Şimdi Ara

YENİ NESİL TOYOTA MI MEGANE II SEDAN MI (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
113
Cevap
0
Favori
4.044
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 46 bine gider hibrit cıvık alırım karizma yaparım havası yeter
  • meganedense toyotanın kalitesini tercih ederim
  • Ben de Corolla derim, ev almak dolayısıyla megane 2 aracımı sattım; 6500 km benzinli ama dendiği gibi sorun çıkarmadı veya zamanı yetmedi sorun çıkarmaya. Fakat megane da kötü bir araç değil dengeli kaliteli yol tutuşu istikrarlı. daha önce de corolla hb. mmt dizel vardı 30000 de sattım mükemmeldi çok çok memnundum,
    Yani kısaca kesinlikle corolla
    quote:

Orjinalden alıntı: enteresavar

corollayı megane yanında tek geçerim.özellikle dizelde corolla gayet sessiz bir araba üretmiş ayrıca megane lardada ses az fakat corolla kadar değil.ve reno megane kısaca sorun yumagı gibi japonlardan çok şey ögrenmeleri lazım bence.hem bide fransızlardan nefret ediyorum zaten bide ondan corolla diyorum...saygılar

• quote:

Orjinalden alıntı: YAMYAM07

Ben de Corolla derim, ev almak dolayısıyla megane 2 aracımı sattım; 6500 km benzinli ama dendiği gibi sorun çıkarmadı veya zamanı yetmedi sorun çıkarmaya. Fakat megane da kötü bir araç değil dengeli kaliteli yol tutuşu istikrarlı. daha önce de corolla hb. mmt dizel vardı 30000 de sattım mükemmeldi çok çok memnundum,
    quote:

corollayı megane yanında tek geçerim.özellikle dizelde corolla gayet sessiz bir araba üretmiş ayrıca megane lardada ses az fakat corolla kadar değil.ve reno megane kısaca sorun yumagı gibi japonlardan çok şey ögrenmeleri lazım bence.hem bide fransızlardan nefret ediyorum zaten bide ondan corolla diyorum...saygılar

megane varken corollanın lafı bile olmaz
    yakıt tüketimi fiyat servis performans...vs...vs megane >>> corolla

• quote:

Orjinalden alıntı: cncrd

quote:

Orjinalden alıntı: YAMYAM07

Ben de Corolla derim, ev almak dolayısıyla megane 2 aracımı sattım; 6500 km benzinli ama dendiği gibi sorun çıkarmadı veya zamanı yetmedi sorun çıkarmaya. Fakat megane da kötü bir araç değil dengeli kaliteli yol tutuşu istikrarlı. daha önce de corolla hb. mmt dizel vardı 30000 de sattım mükemmeldi çok çok memnundum,
    quote:

megane varken corollanın lafı bile olmaz
    yakıt tüketimi fiyat servis performans...vs...vs megane >>> corolla

servis konusunda haklısın, meganeların en çok uğradığı yerdir!

• bence kesinlikle toyota çünkü daha dinamik ve sağlam
  • eğer amacınız benim gibi sadece ekonomi ise d-4d almayın.
    çünkü d-4d megan a göre. 100 km de 1 litre fazla yakıt tüketiyor.
    benim corolla ve arkadaşımın meganı ile aynı anda arka arkaya yola çıktık..(benim 2007 corlla d-4d.arkadaşımn megan dizel 80 bg)
    ortalama 110-120 km hızlarda gittik.yolun sonunda benim yol bilgisayarı ortalama 5,5 lt/km. meganınki 4,5 lt/km oldu.
    inanmayan varsa derhal bir megan kullansın.
    ama yakıt dışında arbadan memnunum hiç bir sorunum yok.
  • benim burda anlamadığım meganla 110-120 km hızlarda bile yakıt pek değişmiyor.
    ama d-4d de bariz değişiyor.
    d-4d ile 90 la giderseniz tüketim 4,5 lt/km. ama 120 ile giderseniz 5,5 lt/km
  • bence de makyajlı megane a göre corolla nın her alanda üstünlüğü var.

Ekonomiyi düşünmek gerek tabiki. Ancak 100 km de 1 litre mazot (2.5 ytl lik) zararını düşünmek ilginç.

en sessiz çalışan dizel motoru da d4d .. yesi kasanın da yenilik avantajları Corolla da mevcut.

benim de 10000 ytl fasla param olsaydı. corolla alırdım. Şuan honda city sahibiyim . Aracımdan çok şükür memnunum.

