Merhaba, ben yaklaşık 7 aydır kullanıyorum. Bu süre zarfında şehir içi ve dışı olmak üzere 6400 km yaptım. Şu anda bileşik yakıt ortalamam 4.5/100 km. Şehir içinde kullanıma bağlı olarak 3.5 - 4.5 arası değişiyor. Hızlı kullanımlarda 5 - 5.5/100 km. de gördüm. Araçta hiç trim sesi yok. Ses sistemi ortalamanın üzerinde. İç dizaynı rahatlık ve genişlik düşünülerek planlanmış. B sınıfı olarak lanse edilen bir araçta, arka koltuk diz mesafesinin, daha önce kullandığım Kadjar ile aynı olması açıkçası beni olumlu yönde şaşırttı. Araçta tüm güvenlik ve sürüş yardımcısı(ADAS) paketleri var. Şehir içerisinde özellikle yakın manevralarda çok faydasını gördüm. Hatta geriye bir park esnasında benim görmediğim bir demir babaya kendisi acil fren destek sistemi ile fren yaptığı için çarpmadık. Araç çıkışında arkadan gelen bir bisikleti bile görüp kapıyı açmayın ikazı veriyor. Uzun yolda kesinlikle yormuyor. Aracı eğer Hybrit motorlu araç karakteristiğinde kullanmaya kendinizi alıştırabilirseniz, genel kullanımından çok memnun kalacağınızı düşünüyorum. |
YENİ HYUNDAİ KONA (2023-2024....) (3. sayfa)
-
-
Cevap için çok teşekkürler, yabancı inceleme videolarında şehir içi tabela okuma sisteminin yanlış okuyup biraz insanları delirttiğini okudum, sanırım son güncelleme ile uyarıları kapatmayı kolaylaştırmışlar. Siz genel olarak bununla ilgili sorun yaşadınız mı? Bir de zaten çok yüksek performans beklentim yok ancak 100km/s hızlarda araç sollamaları sırasında gücü yetersiz kalıyor mu? @kuzey yıldızı1
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CukAdam -- 8 Ekim 2024; 13:48:26 > -
Ben belirttiğiniz sorunu hiç yaşamadım. Motorun gücü aşırı performans beklentiniz yoksa sizi üzmeyecektir. Malumunuz Hybrit tüm araçlar, performans/yakıt verimliliği dengesi için üretiliyor. Bu güne kadar yaptığım 6500 km yolun 4500 km'si şehirler arası yollardı. Çok dik yokuşlarda biraz devir arttırmanız gerebilir. Onun dışında diğer motorlardan bir farkı yok. Turbo destekli motor performansı beklerseniz, onu Hybrit hiç bir araçta bulamazsınız.
-
Merhaba @kuzey yıldızı1 , yeni kona hybrid in türkiyeye gelmesini bekliyorum. Uzun araştırmalar sonucu fiyatı da makul olursa almayı düşünüyorum. Önceki yorumlara baktım, büyük performans beklentim olmadığından dolayı kafama yattı araç. Peki ya soğuk havalarda elektrik motoru kuvvetinde ve rejenerasyonunda bir sorun yaşadınız mı ? Benzin motorunun soğuk havalarda daha fazla yaktığı aşikar.Bunda da 1.6 atmosferik turbo olmayan smartstream motor var ve soğuk havada yakıtı yükseldi mi?
