Şimdi Ara

Yeni Honda HRV e-hybrid (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
424
Cevap
36
Favori
40.325
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Demek bu donanım seviyesinde yok. Bende tam olarak o menüde durum böyle.

  • soulmate kullanıcısına yanıt

    Elegance paket icerikte otomatik katlanir yan ayna ozelligi var yaziyor aslinda


    Yeni Honda HRV e-hybrid



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ender -- 1 Mart 2023; 20:39:8 >
  • ender E kullanıcısına yanıt

    ben de baktım, neden bilmiyorum ama sanırım o listede bir hata var. Sizin aynalarınız tuşla kapanıyor mu? Öyleyse aslında motor da var, neden yazılımda yok acaba?

  • soulmate kullanıcısına yanıt
    Evet tusla kapaniyor, motoru var bence sistemde hazir ama gene kablosuz android baglantisini iptal ettikleri gibi buda kapali yapmislar yazilimsal
  • ender E kullanıcısına yanıt

    Motorunu koyduğu şeyi açmaması ne saçma. Ben anlamıyorum artık gerçekten otomotiv sektörünü. Koltuk ısıtmayı parayla satmak gibi bisey bu. Sanırım artık her yerde olduğu gibi sanayide de daha çok yazılımcı gerekecek.

  • Multimedya sistemi için hack olayları vs gibi bir link buldum ama ne yapılır neler eklenir incelemek gerek



    Yeni Honda HRV e-hybridEricTurner31youtube
    Trying to figure out the Honda hack method for the new Gen 11 civic. The menus seem to be different from 10th Gen Forum thread of findings: https://www.civicxi.com/forum/threads/honda-hack-root-11th-gen-work-in-progress-discoveries.49933//
    https://www.youtube.com/watch?v=6hcOzI_97kE


    Yeni Honda HRV e-hybridcivicxı - 11th gen civic type r (fl5), si forum, news, owners, discussions
    Honda Hack / Root: 11th Gen - Work In Progress Discoveries
    https://www.civicxi.com/forum/threads/honda-hack-root-11th-gen-work-in-progress-discoveries.49933/




  • Bu civic forumunu okuyorum ben de. Güzel bir arka kapı bulursam haber edeceğim. İnternet browser yükleyen olmuş eski ekrana. Ne güzel olur browser ve video desteği aslında.
  • soulmate kullanıcısına yanıt

    Android auto ile sikinti yok her sey geliyor ama benim gibi iphone kullananlar icin sıkıntı, direk cihaz ekraninda olsa güzel olurdu tabiki

  • Ben de iPhone kullanıyorum ama internet browser olsa bu büyük ekranda çok güzel olur. Çözünürlük de hiç fena değil.
  • soulmate kullanıcısına yanıt

    Bakalım, inşllh bir çözüm çıkar...

    Hayırlı Cumalar olsun...

  • selamlar arkadaşlar,

    Araç kullanım klavuzunu araca nasıl indirebiliyoruz... menulerde var ama yüklü değil diyor..

  • millet kayboldunuz?

  • Mesaj yazdığımda konu ölüydü, canlanmış olmasına sevindim. 4 ay sonunda gördüğüm eksikleri yazmak istiyorum, belki beraberce çözümler üretebiliriz, üzerine konuşabiliriz:


    -bozuk yolda emniyet kemer metalleri savrularak gürültü çıkartıyor, geçenlerde şoför arkası koltuğun titrediğini farkettim, açılır kapanır kısmına kağıt sıkıştırdım, düzeldi.


    -yine en ufak bozuk yolda çok salladığını düşünüyorum, amortisörlerle mi ilgili sizce?


    -kapı altları dışardaki çamuru alıyor, yani inerken binerken kapının iç kısım en altında ıslak çamur görüyorum, crv’de bu saydıklarımın hiçbiri yoktu.


    -sabah ilk çalıştırmada bazen sanırım jeneratör devreye girip pili dolduruyor, motor sesinden daha yüksek ve çirkin bir ses.


    -geri görüş kamerası, vitesi ileri aldığınız an ekrandan kayboluyor 2-3 saniye daha devam etmeliydi ki arkadan gelen aracı tehlikeyi görebilelim.


    sizlerin de dikkatini çekti mi bu durumlar?





  • dunyao kullanıcısına yanıt

    -bozuk yolda emniyet kemer metalleri savrularak gürültü çıkartıyor, geçenlerde şoför arkası koltuğun titrediğini farkettim, açılır kapanır kısmına kağıt sıkıştırdım, düzeldi.


