Şimdi Ara

Yeni Macbook Pro Retina 13' Aldım Dikkat Etmem Gereken Noktalar Neler?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Bugün Akasya Apple Store'dan Macbook Pro 13" Retina 128GB depolama kapasiteli cihazımı Beats hediyesi ve öğrenci indirimi ile aldım. Kurulumunu yaptım şuan kullanmaya başladım. Windowsdan geçince yaşadığım duygu android telefonumdan İOS a geçtiğim zamankinden :). Fakat yeni bir işletim sistemi benim için. Dikkat etmem gereken noktalar veya kısayollar hakkında beni bilgilendirirseniz çok sevinirim. Teşekkürler şimdiden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MustafaOzcelik -- 6 Eylül 2015; 17:42:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: MustafaOzcelik

Merhaba arkadaşlar. Bugün Akasya Apple Store'dan Macbook Pro 13" Retina 128GB depolama kapasiteli cihazımı Beats hediyesi ve öğrenci indirimi ile aldım. Kurulumunu yaptım şuan kullanmaya başladım. Windowsdan geçince yaşadığım duygu android telefonumdan İOS a geçtiğim zamankinden :). Fakat yeni bir işletim sistemi benim için. Dikkat etmem gereken noktalar veya kısayollar hakkında beni bilgilendirirseniz çok sevinirim. Teşekkürler şimdiden.

Öncelikle hayırlı olsun diyeyim. İki ay öncesinde aynı mağazadan rmbp 15'' satın aldım kulaklık hediyesi nasip olmadı.
    *Ürünün her yerini dikkatlice inceledin mi? Ben daha sonra alt kapakta hafif bir göçme olduğunu fark edip ücretsiz değişimini sağladım. Bakmadıysan iki kez bak, kutuya yerleştirildiğinde uzatma kablosunun olduğu bölüme denk gelen bir iz olduğunu düşünmüştüm. Mağazada kuruluma yardımcı olduklarından hiç inceleme gereksinimi duymadım.
    > Başka ürünlerde de karşılaşılmış bu duruma, bu sanırım avrupadahttp://shiftdelete.net/macbook-kutusundan-ezik-cikti-60480
    Yukarıdaki durumdan farklı olarak uzatma kablosunun düzgün yerleştirilmemesi ve/veya ek fiş aparatının biraz yukarıda kalarak paketlenmenin sağlanması bende tek nokta şeklinde göçmeye neden olduğunu tespit etmiştim.
    *Retina ekrana çok dikkat et ürünle birlikte gelen bezin her zaman temiz olsun, arada su ile nemlendirip kuruttuktan sonra kullanırsan ekranda toz izi bırakmaz. Çalışırken ekranı silmeye kalkışma
    *Kısayollar hakkında:https://support.apple.com/tr-tr/HT201236
    *Aklına bir şey takılırsa 90 günlük ücretsiz telefon desteğin var, ayrıca sohbet chat sistemi de var her konuda yardımcı olurlar hafta içi sabah 8 - akşam 8 arasında.
    *14 gün içerisinde koşulsuz iade hakkın var, sonrasında şikayetlerin için bilirsin genius bar randevusu alman gerekiyor, kendin alamazsan sohbet bölümünde bu durumu belirt en yakın tarihe yardımcı oluyorlar.
    *Apple Store Tr internet sitesindeki kılıflara falan fazla para harcamana gerek yok bence, istersen ebay - aliexpress gibi sitelerden ürün tavsiyelerinde bulunabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-47BC7FA64 -- 6 Eylül 2015; 18:25:31 >

• Öncelikle cevabınız için çok teşekkür ederim.

Kasayı inceledim şimdi herhangi bir ezik veya çizik göremedim. Tabii ki daha zamanım olduğu için (14GÜN) gözüme çarpan ilk problemde götürürüm direkt akasya ya :)

Kılıf olayınıda bu caselogic in ince kılıfları var o tarz bir şey ile çözmeyi düşünüyorum. Zaten sırt çantamda laptop koymak için bölme mevcut.

Birde bir sorum olacak.

Ekranı rutin olarak silmelimiyim yoksa toz oranı arttığında mı?
  • MustafaOzcelik M kullanıcısına yanıt
    *Küçük tozlar ekranda doğal olarak belirebilir tüm ekranı silmene gerek yok, kısa tüylü ekranı çizmeyen mikrofiber bezler mevcut çeşitli marketlerde ekran üzerinde ve klavyede gezdirmen onlar için yeterli olacaktır. Kendi bezini çok sık kullanırsan ekranın yansıma yapıp yağlandığını düşünebilirsin. Bu durumda bir süre bekledikten sonra yeniden silmen bu durumu ortadan kaldırabilir. Her iki tür bezi kullandıktan sonra sadece suyla nemlendirip kurutarak hazır bekletmen iyi olur, kullanım sıklığına göre bezleri de değiştirebilirsin.
    *Çalışırken veya kapattıktan sonra birkaç dakika geçmeden ekranı silmemeni önermiştim. Eğer bez tozlu kalmışsa ekrana çekebilir, temizliği daha çok zorlaştırır.

Retina için geçirgenliği çok iyi olan bir ekran filmi araştırmaya başladım ben, memnun kalırsam o şekilde kullanmaya devam etmeyi düşünüyorum.
  • Ekran filmi lazım gerçekten.

Eğer bulursanız banada linkini atabilir misiniz :)
  • MustafaOzcelik M kullanıcısına yanıt
    Bu ürünün 15'' olanını ebay üzerinden sipariş verdim. Amazondaki yorumlar kaliteli olduğunu söylüyor ama bakalım denemeden bilemeyiz.
    http://www.amazon.com/LENTION-Anti-scratch-Hydrophobic-Oleophobic-Protective/dp/B00HSGR7R8/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1441602416&sr=8-2&keywords=lention
  • quote:

Orijinalden alıntı: deveclipse

Bu ürünün 15'' olanını ebay üzerinden sipariş verdim. Amazondaki yorumlar kaliteli olduğunu söylüyor ama bakalım denemeden bilemeyiz.
    http://www.amazon.com/LENTION-Anti-scratch-Hydrophobic-Oleophobic-Protective/dp/B00HSGR7R8/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1441602416&sr=8-2&keywords=lention

Gümrükten nasıl geçicek o cihaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: AppleCeo

quote:

Orijinalden alıntı: deveclipse

Gümrükten nasıl geçicek o cihaz

Cihaz degil efendim tekrar bakiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.