Vereceğin Karar da şimdiden hayırlı olsun
  • quote:

Orjinalden alıntı: zafer tektaş

eğer amacınız benim gibi sadece ekonomi ise d-4d almayın.
    çünkü d-4d megan a göre. 100 km de 1 litre fazla yakıt tüketiyor.
    benim corolla ve arkadaşımın meganı ile aynı anda arka arkaya yola çıktık..(benim 2007 corlla d-4d.arkadaşımn megan dizel 80 bg)
    ortalama 110-120 km hızlarda gittik.yolun sonunda benim yol bilgisayarı ortalama 5,5 lt/km. meganınki 4,5 lt/km oldu.
    inanmayan varsa derhal bir megan kullansın.
    ama yakıt dışında arbadan memnunum hiç bir sorunum yok.

gerçi ölçü olur mu bilmem ama:

abimde 2004 megane dinamic var bende 2004 corolla sol
    yazın peşpeşe 1800 den fazla yol yaptık, corolla megane a göre biraz daha az yaktı ( ama arabaların ikisi de benzinli ; siz dizelden bahsetmişsiniz) yol bilgisayarları malesef corolla da tam doğru göstermiyor......

yani depoları doldurup, yol yaptıktan sonra yine depoları doldurup bakmak lazım....

saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dondurmacı -- 17 Şubat 2007; 22:02:04 >

• quote:

Orjinalden alıntı: zafer tektaş

benim burda anlamadığım meganla 110-120 km hızlarda bile yakıt pek değişmiyor.
    ama d-4d de bariz değişiyor.
    d-4d ile 90 la giderseniz tüketim 4,5 lt/km. ama 120 ile giderseniz 5,5 lt/km

corolla'nın yakıt tüketimi normal. 90 ile giderken 4.5 lt ve 120 ile de giderken 5.5 lt yakması çok normal, hız arttıkça tüketim de artacaktır. zaten araçlarda yakıt tüketim şeması U borusu şeklindedir. 90 km hızda en az yakıt tüketir ve 90 km'nin altına indikçe ve 90 km'nin üstüne çıktıkça yakıt tüketimi artar.
    yani megane'ın 90 km ile giderken yaktığı yakıt ile 120 ile giderken yakıt arasında fark olur.

• Ankara İzmir yaptığımda 4,5 lt /100 km yaktım . Sürekli olmamak kaydıyla 110-120 de bastım, 160-170 de. Ama ortalama hızım 88-89 km/h oldu.

Daha nasıl ekonomi için alınmaz bilemiyorum.
  • taris bey memnunsanız sorun yok.
    aldığım ilk günler bende memnundum
    ne zaman megan kullandım sinirlerim bozuldu.....
    net 1 litre farkediyor 100 km de
  • corollanın megane dan daha ekonomik olduğunu iddaa edenler herhalde hiç megane kullanmamışlardır.
    bizim şirkette ikisi de var bariz bir şekilde megane daha az yakıyor(corollalar ort 5.7- 6.0 meganelar 4.5-5.3)
    dışarıdan doğrudur corolla motoru daha sessiz ama içinde megane da da ses duymuyorsun
    bu konuda focusla çok kötü.

yenileri bilmiyorum(muhtemelen aynıdır çünkü aynı motorları kullanmışlar)
    performans olarak da megane a karşı bir artısı yok megane 100 bg e göre corolla performansı oldukça zayıf kalıyor.
    servise gitme konusana gelince periyodik bakım dışında hiç bir megane servise uğramadı ama corollalardan birinin turbosu bozuldu.

şirketteki araçlar megane lar 1 i dışın da auth. corollalarda terra
    donanım olarakda bariz bir şekilde megane daha iyi
    yenilerde sanırım donanım olarak daha iyi hale gelmiş ama fiyatlarına bakınca o araba o parayı haketmiyor bence.

Renault'un liste fiyalarına bakmayın genelde güncellenmez ve int. fiyatından daha düşük fiyata alırsınız.

• Megane sağlam diyenler arızadan hiç Renault servisinin eline düşmemişlerdir.
    Bir dosya dolusu servis kaydım var 0 km aldığım Megane II için

