Dün akşam itibariyle 1280x1024 çöz. den kurtularak bende full hd oyun keyfi modunu yaşamaya başladım arkadaşlar.Monitör olarak BenQ g2222HDAL aldım.Ancak sizlere sormak istediğim bir durum var
Şimdi monitör olarak 2 hakkım vardı ya bu olucaktı yada fijutsunun bir modeli olucaktı.Teknik detaylar şu şekilde.
BenQ 21.5",Led,analog giriş var sadece,5ms,5.000.000 mu 5.000 mi ne kontrastı böyle bir şey. Fijutsu alsaydım 23",2 dvi ve 1 hdmi giriş olucaktı,tepki süreleri aynı 5 ms kontrast değerleri sanırım farklı fijutsuyu bilmiyorum.Ama fijutsu led değilde lcd idi.
Şimdi sadece 2 tane sorum var.
Öncelikle ben hatamı ettim?BenQ almakla.
23" belki 2-3 cm daha büyüktür ancak onu çok fazla düşünmessek sonuçta 21.5" de çok şükür tatmin edici bir değer.
1)Hdmi ve dvi olduğu için muhtemelen fijutsuyu hdmi bağlayacaktım.İkiside 1920x1080 ancak görüntüde çok fark olurmuydu?Genelde 100 ekran gibi o civarlarda büyük televizyonlarda 1920x1080 çöz az geldiği için çünkü çok fazla büyük ekran,analog daha bir bulanık gibiyken hdmi daha keskin ve net oluyor.Ancak 21-22-23-24" gibi monitörlerde çok etkilemez diye düşündüm. 2)Lcd olsaydı o bundaki gibi canlı renk ve parlaklık olurmuydu?Çünkü bunda ayarlar var işte game,movie gibi... belki hani fijutsudada vardır ama Led gibi daha doygun renk ve parlak olurmuydu?
Dünden beri bu aklımda kaldı arkadaşlar,yardımcı olursanız çok sevinirim.