Şimdi Ara

Yeni kasa, görüntü gelmeme ve daha sonrasında kasaya elektrik gelmeme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
947
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba. Bundan 1 hafta önce bilgisayar toplamaya başladım. İşlemci-RAM-anakart-kasa-PSU-SSD - HDD ekran kartı hepsini topladım HDD ve ekran kartı harici hepsi sıfır ürün. Anakart MSI B550 GAMING Plus, PSU Zalman 650Watt +80 bronze ZM650 gvıı. İşlemci Ryzen R3 3100 ve RAM'ler de Corsair Vengeance 3200MHz C16 2x8 GB.


    Bugün sabah bu parçaları tamamladıktan sonra bir bilgisayarcıya toplaması için götürdüm. Uzun zamandır tanıdığım bir bilgisayarcıya. Kendim daha önce bilgisayar toplamaya çalışırken anakart RAM yakmıştım o yüzden kendim toplamaya korkuyorum o günden beri.


    Sabah verdim öğleye doğru gittim ne durumda diye sormaya.


    "Topladım, kasa çalışıyor fanlar dönüyor ama monitöre ekran gelmiyor" dedi. "Belki benim monitördendir dedi ben burada HDMI çevirici ile kullanıyorum monitörü sen evindeki monitörle bir dene" dedi.


    Ben "acaba anakart BIOS'u güncel olmayabilir mi BIOS güncel değilse ekran gelmemezlik yapar mı ?" Dedim. "Bilmiyorum, belki." Dedi. Sonrasında "hangi parca arızalı olabilir bir bilgin var mı ?" Dedim. "Belli olmaz, anlayabilmem için yedek parça lazım ama şu anda elimde deneyebilmem için pek parça yok, sen başka bir bilgisayarcıya sor yedek parça varsa sıra ile bir takıp arıza varsa hangisinde baksın" dedi.


    Ben de en yakındaki farklı bir bilgisayarcıya götürdüm. Adam gözümün önünde kasayı aldı, prize taktı off konumundaki tuşu on yaptı, kasanın Power tuşuna bastı ve hiçbir şey olmadı. Birkaç kez denedi, tık yok. Kasada hareket yok. "Buna elektrik gelmiyor" sen bunu toplayana götür dedi.


    Ben arada eve gittim, baktım RAM'ler 1 ve 4'e takılmış ( gerçi fark eder mi bilmiyorum). RAM'lerden CPU tarafındaki (1.slot)'u çıkarttım ve sonra götürüp evdeki prizden PSU'nun kendi Power kablosu ile taktım. Power tuşuna bastım tık yok. Elektrik almıyor galiba anakart.


    Ben de geri götürdüm "siz kasa çalışıyor ekranda görüntü yok diyordunuz ama böyle böyle başka yere götürdüm prize taktılar kasaya elektrik gitmedi, ben evde de denedim evde de çalışmadı" dedim.

    "Siz bakın yarın sabah tekrar çalışıyor mu bakın, çalışmıyorsa da parçaları sökün ben onları tek tek servise yollayayım" dedi eve geldim. Moralim bozuldu bayağı. Bir hevesle bilgisayar topladım başıma gelenler bunlar.


    Yarın kasa tekrar çalışmaz ise sizce işlemci, RAM, anakart, PSU hepsini ayrı ayrı servislerine yollayayım mı?








  • En iyisi olur servise yollayın büyük ihtimalle güç kaynağında sıkıntı vardır

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.