Saygılar...
  • 18 Şubat 2007; 19:39:08

--------------------------------------------------------------------------------

8-9-2006 tarihinde 0 olarak aldığım megane expression aracımdan memnun değilim.aracı aldığımdan beri kapı aralarından ve motordan gelen sesler beni sinir etti.bu şikayetler içinde servise götürdüğümde defalarca ses falan yok cevabını aldım.en son olay ise faciaydı.salı akşamı aracımı yerine park ettim hiç bir sorun yoktu.çarşamba akşamı aracı çalıştırdığımda bilgi ekranı fren arızası verdi.frene bastığımda frenin boşaldığını gördüm.perşembe sabahı çekici geldi ve aracı yetkili servise götürdüm.renaultun 5 aylık 3800 kmde bozulan arabası gibi bir ayıbı yetmiyormuş gibi servisin terbiyesizliği beni çileden çıkardı.adamlar bu arızanın kullanıcı kaynaklı olduğunu söylediler.ve 450 ytl istediler abs kaptörü ve kablosunun değişmesi gerekiyormuş.bu parça türkiyede yokmuş fransadan gelecekmiş.adama hayır yaptırmıcam size dedim telefonda küfür ettim.buna rağmen yüzsüz herif defalarca aradı beni sipariş verelimmi die.bende sununda verin ama o para size haram zehir zıkkım olsun dedim.şimdi ben işin parasında değilim 450 ytl büyük bir para değil ama insanı enayi yerine koyuyorlar.ben herhengi bir kaza yapmadım yere sürtmedim arabayı zincir takmadım.gelelim renaulttun ayıbına.bunlar nası araç yapıolarki 5 aylık araç 3800kmde freni boşalıyor.allah korusun ya ailem aracın içindeyken seyir halinde fren boşalsa ve ağır bir kaza yapsam bunun vebalini kim ödeyecekti?yani diyeceğim o renaultu aldığım güne lanet olsun.bi dahada alırsam kafama etsinler başka bi diyeceğim yok.

semihua28

arkadasimizdan alintidir plakada baska bir arkadas tarafindan sorgulanarak dogrulanmistir fake mesaj değildir başkada bisey yazmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceyhunberber -- 19 Şubat 2007; 11:43:44 >

• ceyhun bey
    bahsedilen marka araç için kalitedir demedim ben
    sadece yakıtı az dedim
    beni rahatsız eden d-4d nin sınıfındaki bir araçtan fazla yakması
  • Orjinalden alıntı: zafer tektaş

ceyhun bey
    bahsedilen marka araç için kalitedir demedim ben
    sadece yakıtı az dedim
    beni rahatsız eden d-4d nin sınıfındaki bir araçtan fazla yakması

dostum bende sana kullanim tarzindan diyorum diğer topicteki mesajim belki gormemissindir.

Orjinalden alıntı: ceyhunberber

farketmez dizel 65 bg sümbülü kullaniyorum sirkette o bile sehir ici 6.2 lt yakiyor zaten megane dizel kullanmama gerek yok sanirim sonucta sümbülde dizel reno motoru... ve meganedan oldukca hafif...
    yazin cesme otobaninda 100 km yolu fabrika verisi sehir disi 4.0 lt olan dizel yarisle 3.7 yakarak 90 sabit hizla geldim kullanim diyorum baskada birsey demiyorum yok oyle 1lt falan fazla yakma durumu....
  • Megane II derim yeni toyota gene iğrenş olmuş iç mekanda honda city e benziyor.. Mégane Privilege çok daha kaliteli

Megane II nin sorununu kopyalayan arkadaşa gülüyorum o bozulan parça her ABS si olan arabada ortaktır.. Ayrıca; Clio Symbol bizim şirkettede var onlarca.. Yakıtı kesinlikle era olsun albea olsun hepsinden az ve sorun bakımından daha sorunsuz.. Tam şirket arabası.. filomuzu faz4 ile yenileyecez yıl ortası gibi

Renault un genel olarak dCi ları normal kullanımda diğer dizellerden az yakar.. BU AMS nin tüketim testi parkuru ortalamalarıyla sabittir fakat arabaya yüklenince diğer dizellerden fazla yakıyor gene AMS yi takip ederseniz görürsünüz
  • gülmeye devam et umarim sendende garantili 3bin kusur km deki arac icin abs bile olsa bir sorunda para istemezler..... bende size normal kullanimda d4d ile dci arasinda 1 lt oynamaz diyorum...

quote:

Orjinalden alıntı: As cos

Megane II derim yeni toyota gene iğrenş olmuş iç mekanda honda city e benziyor.. Mégane Privilege çok daha kaliteli

Megane II nin sorununu kopyalayan arkadaşa gülüyorum o bozulan parça her ABS si olan arabada ortaktır.. Ayrıca; Clio Symbol bizim şirkettede var onlarca.. Yakıtı kesinlikle era olsun albea olsun hepsinden az ve sorun bakımından daha sorunsuz.. Tam şirket arabası.. filomuzu faz4 ile yenileyecez yıl ortası gibi

Renault un genel olarak dCi ları normal kullanımda diğer dizellerden az yakar.. BU AMS nin tüketim testi parkuru ortalamalarıyla sabittir fakat arabaya yüklenince diğer dizellerden fazla yakıyor gene AMS yi takip ederseniz görürsünüz

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.