    Bu bana da kesinlikle oluyor. Emniyet kemerlerinin iyi toplanması gerekiyor, tokalar biraz büyük, doğru toplanmazsa ses yapılıyor. Arka koltuğun açılıp kapanma mekanizmasını çok sık kullanıyorum, eğer düzgün / sert vurarak kapanmazsa ses yapıyor.


    -yine en ufak bozuk yolda çok salladığını düşünüyorum, amortisörlerle mi ilgili sizce?


    Ben bu arabaya Fiat 500X'ten geçtim. Ailemizin diğer arabası Peugeot 3008. Bu arabalarla karşılaştığında sallandığını hiç düşünmüyorum. Hatta bazen bir sedan gibi hissediyorum. Benim beklentim düşük olabilir. Sonuçta görece dar ve yüksek arabalar.


    -kapı altları dışardaki çamuru alıyor, yani inerken binerken kapının iç kısım en altında ıslak çamur görüyorum, crv’de bu saydıklarımın hiçbiri yoktu.


    Bu olaydan nefret ediyorum. İğrenç duruyor. En azından kabin içinde gözükmüyor ama çamur fena. Arabayı sürekli yıkatıyorum bu yüzden.


    -sabah ilk çalıştırmada bazen sanırım jeneratör devreye girip pili dolduruyor, motor sesinden daha yüksek ve çirkin bir ses.


    Bu soğukta oluyor. Sanırım kalorifer sistemi için oluyor diye düşünmüştüm ben de.


    -geri görüş kamerası, vitesi ileri aldığınız an ekrandan kayboluyor 2-3 saniye daha devam etmeliydi ki arkadan gelen aracı tehlikeyi görebilelim.


    Bunun dışında keşke bu rakamlara ön kamera en azından opsiyon da olsaydı. Ben onu daha çok arıyorum açıkçası. Ama çapraz trafik algılama ile özellikle İstanbul'da yola geri geri çıkarken çok güvende hissediyorum.



    Bu konu giderek canlanacak, stok sıkıntısı bir nebze daha azaldı. Kazasız belasız sürüşler.





  • Merhabalar,

    Daha öncede yazdım.. Ben uzun arayışlar sonucundan Ankarada bulamayıp , Gidip Bursadan ellerıne gelmekte olan Elegance paketini almıştım... diğerlerinden eksik olarak direksiyon ısıtması ve elektrıklı bagaj olayı.. dıreksıyon ısıtması olsa idi benim için mükkemmel olacaktı ama maalesef ne geldiyse onu alacağım mantığıyla aldım geldim... renk olarakta beyaz yada metalik gri istemiştim.. gri renk gelmişti.. o yönden şanlıyım...


    Daha öncede belirttiğim gibi ben 13 yıl Golf(dizel)----> 12 yıl Jetta(dizel) kullandıktan sonra buna(Hybrd HRV) geçtim aslında arada kaldım Tucson dizelmi , bumu diye...ikiside bulunmayan modeller gibiydi.. hangisi önce karşıma çıkarsa diye karar verip alacaktım.. Nasip bu aracaymış...


    Diğer araçlarıma kıyasla ve burda yukarda arkadaşların belirttikleri gibi bu araç bir performans aracı kesinlikle değil.. sürekli şehirler arası gidip/geliyorsanız bence onada uygun değil... ama şehir içi için mükkemmel bir araç.. Ben Ankarada Eskişehir yolu trafiğinde kullanıyorum dur/kalklarla ilerleyen bir trafik olduğu için nerdeyse hep elektrikle gidiyorum ve eve inişim gün geçtikçe dahada düşüyor... birazda aracı kullanmayı öğreniyorum sanırım bazı zamanlar 3.2lt tüketimle (yaklasık 15km yol )kontak kapatıyorum..


    Sabahları ilk çalıştırdıktan sonra özellikle benzinle çalışmış ise bazen gaz yemiyor gibi davranıyor ve bağırıyor.. o canımı sıkmıyor değil.. aynı şekilde yokuşlarda da bağırıyor.. ama araç hızını vs. buluncada yağ gibi akıyor... tuhaf bir şey.. meslea geçenler 180km lik bir şehirler arası yola gittim.. 120km lerden sonra bağırmaya başladı.. bir yerden sonra rahatlıyor .130-140 lar gayet akıcı gitti.. sonra biraz basayım dedim 170km lerde felan resmen bağırıyor artık.. içerde kullaklar pert :) izalasyon yaptırmak iş görürmü bilemedim. gerçi şehirler arası yol yapan biri değilim. o hızlarada çok nadir cıkarım . ihtiyacım olmayabilirde ama denedim sonuçta....


    canımı sıkan olay.. aynaların arabayı kapatıp/açarken acılıp kapanmaması.. halbukı elektrıklı tuşla yapmışssın.. neden yazılımla bu özelliği kapatırsın ki... enteresan..


