Şimdi Ara

Yeni Macbook AİR Almak İstiyorum Yardım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
671
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar yakın zamanda İNŞALLAH macbook air almak istiyorum düşündüm taşındım yeni çıkanı beklemeye karar verdim

4000grap ile 5000grap ekran kartı arasında performans farkı olcağını zannetmiyorum

SSD farkı biri 450mb okuma hızı biri 800mb a kadar çıkmış mdi 2013 de o beni cezbetti

ve en önemlisi pil ömrü 12 saate kadar çıkmış ama 11 inch olanlarda mevcut diil sanırım bu olay

Merak ettiğim konu şudurki yeni çıkanı beklemeye değermi =)

• http://www.notebookcheck.net/Intel-HD-Graphics-4000.69168.0.html

http://www.notebookcheck.net/Intel-HD-Graphics-5000.91978.0.html

http://www.notebookcheck.net/Mobile-Graphics-Cards-Benchmark-List.844.0.html

Ekran kartları performans sıralaması. Bu arada hd 5000 de her oyun denenmemiş. GT630m e yakın randımanda gözüküyor ve hd4000 e göre biraz daha yüksek randımana sahip denilebilir. Yani 2012-2013 oyunlarının çoğunu ; düşük-orta, yüksek ve karışık ayarlarda oynatabilir. Bir de hd5000, bazı oyunlarda hd4600 den daha düşük fps almış. Ek olarak işlemci performanslarını da karşılaştıracak olursak, yeni nesiller biraz daha yüksek randımana sahip denilebilir. İleriye dönük olarak ne kadar randıman farkı olur bilemem. Fiyatı da biraz yüksek olacaktır haliyle. Tabii aradaki farka değecek mi, bilmiyorum.

• beklenmezmi diyorsunuz yani :/
  • Beklenebilir!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Etrüsk -- 21 Haziran 2013; 2:40:25 >
  • peki tahmini ne zaman gelir acaba pupa ya filan
  • hocam gelme zamanları, aracı firmalara bağlı. Ama ben şöyle bir öneride bulunabilirim.

Mid2012 air ve macbookpro karşılaştırması yaparak başlayayım; Şimdi 13'' air ile 13'' pro fiyatları aynıydı. donanım olarakta ilk aldığında airde ssd var proda ssd yok. Ama pronun avantajı ilerde ssd harddiskte takabiliyor olman, Ram güncellemeside yapabiliyor olman.(airde bunun olmaması gıcık) hadi Hdd yi bir şekilde uydurursun(ikinci bir usb hdd vs..) ama ram olayının güncellenememesi çok kötü. O yüzden ben air önermiyorum..

yıl 2013, 2012nin rakamlarını karşılaştırıyorsun diyebilirsin. Ama bu sunumda yeni proyu sunmamalarının sebebi airi satabilmek, büyük ihtimalle eylülde yeni macbookprolar tanıtılır. ve fiyat olarak; 2012deki benzerlik olacağını düşünüyorum. (buarada 2012 yılındada air ve pro sarj süreleri aynıydı. Büyük ihtimalle yeni pro ve yeni airin sarj süreleride aynı olacaktır. Tek fark ssd de 800mb okuma / yazma hızı olur(yuh rakama bak ) ama eğer bunu görmezden gelirsen yeni proyu beklemeni öneririm)

• ben inceliği için alıyorum airi amacım farklı ustam benim =)

sizce ne zaman gelirki türkiyeye mid2013 ler
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Laptop tavsiye
    7 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: rmelihr

ben inceliği için alıyorum airi amacım farklı ustam benim =)

3-4 hafta içinde gelir
  • tahmini fiyat aralıgını merak ediyorum ya acaba türkiyede uçuk olmaz demi ?
  • dolar buşekilde artmaya devam ederse, fiyatlarıda uçuk olur
  • 1,92 olmuş :/ 2buçuktan aşağı gelmez
  • 2012 ler bile 2,5 daha yeni olmusken 2013'ler 3'ten asagi cikmaz hele daha bilkom getirmeden
    Sansin varsa yurtdisindan al hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: rmelihr

ben inceliği için alıyorum airi amacım farklı ustam benim =)

hangi yeni macbook airden bahsediyorsun hocam sen ?
  • Benim tahminim en az 3000 lira üstünde olur. 3000-3500 arası bir değer bekliyorum. İmkanın varsa yurt dışından getirtmeye bak.
  • 3000 verceğime retina pro alırımm ustam ben 11 inch olanı almak istiyorum =)

999 dolar apple sitesinde
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.