Şimdi Ara

yeni NİSSAN X-TRAİL 2014 - paylaşım platformu- (13. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.637
Cevap
56
Favori
186.674
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    aracınız hayırlı olsun, güzel günlerde kullanın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alpabil

quote:

Orijinalden alıntı: 44mami44

quote:

Orijinalden alıntı: erdembakan

X3 e sadece sunroof eklediginizde pazarlık edilmiş haliyle fiyatı 161bin liraya çıkıyor. Kalan donanımı bildiğiniz çıplak türkiye paketi. Sanzumanina diyecek yok fakat unutulmamalı ki araç benzinin motora sahip. Bu da kilometrede ciddi bir yakıt sarfiyatina sebep oluyor. Son olarak BMW markasından uzak kalmak için bir sebep daha saymak gerekirse oda aşırı pahalı servis ücretidir. Yani X trail'in Honda CRV dışında karşısında bir rakip kalmıyor.

Bmw servis ücretleri sandığınız kadar pahalı değil. 2013 model 3.20 ied için 1. yıl 12000 km bakımı için 330 tl ödedim 2. yıl bakımıda 700 tl civarı oluyor. Qasqai forumunda 1. bakıma 600 tl civarı ödendiğini okudum.

330 euro olmasın ödediğiniz? Benim de BMW'm var keşke dediğiniz ücretleri ödesek.

Belki ileride bizdende öyle isterler ama şu anda tl olarak o kadar ödendi. f30 forumunda arkadaşın biri faturayıda koymuştu. (hatta 2200 tl ye 3 yıl 60000 km bakım paketi aldık hiç para vermiyorum aslında)

• Kendi hazırladığım ve araç alırken kullandığım bir listeyi paylaşmak isterim, ilgilendiğiniz araçların tüketim değerlerini ve bir kaç parametreyi daha (yakıt fiyatı, kasko vs) girerek araçların kullanım maliyetlerini görebilirsiniz. Excel dosyasıdır
    1drv.ms
    CarCompare.xlsx
    http://1drv.ms/1ulI1pw
    adresinden indirebilirsiniz.
  • erdembakan E kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim, Allah herkese ağız tadıyla binmeyi nasip etsin.
  • webxas kullanıcısına yanıt
    karşılaştırma tablosu herşeyi anlatıyor. passat 1.6 dizelin bu kadar az yaktığına çok şaşırdırdım. vw kendi dizel motorumu bu. birde kaç beygir motor kullandı acaba passatta.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mevzu

Yener bey, xt 1.6 4x2 ile 1.6 4x4 vergisi aynı mıdır? yani motorlara aynı fakat 4x4 olmasının vergi üzerinde etkisi varmıdır. ayrıca nissan satış görevlisi xt lerin hem 4.2 hemde 4x4 için seferberlik kaydı olduğu bilgisini verdi. ben ısrarla sadece 4x4 olanların böyle bir kaydı olur dedim ama baya emin bir şekilde xt lerin tamamın seferberlik kaydı ile satıldığını tekrarladı. gerçi çok önemli değil ama ahlla göstermeye öyle bir durumda herkes tüm imkanlarını seferber edecektir. ancak gereksiz çağrı, yoklama teferruatlarla uğraşmak istemeyenler için bu detayın bilinmesi önemli. bu konuda bilgisi olan arkadaşlar varsa paylaşılmasını rica ederim.

Mtv ekraninda arazi tasiti yaziyor

Vergisi 429 tl (otomobil)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yenersonmez -- 25 Temmuz 2014; 15:54:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: webxas

Kendi hazırladığım ve araç alırken kullandığım bir listeyi paylaşmak isterim, ilgilendiğiniz araçların tüketim değerlerini ve bir kaç parametreyi daha (yakıt fiyatı, kasko vs) girerek araçların kullanım maliyetlerini görebilirsiniz. Excel dosyasıdır http://1drv.ms/1ulI1pw adresinden indirebilirsiniz.

Sizde aracinizi gule gule kullanin

Excel tablonuzu da ayrica takdiresayan

• quote:

karşılaştırma tablosu herşeyi anlatıyor. passat 1.6 dizelin bu kadar az yaktığına çok şaşırdırdım. vw kendi dizel motorumu bu. birde kaç beygir motor kullandı acaba passatta.

