Şimdi Ara

-YENİ NESİL TOYOTA COROLLA-Dünyanın en çok tercih edilen otomobili (394. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15.805
Cevap
29
Favori
1.297.586
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
2 oy
Giriş
  • Dün gece litresini 2,35TL'den aldığım mazot bugün 2,53TL olmuş. 1 gün ile 8,64TL kârda olduğumu bilmek güzel ama bir dahaki depoda yiyeceğim kazığı düşünmek üzücü Kaşıkla verip kepçeyle almak diye buna denir

quote:

Orjinalden alıntı: webcin

Arkadaşlar şöyle bir nostalji yapayım dedim
    -YENİ NESİL TOYOTA COROLLA-Dünyanın en çok tercih edilen otomobili
    forumunun ilk sayflarında gezdim biraz ve ogünlerdeki üyelerden çoğunun şu anda forumda hiç olmadığını farkettim. konuyu başlatan poweroftheking de dahil. Bu arada görünüşe göre ilk günlerden beri hala forumda olan kadim dostlar
    acu___men,
    esmerce,
    forumnik,
    soldier_of_fortune ve
    ayaramis arkadaşları tebrik etmek istedim...

Tabi 60. sayfalardan itibaren katılan
    aya027 ve
    80. sayfalardan itibaren katılan
    PNOUMA ve
    90. sayfalardan itibaren katılan
    rahan35

ide yazmadan olmaz.

Sizleri bu nezih ve kibar ortamda yaptığınız ilgi paylaşımlarınız için TEBRİK EDERİM Selamlar...

• gtl kullanmaya başladım.

* aracın top speed ine etkisi yok gibi.
    * araç daha sessiz ve yumuşak çalışıyor.
    * tüketimde bir değişim farketmedim.
    * bu yakıtı almaya devam ediyorum.
  • quote:

Arkadaşlar şöyle bir nostalji yapayım dedim
    forumunun ilk sayflarında gezdim biraz ve ogünlerdeki üyelerden çoğunun şu anda forumda hiç olmadığını farkettim. konuyu başlatan poweroftheking de dahil. Bu arada görünüşe göre ilk günlerden beri hala forumda olan kadim dostlar
    acu___men,
    esmerce,
    forumnik,
    soldier_of_fortune ve
    ayaramis arkadaşları tebrik etmek istedim...

Tabi 60. sayfalardan itibaren katılan
    aya027 ve
    80. sayfalardan itibaren katılan
    PNOUMA ve
    90. sayfalardan itibaren katılan
    rahan35

ide yazmadan olmaz.

Sizleri bu nezih ve kibar ortamda yaptığınız ilgi paylaşımlarınız için TEBRİK EDERİM Selamlar...

• merhaba sevgili abiler ve arkadaşlar, araçta oluşan sinek ve böcek lekelerine karşı neler yapıyorsunuz, nasıl çıkarıyorsunuz?geçenlerde uzun yola gittim benim araçta bayağı bir sinek ve böcek lekesi oluştu bunları nasıl çıkarırım deneyipte iyi sonuç alan arkadaşların tavsiyelerini bekliyorum.

Orjinalden alıntı: acu___men

gtl kullanmaya başladım.

Henüz son hız ve tüketim konusunda birşey diyemem ancak bana da daha yumuşak çalışıyormuş gibi geldi, tabi bunda aracın yeni yıkanmış olmasının da etkisi olabilir
    2009 Corolla 1.4 D-4D Elegant M/M VSC Siyah
  • Kesinlikle katılıyorum
    quote:

quote:

Orjinalden alıntı: rahan35

quote:

Orjinalden alıntı: esmerce

Teoride kirli motor yüzeyinin kullanım ömrüne etkisi yok ancak motorlarımızın gıcır gıcır olduğunu bilmek bizim ömrümüzü uzatıyor,bu kesin

Evet kesinlikle, arada bir açıp kaputu açıp bakmak bile moralimi düzeltiyor.

Ne hikmetse araç temizken sanki çok daha sessiz, çekişi iyi hissettiriyor ve bir o kadar da sakin kullanmaktan zevk verir oluyor

Önceki aracımda çok yaşadm, Gerçekten ne hikmetse araç temizken hele birde motor yıkanmışsa, sanki çok daha sessiz ve bir o kadar da güçlü hissettiriyor. Bir türlü anlamamışımdır bu olayı... Sanırım bilimsel br açıklaması yok fakat psikolojik bir açıklaması vardır! Çünkü esmercenin dediği gibi ömrümüzü uzatıyor, bu kesin...

• arkadaşlar merhaba yeni nesil TOYOTA COROLLA TAKIMINA SELAMLAR sizleri kardeşim ve eniştemin (MELON 52) bu aracı almaya karar verdiği dakikadan beri takip etmekteyim.özellikle de motor performansıyla beni şaşırttığını itiraf etmeliyim.gerçekten farklı bir teknoloji ve kullanım opsiyonları çok en güzeli de F 1 vites sanırım çok adrenalin bence.motor konusunda zaten toyota tartışılmaz bir kalitete.bende yakıt olarak gtl alıyorum sıralamış olduğunuz kriterlerin aynısı bende mevcut ama devam etmekteyiz.temizlediği,doğalgaz bileşenli bir yakıt olduğu söylenmekte devam edeceğiz kısmetse keyifli sürüşler herkese.
    quote:

Orjinalden alıntı: rahan35

quote:

Orjinalden alıntı: acu___men

gtl kullanmaya başladım.

