü araçlara 10-15 bin ucuza biniyoruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yeni Astra'nın 1.4 benzinli olup da otomatik vites versiyonu var mıdır?
    İnternet sitesindeki fiyat listesinde bu seçeneği bulamadım fiyat bilgisi olan paylaşırsa sevinirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: from_anatolia

    İnternetteki fiyat listesine aldanmayın. Bayiiler listenin yaklaşık 6-7 bin altına satıyorlar araçları. Bugün yarın o liste de güncellenir tahminimce... 97 bine satıldığı filan yok. Şahsen bize 1.6 136 otomatik - sunroof excellence maliyeti 89bin civarı oldu. Liste fiyatı 96250.

    97 binlik modelini alırsan 6-7 bin indirim yaparlar fiyatına göre.

    Daha 1.4 benzinlide 2-3binden fazla indirim yapanı görmedim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi De7 -- 30 Kasım 2015; 12:13:40 >
  • 2012 astra-j cosmo 1.4t 140 bg aracim var ve kilometresi 66.000 de simdi bunu satip astra k almaya degermi ? Birde belliki burada piyasa degerini bilen insanlar var aracimin degeri sizce ne kadardir
    Park halindeyken (hatta konu acmistim fotolari mevcut) arabama vurdular ve on tamponla arka tampon degisti. Yani ne camurluklar da nede on kaputta hicbir darbe almamisti.

    Simdi egerki kafama yatarsa k alabilirim

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tampon değişimi önemli değil, orjinal parça takıldıysa tabii.

    Aracınızın değeri tahminen 52 bin civarı olur. + veya - 2 bin lira oynayabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: from_anatolia

    Tampon değişimi önemli değil, orjinal parça takıldıysa tabii.

    Aracınızın değeri tahminen 52 bin civarı olur. + veya - 2 bin lira oynayabilir.

    Ustad tamponlar serviste degisti, egerki balkan bi' kansizlik yapmayip yan sanayi takmadiysa ( gerci oylede durmuyor)
    50 civari ise gercekten iyi fiyat, sagolasin hocam


    Ek; konu disi oldu biraz cok ozur dilerim herkes'den



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hakkan034 -- 30 Kasım 2015; 13:08:37 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 129130131132133
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.