ARKADAŞLAR BEN 15 YAŞINDAYIM VE YAVAŞTAN YAVAŞTAN BU PROGRAM YAZMA İŞLERİNE GİRMEK İSTİYORUM KÜÇÜK KÜÇÜK GEREKSİZ PROGRAMLAR OLABİLİR HESAPLAMA PROGRAMLARI FALAN İLK SORUM ŞU
1. PROGRAM YAZMAK İÇİN NEYE İHTİYACIM VAR? 2. YAZARKEN HTML GİBİ KODLARI VAR BİLİYORUM BU KODLARIN NE İŞE YARADIĞINI NASIL KULLANILDIĞINI YAZAN BİR SİTE BULABİLİR MİSİNİZ? 3. İLK ÖNCE NASIL BAŞLAMAMI ÖNERİRSİNİZ?
CEVAPLARINIZI MERAKLA BEKLİYORUM
çeşitli programlama dilleri var bunlardan birini öğrenmeli ve compiler'ini edinmelisin. mesela Java ile çalışmak istediğinde SDK'sını indirmelisin. tabi kod yazacağın bir ortam da lazım. notepad'de de yazabilirsin ama zor olur. en iyisi Netbeans diye bi IDE var, java dili için geliştirme ortamı... onu indirdiğinde yanlış değilsem SDK ile birlikte geliyordu zaten. Java dışında... Visual Basic'in yeni başlayanlar için iyi olduğunu söyleyenler var ;) salt HTML programlama yapmaz, sunum aracıdır. eğer web programlama diyorsan php, asp v.b. öğrenmelisin. ingilizce biliyorsanwww.w3schools.com da HTML için ayrıntılı anlatım var. sanırım Google'da aratırsan Türkçe olarak da birçok kaynağa ulaşabilirsin. Donanım Haberin arama modülünü kullanarak da bulabilirsin sanırım. Hatırlıyorum bi arkadaş yazmıştı Türkçe HTML anlatımı. Visual Basic komutları için bu sayfada linkler mevcut ;)
1)Program yazman için kullandığın programlama dilinin kodlarını anlayıp bunları derlemeye ve çalışabilir programlar oluşturmaya yarayan derleyicilere ihtiyacın var.Bunu yaparken de o dilin komutlarına ve çalışma yapısına hakim olmalısın.
2)Hangi dili öğrenmek istediğini ilk önce belirlemelisin,bunu yaparken yazacağın programları hangi amaçla yazacağını düşün.Ondan sonra belirlediğin dile yönelik olarak araştırma yapmalısın.Mail gruplarına dahil olabilir,aynı zamanda habergruplarını da takip edebilirsin.
3)İlk olarak algoritma kurma mantığını öğrenmeni tavsiye ederim.Algoritma karşına çıkan bir probleme yönelik çözümleme adımlarını oluşturmaktır.Hangi programlama diliyle uğraşırsan uğraş eğer karşına çıkarılan problemi analiz edebilme ve bunu algoritmaya dökebilme kabiliyetine sahipsen geri kalan sadece parçaları birleştirip bu algoritmayı komutlarla ifade etmektir.
15 yaşında bu bilinçle devam edersen bundan yaklaşık 3-5 sene sonra (ki muhtemelen akranların o dönemde daha programlamanın p sini bilmiyo olacaklardır :) ) bu işte hatırı sayılır bir bilgi birikimine sahip olursun.Önünde çok uzun bir zaman var ve bizim zamanında sahip olamadığımız imkanlara sahipsin.Ben 15 yaşındayken 486 kullanıyomuydum sanırım kullanmıyodum :) .
Önüne çıkan zorluklardan hiç bir zaman yılma ve pesetme,kendini geliştirmeye başlamak için çok güzel bir dönemdesin.Bunu büyüklerinin tecrübelerinden faydalanarak kendi lehine çok olumlu bir şekilde kullanabilirsin.Biraz uzun oldu ama umarım sana yol gösterebilir bu yazı.Kolay gelsin
Müthiş bi istek kendimi düşünüyorum da şimdi 25 yaşındaydım senin yaşında başlasaydım ah keşke. Arkadaşlarımız söylemiş gerçi; algoritma mantığını öğrenmelisin ilk başta onunla ilgili baya kitap var azmin devam etmesi dileğiyle
en doğrusunu yapıyorsun dostum ufak ufak başlama zamanı gelmiş....şimdi başlarsan ilerde zoluk çekmezsin..bana göre de önce algoritma mantığını kavramalısın... daha sonra basit programlama dilerinden başla q basıc daha sonra pascal falan...... ilk önceleri zor gelicek ama sakın yılma..yavaş yavaş geliştir kendini.......
rakibine bayıldım bende ondan nefret ediyorum.yaşıtız ama ben ocak ayında bir yaş daha büyüyücem.herneyse ben proğramcılık okuyorum ve son sınıftayım.sakın nasıl oluyor diye sorma istersen neler olmuyor ki bak sende proğram yazmak istiyorsun yani birşeyler istiyorsun. 1.asla hedeflerinden vazgeçme 2.ingilizce öğren 3.meraklı ol 4.sen onlara uyma bırak proğramlar sana uysun. bırakalım labaliliği ilk proğramını profesyonel bilen birinden öğren yani proğram akışını,yazmayı,çalışmasını ilk sana birileri öğretsin ki;mantığı kap ve devam et...