Şimdi Ara

Yeni Nesil Bilgisayarlardaki Panel Renk Sorunu!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
13.035
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar yaklaşık iki haftadır yeni aldığım bilgisayarın ekran görüntü sorunu ile uğraşıyorum. Bu konuda gerek Microsoft gerek ise HP destek hattı saatlerce uğraştı, saatlerce konuşuldu indirilmedik sürücü ve güncelleme kalmadı görüşülmedik müşteri temsilcisi kalmadı ve anlaşıldı ki sorunun kaynağı yeni çıkan bütün yeni model bilgisayarların kimi ekran veya panelinde bir renk sorunu var.

    Sorun şu. Mağazada HD kalite, mükemmel ve harika görünen görüntüler ile incelediğiniz bilgisayar satın alıp evde kurduğunuz üçüncü parti uygulamalar ve oyunlarla beraber aslında sarı bir ekrana dönüşüyor. Ekrana yüzde 5 gibi bir sarı renk hakim.

    Bu bir bilgisayar olunca sarı renk, orijinal rengi görmenize izin vermiyor bu da Photoshop veya buna benzer bütün grafik programlarında renkleri yanlış görmenize neden oluyor. Zira gerek Photoshop gerek ise üzerinde gelen Power Director gibi programları eski nesil bir bilgisayarda açtığımda paneller gri ve beyaz hakim iken, aynı programlar yeni bilgisayar serilerinde sarı tonlara hakim. Bunlar sadece bu programlarda değil oyunlar, internet gezgini ve bütün üçüncü parti programlarda da böyle.

    Ama bu sadece HP'ye de ait bir özellik değil.

    Yani şu an piyasadaki bilgisayarların hemen hemen bütün markaların son 2 senelik modellerinde üzerlerine yüklenen program ve oyunları yanlış renklerde gösteriyorlar.

    Bunu bizzat mağazada da gidip gördüm. Casper ve Lenovo dışındaki bütün bilgisayarların ekran renklerinin sarı olduğunu apaçık gördüm ve bunu mağazadaki deneyimli müşteri temsilcisi de teyit etti, bu yeni çıkan panellerden kaynaklı dedi.

    Ama bu normal mi? Benim gibi hayatını Photoshop gibi programlar kullanarak görsel iş yapan insanların bu sarı renkli paneller ile doğru renkler ile iş boyaması imkansız.
    Şu an için bana HP’den kimse geri dönmedi, bu durumu ispat etmeye çalışıyorum ve iki bilgisayarı ve aynı programları eski nesil veya farklı panellerde gördüğünüzde aradaki farkı fark edebiliyorsunuz. Fotoğraflarla ve apaçık yanyana konulduğunda da görülüyor.

    Bu işletim sistemi kaynaklı değil anladığım kadarıyla panel farkı var yine de tam emin değilim çünkü mağazada Lenovo ve Casper bilgisarlar üzerinde net beyazı gördüm yan yana konulduğunda diğer bilgisayar ekranları sarı görünüyor. Bunu profesyonel bir gözle veya amatör bir gözle ikisini yan yana getirince de görüyorsunuz.

    Bu durumda ya panel üretcisinin yeni bir yazılımını bekleyeceğim yada bilgisayarımın doğru renkler ile akort edilmesi için firmadan yardım bekleyeceğim yada belli markalar dışında piyasadaki hiçbir bilgisayarı almayacağım. Ama almış da bulundum iade edebileceğimi sanmıyorum ama bu şekilde de çalışmam mümkün değil ne yapacağımı şaşırdım.

    Bu konuda fikirlerinizi ve görüşlerinizi bekliyorum.

    Örnek resimler aşağıdadır ve ortada abartı da yoktur. Karşılaştırmayı Win 7 yüklü diğer eski bilgisayarımla yapmak zorunda kaldım çünkü elimde o vardı. Kardeşime ait Sony de eskiydi onun da renkleri doğru. Ama yeni nesil bilgisayarların program renkleri ve program pencerelerinin tamamı sarı.

