Hocam at arabası mı? Yapmayın lütfen. Biz şu an taşı yontuyoruz. Tekerleği icat edeceğiz. |
Yeni Nesilin Araba Begenmemesi (3. sayfa)
-
-
Özür dilerim hocam, Fetöcüler çalmasın diye koyulmuştu alarmlar, haklısınız.
-
Ulkemizin mukemmel bir halde olmadigina katiliyorum ancak bu 20 yil oncesine gore cok yol katettigimiz gercegini degistirmez. Ha daha iyi bir ulke daha iyisini her zaman isteyip onun icin calismamiz lazim, ben elimden geldiginxe calisiyorum zaten. Ben ulkedeki genclerin araba begenmemesine deginiyorum. Siz ne guzel soylediniz X ve Y kusagini tiktok ve youtubedan ubaret sanmayin diye. Iste ben de aynisi soyluyorum. Hayatinda yasadigi sehirden disari cikmamis genclerimiz yabanci Tiktok ve youtube videolarini gorup en fakirleri c class mercedeslere biniyor, herkes iphone 12 kullaniyor saniyorlar. Oradaki hayatin gerceklerinden uzak bir sekilde bizim ulkemizi kotu saniyorlar. Bense sunu diyorum her ulkenin dinamigi farklidir. Bizde ucuz olanlar onlarda pahali ise onlarda ucuz olanlar da bizde az daha pahali olabilir normaldir. O bahsettigimiz ulkeler kendi arabalarini yapiyorlsr bizde boyle bir durum yoktu daha bi kac yil oncesine kadar. Siz demek istedigimi anladiniz bence gercekleri konusmak gerek.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Arabaları beğeniyorum ama fiyatlarını beğenmiyorum. Her araç ederinden 20-30 bin fazlaya satılıyor.
2011 yılında 23 bin tl ye aldığım araca şuan 60 bin en düşük fiyat istiyorlar hadi gel de bu arabayı beğen.
İnşallah 0 km araçlar ucuzlar bizde daha çok araba beğeniriz.
-
İlk mesajını geçtim de 2.mesajını okuyamadım bile. Git önce iki kelime anadilini öğren, düzgün cümle kurmayı öğren. Daha sonra insanların neyi beğenip neye ilgi duyacağına karışırsın. İnternetin zararlarıymış! Çok zararlıysa sen kapat internetini otur oturduğun yere ne yapalım yani? Al güzel bi 95 model toyota keyfine bak.quote:
Orijinalden alıntı: CDBurnerXP
Iste hep internetin zararli hocam ama bizim ailelerde bunu onleyecek bilinc yok ne yazikki
Başımıza ne geldiyse senin gibi düşünen insanların yönetime gelmesinden oldu zaten. Senin de fırsatın olsa en lüks arabaya bineceğine şüphem yokta... neyse -
Ah be hocam keske bi amerikaya gidip bir yil orada yasaniz da ulkelerin aci gerceklerini gorseniz, hepimiz ulkemizin iyiligini istemeliyiz ve onun icin calismaliyiz konu bundan ibaret aslinda.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CDBurnerXP -- 16 Şubat 2021; 13:42:46 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Iste hocam uzun sure yurt disinda ysamak zorunda kaldim haklisiniz dil bilgim mukemmel degildir. Cok sukur guzel bi arabam var bana yetiyor, Allah isteyenlere de kismet etsin.quote:
Orijinalden alıntı: gel pc pc
İlk mesajını geçtim de 2.mesajını okuyamadım bile. Git önce iki kelime anadilini öğren, düzgün cümle kurmayı öğren. Daha sonra insanların neyi beğenip neye ilgi duyacağına karışırsın. İnternetin zararlarıymış! Çok zararlıysa sen kapat internetini otur oturduğun yere ne yapalım yani? Al güzel bi 95 model toyota keyfine bak.
Başımıza ne geldiyse senin gibi düşünen insanların yönetime gelmesinden oldu zaten. Senin de fırsatın olsa en lüks arabaya bineceğine şüphem yokta... neyse
Alıntıları Göster
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Yanlis olmasin size cok gormek benim haddime degil, ancak yasiniz kac bilmiyorum ama biz tup yag sirasinda beklemis bir nesiliz. Ulkemiz cag atladinuzaya insan gonderecek duruma geldik siz hala memnun degilsiniz. Ha her zaman gelismeye ilerlemeye yer var tabiki. Daha da iyi olacagiz zamanla. Bi turtdisina gidin gezin bakalim arabalari gorunce sok olursunuz. Bizim burda burun kivirdigimiz arabalar oralarda hala kullaniliyir. Okulumdan eskiden bir suru insan taniyorum o gun linealari olsa mutluktan ucacak. Bizde hava atma istegi boyle olsukca isimiz zor ne yazikki.
