Şimdi Ara

-YENİ NESİL TOYOTA COROLLA-Dünyanın en çok tercih edilen otomobili (175. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15.805
Cevap
29
Favori
1.276.589
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 173174175176177
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Forum çok hareketli geçti ,bu akşam kimse dışarı çıkmamış sanırım Neyse hatta bir arkadaş Avensis'in motor sogukken yuksek devirde çalıştıgını yazmıştı neden diye sordu arada kaynadı Yeni Corolla forumunda Avensis'in bu durumuna cevap verecek biri çıkar belki Aynı durum benim eski Astara'da da vardı motor ısınınca normal devirlerine dusuyordu ,o zaman sordugumda eski karburotorlerdeki arabaların jigle sisteminin bir benzeri sistemin varlıgından bahsetmişlerdi belki benzinli Avensis için de boyle bir şey vardır,naçizane gorusum Herkese iyi geceler...
    VW Suran 2010, HYUNDAI TUCSON 2016/AUTOMATIC x.... Paylaşacak dostlarınız yoksa iyi şeylere sahip olmanın bir zevki de yoktur.....x ***Tanrı, iradesini hakim kılmak için yeryüzündeki iyi insanları kullanır; Yeryüzündeki kötü insanlar ise kendi iradelerini hakim kılmak için Tanrı'yı kullanırlar.(Giordano Bruno)***

• evet çok güzeldi bu akşam :) herkese iyi geceler
          - Gece Mavisi -
          Instructor, Car Magazine Editor, Pertolhead
          Yeditepe University '15
  • Bu arada farklı bir tartışma çıkacak ama benim Corollada tek beğenmedim taraf yol tutuşu.
    Babamda da Astra sedan var ve yol tutuşu Corollaya göre çok çok iyi. Onun dışında Astrada alındığınan beri birsürü sorun çıkardı... Corolla da tık yok. Servise şımarıklıkdan gidiyorum gibi geliyor.
  • Arkadaşlar herkese günaydın dünkü arkadaşımız Sayın Step-Team'e aracın nerde üretildiğine dair yazıya mutlaka bakacağımı söylemiştim.

Sayın Step-Team Bu satırlar senin için;
    Araçda şöför kısmında TOYOTA MOTOR COMPANY yazıyor

Uygunluk Belgesinde ise aynen yazıyorum;

1- Markası: TOYOTA
    2- Tipi: E15EJ
    3- Ticari Adı: Toyota Corolla
    4- Sınıfı:M1
    5- ARAÇ İMALATÇISININ ADI VE ADRESİ: TOYOTA MOTOR EUROPE
    AVENUE DU BOURGET, 60 BOURGETLAAN 60, 1140 BÜRÜKSEL, BELÇİKA

Sonuç olarak dün akşam senin dediğin gibi burası forum herkes fikrini ve bildiklerini söylüyor ve seninde o bildiklerini söyleyen kişilere itiraz etmeden ve araştırmadan çürütmeye çalışman ve çabalaman yanlış hareketleri oluşturuyor. Umarım seni bilgilendirebilmişimdir.

Ayriyeten yine dün akşamda dediğim gibi ister belçika ister afrika, ister japonya benim için hiç bir önemide yok nerede üretildiğinin. Çünkü Toyota afrikada da, japonyada da ve belçikada da kalite vaynı kalite değişen hiç bir şey yok.

Biraz olsun bilgilendirebildiysem ne mutlu bana.

• Sayın aya027

Sizinle tartışmak veya polemiğe girmek gibi bir niyetim olmadığı için sadece şunları yazıyorum.

