Şimdi Ara

-YENİ NESİL TOYOTA COROLLA-Dünyanın en çok tercih edilen otomobili (309. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15.805
Cevap
29
Favori
1.259.056
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 307308309310311
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • teşekkür ederim rahan hocam acaba bir zararı varmı yada bu konuda bilgisi olan varmı
    quote:

Orjinalden alıntı: rahan35

quote:

Orjinalden alıntı: yunuspdr@hotmail.com

Arkadaşlar bugün nekadar çok dikkat etsemde ben balkonda otururken evin önündeki arbaya bir çocuk taşı alıp ön cama vurdu canım çok sıkıldı çocuğada birşey söyleyemedim cama baktım iki nokta tarzında iz kaldı bu bir sıkıntı oluşturuyormu özellikle aklıma takılan camı silerkrn sileceğe zarar verebilirmi yada yapılabilecek bişey varmı.

Geçmiş olsun, bu durumlarda Ziebart gibi yerlerde camı onarabiliyorlar sanırım. Fiyatı da uygunsa cam değişiminden daha mantıklı olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YARGIÇ06 -- 2 Mayıs 2009; 17:31:23 >

• quote:

Bir de yazık değilmi motora ikide bir stop edip çalışacak, hybridlerdeki gibi elektrikli bir motor olsa tamam da benzin/dizel motorlarda aklıma pek yatmadı

hibritli araçlarda araç ilk kalkış anında benzinli motor çalışır...
    bundada bir fark yok..
  • quote:

Orjinalden alıntı: yunuspdr@hotmail.com

teşekkür ederim rahan hocam acaba bir zararı varmı yada bu konuda bilgisi olan varmı

Onarılmazsa genelde sarsıntı veya yüksek süratten kaynaklı rüzgardan dolayı çatlak şeklinde ilerleyebilir ama sileceğe bir zararı olmaz sanırım. Yine de elinizle hafifçr bi kontrol edin herhangi bir pürüz varmı diye.
  • quote:

Orjinalden alıntı: beto

Corolla D-4D Comfort
    aracım 850 km ye yaklaştı ve yakıt göstergesi 2 çizgide. Buda demek oluyorki 1 depo ile yaklaşık 1000 km yol yapılabilir.

göstergedeki ortalama aracı aldığınız ilk günden bu güne kadarki ortalama mı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: utkucay
    hibritli araçlarda araç ilk kalkış anında benzinli motor çalışır...
    bundada bir fark yok..

Gaza çok basılmadığında elektrik motoru ile kalkış yaptığını hatırlıyorum ama emin de değilim açıkçası. Daha önce Toyota'nın sayfasında detaylı şekilde anlatıyordu sanırım kaldırmışlar. Ancak Prius'taki benzinli motor Yaris'teki sıralı silindirli motordan daha farklı bir sistem değil mi?
  • @NIGHTBOY aracınız hayırlı,uğurlu olsun.

Bugün aracı yıkatmaya götürdüm, sağolsun yıkamacı arkadaşlar bagaj havuzuna plastik parlatıcı sürmüşler.Bagaj havuzu parlamış ama o kaymayı engelleyen tutucu özelliğinden eser kalmadı,hatta buz pisti gibi birşeye dönüştü.Bagajda ne varsa ilk virajda ters tarafa savruluyor Ne yapsam bilmiyorum,kolonyayla falan silsem düzelirmi acaba başına hiç böyle bişey gelen oldu mu?
  • evet. Aldığım gibi depoyu fullemiştim. O zamanddan beri yakıt almadım.
    quote:

Orjinalden alıntı: 58_transporter_58

quote:

Corolla D-4D Comfort
    aracım 850 km ye yaklaştı ve yakıt göstergesi 2 çizgide. Buda demek oluyorki 1 depo ile yaklaşık 1000 km yol yapılabilir.

• quote:

Orjinalden alıntı: mustaka

quote:

Orjinalden alıntı: Ubust
    bir Fümeci daha kazandığımız için mutluyuz:P

Haydi oradan :) Arkadaşlar füme en kötü renktir, ben sizin için diyorum, siyah ve gümüş en güzelleri :)

Onu bırak da bugün bir çarşıya çıktım önüme corolla bereketi çıktı.Hiç görmediğim lacivert,buz mavisi ve ateş kırmızı corollaları gördüm.Bu arada saydığım füme sayısı 7ye çıktı Konya'da feci sinirleniyorum.

Bu arada Nightboy sizin bir filo indirim meselesi falan bir şeyler vardı.Arabayı o şekilde mi aldınız?

• Şu renklerin güzelliğine bakınız, lacivert, buz mavisi ve ateş kırmızısı. Kim fümeye tenezzül eder artık canım :)

quote:

Orjinalden alıntı: parietale
    sağolsun yıkamacı arkadaşlar bagaj havuzuna plastik parlatıcı sürmüşler...

Detaylı yıkama yaptırdın herhalde, ben normal yıkama dışında yaptırmam, kullandıkları kimyasallar bilinçli mi seçiliyor, ne derece kaliteli bilinmez. Zararlı bir kimyasal sürmedilerse zamanla kaybolması lazım. Ama lastiğin özelliğini bozabilecek bir şeyse bir an önce çıkarılmasında fayda var. Onu sürenler nasıl çıkacağını bilebilirler belki. En azından ne kullandıklarını öğrenip araştırabilirsin.
  • kolonya olur, hatta saf alkolü pamuklubir beze emdirip siliniz...
    büyük ihtimalle geçecektir...
    quote:

Orjinalden alıntı: parietale

@NIGHTBOY aracınız hayırlı,uğurlu olsun.

