Şimdi Ara

Yeni Nesil İnternet Romanları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
1.241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Bu konunun kitap kısmına dahil olacağını düşündüğümden, konuyu buraya açıyorum. Sizlere son zamanlarda karşılaştığım yeni bir 'kitap' türünden bahsedeceğim.
    Sanıyorum ki içinizde çeşit çeşit kitap seven arkadaşlar vardır; lakin konunun içeriği daha çok fantastik ve bilim kurgu seven arkadaşlara hitap ediyor. Karşılaşmış olduğum bu yeni tür, Çin Web Romanları'ndan başka hiçbir şey değildir. Xianxia ve Xianhuan olarak geçen bu türler, internette yayımlanarak okunabilen ve genelde normal kitap şeklinde basılamayacak kadar uzun kelimeler içeren kitaplardır. Örneğin okuduğum bir seri yaklaşık 3.000.000 kelimeden oluşuyordu.
    Gel gelelim nedir bu romanlar. Xianxia(Ölümsüz Kahraman), Xianhuan(Kahraman) türleri Çin Mitolojisi ve birçok mitolojiyi baz alarak işlenen kitap türleridir. Bu türlerde, ana karakterimiz ölümsüzlük yoluna adım atar ve Taoist öğretilere gönül vererek, doğal meditasyon teknikleriyle tanışır. Uçan kılıçların, ölümsüz bedenlerin ve birçok akılalmaz ögenin bulunduğu bu kitap türleri hem uzun bölümleri hem de internetten okunabilirlikleriyle gayet pratik ve kolay ulaşılabilen kavramlardır.
    Genelde bölüm bölüm yazılan bu romanların ortalama olarak 2.000 kelimeden oluşan 700-800 civarı bölümleri vardır.
    Olayın bilim kurgu kısmına gelecek olursak, web romanlarında karşılaştığım bir başka tür de Sanal-gerçeklik oyunlarını ve hatta güncel filmleri konu alan, distopik kitaplardır. Ana karakterimiz sanal gerçeklik oyunlarının icat edildiği ve yapay zekanın geliştiği bir dönemde yaşadığı için VRMMORPG denilen oyun türlerine adım atar ve bambaşka bir dünyayı tecrübe eder.
    Link olarak vermek istemesem de, serilerin genelde wuxiaworld.com adlı sitede çevrildiğini söyleyebilirim. Ne yazık ki türkler bu konuda henüz geniş bir adım atabilmiş değiller. Bu yüzden serilerin büyük çoğunluğunu ingilizce okumak durumunda kaldım; lakin novelgunleri.com gibi sitelerde bazı romanların çevirisine başlanmış olması dikkatimi çekti. Sizler de olay örgüsü odaklı bu hızlı okumalık kitapları tecrübe etmek istiyorsanız, bu sitelere bir göz atabilirsiniz. İnsanı bir anda kendilerine bağlıyorlar, haberiniz olsun. Keyifli akşamlar. :)







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.