Bir de sport moduna alınca performansta belirgin bir artış oluyor mu?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bthn1907 -- 25 Ekim 2024; 22:52:13 > -
Merhaba, ben Balıkesir/Edremit te ikamet ediyorum. her ne kadar kar görmesek te, kışın belirgin soğuklar oluyor. Fakat tabii olarak burası bir kış memleketi değil. Burada soğuk sebepli bir performans kaybı veya yakıt artışı yaşamadım. Elektrik motorunda soğuktan dolayı bir rejenerasyon kaybı mutlaka olur, fakat bu kayıp anladığım kadarıyla belirgin bir derecede değil. Ben halihazırda 6500 km deyim. Söylediğim tüm verileri bu kilometre zarfında veriyorum. Fakat şuan ki kullanım hissiyatı zaman içinde de benzer verileri alacağım duygusunu uyandırıyor. Açıkçası spor modunu çok kullanmadım. Aracı ilk aldığımda deneme amaçlı kullanmıştım. Bu yüzden konu ile ilgili şuan için yanıltıcı bilgi vermek istemiyorum. Motorun Turbo destekli olmaması bir dez avantaj, fakat aynı zamanda çok az arıza yapan ömürlük bir motor olması da bu motorun en büyük avantajı. Sizin tercihinize bağlı olarak avantaj ve dez avantajları belirgin olacaktır. Sonuca gelirsek, ben aracı bir arkadaşımın da tavsiyesi ile biraz da tereddüt ederek almıştım. Fakat kendi adıma çok memnun kaldım. Her zaman dediğim gibi araç kişinin beklentileri oranında güzeldir. Ben 56 yaşında emeklilik hayatı yaşayan birisiyim. Şehir içi kullanımda az yaksın, trim sesi olmasın, istediğim anda hiç çekinmeden rahatça uzun yol yapayım ve yolda beni yormasın vb. maddeleri bir araç karşılıyorsa, benim ideal araç tanımıma uyuyor. Fakat bu tanım herkesin beklentileri ile doğru orantılı olarak değişebilir. Umarım sorularınıza tatmin edici bir yanıt olmuştur. başka kafanıza takılan sorular olursa, bildiğim kadarı ile yanıtlamaya çalışırım. İyi günler diliyorum...
-
Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için. Şu an piyasada sarı sitede 1 araç gözüküyor, ben sıfırının gelmesini bekleyeceğim. Sollama yaparken sorun oluşturmuyorsa benim için performans açısından yeterlidir.
herkesin bahsettiği ön ve arka farların yerleşim yerleriyle alakalı sürtme vb problemler yaşadınız mı acaba ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bthn1907 -- 26 Ekim 2024; 17:38:23 > -
Merhaba, sıfır araçların tekrar ne zaman envantere gireceği konusunda bir bilgim yok. Ben farların konumu ile ilgili bir sorun yaşamadım. Aracı incelemeye başladığımda farların yeri benim de dikkatimi çekmişti. Fakat, ön hava alığı ihtiyacı azalmasından dolay bu yeni nesil Elektrikli ve Hybrit araç tasarımları bu ve benzeri şekillere evriliyor. Çok yakın bir gelecekte bu veya benzeri tasarımları daha yaygın olarak göreceğiz zannediyorum. Her köşede görülen bir araç modeli kullanmaktansa, nadir bir tasarım kullanmak şahsen benim daha hoşuma gidiyor. Tabii olarak zevkler ve renklerin tartışma alanı olmadığı tezine de katılıyorum. Dilerim gönlünüze uygun bir aracı kısa zamanda istediğiniz koşullarda bulursunuz. iyi günler diliyorum....
-
Benim ikamet ettiğim yer daha soğuk yer bu sıralar sabahları 7-8 derece hava sıcaklığı var. Yazın tamamen şehir içi 4.2-4.4 arası oluyordu tabi bunun içinde klima ve koltuk soğutma açtığım zamanlar oluyordu haliyle. Şu sıralar da yakıt tüketimi 4.5 düzeylerinde küçük de olsa artış var tabiki ama her araçta oluyor bu. Araç şehir içi fazlasıyla tatminkar hem tüketim hem de performans açısından. Uzun yolda sadece 130 ve üzeri hızlardan sonra batarya durumuna göre performans düşüklüğü olabiliyor. Bataryayı doldurma mekanizmasını çözerseniz araç her türlü yetiyor. Kasım ayında belki aracımı ilana koyabilirim,Tucson hibrit veya ioniq 5 e geçiş yapabilirim ama tam karar veremedim, hibrit araç beni elektrikli araçlara ısındırdı biraz :))
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Konuda konuşulan araç 1.6 GDI hybrit doğru değil mi? Benzin ve hybrit olan model
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Evet benzin ve elektrik motoru olan 1.6 GDI piyasada bulunmayan model
-
Bugün Ankara'da tesadüf gördüm aracı tasarıma hayran oldum, neden yok piyasada ,ciddi ciddi düşünüyorum aracı, önümüzdeki aylarda bulma şansımız olur mu acaba
Ben de aylardır araştırıyorum hibrit modeli , sıfırı 2024 de türkiyeye gelmedi 2025 için martta belli olur, onun dışında alacaksanız sarı sitede 2 araç var ama bana uzakta oldukları için değerlendirmedim,belki size yakındır bakın derim
-
Herkese selamlar.