Alıntıları Gösterbence burada o genç arkadaşın beğenmedi o araçlardan ziyade o araçların fiyatları. ben de beğenmiyorum. yaşım 43. 10 yaşında golfe 100.000 tl üstünde fiyat istenmesini ben de beğenmiyorum. kıytırık egea nın 100.000 nin üstüne satılmasını beğenmiyorum. sıfırı 1 milyonun üstünde diye 15 yaşındaki ağır hasarlı x5 in 150.000 tl ye satılmamasını beğenmiyorum. ama bunun yanında günümüzde kötü araba üretilmediğini düşünüyorum. bildiğimiz en üfürük markanın en üfürük modeli bile eskiye oranla inanılmaz bir terakki kaydetti lakin arabayı beğenmek ayrı şey arabanın ederini beğenmemek ayrı şey. başka bir noktadan bakarsak eğer ben de orta yaşlıların "sunroof olmadan yapamam" görüşünden hoşlanmıyorum. babaları eşeğe binen nesil ne çabuk ilerledi de sunroofsuz arabaya binemez hale geldi.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Takeshi Kovacs2017 yılında 4 ay amerikada kaldım. Dodge alt tarafı egea'yı makyajlayıp satıyor abd'de son zamanda görende linea,punto sattı sanacak. Abd'de fiat 500 serisi hariç fiat'ın arabası bile yok. Yiyecek pahalı mı? ben ordayken 7-8 dolara hayvan gibi menüler yiyodum, dünyanın en iri,yarı milletine yemek pahalı dedin ya pes. Yürütme maliyetlerine gireceksek en basitinden benzin fiyatı belli ya göz göre göre yalan söylemek ayıptır.
abd deki araç sigorta fiyatlarından haberin var mı? yada en ufak bir bakımda çıkarılan faturalardan? herşey benzin mi?
-
Neden bu kadar saçma bir konu açtın?Ne söylemeye çalışıyorsun.
Ekonomi kötü, genç olmak çok zor bu zamanda.Lafı eveleyip gevelemeyin ben 41 yaşındayım herşey dahada kötüye gidiyor ve gidecekte.Hala konuşuyorsunuz.Pes.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben diş hekimiyim. Amerika gördüm. Avrupa da gördüm. Benim meslektaşlarım başka ülkelerde en güzel arabalara biniyorlar. Benim arabam yok. Araba alana kadar yurt dışına yerleşirim artan parayla orda arabamı alırım kafasındayım. Bunu yapan veya üşenmesem yaparım diyen baya türk meslektaşım da var. Şimdi bu neyin kafası sizdeki? Amerikaya dilenci olarak gitmeseydiniz ne diyim... ford mustang fiyatları süper ucuz 2 ay dilenseniz alırsınız. Dil mi yok hocam?
Bu konuda haklisiniz 2.el dirsatcilarin oyuncagi oldu. Ayni sekilde genclerin linea begenmemesi hakkinda ne dediysem aynilarini sunroofsuz araba binilmez diyen ust jenerasyon icin de soyluyorum.
quote:
Ben yillarca yurt disinda yasadim, egitim gordum. Yurt disina hic ciktiniz mi bilmem ama Sizin dediginiz gibi kolay degil o isler. Oyle olsa her mcdonalds calisaninin altinda c class mercedes olurdu. Orada millet ikinci elleri kovaliyor, uygun fiyatli hyundai toyota araclara biniyor. Kim aliyor bu arabalari orada? Ha yine zengin aile cocuklari c class alir tabi ancak turkiyede de durum ayni. Burada mis gibi arabalara burun kiviranlar cokk
Alıntıları Gösteralmanya ya kölne gitmiştim. çünkü oradaki insanlar arabalara bizim kadar değer vermiyor burda araba bir zenginlik göstergesi.
benim kuzen almanya da yaşıyor. kendisi araba tutkunu altında şu an m6 var e63 kasa 15 yıllık araca biniyor ve bana yetiyor diyor fakat gezmediği yer yok avrupada gitmediği ülke yok amerikaya gitti avustralya ya gitti
4000€ euro maaş ile bunları yapabiliyor evinde et falan eksik olmuyor. burda 4000₺ alan bir vatandaş şehir dışına çıkamıyor etide ayda bir kez falan yiyordur herhalde
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Linkteki bilgileri düşününce birim olarak burdakinden daha pahalı değil.
