Şimdi Ara

Yeni nesil MSI Titan serisinde çift güç adaptörü desteği olacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
188
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yeni nesil MSI Titan serisinde çift güç adaptörü desteği olacak

MSI’ın oyun canavarı olarak tasarladığı ve 23 000TL seviyesine kadar çıkan modellere sahip Titan dizüstü bilgisayar serisi, yeni nesil ile birlikte önemli bir eleştiri konusunu daha tarihe gömüyor. MSI Titan, yeni nesilde çift güç adaptörü desteği sunacak.

Hali hazırdaki nesillerde, 330W güç adaptörü imkanı sunuluyordu. Özellikle SLI seçeneklerinde, SLI yapısı fazla enerji harcadığı için, kısıtlı güç aktarımı nedeniyle ekran kartının potansiyeli olmasına rağmen dengeli bir şekilde hız aşırtma yapılamıyordu. Bu da, hız aşırtma tutkunlarının tepkisini çekiyordu.

Ayrıca Bkz.AMD Radeon RX 470 sahneye çıkıyor: İşte fiyatlar

Yeni nesil MSI Titan modellerinde ise, iki güç kaynağına destek sunan bir adaptör sunulacak. Böylece iki adet 330W adaptör ile birlikte, SLI seçeneklerinde hem işlemci hem de grafik birimi istenen seviyelere kadar hız aşırtılabilecek.

Firmanın böyle bir geçici çözüme başvurmasının nedeni ise teknik imkansızlıklar. Tek bir güç adaptörü üzerinden, hız aşırtma için çok daha yüksek seviyelerde enerji aktarabilmek şimdilik mümkün değil. Bu bakımdan kullanıcılar, bu alternatif çözümler ile yetinmek zorunda. Yeni nesil MSI Titan modellerinin ne zaman piyasaya çıkacağı bilinmiyor. 

• 2 azmış 3 4 tane koysalar daha bi iyi olurmuş :)

• kaç kilo bu boyutları ne acaba ekranlı pc kasası gibi birşey olmuş çok büyümüş bu kucakta gitmez

• Sene olmuş 2016 masaüstünde en güçlü ekran kartı 180W, sen napıyorsun 330W artık yetmiyormuş çift güç girişiymiş. Zaten laptopluktan çıkmış, bildiğin kasanın üzerine LCD çakmışlar, üzerine de 2 priket güç kaynağı taşı!
    İnsan kullanacak bunu az ince yapın!

• quote:

Orijinalden alıntı: tahir40

Sene olmuş 2016 masaüstünde en güçlü ekran kartı 180W, sen napıyorsun 330W artık yetmiyormuş çift güç girişiymiş. Zaten laptopluktan çıkmış, bildiğin kasanın üzerine LCD çakmışlar, üzerine de 2 priket güç kaynağı taşı!

taamam kardeş
  • Laptop olmaktan çıkmış bu. Oldu olacak GTX 1070-1080 masaüstü sürümü koysunlar olsun bitsin. Mobil bir cihazda güçlü 2 tane ekran kartı ve OC bana mantıksız geliyor. Zaten alev alev çalışıyor alet.Küçücük bir kasa toplamak daha cazip olacak herhalde 5 sene sonra...

• renault clio alırsın la o paraya

• bu ne iyiçe şaçmaladılar tipe bak ama demekki satıyo adamlar yapıyo

• razerin bir modeli vardı, i7 6700u işlemcisi 16gb rami ssd si felan var, minicik kasası var macbook airden güzel duruyor o derece,

oyun oynamak istediğin zaman pci expressten çalışan gücünü thunderbolt 2 den alan harici bir içine ekran kartı koyulabilen cihaz ile satıyor.

al bu cihazı hangi oyunu oynayacaksan ona göre ekran kartını tak, ekran kartının adaptörünüde ayrı fişe tak konu kapansın.