Once uzun yol izlenimimi paylasayim

İstanbul mersin 1000 km yaptim, yol musaitse 120ye kitledim oyle gittim.
    Resimde de gordugunuz uzere 5,6 yakti ortalama

15 tatilde ayni yolu 1.6 dizel mt passat ile yaptim o da ayni yaktiydi

yeni  NİSSAN X-TRAİL 2014          - paylaşım platformu-
     yeni  NİSSAN X-TRAİL 2014          - paylaşım platformu-

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yenersonmez -- 25 Temmuz 2014; 15:55:40 >

• mehmetkirsoy M kullanıcısına yanıt
    hayırlı olsun Mehmet bey, güle güle kullanın. bu arada aldığınız renk en çok yakışan rengi zaten. bende zeytin yeşili ve gümüş arasında gidip geliyorum. acaba zeytin yeşili tozlanmayı gümüş kadar kamufle eder mi? biraz kullandıktan sonra renk tercihinizdeki memnuniyeti ve etrafınızdakilerin tepkisini paylaşırsanız memnun oluruz.
  • yenersonmez kullanıcısına yanıt
    Maşallah çok güzel değerler. Güle güle kullanın aracınızı. Benim henüz uzun yol yapma fırsatım olmadı. Şehir içinde de biraz yakıyor gibi. START stop sistemi randumanli çalışıyor mu passat ta ki gibi? Dünden bu yana aracım sadece 2 kez START stop u devreye aldı. Üstelik klima en düşük düzeyde çalışıyordu. Passat aracında en üst kademede Klima çalışmıyorsa sistem hemen devreye giriyordu. Bir türlü çözemedim gitti.
    Son olarak Şehir içinde de yakıt tüketimini bizimle paylasirsaniz çok iyi olur.

• mehmetkirsoy M kullanıcısına yanıt
    Aracınız hayırlı olsun. Zeytin yeşili rengini canlı görmek nasip olmadı henüz. En kısa sürede araciniza kavuşmanız dileğiyle.

• Bu arada teslimat öncesi boya koruma, yalıtım, kaput filmi, cam filmi vs gibi uygulama yaptıran oldu mu? olduysa kaca yaptırdınız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdembakan -- 25 Temmuz 2014; 20:17:03 >
  • Çok güzel görünüyor. Güle güle kullanın. Seneye benim 5008 i satarsam ben de düşünüyorum. Sizden ricam CVT şanzumanı +- leriyle inceleyiniz. Saygılar.
  • Merhaba arkadaslar aracini yeni alan arkadaslara kazasiz belasiz surusler diliyorum. Benim aracta dun gece gelmis, bugun de plakasi yetisti ama boya korumadan dolayi yarina kaldi. Bende alinca resimlerini paylasacagim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • eric cartman kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun. Kazasız belasız sürüşler dilerim. Yorumlarınızı bekliyoruz.

• eric cartman kullanıcısına yanıt
    hayırlı olsun. kazasız belasız kullanmalar dileğiyle, yeni aldığınız araca boya koruma yaptırmak mevcut boyaya zarar vermiyor mu? iç koruma, taban koruma vb uygulamarda yaptıracakmısınız yoksa boya koruma ile devam kullanıma başlayacak mısınız? birde boya koruma yerine şimdi kaplama uygulaması tercihi yapanlarda varmış. bu konulardaki tercihlerinizi ve nedenlerini bizimlede paylaşırmısınız lütfen. bende aracı aldığımda zararı yoksa benzer uygulamalar yaptırayım diyorum. artı olarakta şimdi birde orijinal koltuk kılıfı üzerine tekrar kaplama kılıf diktirip kullananları görüyorum. orijinal kılıflar yeni kalıyor gerçekten bu konuda fikriniz nedir acaba? paylaşımlarınızı bekliyoruz. tekrar hayırlı olsun.
  • Herkesin yeni aracı hayırlı olsun, güle güle kullanın ☺

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Merhaba,

Aslında karşılaştırma tablosu, sadece aracın kullanım (işletme) maliyetleriini anlatıyor. Bunun dışında satın aldığınız veya almayı düşündüğünüz aracın;

• Kullanım pratikleri
    • İhtiyaçlarınızı karşılama oranı
    • Size sunduğu yaşam alanı
    • Güvenlik donanımları ve test sonuçları
    • Ödenen paraya karşın size sunduğu donanım
    • vs...

gibi daha bir çok kriter mevcut. Ben ortalama bir tüketici olarak optimumu yakalamaya çalışırım ve bu sefer x-trail benim için optimum araç oldu.

• quote:

Orijinalden alıntı: remziadnan

quote:

Orijinalden alıntı: cksahin

Yeni x-trail ile test sürüşü yaptım. Satış temsilcisinin bana söylediği araçların İngilterede üretildiğiydi, onun yalancısıyım. (ingiliz üretiminin japonları tutmayabileceği muhabbetini yaptık(m))

Araçta gördüğüm, tavan ve tavan donanımlarının (ön ve arka lamba vs) daha kaliteli olduğu, torpido qq ile benzer kalitede ama vitesin kenarındaki plastiklerin sert olması hatta sallanması ve qq den daha kötü hissettirmesi hoş değil. Bardaklık ve çevresindeki plastik kaliteside düşük, ayrıca ön kapı içlerinde yumuşak malzeme var arka kapılarda ise sert.(2 kapı iç döşemesinde tasarruf etmeyiverseler ölürler sanki!)

