Şimdi Ara

YENİ MONDEO III YOL TESTİ (62. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.297
Cevap
2
Favori
158.010
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6061626364
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir öncekini de 18 jantla kullandım. Öyle abartılı bir fark olmuyor. Şehiriçinde 0.8-1 lt civarı artıyor..
  • yakıt tüketimi değerlerinizi bekleriz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: altrea

yakıt tüketimi değerlerinizi bekleriz.

9.5 ortalama gösteriyor
  • Şimdi açıkca söylemek gerekirse normalde 9-10 arası yakıyor birde buna 18 inç takarsak kabus olur
  • Plakam çıktı sonunda..

Plakam çıkınca ilk iş jantları değiştirmek oldu. Zira kışlık lastiklerle yaz günü gitmek ötenazi hakkını kullanmakla neredeyse eş. Onun için Herford'a gidip değiştirttim jantlarımı.. Üç senedir bu arabada bir sürü jant denedim. Mondi trend, c-max trend, focus titanium, focus ST vs vs vs.. En içime sinen jant bu oldu. İşte bu sefer oldu bu iş dedirtti bana.. Yakıştı mercimeğe.. Bu arabanın hakkı buymuş meğersem.. Fotolardaki görüntüsüne bakmayın. Gerçeği gerçekten güzel gözüküyor.

Ben daha önce bunun sedanını 18 focus ST jantları ile kullandım. İstanbul Şehiriçi trafiğinde 9 lt civarında dolaşıyordu. Bu seferde farklı olacağını sanmıyorum.

• Arkadaşım nedense ben bu janta hiç ısınamadım bir al benisi yok bana göre,mesela honda civic vardı bende ondaki jant ancak bu kadar güzel olabilirdi yani araca yakıştırmışlardı birbirini tamamlamıştır aynı şeyi focus cc jant içinde söylebilirim ama sadece fovus cc ye göre harika ve son favorim opel insignia 18-19 inç jantları harbiden tek geçerim bir arabayla bu kadar bütünleşen bir estetik görünüm yakalanamazdı iddia ediyorum mondeo ya yakışacak tek cins jant o janttır buda benim şahsi görüşüm,yakıt konusunda tereddütlerim olmasa 3-4 bin lira kıyar veririm lakin yakıt sarfiyatım çok yükselmesinden edndişe ediyorum ne bilim dizel olsaydı aracım şeytan beni çok dürterdi diye düşünüyorum
  • Jant işi zevk meselesi. Benim beğendiğimi siz, sizin beğendiğinizi ben beğenmeyebilirim. Bence bu jantlar gayet güzel oldu. Ne çok spor ne çok sade. Tam ortası oldu.
  • Dediğiniz gibi siz beğendiyseniz gerisi tefarruat,forumda en çok bu taktığınız jantlar beğenilmiş zaten ama ben nedense daha gösterişli jantlardan hoşlanıyorum zevk meselesi sonuçta güle güle kullanın
  • merruse bence sen bu işi biliyosun, mondeolara en çok yakışan jant bu ilk çıktığında tanıtım fotolarında kullanılan jant.. gayet güzel olmuş. ön panjura da yatay şekilde çıtalar taktırmışsın galiba, avrupadaki ghialar gibi olmuş, yakışmış. kazasız-belasız sürüşler dilerim.
  • Teşekkürler.
    Ön pancuru orjinal ghia pancuru ile değiştirdim. Otosan'da zaten varmış. 2 günde geldi. Alt ızgarayıda krom çıtalı olanla değiştirdim. Önünde yapılacak sadece farların değişmesi kaldı. Onunda farları falan hazır, boş zaman bekliyorlar. Boş zaman olunca onları da mercekli adaptif farlar ile değiştireceğim.
  • iyi günler arkadaşlar.
    eylül ayında araba alacagım. ama 2008 1.6 titanium mondeomu 1.6 fsi comfotline passatmı arasında gidip geliyorum. genelde dısarıda milletin yorumu fordun malzeme kalitesi passattan kotu daha cabuk arıza yapıyor,kafan rahat binmek istiyorsan passat al ama oda fsi cok yakar diyorlar.ama benim aklım hala mondeoda lpgli alacagım aracı.bundan onceki aracım 2001 model opel astra 1.8 bertoneydi.sizce performansı beni yorarmı yakıt sarfiyatı veya cok fazla arıza verip delirtirmi beni?bu kanıyı olusturdular kalitesiz malzeme cabuk bozuluyor diye binenler kullananlar yardımcı olusa cok sevinirim.
  • araç yüklüyken yorabilir biraz, biraz da fazla bağırabilir bu tarz durumlarda.
    düşük devirlerde hantaldır ama motorun arabada sırıtma gibi bir durumu yok. normal çekip götürüyor, tabi bundan fazlasını da beklememek lazım. ben kullandığımda bir sorun yaşamadım, ancak tek göze batan sorun, otoyolda 130-140kmh hızlarda giderken çok motor sesi gelmesi ve devrin çok yüksek kalması. vites oranları yakın ve kısa, ancak ilave bir 6. vites yok. böyle bir uzun mesafe aracında, böyle motor sesi duymak yakışmıyor.

malzeme kalitesi ve genel kalite olarak katılmıyorum Passatın daha iyi olduğuna, çünkü Passatta özellikle 2008 öncesinde çok ahım şahım değil. ancak detayları biraz daha özenli olabilir, Fordda bazı basitlikler olabiliyor (amortisörsüz kaput, kalitesiz cam düğmeleri) vs gibi, ne kadar önemli tartışılır. bunun dışında Mondeo titanium'un iç mekanı çok daha şık ve albenili duruyor diyebilirim.

Passat'ın 1.6 fsi motoru pratikte daha ekonomik değil ve düşük hızlarda daha gürültülü. şanzıman oranlarının yakın olmasının da etkisi var bunda ancak bir miktar daha ataktır Passat, vites oranları Golf fsi'lar gibi değildir, çok yakındır ama sonuçta, 6 ileri. yüksek hızda da biraz daha sessizdir.

dayanıklılık ve mekanik/elektronik sorunsuzluk olarak, deneyimlerime dayanarak Mondeo'nun daha istikrarlı olacağı görüşündeyim. özellikle VWnin 1.6 fsi'ları ile ilgili pek de az sorun yaşanmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alcohol06 -- 11 Ağustos 2010; 22:17:08 >

• mesela opel vectra 1.6 nın performansı hosuma gitmedi motor arabaya hiç uygun değildi.yada gecenlerde kullanma sansım oldu fiat linea multijet değildi insignia turbo olmayan modeli bu araclar gitmiyordu test eden varsa biliyordur yada bana oyle geliyor. mondeodan da korkum o.passat kafamdan iice siliniyor gerci.

bu arada alchol06 verdiğin bilgi içinde teşekkur ederim.
    peki aracın içinde rahatsız oldugunuz bir durum varmı ?
  • ancak malesef şunu belirtmem lazım, Vectra 1.6'yı hiç beğenmediyseniz, Mondeo 1.6'yı da pek beğenmezsiniz. üst devirlerde bir miktar daha canlı olması dışında, performans hissi, çekiş veya maksimum hız olarak pek bir fark yok. Vectra ile sollamalarda sıkıntı çektiğiniz durumlarda, Mondeo ile de çekeceksiniz. yüklü halde Vectranın belli bir viteste iyi çekmediği yokuşlarda, Mondeo'da çekmeyecektir. kağıt üzerinde %25 daha güçlü ve daha torklu gibi duruyor ancak tork ve güç eğriler daha dik motorun ve arabanın ağırlığı Vectraya göre 100-110kg civarı daha fazla.

ikisini de kullandığım için biliyorum, evet Mondeo biraz daha canlı gibi, ancak ikiside benzer durumlarda yetersiz hissettirebiliyor. Passat Fsi'da pek farklı değil.

Mondeo'da rahatsız olduğum önemli bir durum olmamıştı, esasen çok rahat ve konforlu bir araba. ancak sürücü tarafı cam kumandaların kullanışsız olması, bazen vites geçişlerinde orta konsolun hafif oynadığını görmek, geceleri biraz göz alan converse ekran, bozuk yollarda fare tıkırtıları gibi ufak tefek sorunları var. bunlar önemsiz, ancak yüksek hızlarda hiç yok olmayan motor uğultusu durumu önemli bir eksiklik bence. yine de Mondeo 1.6 genel olarak 2. el fiyatlarına göz atınca, ödenecek parayı sonuna kadar hakeden bir araç diyebilirim. 2006-2007 model Passat Fsi alacağıma, her şekilde 2008 model Mondeo alırdım özetle.

• Yıllardır bu konuyu takip ederim yeni fark ettim, son kasa mondeo mk4 ancak başlıkta 3 yazıyor.Düzeltilebilir.