    Fotoğraflar sadece Photoshop programından örnek verildi. Photoshopun diğer versiyonları veya diğer programlarda fark eden bir şey yok. Örnekte Photoshop CS4 kullanıldı.

    Yeni bilgisayarın modeli: HP PAVILION GOLD 15-AU002NT CORE İ5 6200U 2.3GHZ-8GB-1TB+8GBSSD-15.6"-2GB-W10

    Eski bilgisayarın modeli: HP Pavilion DV6-6010ST windows 7 Home Premium (x64) intel® Core™ i5-2410M
    2,3 GHz, 3 MB L3 6 GB DDR3 AMD Radeon HD 6770M (1 GB DDR5)


     Yeni Nesil Bilgisayarlardaki Panel Renk Sorunu!
     Yeni Nesil Bilgisayarlardaki Panel Renk Sorunu!
     Yeni Nesil Bilgisayarlardaki Panel Renk Sorunu!
     Yeni Nesil Bilgisayarlardaki Panel Renk Sorunu!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonitörKertenkelesi -- 26 Eylül 2016; 13:34:47 >



  • Buna cevap verecek kimse yok mu kimse bu yeni paneller ile eski panel arasındaki bariz renk farkının farkında değil mi? Kimse Photoshop kullanmıyor mu bu memlekette?
  • MonitörKertenkelesi kullanıcısına yanıt
    Sorunu ben de başka bir bilgisayarda görmüştüm ama sorun ya tn panelden kaynaklanıyor ya da ekranın mat olmasından. Aldığım model 1080p tn mat ekrana sahipti ve bir ips ekran ile karşılaştırıldığında beyazları biraz daha sarı gibi gösteriyordu. O modeli başka bir sebepten dolayı iade ettim ve aynı modelin 1080p ips ve parlak ekran olanını aldım. Bu ekranda her renk yerli yerindeydi.

    Lakin sizin mağazaya gidip de gördüm dediğiniz modellerde bu sorunun olması ilginç. Hiç ips ekranlı notebook'a bakmadınız mı orada? Bazı notebook ekranlarının renk skalası daha fazla oluyor.

    Bir de ekleyeyim. O iş yazılımla düzeltilecek bir işe benzemiyor. Yani beğenmediyseniz iade edin ve bakarak başka bilgisayar alın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hacı1992 -- 27 Eylül 2016; 14:35:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hacı1992 kullanıcısına yanıt
    Sorunun tam nedeni panel mi yoksa müşterilere sunulan renk kalibrasyonu mu tam ortasında kaldım. Çünkü aynı sorunu yıllar önce tıpatıp aynı şekilde anlatan bir fotoğraf severin makalesine rastladım. Burada bahsedilenin tıpatıp aynısını yaşıyorum. Bu yüzden ben de ekranın renk kalibrasyonu ile uğraşmaya beklediğim rengi aramaya başladım ve yaklaştım ama tam emin olmak o kadar güç ki. Tek istediğim normal bir bilgisayar ekranına dönüşmesi çünkü bunca sene aldığım ve kullandığım hiç bir bilgisayarın ekranında bu derece bariz renk ve ton farklılığı görmemiştim bu beni şok etti.

    Keşke renk kalibrasyonları ile oynayıp laptopu daha cazibeli getirirken içine seçenek koysalardı, oyun, film, fotoğrafılık, photoshop gibi seçenekler ile hazır kalibrasyonlara geçmemize izin verselerdi.

    Şu an bulduğum çözüm şu. HP bilgisayarım için söylüyorum yeni nesil. Ekran kartının ayarlarına girin ama burada boşuna AMD ekran kartı denetim masasına girmeyin çünkü burada sadece 3D ayarlar var.

    Monitörün ayarları ilk ekran kartına yani Intel ekran kartına bağlı. Arama kutucuğuna Intel yazınca çıkan ekran kartı ayarları ile tüm renkler ve kırmızı mavi yeşili oynayarak gerçek renk kalibrasyonunu görsel olarak yakalamaya çalıştım. Sonra da Win10 renk ayarlarına gelerek kontrast ayarları ile tonlarla oynayarak doğru akordu bulmaya çalışıyorum bir nebze yaklaştım dediğim gibi.

