bence sınıfının en iyisi olmuş. Rakiplerine görede fiyatı normal....
ben mazda3 ü bır ay kadar önce kocaelı merkezde anayolda gördüm ne aracı oldugunu bılmıyorum ustunde ne test nede baska bıseyle ılgılı yazı falan vardı belkı deneme aracıdır bılmıyorum ısıklarda duruyodu ve emın olun onca arabanın ıcınden cok rahatlıkla fark ettırıyo tasarımıyla gercekten cok guzel duruyo arac....
quote:
Orjinalden alıntı: 19can84
quote:
Orjinalden alıntı: kaya5789
quote:
Orjinalden alıntı: mibozay
Fiyatı yüksek bulan arkadaşların bunu neye dayandırdıklarını merak ediyorum. Başlangıç fiyatını pahalı bulunması ilginç aracın başlangıç modeli yüksek donanim seviyesine sahip şöyleki Honda Civic Premiumu 39.300 olan modelinden bile fazla donanima sahip araç. Yani Mazda türkiyeye donanim seviyesi yüksek modelle giriyor. Zaten Impressive olan modelde RVM (arka araç takip sistemi, aynada kırmızı ışık yakarak kör noktadaki aracı uyarıyor) sınıfında ilk herhalde ancak Mercedes S BMW 7 gibi araçlarda mevcut.. Donanım iyice incelenmeli...
İyi de baz donanım psiklojik sınırdır. Çoğu kişi de baz donanım veya orta donanım alır. Full alanlar hep azınlıktır. 3-5 aya düşük donanımlısını getirirler. MAzda2de de öyle olmuştu. Başta dolu olan geldi ucuk fiyatlardan sonra boş olanlar geldi de satmaya başladı.
kaya, donanım konusunda yanlışın var.
ilk başta 29900 den piyasaya soktukları mazda 2'lerle sonradan ucuza sattıkları arasında donanım-motor vs olarak hiç bir fark yok.
aralıkta 22 bin'e aldığımız arabada, 6 havayastığı (arkada da perdeler var 8 de denebilir), abs ebd eba, deri direksiyon-vites topuzu, 4 cam otomatik, elektrikli katlanan ısıtmalı aynalar, direksiyondan kumandalı mp3-cd-aux girişi, klima, sis farları vs hemen herşey var, jant haricinde sınıfı göz önüne alınırsa full+full desem abartmış olmam.
yani fiyatının düşmüş olmasıyla donanımının bir alaaksı yok, 29900 gibi öylesine saçma bir fiyatla piyasaya soktular ki...
muhtemelen bu da oldukça donanımlı gelir(esp standart bildiğim kadarıyla mesela) ama bu motor ve tipiyle işi çok zor, gerçi benim beğenilerim halkın beğenileriyle taban tabana zıt kalıyor genelde...
önceki hafta mazda 2 bakmaya showrooma gittik, adam ESP yok dedi. tek donanım var, hiçbir şey eklenmiyor dedi. Bu sınıftaki, A sınıfı, arabalarda ESP'ye ihtiyaç yok dedi. hiçbirinde de olmaz zaten dedi. HMMMMM OLDU CANIM dedim ben de. A sınıfı bir mazda 2 satıyorsunuz demek, ESP ihtiyaç olmuyor yani dedim. Evet dedi. Test sürüşüne çıkalım dedim, çıktık, maalesef Atatürk oto sanayi'nin kısa sokaklarına soktu bizi, yoksa ona o laflarını yedirmesini bilirdim. Forumda Mazdalarda ESP standart demişlerdi, ondan bakmaya gitmiştik zaten.
Ayrıca Mazda 3 tasarımı için gerçekten tebrik ediyorum kendilerini, fotoğraflarda bile çok beğendim. İç mekan da uzak mekiği kontrol panosu gibi olmuş. Araba almak zorlaştı iyice.
mazdanın herzamanki işi bu başlangıçta yüksek fiyattan piyasaya giriyor sonra indiriyorlar
kullanılan motor bir önceki kasada kullanılan motor sanırım.. bir önceki kasanın tutmamasındaki en büyük faktör o motor olduğu halde, mazda neden aynı yanlışa devam ediyor anlamak mümkün değil..
quote:
Orjinalden alıntı: Nike
quote:
Orjinalden alıntı: ceyhunberber
quote:
Gayet normal Corolla 40 küsür ediyorsa mazda 3 te eder.
mazda 3 daha kalite olsa bile biri toyota biri mazda o yuzden etmez...