-
Cok sukur turkcenin yaninda ingilizce ve fransizcada ana dil gibi biliyorum. Araba fiyatlari turkiyeden ucuz ancak orada araba bakimi, ev fiyatlari, yiyecek gida fiyatlari cok yuksek bunu anlatmaya calisiyorum. Calisana Allah rizkini veriyor cok sukur.quote:
Orijinalden alıntı: isimsiz755Ben diş hekimiyim. Amerika gördüm. Avrupa da gördüm. Benim meslektaşlarım başka ülkelerde en güzel arabalara biniyorlar. Benim arabam yok. Araba alana kadar yurt dışına yerleşirim artan parayla orda arabamı alırım kafasındayım. Bunu yapan veya üşenmesem yaparım diyen baya türk meslektaşım da var. Şimdi bu neyin kafası sizdeki? Amerikaya dilenci olarak gitmeseydiniz ne diyim... ford mustang fiyatları süper ucuz 2 ay dilenseniz alırsınız. Dil mi yok hocam?
Anlayabiliyor musunuz acaba? Gençler il bile değiştiremiyor ülkede, PARALARI YOK. YOK, BAKIN "YOK". Daha nasıl vurgulayabilirim sizin için? 20 yıl öncesine göre ilerlememizin tek sebebi teknolojinin artık yavaş yavaş değil, sıçrayarak ilerlemesi.
Araba, iPhone, hepsi aynı. %500-600 vergi olan aracı nasıl alacak bu genç? Bir şekilde araçlara o kadar para verebiliyorsa tabii ki beğenmeyecek, aynı fiyata yurtdışında malzeme kalitesi daha iyi araçlara sahip olabiliyorlar. Kendisini "KERİZ" gibi hissediyor, çünkü saraya çalışıyor.
Siz X ve Y kuşağımızın sadece iyi tarafını görüyorsunuz, ben de kötü tarafından bahsediyorum. Siz gençlerimizin iyi yanlarından bahsediyor musunuz? Hayır. O zaman aynısını söylemiş olamazsınız. Gençlerimizin nice fikirleri, hayalleri bu ülke yüzünden b*k yoluna gitti/gitmeye devam ediyor. Umutları kalmadı. Umudunu kaybeden bir gençten ne bekleyebilirsiniz? Savaşı kaybettiğini kabullenmiş birisi, artık boşlukta. Psikolojisi bozulmuş, elinden bir şey gelmeyeceğini anlamış.
Onlarda ucuz olan biz de az pahalı diye bir şey yok. iPhone örneği verdiniz, devam edelim; iPhone 12 Pro Max 128 GB, Apple Amerika`nın sitesinde 1099 dolar. Aldıkları zaman ek vergi ödemeleri gerekiyor, fazla fazla hesaplayalım sizin için. Sonuçta TR fiyatına yaklaşamayacak bile. 1299 dolar oldu diyelim, 1299 dolar şu an 8998,03 TL. Aynı iPhone 12 Pro Max 128 GB, Türkiye`de 16999 TL. Bu mu yakın fiyat? ABD fiyatını kabaca hesaplamamıza rağmen fark 8000 TL! bir 12 Pro Max parası daha yapıyor bu. Ne dediğinizin farkında değilsiniz, siz. Anlaşılacak yanınız yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FatihTSFC -- 16 Şubat 2021; 13:52:26 >
-
Iste tam olarak demek istedigim buydu. Manuel cam acinca ne oluyor kolunuz mu yoruluyor. Demek istedigim bu led farim olsun diye insanlar ulkesini birakmayi goze aliyor sonra ulkemizin durumundan sikayet ediyoruz..quote:
Orijinalden alıntı: gel pc pc
Bu mesaj silindi.
Teknolojik olarak geri bir şeyi ve hurda sayılması gereken bir şeyi en fazla alabiliyor olmaktan bahsediyor...
Nasıl yüksek hocam ben eskiden et köfte alırdım artık tavuk köfte alıyorum. Amerikada nişanlımla saatlik 15 dolara tuvalet temizlesek et yeriz arabada alırız?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X