Şimdi Ara

Yeni İstikrar Programının Geleceği (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
1.026
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Dun Ates hattini izledinizmi Reha muhtar baya bir sikistirdi milletvekillerini...

    Murat Caner
    iCQ:13522744
    canerce@hotmail.com
    To Be Or NoT To Be!<img src=icon_smile_wink.gif border=0 align=middle>
  • sıkıştırdı ama adamların umrundamı sanki.bu ülke bunlardan dolayı böyle

    Celeron 500@624
  • Alınan dış borçların hem uzun vadeli hem de çok düşük faizli olduğu kanaatine nasıl varıldı acaba?
    vade ve ağırlık olarak veriler mevcut mudur?
    Türkiye'nin Maastricht kriterlerini tutturmadaki en iyi rakamı borç stoku / GSMH oranında bu oran AB ortalamasının hayli altında. borçlanma sorunumuz olduğu kanaatini taşımaktayım açıkçası<font face=Tahoma></font id=Tahoma>
  • bu konuda sana sonuna kadar katılıyorum fakat şunuda unutmamak lazım kısa ve uzun vadeli olarak borçları ele almak lazım. Ekonomini üzerinde külfette kısa vadeli borçlardır.
    Fakat en çok başvurulanda her nedense odur


    selamın aleykum
  • iyi de borçlanan olarak borç vadesini belirleyebilmen için çok güçlü olman lazım bunu yapabilecek durumda değil bu ülke. güvenilirlik sorunu var faizler yüksek vade de kısa bütçeyi ve nakit dengesini zorlayan da bu zaten. borçlanma sorununu halletmek bi önceki programın öncelikli hedeflerindendi hatta birincisiydi bu da öyle olacaktır.
  • Kısa bütçe ne demek pek anlayamadım önce onu açıklarsan çok sevinirim
    bir de önceki programın asıl amacı borç azaltılması değildi
    ancak borç sorunu önceliklerdeydi
    İsteyene 9 aralık kararlarının tam metnini yollayabilirim


    selamın aleykum
  • bence kemal derviş başbakan olmalı
  • bi önceki notumda "kısa"dan sonra nokta gelmeli idi. özürs. programın temel amacı enflasyonla mücadele idi. ama şurası çok açıktır ki kamu borç sorunu çözülmeden enflasyonu düşürmeniz pek de mümkün değl. aslında yaşanan enflasyondan da öte bir stagflasyon hali...
  • önce sevgili arkadaşım mly31'e güncel konuları tartışmaya açtığı için teşekkürler.
    Türkiyede devalüasyon 5 yılda bir geleneksel olacaktır, bu kaçınılmaz. hele sonuncusu resmen geliyorum dedi. siz ekonomiyi çıpaya dayandırırsanız vede en önemli unsuru olan dövizi frenlemeye çalışırsanız böyle olur. zaten ihracatçılar dövizin tutulmasından çok şikayetçiydi. bunu Sabancıya bile sorabilirsiniz. peki neden devalüasyon sürekli olur. biliyorsunuz biz dış borçlarla, yardımlarla ekonomimimizi ayakta tutmaya çalışıyoruz. peki gelen paralar ne oluyor, halil bezmene, murat demirele, bakanlıklarımızı çok acil(!) araba ihtiyaçlarına yani cari harcamalara. peki üretim ne oluyor, kendimiz öldürüyoruz, tarım ve hizmet sektörünün yıllar içinde gsmh'daki payı incelendiğinde ne dediğim anlaşılır. rant ekonomisi>reek ekonomi olduğu sürece bu devran böyle sürer.




  • gelelim iç borçlara.
    bir arkadaş dış borçların çok önemli olmadığından bahsetti. devlet niçin iç borçlanma yoluna gider. vadesi gelen dış borçları ve faizlerini ödemek için. eğer dış borçlar önemsiz olsaydı bugün Türkiye bu borcun anaparasını ödeyecek durumda olurdu. yani dış borç iç borç kadar önemlidir. ayrıca dünyada hiçbir devlet yokturki UZUN VADEDE IMF politikalarıyla ayakta dursun. Dış devlet destekli olanları saymıyorum (Meksika gibi-Arjantin gibi)

