Şimdi Ara

Yeni makina aldım ..ihtiyacım var..kullanamıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.006
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • makinayı yeni aldım kullanmayı pek bilmiyorum.24-70mm ve 70-300mm macrolu lens sigma sd9 makinem var.dış mekanda güneş altında resim çekmeye ugrasıyorum .çok kötü cıkıyor bulanık karanlık yada cok aydınlık. Makine m modunda duruyor.. hangi modda nasıl kullanmalıyım ve ekranda yazan isaretler nedir. ne işe yarar.hangi dügme ne işe yarar bilmiyorum
    Şimdiden yardımınız için tesekkür ederimm.

makinenin ekran resimleri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi exurtcies -- 15 Temmuz 2012; 23:01:29 >

• Temel kavramları öğrenene kadar P modunda kullanabilirsiniz. Ancak tavsiyemdir; bu işi daha iyi yapabilmek hatta zevk alabilmek adına temel kavramlar olan enstantane, diyafram ve ISO'yu öğrenin.
  • ıso ayaeını mğmkğn oldukça düşük kullanmak gerektiğini ögrendim . ekrandaki sayıların hangisi nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: exurtcies

ıso ayaeını mğmkğn oldukça düşük kullanmak gerektiğini ögrendim . ekrandaki sayıların hangisi nedir?

sol üstteki örtücü hızı
    yanındaki diyafram açıklığı
    parantez içindeki karta çekebileceğin resim sayısı
    onun altındaki ev değeri

küçük simgeler ise white balance, ölçüm modu falan filan.

kullanma klavuzunu okumanız şart. çünkü hiç bilmiyorsunuz. elinizde yoksa internette rahatlıkla bulunabilir.
    iyice çözene kadar manuelde kullanmak yerine auto modda çekim yapın. daha sonra iso - diyafram - örtücü üçlüsünün manığını kavramanız lazım.
    bunu kavradıktan sonra M modunda kullanabilirsiniz.
  • Hım P modunda kullan hocam
  • neden aldın bu makineyi ?
  • çok ışıklı ortamlarda enstantene değerini yükselt ama çok değil 125 hatta 200 güneşli havalarda 300 de yapabilirsin ıso düşük olsun karanlık ortamlarda ısoyuda yükseltmen gerekir ıso ışık duyarlılığıdır enstantene hızlı çekim ve hareketli nesneleri dondurmana yarar ama makinanın bütün ayarlarını ışığa göre ayarlaman lazım diafram ise alan derinliği önüğ net arkayı fulu yapmak denen şey bu ayar sayesinde olur ama bunuda ışığa etkisi var yani bu 3 kavram çok önemli bunları halletmen lazım bunları öğrenene kadar p modu ideal mod ve ısoyu bu mod da 100 de yada 200 de kullan.. temel olarak böyle..hayırlı olsun:d
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.