Koltuklar gayet güzel,özellikle arka koltuklarda çok iyi bacak mesafesi var, tabi koltukları en geri yaslanmış pozisyona alırsanız.
    Bej döşemede, siyah sinyal kolları hoş durmamış. Ön kol dayama iyi,saklama kapasitesi fena değil,bardaklıkta soğuk ve sıcak hava üfleme özelliği çok iyi düşünülmüş,işe yararmı bilmem denemek lazım.

Klima ve ekran bölümü fiziksel olarak, bir vw veya opel dengi denilebilir ama kesinlikle bmw veya mercedes gibi araçlarla yarışamaz. Yeni x-trailde bildiğiniz gibi inanılmaz elektronik özellikler var, bunların hepsini premium markalarda alsanız küçük bir araba parası bu donanımlara verirsiniz sadece.

Klima bana biraz sesli çalışıyor gibi geldi, diğer arkadaşlarda bir baksınlar. Şanzımana gelirsek, dsg şanzıman kullanıyorum, sorunludur morunludur ama vites geçişleri hızlıdır, cvt de ise gerçektende biraz gereksiz gürültü oluşuyor. Özeellikle ilk hızlanmalarda gaza basıyorsunuz, motor bağırıyor ama siz yerinizde sayıyorsunuz daha sonra hızlanma başlıyor ve iyi bir şekilde devam ediyor. Yani kalkışlar ve düşük hızlar cvt ile can sıkıcı, yüksek hızlar ise daha keyifli. Araç yalıtımı daha iyi olabilirmiş.

Elektrikli bağaj kapağı tabiki çok güzel bir özellik, 3.sıra koltuk gereksiz ağırlık, gereksiz hacim daralması, fiyata dahil oldüğuna göre gereksiz para, çocuğun çoksa git güzel bir transporter al herkes rahat etsin.

Cam tavan çok başarılı, açılma mesafeside gayet yeterli. Cam açma düğmelerini sevmedim.

Dışarıdan bakınca, dış görünüş güzel ama resimlerdeki gibide kendine aşık etmiyor çokmu yuvarlamışlar her tarafı diyorsunuz . Benim gözüm biraz derin hatlar görmek istedi açıkçası, bu konuda qq biraz daha başarılı bence. "BU SINIF" suvlarda dış görünüş olarak ,satışı sonlanmasına rağmen iyi mücadele eden chevrolet captiva kadar alımlı olamamış en azından(şahsi görüşüm)

Arkadaşların dediği gibi aracın kaporta aksamında biraz hafiflik,narinlik mevcut.Bunu kapılarda ve diğer kısımlarda hissediyorsunuz. Bana mı öyle geldi bilmiyorum ama sanki çukurlardan geçerken motor kaputunda bir titreme, ufak bir dalgalanma (ön cama yakın kısımlarda) gözüme çarptı.

Süspansiyon konforu, 19 inch jantlara göre iyi sayılır. Bu jantlarla bu kadar.

Motor yeterli, neticede Türküz azla yetinmeyi öğrettiler bize. Arabayı uçurmuyor ama taşıyor, düşük hızlarda cvt biraz naz yapıyor ama sol ayak konforu için bmw mercedes(kısmen) hariç hep bişeylerden ödün vermek gerekiyor maalesef.

Sanki olumsuz bir yazı gibi oldu ama aslında bence piyasada rakibi olmadığından kafadan 1-0 galip başlıyor zaten. Bu yoklukta yılların mütevazi satıcısı Honda bile eline düz olmasına rağmen dizel bir suv geçirince nasıl milletin kanını aldı, zamlar peş peşe geldi.

Bence x-trail 10 üzerinden 7 puanı hak ediyor.

Dört gözle bekleyenlerdendim ama şimdi tereddütteyim, aceba dizel c 180 mi beklesem yoksa dolu paket bir 320 ied mi alsam yoksa sırf dizel-otomatik ve birazda daha ucuz diye x-trailemi yönelsem karar veremedim.
    Hani bir reklam vardıya, imaj hiç bir şeydir susuzluğunu yen. Aceba imajı boşverip x-traile yönelsem araçta istediğimi bulabilecekmiyim, yoksa imaj herşeymidir:)???

Güzel bir derleme olmuş, elinize sağlık.

Hayrola Remzi Hocam, Nissan X-Trail mi var hedefte?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• mevzu M kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam, sifir araclara uygulanan boya koruma da partikullu malzeme kullanilmiyor, sadece mevcut boyanin uzerine koruyucu bir katman atiliyor o kadar, onun disinda bir de kaputa film cektiler uzun yolda sıçrayan taslara karşı, koltuk ve halilara da koruma yapildi, son olarakta on camlara da film cektirdim ve arka camlarla ayni oldu. Herkese kazasiz surusler diliyorum.

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.