|
Elektrik Elektronik Mühendisi dostlarım, abilerim, kardeşlerim, üstadlarım tavsiyelerinize ihtiyacım var. Biraz kendimden bahsedeyim. -Türkiye şartlarında ortalama etiket olmayan bir üniversiteden mezunum. -Lisede eğitimsel durumum kötü olduğu için üniversiteye geç başladım. -Üniversiteyi de birçok aksilik yüzünden 1 sene geç bitirdim, ortalamam 2.54. Yaşım 26. -Yabancı dilim A2 seviyesinin ötesinde değil. -Kendimi geliştirdiğim konuların bölümümle pek alakası yok. Smart Money konseptleriyle Trading konusunda iyiyim ve kendimce başarılıyım. -Daha önce mobil oyun dünyasına el attım birkaç ufak proje mekaniği geliştirdim ama sonradan iş yapmayacağını düşündüğüm için bıraktım. -Deneyimim sadece Bakım Onarım alanındaki 4 aylık stajlarla sınırlı. -Bazı mühendislik programlarını yüzeysel biliyorum. -Askerlik: Tecilli Yani özetle dışarıdan bakıldığında çalışkan ve aranan adam izlenimi vermiyor olabilirim. Hangi alana gerçekten ilgi duyduğumu da net olarak bildiğim söylenemez. Kendi alanımda Gömülü Sistemler, Donanım Tasarımı, Yapay Zeka gibi konular ilgimi çekiyor ancak bu alanlardaki şirketler genellikle mezun olunan üniversite (özellikle ilk 5 üniversite gibi), referans gibi etkenlere önem verdiği için, kendimi bu alanlarda ne kadar geliştirsem de işe yaramayacağını düşündüm. Belki de bu noktada büyük bir hata yaptım. Bu nedenle daha çok etikete değil başarıya ve getiriye odaklanan Trading gibi alanlara yöneldim. Ancak bildiğiniz gibi bu sektör riskli ve düzenli bir gelir sunmuyor. Bu arada Finans sektörüne ilgim olduğu için bankalarda çalışmak da ilgimi çekiyor. Öte yandan mühendislik alanında Otomasyon, Bakım-Onarım, Güç Sistemleri gibi konular bana hitap etmiyor. Şu anda yabancı dil seviyemi B2’ye çıkarmak için çalışıyorum. Alan ayırt etmeksizin birçok iş başvurusu yaptım, ancak şu ana kadar hiçbirinden olumlu bir dönüş alamadım. Kariyer sitelerinde ve LinkedIn’de başvuran kişi sayısı oldukça fazla bu nedenle bu platformlardan işe girmek neredeyse imkânsız gibi görünüyor. Zaten birçok ilan da sahte ya da reklam amaçlı oluyor. Özetle alan fark etmeksizin bir an önce bir işe girip, o alanda kendimi geliştirmek istiyorum. Yaşadığım yer taşra, bu yüzden İstanbul veya Ankara gibi büyükşehirlerin sunduğu imkânlardan da faydalanamıyorum. Deneyimli mühendislerin önerilerine açığım. |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt