Şimdi Ara

Yeni mimari mi yoksa eski mimari mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
242
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar diyelim sıfırdan bir sistem topluyorsunuz, yeni mimari toplayıp ekran kartını azıcık ertelemek mi (Skylake+Ddr4) yoksa eski mimari alıp Haswell, Ivy vs. Ekran kartına yüklenmek mi mantıklı? Skylake sistem düşünüyorum kart olarak 9800gtx mevcut bununla idare edip daha sonra Pascal mimarisine de geçilebilir. Siz olsanız ne yapardınız?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 9800gtx ile kullandıktan sonra sistem almanın ne anlamı var. Pascal çıkacak da ekran kartı alacaksın da... O zamana kadar şimdi yeni diye aldığın sistem de eski olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Turuncu Sakal

9800gtx ile kullandıktan sonra sistem almanın ne anlamı var. Pascal çıkacak da ekran kartı alacaksın da... O zamana kadar şimdi yeni diye aldığın sistem de eski olur.

Kart alabiliyorum ama alabileceğim kart gtx960 yada R9 380 falan oluyor. Olmazsa alacağım artık . Ancak R9 290 yada gtx970 almak mantıklı geliyor onada bütçe yetmiyor şu anda.
    Ayrıca sistem almanın ne mantığı var demişsiniz E7400den İ5-6600k platformuna geçmek sadece ekran kartı için oluyor sizde haklısınız ne diyeyim.:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Just4ForMe -- 29 Ekim 2015; 20:26:09 >
  • Haswell eski değil DDR4 ile arasında uçurum yok. 4690K almak hala mantıklı.
  • i5 4690k + R9 380 almak daha mantıklı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 860K -- 29 Ekim 2015; 20:48:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Just4ForMe

quote:

Orijinalden alıntı: Turuncu Sakal

9800gtx ile kullandıktan sonra sistem almanın ne anlamı var. Pascal çıkacak da ekran kartı alacaksın da... O zamana kadar şimdi yeni diye aldığın sistem de eski olur.

Kart alabiliyorum ama alabileceğim kart gtx960 yada R9 380 falan oluyor. Olmazsa alacağım artık . Ancak R9 290 yada gtx970 almak mantıklı geliyor onada bütçe yetmiyor şu anda.
    Ayrıca sistem almanın ne mantığı var demişsiniz E7400den İ5-6600k platformuna geçmek sadece ekran kartı için oluyor sizde haklısınız ne diyeyim.:)

Yeni olanın sadece adı var başka da birşeyi yok. haswell ile skylake arasındaki performans farkı ortalamada %5'i geçmez. Gtx960 gibi kartlarla kullanırsanız zaten hiçbir fark göremezsiniz, işlemcinin yarısı boşta yatar.

• Sadece oyun yönünden bakıyorsunuz olaya. Bu işlemcilerin tek amacı oyun değil ki. Zaten ekran kartı sonradan takılabilen en kolay parça. Olmazsa 4GB R9-380 alıp devam edeceğim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Just4ForMe kullanıcısına yanıt
    kendi durumumdan örnek veriyorum..

işlemcim i5-3550,malum uygun anakart ve 4 gb 1333 mhz ram,ekran kartı yok..arada bir oyun oynarım,rise of the tomb rider oyunu için gtx 960 alacaktım fakat oyunun pc versiyonu 2016 da çıkacakmış,ekran kartı alımını öteledim..bu arada da skylake ve ddr4'ün çıktığını gördüm

haftaya benim işlemci,anakart,ram ve üste 700 Tl civarı para verip i5-6600k/6600 işlemci,gagibyte ga-z170m mAtx anakart ve kingston 4 gb dr4 ram alacağım

youtube den baktım i5-6600'ün ekran kartı 530 eski tomb rider (2013) gibi oyunları oynatıyor,bana yeter,ki oyun hastası değilim oynatmasa da olur..benim için bu yönde bir eylem daha mantıklı

sen de,ki e7400 işlemcin var,oyun hastası/meraklısı değilsen sistemini güncelle..ekran kartını her daim iyi/kötü alırsın lakin alt yapıyı sağlam tutmak gerek
  • quote:

Orijinalden alıntı: Just4ForMe

Sadece oyun yönünden bakıyorsunuz olaya. Bu işlemcilerin tek amacı oyun değil ki. Zaten ekran kartı sonradan takılabilen en kolay parça. Olmazsa 4GB R9-380 alıp devam edeceğim.

Kardeşim sen bakma burada hala alınır diyenlere, bir sene sonra DDR4 standartlaşınca kimse beğenmeyecek çok fazla rağbet görmeyecek haswell'ler ki kendim 4690k kullanmama rağmen diyorum bunu.

Skylake'ler gayet güzel alabilirsin ben şimdi toplasam kesin skylake alırım, fark yok az felan diyenlere he de geç, ona bakarsak hiç yenileyemeyiz sistemi anca beş altı yılda bir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 30 Ekim 2015; 15:23:10 >
  • Teşekkürler arkadaşlar cevaplar için sonunda beni anlayan birileri de çıktı. Tavsiye verenler eminim sıfırdan sistem kursalar direk Skylake alırlar. Ancak burada ben haswell-refresh mimarisine eski dediğim için tepki aldım. Bakalım artık benim de gönlüm 6600k dan yana.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.