Bugün aracı yıkatmaya götürdüm, sağolsun yıkamacı arkadaşlar bagaj havuzuna plastik parlatıcı sürmüşler.Bagaj havuzu parlamış ama o kaymayı engelleyen tutucu özelliğinden eser kalmadı,hatta buz pisti gibi birşeye dönüştü.Bagajda ne varsa ilk virajda ters tarafa savruluyor Ne yapsam bilmiyorum,kolonyayla falan silsem düzelirmi acaba başına hiç böyle bişey gelen oldu mu?
  • quote:

evet. Aldığım gibi depoyu fullemiştim. O zamanddan beri yakıt almadım.
    quote:

quote:

Corolla D-4D Comfort

bizim araç 700 km.de ve ortalama yakıt tüketimi 6.5 litre.300-400 km. arasında 6.4 lt.ye düşmüştü ama en son yine 6.5 litreye çıkmıştı.sizin aracınıza göre bu kadar fark etmesi normal mi yakıt tüketiminin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 58_transporter_58 -- 2 Mayıs 2009; 20:07:35 >

• @58_transporter_58

aracı aldığım yerden çıkartırken gösterge 8 km de ve ortalama yakıt 6,5 lt idi. Kullandıkça düştü. Aracı şehir içi ve şehirler arası yollarda kullandım. Ama çok sıkışık trafikte pek denk gelmedi.
  • quote:

@58_transporter_58

aracı aldığım yerden çıkartırken gösterge 8 km de ve ortalama yakıt 6,5 lt idi. Kullandıkça düştü. Aracı şehir içi ve şehirler arası yollarda kullandım. Ama çok sıkışık trafikte pek denk gelmedi.

ya ilk bizimkinde de öyleydi.6.4 e düşünce umutlanmıştım daha da düşer diye.sonra yne 6,5 olunca canım sıkıldı aslında bir de internetten bakıyorum, 4,5-5 litre ortalamayla şehir içinde kulandığını söyleyenler var.dolayısıyla acaba araçta bir sorun mu var diye düşünüyor insan
  • yakıt tüketimi: gidilen meşafe, hava şıcaklığı, şürüş tarzı,yolun durumu(rampa v.ş) ve trafik durumuna göre değişir...

ş yaptım ,noktaşız hali başmıyor klavyede...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hightech33 -- 2 Mayıs 2009; 20:23:58 >
  • quote:

ya ilk bizimkinde de öyleydi.6.4 e düşünce umutlanmıştım daha da düşer diye.sonra yne 6,5 olunca canım sıkıldı aslında bir de internetten bakıyorum, 4,5-5 litre ortalamayla şehir içinde kulandığını söyleyenler var.dolayısıyla acaba araçta bir sorun mu var diye düşünüyor insan

Hiç canını sıkma, ben de başlarda 6 - 6.5 civarı yakıyordum. Moralim bozulmuştu, caanım benzinli Eleganı alma bunu al, 6.5 yak. Kısa süre sonra gerekli kullanım tarzını tesbit ettim. 5 civarında yakabilmek için 2000 deviri fazla geçmemen lazım. Turbolarda kurumlanmaya engel olmak için de arada bir yüksek devirli kullanmakta fayda var.

• quote:

Orjinalden alıntı: mustaka

quote:

Hiç canını sıkma, ben de başlarda 6 - 6.5 civarı yakıyordum. Moralim bozulmuştu, caanım benzinli Eleganı alma bunu al, 6.5 yak. Kısa süre sonra gerekli kullanım tarzını tesbit ettim. 5 civarında yakabilmek için 2000 deviri fazla geçmemen lazım. Turbolarda kurumlanmaya engel olmak için de arada bir yüksek devirli kullanmakta fayda var.

anladım.bir de aracın günlük gittiği yolun 10-12 km.lik kısmı bozuk asfalt.ne kadar sakınırsan sakın, o yol da mahvediyor arabayı.yakıt tüketimini bu faktör de etkiliyor sanırım.son bir şey daha var merak ettiğim, lastik basıncını 36'ya yükseltsem şu anki tüketimi 5,5 civarına çekmem mümkün müdür?

• quote:

Lastiklere 36 bas bakalım, belki fark eder Eğer ortalamayı hiç sıfırlamadıysanız çok zor düşer.
  • quote:

quote:

Lastiklere 36 bas bakalım, belki fark eder Eğer ortalamayı hiç sıfırlamadıysanız çok zor düşer.

ikisini de deniyim de moralim yerine gelsin ortalama nasıl sıfırlanıyordu bu arada?

• Arkadaşlar yakıt tüketiminde söz açılmışken perşembe günü ankaradan- istanbula geldim araç 2009 corolla benzinli düz vites 38 litre ile 475 km yol yaptım otobanı kullandım lastik basınçları 34 ps idi ortalama hızım 135 civarı idi yaklaşık 100km de 8 litre görünüyor bana biraz fazla geldi gibi nedersiniz selamlar
  • quote:

36 biraz farkettiriyor bence. İnşallah psikolojik değildir, zira hassas ölçüm yapmadım. Ortalamayı ilk sıfırladıktan sonra 5 civarını yakaladım. Sonra arkadaşlara demo yaptıktan sonra 5.3 oldu. Bana güldüler, daha inmez o dediler. Hakikaten inmedi, tekrar sıfırladım :)
    Sıfırlamak için sağdaki (hız) göstergede ortalama tüketim varken soldaki (devir) göstergenin solundaki DSP düğmesine, ortalama değer sıfırlanana kadar basılı tutmanız lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustaka -- 2 Mayıs 2009; 22:18:26 >
  • 
Sayfa: önceki 307308309310311
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.