O okuduğunuz yazılarda Japonya ,Belçika ülkelerinin ne vasıfta olduğunu sizlere açıklamak istemiştim fakat siz olayı farklı bir boyuta taşıdınız.Ben hayatım boyunca emin olduğum bilgileri başka şahıslarla paylaştım ,şüpemin olduğu hiç bir bilgiyi kimseyle paylaşmadım.
    Araştırma yapmadan da hiç bir bilgi aktarmam ve bu konuda da eleştiri kabul etmem çünkü eminimdir.Sizin bu yazdıklarınız kendi açınızdan doğru olabilir fakat TOYOTASA'dan teyit etmeden beni bilgilendirdiğinize dair fikir süremezsiniz.
    Bakın son kez belirtiyorum,

1_ Aracınızdaki TOYOTA MOTOR COMPANY yazısı Japon üretimi olduğu anlamına gelir.
    2_ ARAÇ İMALATÇISININ ADI VE ADRESİ: TOYOTA MOTOR EUROPE
    Bu yazılar araçların faturasıyla birlikte verilen araç uygunluk belgelerinde bulunur ki ben bunu da açıklamıştım ve yine söylüyorum ; Belçika TOYOTA'nın Avrupadaki genel merkezidir ve satışlar bu ülke üzerinden geçer.
    (Mesela benim aracım Corolla HB ve kapı yanındaki direkte TOYOTA MOTOR UNITED KINGDOM yazar buda İngilterede üretildiğini gösterir ve benim aracımın evraklarında da aynı şekilde Belçika ibaresi var) Hatta yerli olan Eski E12 kasa Corolla sedan veya şimdiki AURİS'lere de bakın aynı etikette TURKEY ibaresini göreceksiniz.
    İşte ben söylediklerimden bu kadar eminim. Çünkü araştırma sahibiyim.

Bu bilgileri TOYOTASA'dan teyit edin ve ne kadar yanlış konuştuğunuzu anlayacaksınız, esasında sizin araştırma yapmadan insanları itham altında bıraktığınızı göreceksiniz.Ve sonuç olarak beni bilgilendirdiniz mi yoksa siz mi bilgilendiniz göreceksiniz. Yarın hafta başı lütfen TOYOTASA'yı arayıp bu konuda bilgi alınız.

Saygılarımla,

quote:

Orjinalden alıntı: aya027

Arkadaşlar herkese günaydın dünkü arkadaşımız Sayın Step-Team'e aracın nerde üretildiğine dair yazıya mutlaka bakacağımı söylemiştim.

Sayın Step-Team Bu satırlar senin için;

Sonuç olarak dün akşam senin dediğin gibi burası forum herkes fikrini ve bildiklerini söylüyor ve seninde o bildiklerini söyleyen kişilere itiraz etmeden ve araştırmadan çürütmeye çalışman ve çabalaman yanlış hareketleri oluşturuyor. Umarım seni bilgilendirebilmişimdir.

Ayriyeten yine dün akşamda dediğim gibi ister belçika ister afrika, ister japonya benim için hiç bir önemide yok nerede üretildiğinin. Çünkü Toyota afrikada da, japonyada da ve belçikada da kalite vaynı kalite değişen hiç bir şey yok.

Biraz olsun bilgilendirebildiysem ne mutlu bana.

• bu konu fazla uzadı gibi geldi bana.
    sonuç olarak corolla afrika da üretiliyor.belçika da toyota nın avrupa merkezidir.
    AYA07 senin aracın belki japonya üretimi olabilir.
  • Sayın Step-Team arkadaşım ya ben anlatamıyorum yada sen anlamak istemiyorsun ben corollalar belçikada üretiliyor demiyorum ben Japonyada üretiliyor demiyorum ben afrikada üretiliyor demiyorum ben ingilterede üretiliyor demiyorum anla artık bunu. Ben diyorumki benim arabanın şurasında bu yazıyor uygunluk belgesindede bu yazıyor ve izmir akdemirdeki servis müdür yardımcısı olan bey'in dizeller için depodan gelen çalkalanma sesini belçikadaki fabrikaya bildirdiklerini bilgisini bana söylediği gibi bende sizlere söylüyorum. Bunları anlamak bu kadarmı zor be Sayın Step-Team.

Birde aynen şu cümleyi kurmuşsun; "Sizin bu yazdıklarınız kendi açınızdan doğru olabilir fakat TOYOTASA'dan teyit etmeden beni bilgilendirdiğinize dair fikir süremezsiniz." halen anlamadığın ne kadar açık ve seçik gözüküyor bunlar benim fikirlerim veya düşüncelerim değil bizzat belge ve araç üstünde yazanlar.