Toyota Dünyanın en büyük üreticisi dimi ne de olsa
her nekadar mazda toyotadan daha güzel araçlar yapsa bile malesef oyle ......
quote:
Orjinalden alıntı: infinite
quote:
Orjinalden alıntı: ilker67
Hangisi şaşkın bakıyor? Ayrıca bırakın benim araçla karşılaştırmayı, ön tarafın tasarımı bence şimdiki tüm c sınıfının en kötüsü !
bu iki aracıda karşılaştırdın yaa...yılın oscarı senin....
en azindan toyotanin yarisi ile corolla yada auris ayni öne sahip değill
bu önden şişme mazda 2 olmuş...
quote:
BÜYÜK RAKİPLERİ
Toyota Corolla 1.6 Elegant M/M VSC+Xenon 43,900 TL CIVIC Sedan ELEGANCE Otomatik Vites 1.6 Benzinli 43.300 TL Yeni Focus Titanium 4K 1.6i 100PS A/T 37.260,00 TL Yeni Mazda 3 Sedan Impressive AT 41,603 TL
Corolla Dizel 1.4 D-4D Elegant M/M VSC 42,800
esas büyük rakip bu dizeli var bu fiyata......
quote:
Orjinalden alıntı: giyit
önceki hafta mazda 2 bakmaya showrooma gittik, adam ESP yok dedi. tek donanım var, hiçbir şey eklenmiyor dedi. Bu sınıftaki, A sınıfı, arabalarda ESP'ye ihtiyaç yok dedi. hiçbirinde de olmaz zaten dedi. HMMMMM OLDU CANIM dedim ben de. A sınıfı bir mazda 2 satıyorsunuz demek, ESP ihtiyaç olmuyor yani dedim. Evet dedi. Test sürüşüne çıkalım dedim, çıktık, maalesef Atatürk oto sanayi'nin kısa sokaklarına soktu bizi, yoksa ona o laflarını yedirmesini bilirdim. Forumda Mazdalarda ESP standart demişlerdi, ondan bakmaya gitmiştik zaten.
mazda 2 a sınıfı mı b degilmiydi ya
quote:
Orjinalden alıntı: quiet_dead
quote:
istanbulun göbeğinde mazda satış temsilcisinin bilgisizliğini vurgulamak için yazdım
quote:
Orjinalden alıntı: Lincoln10
kullanılan motor bir önceki kasada kullanılan motor sanırım.. bir önceki kasanın tutmamasındaki en büyük faktör o motor olduğu halde, mazda neden aynı yanlışa devam ediyor anlamak mümkün değil..
ne var şu motorda anlamıyorum kağıt üzerine kanmayın arkaşlar ya bütün araçları sürün yola hangisi daha güzel yansıtıyor sonra karar verin
fiyatlara gelince biraz pahalı geldi ama rakiblerine bakınca bence değer ama düşük tutmalı yoksa eski kasa gibi buda kurban olucak
agzi acik şapşal ordek diye tabir ettiginiz aracla karsilastirdiginiz aracin ne olduguna bakip bence birdaha dusunun.Toyotanin tasarimlariyla ilgili soylenebilecek butun sozler hakaret ve aşagilama icerdigi icin kullanmak istemiorm ancak bir markanin tasarimlarinin igrenc oldugunu acimasiz ve taraf tutan bir sekilde hemde sırf o araca sahip oldugunuz ve sizin aracinizin cok eleştirildigi icin, size gore kotu gorunen bir tasarimida aşagilamak ve hakaret etmek nekadar dogrudur bilemiycem.
diger noktaya gelirsek bence toyota ve mazdanin tasarimlarini karsilastirmak, mazdayi tasarlayanlara hakaretten oteye gitmez.siz beyenmemiş olabilirsiniz ama ben bu aracin resmi ilk acildiginda kalp atislarimin hizlandigini bizzat hissettim. icimde bir kıpırtı ve heyecan oluştu. bence piyasada olan c sınıfı araclar icerisinde en guzel araclardan biri. belkide en guzeli. ama nasilki ben toyota forumuna girip , ayyy nekadar igrenc bu arabaya nasil para veriyosunuz , tata bile daha guzel demedgim gibi sizinde mazdanin sayfasina girip alanlara ve alicaklara , tasarima ve tasarimciya hakaret etmeyi birakirsaniz sevinirim.heleki boyle guzel bir tasarim hakkinda boyle bir yorum...
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: quiet_dead
quote:
istanbulun göbeğinde mazda satış temsilcisinin bilgisizliğini vurgulamak için yazdım
yuh öyle bir adama bırak araba sattırmayı yıkamada bile çalıştırmam
Sedan modeli güzelmiş. 5-6 bin Tl düşünce fiyatları alınabilir.
walla bu mazdanın son zamanlardaki tasarımlarını çok beğeniyorum bide şu MPS çok sağlam gelcek heralde... Bu arada buraya yeni üye oldum güzele benziyoo burası...
quote:
Orjinalden alıntı: MZR34
quote:
Orjinalden alıntı: Lincoln10
ne var şu motorda anlamıyorum kağıt üzerine kanmayın arkaşlar ya bütün araçları sürün yola hangisi daha güzel yansıtıyor sonra karar verin
fiyatlara gelince biraz pahalı geldi ama rakiblerine bakınca bence değer ama düşük tutmalı yoksa eski kasa gibi buda kurban olucak
ben kağıt üzerinden konuşmadım ki, bir önceki kasa araçta kullanılan motoru baz alarak söyledim.. O motorun ne kadar yüksek sarfiyata sahiip olduğu tecrübelerle sabittir.. Ve gördüğüm kadarıyla aynı motor yine kullanılmış ve bu motor nedeniyle yanlış strateji izlendiği kanaatimi belirttim..
yüksek sarfiyat diyosun ama bende mazda3. var ve gayet normal yakıyor sınıfındaki araçlarla kıyaslıyınca ve yeni mazda3. 15 kg hafifletildi ve yakıt sarfiyatı biraz daha düşürüldü