Şimdi Ara

YENİ MÜFREDATIN 2016 LYS'YE ETKİSİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
327
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yeni müfradatın 2016 LYS'ye etkisi olur mu dersiniz, mesela YGS üzerinden konuşacak olursak; taban aritmetiği kaç senedir sorulmuyordu, demek ki adamlar kaldırmaya niyetlilermiş.Yine bir sürü değişiklik olan konulardan yıllardır soru gelmiyor.Hepsinden gelmiyor demiyorum, bazılarından.

LYS aslında zor değil, zor ama zor sormadıkları için zor değil.Yoksa çok başka bi dünya, onlarca yüzlerce formül, bir o kadar da soru tarzı var dinamiğinden optiğine kadar modern fiziğine kadar.Ama 'ÖSYM öğrencinin konudan haberi var mı bakalım?' sorusuna cevap arıyor sadece, en basitinden geçen seneki kepler çekim kanunun sorusunda konunun başındaki formülü sordular, burada çok formül var deyip konuya hiç bakmayıp 1 net kaybederken, enerjiden-dinamikten 1000 tane soru çözüp yine çıkan soruyu yapamayan onlarca insan vardır.Bu tespiti yapmak zor değil, ben de youtubede Umut Öncül' dinlerken bir kez daha farkına vardım.

Ama buna kendini inandırmak çok önemli, müfredattan zaten zor konuları kaldırmışlar, basit ama öz ve bilgi soruyorlar, LYS kolay diye kendime kabul ettirmeye çalışsam da 'ya kıyıda köşede kalan formüllerden de sorarlarsa?' sorusunu malesef kafamdan atamıyorum.Bir çok insanda atamıyor, LYS zorsa bu soru hepimizin beynini kemirdiği için zor.

Ne dersiniz, bu müfredat değişikliğinin etkisi olur mu bize? Teori de olmaz evet ama dediğim gibi en basitinden taban aritmetiğine de kaç sene millet gelecek diye çalışmadan geçmedi, ama sonuçta sormadılar ve kaldırmışlar.Bunun gibi onlarca konu var daha müfredattan kaldırılan.

Ama LYS'nin de zor olacağını düşünüyorum, kıyıda köşede kalan formülleri sorarlar mı sorarlar.Ya da bilinen formülleri evirip çevirip kullandırırlar mı bilemem

Buyrunuz tartışalım

Edit:Koca LYS'yi sadece LYS fizikten örnek vererek anlatmışım, nasıl bilinç altıma işlemişse artık zorluğu Neyse umarım bu sene de beklemediğimiz gibi sınav anı iyi geçer, hepimizin :) Fazla kafaya takmamak önemli olan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eüzerixinintegrali -- 23 Nisan 2016; 20:09:07 >

• Bir sene sonra kaldıracakları kısımdan pek soracaklarını sanmiyorum. Sonraki yıl sınava girecek 12'ler de çıkmış soruları çözecek. Bir önceki yılın sınavında 5-10 tane görmedikleri konu olursa saçma olur. Ama tabikide yüksek hedefleyenler icin o konuları atlamak olmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dilsiz Gurme kullanıcısına yanıt
    Güzel yaklaşım hocam, haklısın.Ben de öyle düşünüyorum
  • Soruları yayınlamayacakları için çok zor geliyor YGS, hayırlısı dedik. Güç bela soruları açıkladılar. YGS kolay çıktı.

Bu kurumun taktikleri çökertilmiyor. Sanırım bir tek bu konuda iyiler. Sağ gösterip sol vuranlardan. Bence hiç düşünmemek, istediklerini yapıp her şeyi çalışmak -en azından çalışmaya çalışmak- gerek.

Adam önüme 50 soruluk polinom sınavı koysa, şaşırmam artık. O duruma getirdiler sağ olsun.

Gidip 10 saat bu konu üstüne düşünmediğini biliyorum ama bence hiç mi hiç düşünme. Beynini yorduğunla kalıyorsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Forumda yazılanlara göre matematikte toplam çarpım-matris determinant taban aritmetiği falan kaldırılmış.Adamlarla ilgili tek bir tahmin bile yapamıyorum sizlerinde dediği gibi.Bakalım hakkımızda hayırlısı...
  • Konuyu hortlatalım.

Müfredat toptan değişiyor peki ygs/ lys ye etkisi olur mu :

https://universitedeyiz.blogspot.com/2017/01/mufredat-degisikligi-ygslysyi-etkiler-mi.html
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.