Benim de aylardır takip ettiğim ve araştırdığım bir araba bu Kona Hibrit. Yalnız bu arabanın sıfırı 2024'te Türkiye'de satıldı diye biliyorum. Geçtiğimiz Mayıs ayına kadar Hyundai'nin satış listesinde mevcuttu; fiyatı da 1.780.000 civarındaydı. Mayıs ya da haziran itibarıyla satış listesinden kaldırıldı. Hatta Kona N-Line bile satıştaydı yılın ilk aylarında.
Ben bayilerle görüştüğümde bana tekrar gelip gelmeyeceğini veya bir daha ne zaman geleceğini bilmediklerini söylediler.
kuzey yıldızı 1 bey sağ olsun arabayla ilgili çok değerli bilgiler vermiş ve tecrübelerini aktarmış. Kendisine buradan teşekkür ederim. Bu arabayı zaten çok istiyordum, sayesinde isteğim ve güvenim daha da arttı.
Ben sıfır bir Kona Hibrit'i sarı sitede, Kahramanmaraş bayisinde bulmuştum ama çok uzak olduğu için vazgeçmek zorunda kalmıştım.
Hyundai, Kona'nın 2025 versiyonunu ABD'de duyurmuş. SE, SEL, N Line, N Line S gibi model paketleriyle geliyormuş 2025 versiyonu ama Türkiye'ye hangisi gelir bilemiyorum. İlaveten yeni versiyon Kona'ların bazı özellikleri bir önceki versiyonu aratabilir bana kalırsa. Örneğin bilgi eğlence sistemi ekranını 10,25 inçe düşürmüşler. Mevcut versiyonda 12,3 inç olması lazım.
İnşallah bu yıl bitmeden getirirler. Performans aramayan, yakıt ekonomisi ve donanıma daha çok önem veren insanlara göre harika bir aile arabası bence.
Saygılar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MechEn45 -- 6 Aralık 2024; 13:21:33 >
-
Satılanlar hibrit ve n line da 2023 modeldi, 2024 konalar mayısta geldi, elite ve prime olarak 1.6 T GDI motorla satılıyor.
2025 kanada ve usa bayilerini ve yurtdışı youtube videolarını izledim ben de, bahsettiğiniz gibi ekran kısmında küçülmeye gidilmemiş görünüyor, aşağıya broşür linkini atıyorum.türkiyeye yine aynı mantıkla tek paket hibrit geleceğini düşünüyorum, neredeyse aracı 4 aydır araştırıyorum,ben de uzak olduğu için bir çok aracı kaçırdım.
2025 te türkiyeye gelecek ve fiyatı da 2 milyondan aşağı olmayacak malesef. Ben o yüzden kendi adıma ikinci el de fırsatlara bakıcam gibi duruyor.
https://dmassets.hyundai.com/is/content/hyundaiautoever/KONA_Tech_and_Specpdf
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bthn1907 -- 6 Aralık 2024; 17:23:52 >
-
Doğru bilgi için teşekkürler hocam.
Bilgi eğlence ekranı konusunda da haklısınız. PDF broşürüne göre değişen bir şey yok, ben sitede yazılı bilgiye dayanarak söylemiştim.
Görünüşe göre hibrit model için de 4 farklı paket çıkartmışlar. Ben Türkiye'ye Advance veya Ultimate paketlerden birinin geleceğini tahmin ediyorum ama Ultimate'ın gelmesini umuyorum çünkü donanım olarak daha dolu. N Linelardan da sadece birinin benzinli versiyonu gelir bence.
Tabi Ultimate Hibrit paketini satmaya karar verirlerse, dediğiniz gibi fiyat 2 milyondan az olmayacaktır. Maksimum fiyatı da Yeni Tucson Hibrit fiyatının üstüne çıkmayacaktır diye tahmin ediyorum. Benim tahminin 2200-2300 arası bir fiyatla satarlar, eğer Tucson Hibrit'in fiyatını 2800 falan yapmazlarsa :).