Henüz son hız ve tüketim konusunda birşey diyemem ancak bana da daha yumuşak çalışıyormuş gibi geldi, tabi bunda aracın yeni yıkanmış olmasının da etkisi olabilir

• Arkadaşlar biraz espiri biraz da geyik yapmak istiyorum izninizle. işyerinden oda arakadaşımda 2000 model ve 2000 motor vectra var tuttrudu opel toyotadan daha kaliteli diye iş döndü dolaştı kapışmaya geldi bak dedim alırım anahtarını arabandan olursun laf dinlemiyor yarın kısmetse çevre yoluna çıkıp alacam anahtarını.

Orjinalden alıntı: melon52

TABİ OLABİLİR.BU ARADA ARACIN TURTUL WAX SONRAKİ HALİ RESMİN KALİTESİNİ BAYA BİR DÜŞÜR AMA GİNE PARLATICI MADDENİN VARLIĞI FARK EDİLİYOR OLSA GEREK..

bu arabayı ifade eden en güzel kelime "asalet"

ASİL duruşuna hastayım arabamın

• Bak hocam yaramı deştin ben bu arabanın kasasına aşığım resmen keşke şu arabaya mercekli xenon, sunroof, arka taraf burulma kirişli yerine bağımsız salıncaklı sistem, cruise control ve adam gibi bir triptonik vites koysalar ne bmw ne audi ne mercedes birisine dönüp bakarsan namert olayım.

Orjinalden alıntı: aya027

Bak hocam yaramı deştin ben bu arabanın kasasına aşığım resmen keşke şu arabaya mercekli xenon, sunroof, arka taraf burulma kirişli yerine bağımsız salıncaklı sistem, cruise control ve adam gibi bir triptonik vites koysalar ne bmw ne audi ne mercedes birisine dönüp bakarsan namert olayım.

quote:

Arkadaşlar biraz espiri biraz da geyik yapmak istiyorum izninizle. işyerinden oda arakadaşımda 2000 model ve 2000 motor vectra var tuttrudu opel toyotadan daha kaliteli diye iş döndü dolaştı kapışmaya geldi bak dedim alırım anahtarını arabandan olursun laf dinlemiyor yarın kısmetse çevre yoluna çıkıp alacam anahtarını.

Orjinalden alıntı: soldier_of_fortune

2000 cc vectranın anahtarını çok rahat alırsın...

quote:

Arkadaşlar biraz espiri biraz da geyik yapmak istiyorum izninizle. işyerinden oda arakadaşımda 2000 model ve 2000 motor vectra var tuttrudu opel toyotadan daha kaliteli diye iş döndü dolaştı kapışmaya geldi bak dedim alırım anahtarını arabandan olursun laf dinlemiyor yarın kısmetse çevre yoluna çıkıp alacam anahtarını.

Tehlikeli iş,

İki araç arasındaki farkı gördüğünüzde fazla uzatmadan yarışı kesin bari..

• quote:

cruise control, hızlanma yaparken 0-100km/s hıza kaç saniyede çıkıyor,
    benzini kullanması ekonomik olsun diye 25sn de falan mı çıkıyor yoksa 12sn de 100km hıza ulaşıyor mu?

CC 60km/h hızdan sonra aktif oluyor. Dolayısıyla 0-100 diye birşey sözkonusu değil.

quote:

Dün gece litresini 2,35TL'den aldığım mazot bugün 2,53TL olmuş. 1 gün ile 8,64TL kârda olduğumu bilmek güzel ama bir dahaki depoda yiyeceğim kazığı düşünmek üzücü Kaşıkla verip kepçeyle almak diye buna denir

bu haber de beni kendime getirdi adeta. hemen pompa fiyatlarını check ettim. Benzin de 3.15 olmuş. 2 kere 2.96 dan almıştım. bu zam da nerden çıktı şimdi hani tavan fiyat falan olacaktı. Bu kadar adilik olmaz yaa.

• quote:

Orjinalden alıntı: forumnik

quote:

cruise control, hızlanma yaparken 0-100km/s hıza kaç saniyede çıkıyor,
    benzini kullanması ekonomik olsun diye 25sn de falan mı çıkıyor yoksa 12sn de 100km hıza ulaşıyor mu?

CC 60km/h hızdan sonra aktif oluyor. Dolayısıyla 0-100 diye birşey sözkonusu değil.

Cruise Control 40 km/h hızdan sonra kullanılabiliyor...
  • ben bu aracın dış kasasına hastayım tabiri caizse ama motor 1.6 beygirde 110 olsaydı aynen arkadaşımızın dediği gibi kim takar BMV ama ne yazıkki yok türkiye de olamıyoruz bir romanya kadar ya yazık çok yazık....
  • Değerli arkadaşlarım, bizler birer aile aracı aldık. Demek ki çoğumuz aile, iş ve sorumluluk sahibi yetişkin insanlarız. Son zamanlarda 180-190 gibi hızlardan, trafik içinde üst sınıf araçlarla dahi çekişmelerden, hatta yarışlardan gereğinden sık sözedilir olmaya başlandı. Bizler araçlarımızı yarışa çıkmak için almadık. Varsın herkes bizi geçsin, bizim huzursuz olmamız için neden yok. Allah bize güzel eşler, çocuklar, ve güzel araba vermiş, daha ne olsun. Onların kıymetini bilmemiz, ve birbirimize iyi örnek olmamız gerekir. O nedenle gerektiğinde birbirimizi uyarmaktan da ayrıca sorumluyuz. Lütfen şu güzel forumumuzu fanatikler forumu haline getirmeyelim, olmaz mı?
  • 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.