Şimdi Ara

YENİ KIA OPTIMA 2012 (ANA KONU) (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
154
Cevap
0
Favori
48.399
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Çelik motor ile alakalı olduğunu düşünmüyorum,Sizlerin gördüğünü görüp talep etmişlerdir çoktan,bu Kia'nın TR 'de satış stratejisi bence tr yi hyundai ye bıraktılar.Ayrıca 1.6 dizel motor gelmez firmalar maliyet sebebi ile global olarak hesap kitap yapıyorlar.2000 cc varken ne yapsınlar 1.6 dizeli yurtdışında.
  • Ülkemiz için satılmayan 2000 cc araçlar getirileceğine satılacak 1600 cc araçlar getirseler daha fazla kar etmezlermi acaba??
  • aslında bana göre d segmentinde gidebilicek dizel 2.0 ın altında olmamalı d ve üstü segment araçlar zaten ağır oluyor.. sıfırda büyük zararda ikinci eldede en ideal alınabilicek dizellerde 2.0 bence.. yani ben d segmenti bir dizel araç alıcak olsam 1.9-2.0 tercihim olurdu şöyle 4-6 yaş dilimindede olursa canavar gibi işde :)
  • bu vergi dilimi bu kadar yüksek olmasa sizinle aynı düşünüyorum ama yüksek dilimlerde vergi ödemek beni çok üzüyor...
  • zaten bu ülkede her şey tezat bakın mesela vatandaş yani bilinçli bir vatandaş sıfır d yada e segmentinde bir araç ararken aman abi 1.6 dizeli geçme vergisiyle baş edemessin 3 senede ikinci el bir araba parası ödersin der haklıda tabiki..

    ikinci elde alırken aman abi almışken 1.9-2.0 dizel al o 1.6 lar kasayı kaldırmıyor vatandaşa vergiden ucuz olsun diye sattılar ama gitmiyor arabalar zaten ikinci el alıyorsun yaşdan ötürü avantajın var almışken 2.0 al derler :))
  • e doğru söze diyecek birşey yok
  • Bugün Bursa şentürkler kia bayiine sordum. Şubat ayında gelecek 1.7 dizel otomatik ve 136 hp olacakmış dediler
    fiyat olarakta 43.500 euro dendi. Cruze 2.0 dizel bile 58 binden piyasaya çıkarken, tamam aynı segment değil ama böylesine bi farkta olmamalı
    Bu fiyattan girerlerse yazıklar olsun diyorum.
  • bu gün 43.500 euro 105 bin tl ye yakın bir paradır.. o fiyata millet gider bmw mercedes audi alır.. hiç olmassa bmw mercedes audi yi satmaya kalkdınmı değer kaybetmeden gününde satarsın magenstisi 3 sene sür satıcak adam bulamassın ancak yarı fiyatına satarsın..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkmoon34 -- 15 Aralık 2011; 9:29:59 >
  • bugün ankara kia da aynı cevabı bende aldım.tahmini fiyat 43-47 bin euro arasın dendi ve mart sonu dediler satış için..tam bir hayal kırıklığı, o fiyata o aracı satsınlar ellerinden öperim çelik motor yöneticilerini:)
  • Arkadaşlar dün trabzonda tırda iki tane optima gördüm.kesinlikle mükemmeldi.yanlız iki şey dikkatimi çekti bririncisi aracın üzerinde optima yazıyordu yani ismi magendis değil.ikincisi jantlar 16 inc gibi geldi biraz küçük duruyordu.
  • aynen bende bugün ankara da bir tane gördüm yolda fakat ırak plakaydı galiba beyaz renkli hoş duruodu özellikle arka kısmı..durmak mümkün olsa inceleyicektim fakat malesef inceliyemedim..ama 80 bini askın bir fiyatla satılırsa imkanı yok satılmaz..
  • ne 80 bini 40-45 bin euro arası olucak deniyor fiyatı bayilerinde söylediği rakamlar bunlar ben iki farklı bayiden aynı rakamları aldım
    biri 40 diğeri 45 den aşağı olmaz dedi bu rakam euro tabiki..

    yani türk lirasına vurun bakalım ne rakam çıkıyor.. euroya iyi ihtimal 2.3 den hesap etsek hadi magentisede 40 bin euro desek en az 92 bin tl ye yakın türkiyeye girişi var
    43 bin euro olsa bu fiyat 9900 bin tl olur
    45 bin euro olsa 103 bin tl eder..