Acaba 2023 model Kona Hibritlerden Türkiye'ye kaç adet geldi, kaç adeti satıldı? Bu forumun dışında ben hiçbir yerde kullanıcı yorumu görmedim. Sarı sitede, aracın peşinden koştuğum 4-5 ay boyunca sadece 3 adet satıldığını gördüm. Bunlardan biri (Mersin'deki) 6001 km olarak satışa konulmuştu ve 1 ay falan değişmeden kalmıştı, şu an aynı araç 12000 km'de imiş. Bir tanesi de sıfırdı, o da 1-1.5 ay sonra siteden kaldırıldı.
Pek istemesem de ben de ikinci el fırsatları takip etmeye çalışıyorum.
-
Ne demek hocam, paylaştıkça değerli
Açıkçası dediklerinize katılıyorum, ben de uzun süredir takip ediyorum aracı ve bu araç çok tutulan değil bilenin aldığı bir araç olduğu için çok fazla sayıda yok.Aynı zamanlarda 1.0 elite motor seçeneği çıktığı için o çok tutmuştu.Ama şu an herkes 1.0 motorlarını satmaya çalışıyor buna rağmen hep aynı ilanlar duruyor.
kona fiyatı gerçekten fazla olan bir araç,yani zevkine uyan alıyor yoksa ben de toyota honda gibi markaların hibritlerini almak isterim ama iç ve dış görünüşleri,kokpitleri bana hitap etmiyor.Lakin bu dolulukta c suv genişliğinde arka bağımsız süspansiyon bulunan kaç araç var bunu da sorgulamak lazım. Misal ülkemizde bayon tutuldu ama kona ötv engelli indirimi dışında -o da prime paket genelde en boşu- o parayı etmez diye düşünüldü.
2025 kona hibrit gelince 2 milyon barajını aşacak kesinlikle ve 2023 versiyonu aratmayacak ekstra bir iki özellikle gelecek.Tabi toyota ve hondaya bakıldığında fiyatı yine ucuz olacak.
sarı sitede bulunan araçlar giderek artacaktır ama benim gibi km ve renk konusunda takıntılı değilseniz işiniz kolay olacaktır :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bthn1907 -- 9 Aralık 2024; 23:0:23 >
-
Bir arkadaş 2023 üne 2.050.000 yazmış sarı sitede, bunlar ne yiyip içiyor merak ediyorum, geçen hafta 1.700 civarına satılan araçlardan ne farkı var aceba bu arkadaşın arabasının, bu millet düzelmez
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antireis -- 13 Aralık 2024; 21:13:5 >
2024 1.6 elite kona parası istiyor, karsın soğuğunda kar tutar aracı satamaz indirir fiyatı.25 binde bir de araç.Hele 2025 hibritler gelmezse siz ikinci el fiyatlarını o zaman görün.
-
Alıntı
metni:Bir arkadaş 2023 üne 2.050.000 yazmış sarı sitede, bunlar ne yiyip içiyor merak ediyorum, geçen hafta 1.700 civarına satılan araçlardan ne farkı var aceba bu arkadaşın arabasının, bu millet düzelmez Alıntı
metni:2024 1.6 elite kona parası istiyor, karsın soğuğunda kar tutar aracı satamaz indirir fiyatı.25 binde bir de araç.Hele 2025 hibritler gelmezse siz ikinci el fiyatlarını o zaman görün. Ben de gördüm o ilanı. Hatta 2024 1.6 elite'ten 45bin tl daha fazla fiyat yazmışlar.
Sahibinden'deki alış satış işleyişlerine çok hakim değilim ama pazarlık yaparım diye düşünmüştür diye tahmin ediyorum.
Normal şartlarda o arabayı o fiyata satması mümkün değil. Aracın sıfırı bile o fiyatı görememişti.
-
güney amerika ülkelerinden bazılarının hyundai youtube kanallarında 2025 hybrid geleceği ile ilgili reklamlar yayınlanmaya başlamış,çekya gibi ülkelerde de 2024 leri var zaten,bizde de 2025 yılında gelecek gibi duruyor, bayiler bilgimiz yok diyor ama gelirse 2milyon altı fiyat beklemiyorum. (Toyota honda gibi muadilleri fiyatlarda uçmuş durumda)
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X