    Astek
  • Yavuz lütfen latin Amerika olaylarına girmeyelim çünkü girersek çıkamayız. O ülkeler tamamen battılar ve Morotoryum ilan ettiler ve borçlarında büyük bir konsolidasyon yaptılar. Yani bizle onların durumu şimdilik pek karşılaştırılamaz. Fakat IMF el attığı bütün ülkeleri batırdı sözüne sonuna kadar katılıyorum çünkü Latin Amerika ülkeleri IMF yüzünden iflas etti. Şimdi bir olay için belli birileri şuçlamayalım diyeceksiniz fakat bu genel kabul görmüş gerçeklerdir. Bir de şunu söyleyeyim yavuz bahsetmemiş. Develüasyon olacaktır diyor. Doğrudur. Çünkü develüasyon olmazsa Türkiye ihracat yapamaz ve cari işlemler bilançosunda büyük açıklar neydana gelir. Bunu turizm bile engelleyemez.


    selamın aleykum
  • Osman Durmuş gerçekten işini bilen bir bakan. Kendisininde doktor olması, sorunları çok iyi bilmesi bunda en büyük etken. Yaptıkları reel olarak görünüyor. Örneğin vardiya sistemli çalışma etkisini bizim Trabzonda hemen gösterdi. Yinede altyapıdan kaynaklanan sorunlar var. Altyapı sorunlarıda hükümetimizin olur olmadık işlere el atıp asıl yapması gereken işleri yapmamasından kaynaklanıyor. Devlet sadece stratejik önemi olan işleri yapmalı (sağlık, milli eğitim, savunma birde özel sektörün altından kalkmasının mümkün olmadığı işlerde).

    Astek
  • osman durmuş iyi bir bakandı
  • quote:

    Orjinalden alıntı: fagrusovic

    osman durmuş iyi bir bakandı


    Hort

    (Donanım bölümünde yaptığın hort ta iyiydi:)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 5 Ocak 2006 22:17:50 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Tuğer

    quote:

    Orjinalden alıntı: fagrusovic

    osman durmuş iyi bir bakandı


    Hort

    (Donanım bölümünde yaptığın hort ta iyiydi:)


    ne günlermiş...
    ama hortlatmayın
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Deitel


    quote:

    Orjinalden alıntı: Tuğer

    quote:

    Orjinalden alıntı: fagrusovic

    osman durmuş iyi bir bakandı


    Hort

    (Donanım bölümünde yaptığın hort ta iyiydi:)


    ne günlermiş...
    ama hortlatmayın

    Ya kardeşim ne hortlatıyosunuz ya.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: powerstorm

    şu türk telekomu özelleştirselerde internet fiyatları belki biraz düşer.Şunu söylemeliyim televizyon bir adam bi söz söylemişti şimdiki durumumuzun nedenlerini anlatır herhalde:
    "Ben kendimi bildim bileli ülkeyi 5 kişi yönetiyor."
    Sizce bugünkü durumumuzun nedeni bu değilmi?

    Celeron 500@624


    Özelleştirdiler işte görüyoruz durumu
  • Şu dış borç meselesi üzerinden siyaset yapanlara ve biz gelirsek sıfıra indireceğiz dış borcumuzu diyenlere acıyorum. Bunlar hiçmi kendilerine sormazlar acaba japonya, almanya ve amerika gibi ülkelerin niye bizden kat kat fazla dış borçları var? Üstelik ekonomik olarak süper güç olmalarına rağmen niçin % bilmem kaçlardan borçlanırlar? Bunu kimse merak edipte sormaz kendine.

    Bugün dünyada bize borcu olan ülkeler olduğu gibi bizimde borçlu olduğumuz ülkeler var. Bu durumu tek yönlü düşünmeyin.

    Nasılki bugün bir arkadaşınızdan borç alıp zamanında ödediğiniz zaman belli bir samimiyet oluşuyor ve birbirinizle kaynaşıyor ve yakınlaşıyorsanız ülkeler arasındaki borç alışverişlerde öyledir. Sırf borç veren karlı değildir. Meşhur bir söz vardır. Elimle verirsin ayağınla ararsın diye. Borç veren borç alandan daha riskli bir işe girmiştir mantıken. Her zaman bize borç veren ülkeleri avantajlı ve kötü görmeyin. Türkiye olarak kredi notumuz geçmişte çok düşüktü. Biz neler aldıkta geri ödemedik bunlardan bahseden yok.




  • uh ne zamanın konusu

    @asistan artık forumda siyasi tartışmalar yapılmıyor,

    @powerstorm özelleşti ve saati 1 tl olan internet ücretinin aylık 40-50tl hem 56k değil 8mbps den bahsediyoruz ama forumdageçmişi hatırlamayanlar var ttneti kötülüyorlar

    @47 değişen birşey olmadı yine daha fazla borcumuz var ve imf hariç heryerden para alıyoruz artık

    @Yavuz dolar 2001 yılında 1.20 felandı sanırım şuan 1,50lerde seyrediyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayati54 -- 14 Aralık 2010; 5:59:50 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.