    Bu konunun tıpatıp benzerini yaşayan yazıyı da buraya yapıştırıyorum fotoğrafları eşleyerek sizler de bilgisayarınızda doğru renk ayarında kullanıp kullanmadığınızın farkına varabilirsiniz...

    http://www.fotografturk.com/ekran-ayarlariniz-icin-cok-onemli-tavsiyeler-t19408s4

    Alıntıdır:

    panctom
    Mustafa Kemal Gezer
    2012-2-18 tarihinde yazmış.




    BİLGİSAYARINIZ İÇİN EKRAN AYARLARI VERMEDEN ÖNCE, KONUYU GÜZELCE İZAH ETMEYE ÇALIŞACAĞIM.

    Yeni bilgisayar alan birçok kullanıcı, bilgisayarını kötü renk ayarlarında kullanıyor. O yüzden bu yazıyı okumanızı öneririm. Çünkü fotoğrafları gerçek haliyle izleyemiyorsunuz.
    Biz fotoğrafçılar için doğru ekran ayarı ÇOK ÖNEMLİDİR.
    Yanlış ekran ayarında hem ftoğrafları orjinalinden farklı görürüz, hem de kendi düzenlediklerimizi hatalı düzenleriz.
    Sonra hatalı düzenlediğimiz fotoğraftaki bir hatayı, ekranı doğru olan birisi çıkıp görebilir.
    Ama siz hala o hatayı göremezsiniz, çünkü ekran kalibrasyonunuz bozuktur.

    Aralık ayında yeni bir bilgisayar almaya niyetlendim. Eski bilgisayarımın ekranı kusursuzdu, mükemmeldi. Bunu bildiğim için, USB içine test amaçlı bazı fotoğraflar attım.
    Gittiğim mağazalarda, incelediğim bilgisayar modellerinde bu fotoğraflara baktım. Ayrıca internete bağlanıp OF sitesinde kendi portfolyomdaki fotoğrafları defalarca inceledim.
    Kendi fotolarımın tonlarını ezbere bildiğim için, çok rahat kıyaslıyordum.

    Ama ciddi hayal kırıklığı yaşadım hepsinde de..
    Yeni nesil onca marka ve farklı modele baktım, hiçbiri eski bilgisayarımın ekran kalitesine yaklaşamıyordu. (Eski laptopum MSI EX600 )

    Windows 7 yüklü her yeni bilgisayarın ekranı sorunluydu.
    Birincisi, renkler hafif yeşile sarıya çalıyor. Doğru renkten uzak..
    İkincisi, kontrast yüksek ve eskiden gördüğüm detayları artık göremiyordum.

    Mesela benim portfolyomdaki şu fotoğraf : http://www.fotografturk.com/bezgin-ile-sezgin-p193508
    Bu fotoğraftaki modellerin arka fonunun siyah olan kısmında hiçbirşey görünmüyordu. Oysa o siyah fonun üzerinde parçalar halinde bir sürü izler var. Gri ağırlıklı ve çok hafif maviye çalan parçalar mevcut.. Ama koyu mavi olmayacak..
    Bazı bilgisayarlarda ise, fondaki bu izler çok az belli oluyordu. Ama normalde bariz belli olması gerekirdi.

    Ve bu fotoğraf :http://www.fotografturk.com/golge-adam-p197562
    Burada gölge adamı simsiyah görüyorsanız, ekranınız sorunludur. Gölge adamın üzerinde kolsuz bir yelek var. Ve yeleğin altında beyaz gömleği var. O beyaz gömleğini özellikle yaka ve göğüs kısmında çok az da olsa görmelisiniz.
    Ve gölge adamın etrafındaki parkeler, fazlasıyla yeşile sarıya çalıyorsa, ekranınızın renk ayarı da bozuktur. Çok hafif kızıla çalan bir altın renginde olması gerekiyor.