Ben zannetmiyorum ki i7 6700ultra low voltage modeli olmasına rağmen darboğaz yaşatsın.

iyice saçmalıyorlar
    not aklıma geldi : bahsetmek istediğim model razer blade

• Fiyatı bu seviyede olan ürünlerin satışının yapıldığı sitelerde yorumları okuyorum da gülerek okuduğum hep aynı tip yorum oluyor:
    "Çok güzel bir ürün. Görür görmez 2 tane aldım. Birini kardeşim kullanıyor birini de ben. Günlerimiz çok neşeli geçiyor, evde bilgisayar kavgası olmuyor artık. Teşekkürler ....com"

• su anda kullandigim oyun laptopu msi gt60. alirken agirligina baktim, 3 kg. İyi dedim ya problem yok. 500gr agirlik farkini sirtta hissetmem. Dogru düsünmüşüm...
    Taa ki adaptörü görene kadar. laptopun yari agirligi kadarda adaptör varmış ya la :S

Gören şok oluyor. priket gibi tuğla gibi bir şey.

e ne mi yaptim. ilk heves taşıdım sırtımda epeyce. sonra masaüstü bilgisayari gibi oldu. kışın tam ayağımın altında ısıtıcı vazifesi görüyor. memnunum :))

• 1 tane elektrik yetmiyor pc'ye demek ki aç gözlü seni :) :D

• Taşınabilir masaüstü

• quote:

Sene olmuş 2016 masaüstünde en güçlü ekran kartı 180W, sen napıyorsun 330W artık yetmiyormuş çift güç girişiymiş. Zaten laptopluktan çıkmış, bildiğin kasanın üzerine LCD çakmışlar, üzerine de 2 priket güç kaynağı taşı!

Sen SMPS tasarlamak kolay zannediyorsun herhalde.

Coil whine diye ağlayan ergenler bunu nasıl anlayacak ki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: umut_baris

quote:

Hoş geldin klavye kahramanı tasarımcı arkadaşım(!) Öncelikle yok cool wine diye ağlayan ergen yok anlamazsın yok kolay mı sanıyorsun diye seviyesiz yorumların için teşekkürler, yaşım 33, ben üniversitede ilk dizüstü bilgisayarımı kullanırken sen 5 yaşındaydın. MSI Monster gibi firmalar aynı taiwanlı firmaya ürettirmekteler dizüstülerini, hatta bazı kasaları çok ufak farklarla ayrılır, ve tasarım konusunda şunu bilmek için uzman ya da ergen olmana gerek yok; elindeki donanım daha az enerji tüketiyorsa daha az ısınır, bu da hem daha hafif ve küçük elektrik besleme ve daha soğutma sistemi ile dizüstü üretme imkanı verir. Yani yeni nesil 16nm üretim teknolojisine geçilmesiyle artık oyuncu laptoplarının en çok güç tüketen ve ısınan parçası gpuları bariz daha az ısınıp daha az enerji tüketecekken daha ince laptop yapamıyorsan, o tasarımı yapanların işbilmezliğidir.

• Bunun PC kasasından ne farkı var? PC kasasını koy çantaya yanında taşı aynı şey.

• 23000 tl ye ne sistem toplanır varya

• O fiyata o dizüstünden iki tane vermeleri gerek. Ne iki güç adaptörü!!!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biz 4 kilo pc ile 1kg adaptoru tasiyamiyoruz adamlar agirligi arttirdikca arttiriyorlar. Mobilden iyice uzaklasiyorsunuz.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: umut_baris

quote:

Hoş geldin klavye kahramanı tasarımcı arkadaşım(!) Öncelikle yok cool wine diye ağlayan ergen yok anlamazsın yok kolay mı sanıyorsun diye seviyesiz yorumların için teşekkürler, yaşım 33, ben üniversitede ilk dizüstü bilgisayarımı kullanırken sen 5 yaşındaydın. MSI Monster gibi firmalar aynı taiwanlı firmaya ürettirmekteler dizüstülerini, hatta bazı kasaları çok ufak farklarla ayrılır, ve tasarım konusunda şunu bilmek için uzman ya da ergen olmana gerek yok; elindeki donanım daha az enerji tüketiyorsa daha az ısınır, bu da hem daha hafif ve küçük elektrik besleme ve daha soğutma sistemi ile dizüstü üretme imkanı verir. Yani yeni nesil 16nm üretim teknolojisine geçilmesiyle artık oyuncu laptoplarının en çok güç tüketen ve ısınan parçası gpuları bariz daha az ısınıp daha az enerji tüketecekken daha ince laptop yapamıyorsan, o tasarımı yapanların işbilmezliğidir.

Ya yaşından banane. Adam hız aşırtmacıların isteğini yerine getirmiş. Haberi de mi okumuyorsun?

Küçücük kutuda o kadar yüksek güçlü smps nasıl yapılsın?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.