    hadi bunları geçdim 1.7d olması çok büyük bir dez avantaj şu anda d segmentinde en çok satan motorlar 1.6 ve 2.0 dizeller yani koyucaksın madem ya 1.6 dizel koy yada adam gibi güzel bir 2.0 crdi koy.. 1.7 de millet 100cc için gidicek ibr üst dilimden ödeme yapıcak o açıdan çok büyük dez avantaj ve pek çok kişinin tercih listenin dışında kalıcak..

    zaten o fiyatlara bmw mercedes audi varken kimse gidip magentise yönelmez oda başka bir mesele dışardan şekli çok güzel olmuş aferim kia ya der ama bu laflar kia nın kasasını doldurmaz..hani bizde güzel bir deyim vardır lafla peynir gemisi yürümez diye.. o hesap..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkmoon34 -- 25 Ocak 2012; 1:08:44 >




  • aynı cevabı bende adım hatta 47 bin euro bile dendı bana..ama mantıklı insan akıl veremior bu rakamlara o yzuden kabullenmek istemıorum:):
  • zaten şu anda 1.6 motorun üstü d segmenti tek paket gelicekmiş yani full+full tam dolu paket gelir böyle bir aracı gidip en basitinden passat bile alsan 2.0tdi higlineı 114 bin tl.. yani magentisin o fiyatlarda olması çok doğal çünkü 1.6 motoru geçdimi ötv direk iki misli oluyor..
  • bence hiç doğal cunku 1,6-1,8 %80 1,8-2,0 %130 vergilendirmeye sahip..ayrıca birisi kia birisi vw..100 küsür bn lira 1,7 otomtık vites 1600 kilo bi araca verilmez..
  • 2010 fuarında görmüştüm magentisi çok hoşuma gitmişti ancak bu söylenen fiyatlara inşallah getirmezler aracı yazık olur.Dün mercedes c 180 fascination paket artı sunroof lu versiyonuna 45 bin euro fiyat aldım ,yeni kasa bmw 3, 49 bin eurodan piyasa girmiş (3.20 disesel 184hp) sen şimdi bu araçların yanında magentis satmaya çalışacaksın bide aynı fiyatı sunacaksın olacak işmi o arabayı Türkiyede satmak istiyorsa maksimum 30 bin euro fiyat biçmeli çelik motor yoksa hüsran olur kendi için
  • evet ama şöyle düşünmek lazım bu sadece kia nın sorunu değil aslında almanlar dışında tüm markaların sorunu d segmentinde full+full adam gibi 2.0 dizel bir araç zaten markası cinsi ne olursa olsun 100 bin civarlarında satılır 95 olur 105 olur.. yani bakınız subarunun legacy si vardır oda magentiz gibi dop dolu harika bir araçdır subarunun boxter dizel motoru vardır araçda dünyadaki tek boxter dizeldir onlarında fiyatları en son 97 bintl idi keza hondanın legacy leri vardır türkiyede hiç satmaz satışı yokdur onlarında fiyatı 100 bini kesin geçiyordur bu tip çok markanın araçları var fiyat denklemi bu ve buyüzdende satamıyorlar.. bunun altında satılırsa bilinki ya donanımdan kırpmışlardır yada motordan kırpmışlardır misal superb 1.4 tsi gibi ben d segmentinde ve üstü e olsun f olsun ufak motorlu araçları yakıştıramıyorum en az bence 2.0 olmalı çünkü d segmentinden sonra kasalar üstüne binen lüks konfor donanımı ve tabiki daha kaliteli malzeme ile dahada ağırlaşıyor..




  • şuan benim için en mantıklı tercih yeni kasa bmw 3 oalrak gözüküyor yüzde 130 luk vergi dilimine ragmen iyi fiyat çıkarmışlar hem az yakıyor hemde performanslı lakin o kadarda param yok yazı beklemek durumundayım:)
  • 3.16d avrupada çıkdı yakında türkiyeyede gelir minilerdeki 1.6d motoru kullanmışlar. fiyatıda gayet makul olur tahminimce
  • quote:

    Orijinalden alıntı: csimsek

    şuan benim için en mantıklı tercih yeni kasa bmw 3 oalrak gözüküyor yüzde 130 luk vergi dilimine ragmen iyi fiyat çıkarmışlar hem az yakıyor hemde performanslı lakin o kadarda param yok yazı beklemek durumundayım:)

    yuzde 80 lik dilimde bmw 3 serisi 1995cc dizel..2000cc altı yuzde 80 ,ustu yuzde 130 dur..
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.