    Ve bu fotoğraf :http://www.fotografturk.com/isigim-p207451 Burada modelimin ten rengi sarıya veya yeşile çalıyorsa, ekranınızın renk ayarı da sorunludur. Burada ten rengi, akşam güneşinin insan yüzüne vurduğunda oluşacak renktedir. Bunu bu şekilde görmeniz gerekiyor. Yani kırmızımsı bir ten rengi..

    Tabii ki aslında ekran ayarı sadece siyah fon üzerinde tonlamadan ibaret değildir. Beyaz ve orta renklere göre de ayarlar vardır. Ama ben hepsine istinaden en orta karar ayarı uyguladım.

    Benim şu anki bilgisayarım MSI FX720..
    İlk aldığımda aynen kötüydü ekran.. Ama bunu düzelteceğim dedim, azmettim. Günlerce uğraştım. OFdeki fotoğraflarımı defalarca izlemekten bıktım inanın :)
    Ama sonunda başardım ve şu anda ekran ayarım çok iyi..

    Gelin şimdi sorunlu ekranımızı ayarlayalım.
    Önce bilgisayarınızın grafik kartının sürücü modelini güncelleyiniz. Mesela benim sürücü modelim: NVIDIA Geforce GT 520M

    Google a bunu yazın ve orjinal sitesine girin. Sonra size ait olan sürümü güncelleyin. Sakın yanlış sürücü yüklemeye çalışmayın.

    Ve bunu yaptıktan sonra ekran ayarına gelelim.
    Masaüstüne sağ tıklayın.
    Grafik özellikleri çıkacaktır, ona tıklayın.
    Koyu mavi bir panel çıkacak.

    Şimdi "TEMEL MOD"a tıklayın.
    Ve "RENK GELİŞTİRME"ye tıklayın.
    Burada sayısal ayarlar çıkacak karşımıza..
    İşte ben buradaki kombinasyonu doğru bulasıya kadar gerçekten çok uğraştım.

    En önemli ayar "TON"dur. Onu 356 rakamına getirin. Bu en doğru renk ayarını veren rakamdır.
    Hemen altında ise doygunluk ayarı vardır. Onu da -4 yapın.
    Şu anda renkle ilgili en önemli ayarı yaptık ve ekranımızı sarıya, yeşile çalmaktan kurtardık.

    Ortada gamma ayarı var. Onu bir kademe yükseltin ve 1.1 yapın. (Bu ayar, az önceki siyah fonlardaki izleri göremeyenler içindir. Ama siyah fonlu fotolarda sorununuz yoksa, 1.0 da kalabilir.)
    Siyah fondaki izler hala çok belirsiz değil mi?
    En üstten parlaklık ayarını +3 yapın. (parlaklık rakamı belki bazı bilgisayarlara göre değişebilir. bende +3 en iyi ayarı verdi)
    Kontrastı ise hiç değiştirmiyoruz, 50 rakamında kalıyor.
    Son olarak tamam deyin, ayarı kaydedin.

    Artık ekranınız çok daha doğru göstermelidir.

    Bu ayarlar yeni nesil ve orjinal yazılımlı WİNDOWS 7 kullanan bilgisayarlar (özellikle laptoplar) için geçerlidir.
    Masaüstü PCleri hiç denemedim, bilmiyorum.
    Ama masaüstü kullananlarda bu ayarlar tutmazsa, buradan yola çıkarak, aynı işlemlerle farklı ayarlar deneyebilirler.

    VE ÇOK ÖNEMLİ :

    Fotoğrafları bilgisayarda izlerken hangi programla görüntülüyorsunuz?
    Eğer windows fotoğraf görüntüleme programını kullanıyorsanız, hata ediyorsunuz. Çünkü fotoğrafları hem netlik kayıplı, hem de yüksek kontrastlı göstererek, yanlış izletiyor.