Yukarıda fotoğrafları bulunan araç yeni sanıyorum, hayırlı olsun.18'' jantlardan sonra araç sağlıksız seviyede havada gibi geldi bana, 35mm bir yay ister mi acaba araç.
  • alchol06 cok tesekkur ederim.alıp kullanmadan demekki bi sonuca varamıcam. eylülde mondeocu olacagım anlasılan.umarım beklentilerimin üzerinde cıkar.
  • Arkadaşlar 2010 yılında makyajlanacak denen ve cenevre otomobil fuarında tanıtılan mondeo türkiye de satışa sunuldumu?? Makyajlanmış resimlerine bakınca bayidekilerle örtüşmüyor galiba türkiye de henüz satışa sunulmadı

http://www.google.com.tr/images?hl=tr&q=mondeo%20makyaj&um=1&ie=UTF-8&source=og&sa=N&tab=wi&biw=1440&bih=684

ilk 3 resim :D:D
  • iyi gunler e.şehirde yeni mondeo 1.6 olan kimse varmı bu hafta alacagım aracı yakından son kez konuşmak istiyorum yardımcı olun arkadaslar
  • arkadaslar en sonunda aldım mondeo 1.6 5k titanium x+lux paket civa grisi bakalım nasıl olcek :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: A.E

Yıllardır bu konuyu takip ederim yeni fark ettim, son kasa mondeo mk4 ancak başlıkta 3 yazıyor.Düzeltilebilir.

Yukarıda fotoğrafları bulunan araç yeni sanıyorum, hayırlı olsun.18'' jantlardan sonra araç sağlıksız seviyede havada gibi geldi bana, 35mm bir yay ister mi acaba araç.

Güzel takip etmişsin fkat Mk4 veya Mkv4 bunları kullanıcı bilmez gerçekte kasanın tamamen değişmesi 3 kasa-şasi farkındna olduğundan TESTE Mondeo III yazdık :) ve volkswagen passat FSI motor zaten üretimden kalktı-ben sahip olamamama rağmen golf otomatikte ve passatda bu motoru kullandım, öncelikle yeni nesil 16 süpap motor diye VW gurubu lanse ettiki yeni nesil değğildi Audiden aldıkları 16 supaplı motorun üst egzantrik ksmı ve yazılımı farklı bir sürümüydiki piyasaan motoru çekmelerinin sebebi yanlışım yoksa vibrasyon ve distorsiyondan kaynaklanan farklı sorunlar çıkarmasıydı-triptronic şanzımana sorun yaşattığını okumuştum-sessizliğe gelince sanırsam vw nin en gürültülü benzinli motoru çünkü her daim pompa dizel motor gibi içerde bir şıkırtı sesi duyuluyordu-ekonomikmi bence hiç değil zaten VW ve opel gurubunun 1.6-2.0 litre motorları hiç bir zaman ekonomik olmadı olamadı(yut dışı forumları okursanız 2.0Litre hacimde mondeo ile 1.6 Litre hacimli motorlardan daha ekonomik veriye ulaşıldığını okursunuz ki bende kullandım bu motoru hız sabitleyiciyi otoyolda sabitlediğimde 120km hıza 5.8 Litre olurdu) Gelelim bu kasaya bir kere bu kasa passattan çok sessiz her koşulda daha sessiz bir otomobil. 1.6 enzinli motorunda özellikle orta devrin az üstünde sportif ses versin diye oynama yapılmış devir sabit pek kullanılayan bir devir.
    Neyse asıl konumuza gelmek gerekirse benim cevabını pek bulamadığım bir kaç soru var internette araştırdım pek aklıma yatmadı-çin mondeolarda bizimkilerdne farklı özellikler var ve bir kaç uzakdoğuya giden arkadaşın söylediği bir nokta var anlm pek vermesemde aklıma yatkın geldi. bir kaç santi metre dar diyorlar oradaki üretim için direksiyonda sanki daha ufak esaire diye bahsettiler ne kadar doğru bilmiyorum ama eklediklerid şu ghia ve benzei ara donanımlıları varmış bizimkilerden fazla özellikli. birde iç döşeme renkleri hep bir üst sınıf segmente artı dolgun kumaşlar falan.....en büyük farksa tamponlar ve arka stoplarda kenini belli ediyor. resimlerde içini gördüğünüz en düşük donanımlı mondeo renklere bakın

• 
Sayfa: önceki 6061626364
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.