Şimdi Ara

Yeni Nesil Qd-Oled Monitörler (223. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.453
Cevap
157
Favori
204.318
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
12 oy
Sayfa: önceki 1...111...220221222223
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Benim gibi şu ürünü kullanıp (Samsung Odyssey OLED G5 27'' 2K 180Hz) güncellemeye yapamayanlar için ufak bir yazı:

Ürün fabrika çıkışlı olarak güncellenmemiş geliyor ve display port 1.2 olarak gözüküyor. Bundan sebep 180hz'de 8bit veriyor 10bit yapamıyoruz.

Fakat güncelleme ile DP versiyonu 1.4 oluyor ve 180hz 10bit olarak kullanılabiliyor. Ama sorun şu; Resmi siteden güncelleme dosyasını indirip usb belleğe atıp usb belleği monitörün arkasındaki ''SERVICE USB'' kısmına takıp güncelleme adımlarını uyguladığınızda dosyayı asla bulamıyor.

Bu durumu çözebilmek adına USB belleğimi biçimlendirerek FAT32 yaptım ama sonuç değişmedi yine ilgili güncelleme dosyasını bulamadı.

Çözümü ise şöyle;

USB belleğinizi PC'ye takın ve sonrasında CMD'yi yönetici olarak çalıştırıp belleği MBR formatına çevireceğiz. Adımlar bir bir şöyle;

open cmd → diskpart → list disk → select disk X(burada x yerine bir önceki adımda list disk dedikten sonra usb belleğiniz kaçıncı numara ise onu yazmanız lazım) → clean → convert mbr → create partition primary → format fs=fat32 quick → assign

Sonrasında MBR formatına dönmüş olan usb belleğinize güncelleme dosyasını atıp sorunsuz güncelleyebilirsiniz.

Nintendo Switch 2 | 8BitDo Ultimate 2C Bluetooth | Asrock A620M Pro RS WiFi | AMD Ryzen 5 7500F | GALAX RTX 4070 Ti Super SG | Corsair Vengeance 2x16 GB DDR5 6200MHz | Steelseries Arctis 7 Wireless | Gamesir Nova Lite Wireless | 27" Samsung Odyssey OLED G5 G50SF QHD 180 Hz | LG 55'' OLED C2 | Apple Macbook Air 13'' M4 | Apple iPhone 17

• Svideoz kullanıcısına yanıt

Hocam merhaba güncel olarak kullanım tecrübeleriniz nedir monitör ile ilgili? Almayı düşünüyorum bir tavsiyeniz var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Monitörden oldukça memnunum ama ekran temizliğine dikkat edilmeli sıradan mikrofiber bezler en azından mikro çiziklere neden olabilir çok dikkat etmek gerek. Yüksek kaliteli mikrofiber ve saf su kullanılmalı. Üretici burada %70 etil alkol ve %30 saf su karşımı öneriyor.(Sadece bez nemlenecek kadar) Eğer aydınlık bir oda senaryonuz varsa o durumda LG 32gx850a tavsiye ederim hem siyah yükselmesi yok hemde kaplama çok daha dayanıklı. Dezavantajları ise renklerin Qd oled e kıyasla bir tık daha az doygun görünmesi ve tazeleme hızının 240hz yerine 165hz olması.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Svideoz -- 1 Mayıs 2026; 23:39:16 >

Orijinalden alıntı: Svideoz

FO32U2 aldım kutudan çıktığı gibi panelde grey unifomity, ölü piksel, banding hiçbir sorun yok, parlaklık bana göre gayet yeterli seviyede, pencere monitörün önünde olmasına rağmen siyah seviyesinde artış veya morluk yok denecek kadar az. Denk fiyatlı msi ile arada kaldım ama onda çok fazla oled care uyarı mesajı ve kaplama sorunundan bahsedilmiş şimdi iyiki giga almışım diyorum. Merak edilenler varsa yardımcı olmaya çalışırım.

Ben de 2 gün önce Gigabyte Aorus FO32U2 modelini aldım, çok detaylı inceleyemedim henüz ama ilk izlenim olarak memnun olduğumu söyleyebilirim...

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Svideoz kullanıcısına yanıt

Teşekkürler hocam renk ayarı yaptınız mı kutudan çıktığı haliyle mi kullanıyorsunuz? Samsung odyssey g8 almıştım ama mat kaplama inanılmaz derecede rahatsız etti özellikle beyaz arka planda, bir türlü alışamayımca iade ettim mecburen. Gigabyte'ın bu modeli sevilmiş genel olarak ama bazı kişiler hdr'da bazen renklerin fazla parladığını söylüyor siz test etme imkanı buldunuz mu?

Evet HDR içerikte test ettim, HDR peak 1000(F06 firmware ile eklendi) olarak seçiyorum burada renk geliştirme 0, ışık geliştirme 0, kontrast 53 olarak kullanıyorum. Ayrıca gigabyte sitesiden whql hdr sürcüsünü de indirmenizi tavsiye ederim.

https://www.gigabyte.com/tr/Monitor/AORUS-FO32U2/support#Support-Driver

kullanan var mı nasıldır?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Hayırlı olsun.

Ara ara görüyorum yazılarınızı.

Özellikle BF6 'da çok güzel oynanıyor. Son yazılımla çok daha iyi oldu. Cihazın tek eksisi ekran temizliği, çok eziyet maalesef.

Sadece bu monitöre özel 2 adet bezim var, çok hassas dikkat etmek gerekiyor.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

ilk izlenimlerim sorunsuz ve kaliteli bir panel yapısına sahip bir monitör olduğu yönünde.

Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.