Sayın Step-Team Bakın son kez belirtiyorum; Benim söylediğim şey corolla belçikada üretiliyor demiyorum Beçikada, İngilterede, japonyada veya Afrikada üretiliyor olabilir ki corollanın nerde üretildiğide açıkçası hiç umurumdada değilken siz bana neden insanları yanlış bilgilendiriyorsun ve araştırmadan konuşuyosunuz diye ithamda bulunuyorsunuz gerçekten anlamakta zorlanıyorum.

Artık bu kadar yazı ve verilen bilgidende sonra halen aynı şeyi düşünüyorsanız sizin için yapabileceğim bişey yok. Tekrardan söylüyorum üzerine basa basa;

BENİM ARACIMDA;

yazıyor. Bu benim aracım için geçerli ve ben forumdakilerle bu bilgiyi ve izmirdeki müdür yardımcısının bana söylemiş olduğu şeyi paylaşıyorum. Kendimden herhangi bir yorum katmıyorum. Bu bendeki araç için yazılı bilgiler sen de onda şunda bunda değişiklik gösterebilir ve gayetde normaldir.

• Herhalde bu kadar bilgiden sonra da Toyotayı aramamada gerek kalmamıştır değilmi Sayın Step_team üstadım. Ayrıca şunuda belitmek isterim şuanki aracım olan Yeni nesil corolla 1.4d4d benim üçüncü corolla aracım ve bundan daha öncekilerde sırasıyla corolla 1.6 sol 2003 model ve Corolla 1.3 xl idi yani toyota ve corollalar konusnda epey bir bilgi birikimim ve tecrübem var hiç kuşkun olmasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aya027 -- 16 Kasım 2008; 14:11:06 >

1- Benim herhangi bir iddam yok sadece bilgilerimi aktardım.
    2- Size son yaptığım açıklamamanın sebebi ise yazmış olduğunuz yazıların usübündendir.Doğru bildiğin bir konuyu açıklaman yanlış değildir.

''Sonuç olarak dün akşam senin dediğin gibi burası forum herkes fikrini ve bildiklerini söylüyor ve seninde o bildiklerini söyleyen kişilere itiraz etmeden ve araştırmadan çürütmeye çalışman ve çabalaman yanlış hareketleri oluşturuyor. Umarım seni bilgilendirebilmişimdir. ''

3- 3 değil 33 adet de aracınız olsa beni ilgilendirmiyor,mühim olan doğru bilgiye sahip olmak.

Saygılar,

Aynen şu cümleyi kurmuşsun;

''Sonuç olarak dün akşam senin dediğin gibi burası forum herkes fikrini ve bildiklerini söylüyor ve seninde o bildiklerini söyleyen kişilere itiraz etmeden ve araştırmadan çürütmeye çalışman ve çabalaman yanlış hareketleri oluşturuyor. Umarım seni bilgilendirebilmişimdir.'' Benim dediklerimi anlamamını zaten kurmuş olduğun bu cümlelerden çıkartıyorum ve son kez söylüyorum benim kesinlikle ve kesinlikle hiç biriddiam yok ben sadece yazılı belgelerin aynısını buraya yazıyorum. Asıl fikir yürüten sensin. Herneyse dediğim gibi artık çokda önemli değil anlayan anladı zaten.

Birde şu yazmış olduğun şey çok ama çok komiğime gitti; "3 değil 33 adet de aracınız olsa beni ilgilendirmiyor,mühim olan doğru bilgiye sahip olmak."
    1- Benim üçtane aracım yok (lütfen yazdığımı bir daha okumanızı öneriyorum)
    2- Bugüne kadar kullanmış olduğum araçların modellerini yazdım.
    3- Bunları yazmamdaki amaç ise son üç aracım corolla olduğu için ve sürekli o araçlarla şehir içi ve şehir dışı onbinlerce km yaptığım için vede 1994 yılından bu yananda yollarda olduğum için yani arkadaşım bu 14 yıl yapıyor bırakda bu araçlarla ilgili olarak ve bu marka hakkındaki tecrübem ve bilgi birikimim senden ve forumdaki bir çok arkadaşımızdan fazla olsun eğer tabi müsade edersen. Saygılarımla.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aya027 -- 16 Kasım 2008; 14:29:52 >

• Satın aya027

Ben şu anda 3 veya 33 aracınız var demiyorum ,bu kadar araç kullanmış olsanız da anlamında yazdım.

Evet anlayan anladı ,o yüzden bu konuda başka bir yazım olmayacak.

Saygılar,

quote:

Orjinalden alıntı: aya027

Bu konuda son kez yazıyorum. Sayın Step_team halen yazdıklarımı anlamadığın açıkça gözüküyor artık önemlide değil benim için anlayan anladı.

Aynen şu cümleyi kurmuşsun;

''Sonuç olarak dün akşam senin dediğin gibi burası forum herkes fikrini ve bildiklerini söylüyor ve seninde o bildiklerini söyleyen kişilere itiraz etmeden ve araştırmadan çürütmeye çalışman ve çabalaman yanlış hareketleri oluşturuyor. Umarım seni bilgilendirebilmişimdir.'' Benim dediklerimi anlamamını zaten kurmuş olduğun bu cümlelerden çıkartıyorum ve son kez söylüyorum benim kesinlikle ve kesinlikle hiç biriddiam yok ben sadece yazılı belgelerin aynısını buraya yazıyorum. Asıl fikir yürüten sensin. Herneyse dediğim gibi artık çokda önemli değil anlayan anladı zaten.

Birde şu yazmış olduğun şey çok ama çok komiğime gitti; "3 değil 33 adet de aracınız olsa beni ilgilendirmiyor,mühim olan doğru bilgiye sahip olmak."
    1- Benim üçtane aracım yok (lütfen yazdığımı bir daha okumanızı öneriyorum)
    2- Bugüne kadar kullanmış olduğum araçların modellerini yazdım.
    3- Bunları yazmamdaki amaç ise son üç aracım corolla olduğu için ve sürekli o araçlarla şehir içi ve şehir dışı onbinlerce km yaptığım için vede 1994 yılından bu yananda yollarda olduğum için yani arkadaşım bu 14 yıl yapıyor bırakda bu araçlarla ilgili olarak ve bu marka hakkındaki tecrübem ve bilgi birikimim senden ve forumdaki bir çok arkadaşımızdan fazla olsun eğer tabi müsade edersen. Saygılarımla.....

• Allah razı olsun senden saygı benden
  • aya, step-team haklı araçlar güney afrıkada uretılmış benım aracın kapısında yazılı.turkıye belcıkadan ithal edıyor belçikada g.afrıkadan temın edıyor.avrupa yetkılı bayısı belçika evraklar onun ustunden gecıyor.

2009 Toyota Corolla D-4D M/M Elagant VSC Siyah
  • haluk48a kardeşim benim nerdeydin sen yahu işte bu kadar basit. Saolasın.

http://www.vtunnel.com/index.php/1010110A/37b15f3aac40974f7aa3b92a88b92d46f888941db85eed96ed50dbed92d512dec834154317da2c6319480
      2018 Peugeot 308 1.6 BlueHDI EAT6 Allure+Comfort Pack+Performance Pack+Safety Pack
        - Ultimate Kırmızı -
        2021 Opel Corsa 1.2T AT8 Elegance
          - Gece Mavisi -
          Instructor, Car Magazine Editor, Pertolhead
          Yeditepe University '15
  • Arkadaşlar özellikle bu vereceğim adresdeki video'ya dikkat edin hemen baştaki görüntüde araba hiç yığılma yapmıyor direkt vitese geçiyor.

http://www.vtunnel.com/index.php/1010110A/37b15f3aac40974f7aa3b92a88b92d46f888941db85eed96ed50dbed92e839b3cc3612557798395119480
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.