    Size kesinlikle EXIF PRO adlı fotoğraf izleme programını öneririm. Keskinlik ve doğru ayar olarak MÜKEMMEL bir fotoğraf izleme programıdır.
    Daha iyisine ben rastlamadım şahsen..

    Fotoğrafla kalınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonitörKertenkelesi -- 29 Eylül 2016; 10:54:34 >
  • hacı1992 kullanıcısına yanıt
    Ekran kalibrasyonu ile ilgili bir çözüm buldum.

    Denetim masasından renk ayarlarına girerek dünyada var olan renk kalibrasyon kotlarından benim için en uygununu aradım. Burada renk kodları yüklenebiliyor. Ben şu an PAL/SECAM ayarını tercih ettim ve hatırı sayılır fark etti, oyunlardaki ve fotoğraflardaki sarı ton beyaza döndü ve siyah ile beyaz arasında kaybolan tonlar geri geldi.

    Peki sorun halloldu mu? Hayır, hep bir dengesizlik var, ya çok mavi ya çok sarı, arasını bulmanın imkanı yok yada çok ince ayar yapılacak üzerinde oynanacak ama bunun benim bulmam çok zor, ya profesyonel bir kalibrasyondan geçmeli ya da iade etmekten başka seçeneğim yok.

     Yeni Nesil Bilgisayarlardaki Panel Renk Sorunu!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonitörKertenkelesi -- 12 Ekim 2016; 6:06:23 >
  • Son durum cihazı Vatan bilgisayar vasıtası ile HP'e iade talebi ile teknik servise yollandı. Aslında cihaz arızalı değil paneli muadilleri gibi beyaz değil sarıya çalan bir görüntüye sahip ve benim bunun ile Photoshop veya fotoğraf işleri yapmama imkan yok, çünkü renkleri yanlış gösteriyor.

    Bakalım hak verirler ise iade edip ekranı beyaz ve doğru renkleri verebilen bir başka modeli alacağım. Eğer iade almazlar ise Tüketici Haklarına kadar gidecek uzun bir yol var çünkü bunu kullanmama imkan ihtimal yok.

  • Sonunda bir ayı geçen süredir ekranımı gerçek renklere kalibre edemedim, HP de bu konuda bir çözüm üretemedi. Ben de her türlü bilgiyi ve HP servisindeki kaydımı ve bu konuda ortaya koydukları çözümsüzlüğü de mazeret göstererek HP bilgisayarımı iade edilmesi için bir dilekçe de ekleyerek Vatan'a bıraktım oradan distirübütöre yolladılar ve bir hafta sonra firma bana hak verip para iadesini yaptı.

    Şu an piyasadakı yarısı abartılı ve yanlış renk veren panelleri eleyip Photoshop ve görsel programlarda normal rengi gösteren bilgisayar arıyorum. Artık gözlerim o kadar ustalaştı ki bir ekran sarı mı değil mi anında anlar oldum.

    Bu panel şaklabanlığı sadece dizüstülerde değil gördüğüm kadarıyla UHD havalı havalı cümleler kurulu 40+80 bin liralık dev televizyonlarda da aynı şey söz konusu. Güya harika renk verdiğini söyleyerek önünüze koydukları abartılı renkler ve bozulmuş renkler. Florasan yeşiline döndükleri ve asla o yeşilde olamayacak elmalar gösteriyorlar. Syiahlar daha koyu ve renkler çarpıtılmış. Göze güzel görünmesi ne yazık ki sadece bir renk efektinden başka bir şey değil, bunun karşılığında asla normal rengini göremeyeceğiniz filmler, fotoğraflar ile kendini aldatacaksınız. Uzak durun şu abartılı renk saçmalığından.

    Söylemek istediğim şeyi şu videodaki testte görebilirsiniz yaşadığım şey tamamen aynısı. Daha koyu renkler, daha sarı renkler ve abartılı renklerin gerçek rengin yerini alması göze al benili güzel görünse de Photoshop ve benzeri görsel işler yapan kişiler için doğru renkler ile çalışamamak büyük sorunlar çıkaracak ve yaptığınız iş basıldığında veya müşterinin elinde bambaşka renkte görünecektir, kaldı ki sizin gözünüz bu abartılı rengi sevmeyebilir ve o zaman bütün oyun, film ve fotoğraflarınızda bu abartılı renklere katlanmak zorunda kalırsınız.

    Şu sahneden sonrasına bakın: 2:30







    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonitörKertenkelesi -- 27 Ekim 2016; 23:00:42 >
  • MonitörKertenkelesi kullanıcısına yanıt
    Hocam 4 sene sonra konunu hortlatıyorum çünkü duygularıma tercüman olmuşsun resmen. Konuyu okurken kendimi yazmış gibi hissettim. Tamamen aynı sorunla uğraşıyorum. Lenovo marka eski bir laptop cihaz var şu an elimde ve eski. Ben yeni bir tane laptop alayım dedim ve acer marka bir laptop aldım vatan bilgisayar dan dün geldi ve açıp baktım ki tam da senin anlattığın gibi ekran sarımtırak. Eski Lenovo cihaz ile yanyana koyduğumda Lenovo beyaz i beyaz gösterirken acer ise beyaz i sarımtırak renkte gösteriyor. Mesela bayrak fotosu çekmiştim attım eski Lenovo ya orjianele yakın rengi verirken yeni Acer cihaz bayrağı daha canlı koyu kırmızı renkte gösteriyor. Gözün gördüğüne yakın değilde yalancı bir renk gösteriyor. Mesela kırmızıya yakın rengi değişik bir renkte gösteriyor tam tarif edemiyorum turuncuya çalıyor gibi. Ben de cihazı iade etmeyi düşünüyorum. Araştırmalarıma göre acer de bu durumu yaşayanlar var acer in resmi uluslararası forumunda bununla ilgili yazan çok kişi var ama diğer markaları da Google de araştırma yaptığımda onlarda da buna benzer sorunları olduğunu okudum. Dediğiniz gibi piyasadaki tüm markalar da bu durum var gibi panel üretimi böyle demek ki diye düşünmeye başladım. Bende siz gibi arada ps ile fotoğraf düzenleme yapıyorum çok şık değil ama olsun lazım olunca doğru rengi vermesi lazım ki ona göre ayar yapabileyim. Siz aradığınız laptop u bulabildiniz mi ? Doğru renkleri veren cihazı bulduysaniz bilgi verebilir misiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı sorun bende de var. Önce MSI laptop aldım ekran eski Lenovo laptopa göre bildiğin sarıydı. Sonra dedim herhalde ekranda bir sorun var iade ettim ve ACER marka laptop aldım. Malesef aynı sorun bunda da var. Sorunun yeni mat panellerde olduğuna karar verdim. Yeni aldığım laptopu da iade edeceğim inşallah. Yenisini alırken kesinlikle ekranın mat olup olmadığına dikkat edin. Donanım konusunda ne kadar mutlu olsam da sonuçta tüm donanım ekran için çalışıyor ve aslında en önemli parçası. Ekran iyi değilse diğerlerinin bir anlamı olmuyor. Bilgi ve emek için teşekkürler MonitörKertenkelesi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi r04ch -- 26 Nisan 2020; 2:5:44 >
  • r04ch kullanıcısına yanıt
    ben bunun sorun olduğunu düşünmüyorum monitör bu şekilde üretilmiş. demek ki çoğu firmanın kullandığı paneller bu şekilde sarımtırak. bende de lenovo var o da mavimsi bir ekrana sahip aslında dikkatlice baktığımda. ama renkleri vermede daha doğru sonuçlar gösteriyor yeni aldığım acer a göre. zaten bende yeni acer gelince lenovo ile kıyaslama yapınca farkettim bu sarımtırak ekranı :)

    sizin aldığınız acer leptop un modeli ne idi ? bir de ekranın mat panel olmasından dolayı demişsiniz de bununla ilgili hiç bir sitede hatta firmaların kendi sitesinde bile açıklama yok ki neye göre anlayacağız ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fotografya -- 26 Nisan 2020; 11:22:11 >
  • Acer nitro 5 laptopun tam adı. Bence de bu sorun değil böyle üretiliyor ama doğru renkler olmadığı için benim için sorun. Dediğiniz gibi benim Lenovo da hafif mavimsi ama yeni laptoplar kadar rengi hatalı değil. Araştırdığımda yeni aldığım iki laptopunda IPS mat ekran olduğunu gördüm. Eski Lenovo ise parlak TN ekrana sahipti. Kişiden kişiye değişir tabiki ama benim için laptobu yansıma yapmamasından çok rengi önemli. Konu sahibinin bahsettiği gibi PS gibi uygulamalarda , film izlerken renkler daha canlı ama gerçek değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar merhaba . Lenovo thinkpad e14 aldım ama bende ekran sorunu yasıyorum. ekran sanki çok sarı görüntüler çamur gibi gelio beyazı çok beyaz oluo . hiç hosuma gitmedi. suan en büyük sorunum ekran görüntü kalitesi.. bunun bir ayarı varmı ? ben bilgisayarda kontrast ayarı falan bulamadım giremedim. sürücüde güncel.


    sanki bir süre sonra ekran hafif kararıyor . filmler falan 720p de bile kötü görüntü.. Açıkçası bir kaç yorumda thinkpadlerin ekranının kötü oldugunu okumusdum ama büyük çoğunluk çok övdüğü için çok önemsemedişm aldım.. ekran ve ses kalitesi gerçekten çok yerlerde. bunu birazda olsa çözebileceğim bir ayar falan varmı ?

  • gaybo55 G kullanıcısına yanıt

    Ne yazık ki bildiğim kadarıyla yok kendi şahsi tecrübem bazı program ayarları ile ayarlıyorlar ama bazen ekranın kendisi öyle. Özellikle Full HD ve üzeri görüntü veren ekranlar aynen dediğiniz gibi çamur gibi, abartılı bir renk tonu siyahlar çok siyah beyazlar çok beyaz ve fazla renkli ara tonlar kayıp. Siyahın %3 ila %5'e kadarını hiç göremiyorsunuz. Bu da oyunlardaki grafiklerin detaylarını tamamen görünmez kılıyor. Ben iade edip daha düşük çözünürlükte ama siyahın her tonunu gösterebilenini aldım. Ama tabii neden iade ettiğimi anlatmam zor oldu ama sonuçta bana hak verdiler ve değiştirdiler.

  • fotografya kullanıcısına yanıt

    Merhaba foruma uzunca bir süredir giremedim ama mesajınızı yine de cevaplamak isterim. Söylediğim sorunlar o kadar canımı sıktı ki sizin de bildiğiniz gibi bunu sadece ince bir sanatsal duyarlılığı olan ve bu işlerle ilgilenenler bilir, ne oyunlar, ne resimler ne de başka herhangi bir görselde orijinal kaliteyi görmenin bu paneller ile mümkün olamadığına kanaat getirip sorunun bir de HD paneller ile ilgili oluğunu varsayıp 1366 bir ekranda HP laptopta karar kıldım ve o günden sonra da hiç bir görsel ton sorunu yaşamadım. Evet bu ekran sağdan soldan her yönden bakmaya müsait değil ama sadece önden bile bakılsa bana kusursuz bir renk tonu veriyor bu da benim için olmazsa olmaz. Merak edenler için başvurduğun laptop budur. Belki zamanla firmalar bu sorunu aşacak yeni ekranlı laptoplar çıkartmıştır kim bilir.


    https://www.amazon.com/HP-Notebook-i7-7500U-Graphics-Bluetooth/dp/B01N59CRVN

  • MonitörKertenkelesi kullanıcısına yanıt

    evet hocam baya bi geç cevap verdiniz :) ben de aldım artık bir laptop. ama şu varki ips ekranlık srgb oranı yüksek bir ekrana sahip olmak önemli. ips ekran ve srgb oranı 94 olan bir ekranda çektiğim fotoğraflara baktım ve neredeyse yüzde 100 e yakın orjianal renkleri verdi.

  • Hangi marka ve model laptop aldınız acaba? Bizler bu konuda fazla hassas görüşte olduğumuz için bu modelleri bulmak bir hayli güç. Benim bunun için aldığım FullHD olmadığı için insanların tercih etmediği bu yüzden de çok ara bir model. Ama daha yüksek görüntü oranı verirken görüntüyü en doğru oranda verenini de çok merak ediyorum. En azından ben tüm mağazaları gezip bulamamıştım.

  • Acer Nitro 5 kullanıcısıyım benim ekranda sarımsıydı ve çok sinir oluyordum, sonra nette "SunsetScreen" programcığını buldum ekranın beyaz dengesini istediğiniz gibi değiştirebiliyorsunuz. 1 senedir kullanıyorum ve çok memnunum fiyatı da 5 dolar, tavsiye ederim.


    1 hafta deneme süresi var.

    https://www.skytopia.com/software/sunsetscreen/#intro

  • Selamlar,

    Ben de hp hin iki adet laptop ini aldim gecenlerde. İlki 1366x768 cozunurluk mat ekran, paylasimli ekran kartliydi. Goruntu sizin anlattiginiz gibiydi resmen. Renkler soluk, masaustu goz yoruyordu. Sonra onu iade edip gene hp 1920x1080 cozunurlukte, 2 gb nvdia ekran kartli laptop aldim. Full hd diye satiyorlardi. Ayni sekilde onda da renkler renk degil, beyaz renk beyaz degildi. İkisinde de ips ekran mevcut yaziyordu. Hp musteri hizmetlerine sordum, bunlarin ekran panellerinin modeli nedir diye. O da ips ekran dedi.

    Bilgisayarcilarda ips ekranli baska marka laptoplara baktim. Onlarin da bazilarinin renkleri ayni boyle soluk ve yagli. Ama bazi laptoplarda renkler duzgun, ikonlar canli, goruntu kaliteli. Onlar da ips ekranli. Neye gore degisiyor anlamadim. Baktimlarimin hepsi mat ekrandi. Mat / parlak ekran farkindan anlasilmiyor. İnternetten laptop almaya tirsar oldum. Panellerin canli renklere sahip oldugunu ayirt etmenin bir yolu var mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aeozbay A kullanıcısına yanıt

    Benim şu an kullandığım bilgisayar budur. Ayırdığım bütçeden ucuzdu ve FullHD değildi ama aradığım en doğru görüntüyü bunun ekranı veriyordu. Tam olarak hangi ekranı kullanıyor emin değilim ama Grinin %1'ini bile ekranda görebiliyorum bu da benim için olmazsa olmaz. Bu gerek resim izlemede gerek ise oyunlarda maksimum görüntü kalitesi ve içeriğini veriyor. Bunu bir başkasına anlatmak çok zor, ancak iki bilgisayarı karşılaştırınca ne dediğimi anlıyor ve hayret ediyorlar gerçekten de %10 görüntü ve kaybı var dizüstülerde. Bizim gibi insanlar için bu tam bir felaket ve işkence oluyor tabii.


    https://www.hepsiburada.com/hp-15-ay104nt-intel-core-i7-7500u-12gb-1tb-8gb-ssd-r7-m440-windows-10-home-15-6-tasinabilir-bilgisayar-x9z26ea-pm-HB000003C5VR

  • cey100 kullanıcısına yanıt

    Aslında konu ekranın sarı olması değil, tonların abartılı olması, doğru renk aralığında olmaz ise bu da görüntüde %10'a varan kayıp demek, ayrıntılardan mahrum oluyorsunuz. Söylediğiniz program sadece gün ışığı rengini dengeleyen bir program ama ekranı renkleri kalibre eden bir şey değil. Kalibrasyon ben onca denememe rağmen mümkün olmadı zaten, ekranın kendine has görüntüsünü değiştirmek imkansız ve zor.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.