    elektrıklı el frenıde canımı sıkıyordu. her aracı durdugumda elle manul nedne kapatmam gerekiyor ki..kendi otomatık yapsa iyi olurdu diyordu ama .. onu çözdüm onun için bir iki video izledim .. tam istediğim gibi otomatık cekiyor el frenini...


    araçta kocaman ekran var.. ama video, yotube vs. izleyemiyoruz buna acil bir çözüm lazım.. bulan olursa yazsın lütfen.. Android telefonlar için çözüm var ama iphone için maalesef yok gibi.. bulamadım ben.


    kamera olayı dediğiniz gibi önde de olmalıydı... kesinlikle şart


    kapı altı içe kıvrım kısımları benımde hoşuma gitmiyor.. pek çamurlu bir ortamda kullanmadım ama dediğiniz gibi ne kadar iğrenç duracağını tahmin ediyorum..


    araca kaput koruma, seramik kaplma vs..vs yaptırmak gerekiyor mu ? ve ankarada nereye kesinlikle tavsiye edersiniz..


    emniyet kemeri olayında şöyle bir şey oluyor.. şoför koltuğunda emniyet kemerını çıkarttığımda çık hızlı bir şekilde yerine gidip hızlıca çarpıyor.. geçen kuzen yan koltukta abi nu nedir yaaa . resmen gidip çarpıyor duvarına dedi..


    bozuk yol deneyimim olmadı.. köye gidersem çok net bilgi veririm zira eski araçlarım jetta ve golf bile deli gibi rahatsız ediyordu..


    kullanım klavuzunu aracın menusune nasıl indirebiliyoruz...


    Carplay için yeni güncelleme geldi vs deniyordu.. carplay içinden bile artık yakıt tuketımı vs.. vs gibi ekstra özelliklere erişebiliecekmişiz...


    Araçta şu özellikle neden yok yada ben neden bulamadım.. bir depo (40lt) doldurduğumda kaç km gittiği bilgisi yok sanıyorum . yada jettaki gibi daha işlevsel bir menusu yok sanıyorum..


    şimdilik aklıma gelenler bunlar





  • ender E kullanıcısına yanıt

    Sol kadranda menzil bölümünde varolan benzinle kaç km gideceği yazıyor.

  • Merhabalar, artık 7000km’deyiz, kısa kısa notlarımı yazayım;

    -Ses kalitesi için EQ ayarlarını sonunda dengeledim, Tizleri +6 Orta +3 Bas +2 benim için iyi çalışıyor. Son ufak dokunuş iPhone’nun kendi EQ ayarlarını da “küçük hoparlör” olarak ayarlamak oldu.

    -Arabanın “sonradan açılıyor” hissi kesinlikle pille ilgili. Bu araçta olabildiğince pili dolu tutmak önemli. Pil dolarsa yokuşta da arkasında araba bırakmıyor. Bu yüzden sürekli rejenerasyon ile pili doldurmak önemli. Kulakçıklarla gitmeyi öğrenmeniz, motor frenini sürekli aktif bir şekilde yapabileceğiniz, birazcık sert kullanımı gündelik kullanıma dahil etmek lazım. Bildiğim güzergahlarda mesela yokuş varsa, yokuş öncesinde hafif sert, frenli bir kullanım yapınca, pil yokuşun sonuna kadar arabayı adeta itiyor. Tork müthiş oluyor. Çok / çok uzun yokuşta maalesef yapacak bişey yok, ama bu bir çok araba için geçerli, malum yakıt tüketimi odağı da var.

    -Bu kullanım özelliklerinden dolayı, alışıldığı anda araç keyifli hale geliyor. Pil doluysa, arabanın maksimum torkta hala hızlandığını görmek, daha da keyifli hale geliyor. Bu yüzden pili sürekli görmek lazım, ben kadranın dijital kısmına bu sebeple pil göstergesini aldım. Hep bakmak lazım “ustalaşmak” için. Pil bu arabanın neredeyse herşeyi. Sonuçta benzinli motor bile pilli motoru çeviriyor sonuçta, doğrudan aktarma yapmıyor. Bu sebeple klasik şanzıman yok.

    - Alıştıkça tüketim azalıyor. Hatta spor modda daha az tüketiyor daha fazla fren yaptığı için. Ben yoğun trafikte Eco’ya geçiyorum.

    - Rejenerasyon çok hayati dediğim gibi. Ama bu yüzden de fren çok yapmamak lazım. Balata kalmaz yoksa. Bu yüzden B vitesi, kulakçıklar gibi donanımlar önemli. