|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hacı1992 -- 27 Eylül 2016; 14:35:34 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonitörKertenkelesi -- 29 Eylül 2016; 10:54:34 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonitörKertenkelesi -- 12 Ekim 2016; 6:06:23 > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonitörKertenkelesi -- 27 Ekim 2016; 23:00:42 > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi r04ch -- 26 Nisan 2020; 2:5:44 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fotografya -- 26 Nisan 2020; 11:22:11 > |
Arkadaslar merhaba . Lenovo thinkpad e14 aldım ama bende ekran sorunu yasıyorum. ekran sanki çok sarı görüntüler çamur gibi gelio beyazı çok beyaz oluo . hiç hosuma gitmedi. suan en büyük sorunum ekran görüntü kalitesi.. bunun bir ayarı varmı ? ben bilgisayarda kontrast ayarı falan bulamadım giremedim. sürücüde güncel. sanki bir süre sonra ekran hafif kararıyor . filmler falan 720p de bile kötü görüntü.. Açıkçası bir kaç yorumda thinkpadlerin ekranının kötü oldugunu okumusdum ama büyük çoğunluk çok övdüğü için çok önemsemedişm aldım.. ekran ve ses kalitesi gerçekten çok yerlerde. bunu birazda olsa çözebileceğim bir ayar falan varmı ? |
Ne yazık ki bildiğim kadarıyla yok kendi şahsi tecrübem bazı program ayarları ile ayarlıyorlar ama bazen ekranın kendisi öyle. Özellikle Full HD ve üzeri görüntü veren ekranlar aynen dediğiniz gibi çamur gibi, abartılı bir renk tonu siyahlar çok siyah beyazlar çok beyaz ve fazla renkli ara tonlar kayıp. Siyahın %3 ila %5'e kadarını hiç göremiyorsunuz. Bu da oyunlardaki grafiklerin detaylarını tamamen görünmez kılıyor. Ben iade edip daha düşük çözünürlükte ama siyahın her tonunu gösterebilenini aldım. Ama tabii neden iade ettiğimi anlatmam zor oldu ama sonuçta bana hak verdiler ve değiştirdiler. |
Merhaba foruma uzunca bir süredir giremedim ama mesajınızı yine de cevaplamak isterim. Söylediğim sorunlar o kadar canımı sıktı ki sizin de bildiğiniz gibi bunu sadece ince bir sanatsal duyarlılığı olan ve bu işlerle ilgilenenler bilir, ne oyunlar, ne resimler ne de başka herhangi bir görselde orijinal kaliteyi görmenin bu paneller ile mümkün olamadığına kanaat getirip sorunun bir de HD paneller ile ilgili oluğunu varsayıp 1366 bir ekranda HP laptopta karar kıldım ve o günden sonra da hiç bir görsel ton sorunu yaşamadım. Evet bu ekran sağdan soldan her yönden bakmaya müsait değil ama sadece önden bile bakılsa bana kusursuz bir renk tonu veriyor bu da benim için olmazsa olmaz. Merak edenler için başvurduğun laptop budur. Belki zamanla firmalar bu sorunu aşacak yeni ekranlı laptoplar çıkartmıştır kim bilir. https://www.amazon.com/HP-Notebook-i7-7500U-Graphics-Bluetooth/dp/B01N59CRVN |
evet hocam baya bi geç cevap verdiniz :) ben de aldım artık bir laptop. ama şu varki ips ekranlık srgb oranı yüksek bir ekrana sahip olmak önemli. ips ekran ve srgb oranı 94 olan bir ekranda çektiğim fotoğraflara baktım ve neredeyse yüzde 100 e yakın orjianal renkleri verdi. |
Hangi marka ve model laptop aldınız acaba? Bizler bu konuda fazla hassas görüşte olduğumuz için bu modelleri bulmak bir hayli güç. Benim bunun için aldığım FullHD olmadığı için insanların tercih etmediği bu yüzden de çok ara bir model. Ama daha yüksek görüntü oranı verirken görüntüyü en doğru oranda verenini de çok merak ediyorum. En azından ben tüm mağazaları gezip bulamamıştım. |
Acer Nitro 5 kullanıcısıyım benim ekranda sarımsıydı ve çok sinir oluyordum, sonra nette "SunsetScreen" programcığını buldum ekranın beyaz dengesini istediğiniz gibi değiştirebiliyorsunuz. 1 senedir kullanıyorum ve çok memnunum fiyatı da 5 dolar, tavsiye ederim. 1 hafta deneme süresi var. |
Benim şu an kullandığım bilgisayar budur. Ayırdığım bütçeden ucuzdu ve FullHD değildi ama aradığım en doğru görüntüyü bunun ekranı veriyordu. Tam olarak hangi ekranı kullanıyor emin değilim ama Grinin %1'ini bile ekranda görebiliyorum bu da benim için olmazsa olmaz. Bu gerek resim izlemede gerek ise oyunlarda maksimum görüntü kalitesi ve içeriğini veriyor. Bunu bir başkasına anlatmak çok zor, ancak iki bilgisayarı karşılaştırınca ne dediğimi anlıyor ve hayret ediyorlar gerçekten de %10 görüntü ve kaybı var dizüstülerde. Bizim gibi insanlar için bu tam bir felaket ve işkence oluyor tabii. |
Aslında konu ekranın sarı olması değil, tonların abartılı olması, doğru renk aralığında olmaz ise bu da görüntüde %10'a varan kayıp demek, ayrıntılardan mahrum oluyorsunuz. Söylediğiniz program sadece gün ışığı rengini dengeleyen bir program ama ekranı renkleri kalibre eden bir şey değil. Kalibrasyon ben onca denememe rağmen mümkün olmadı zaten, ekranın kendine has görüntüsünü değiştirmek imkansız ve zor. |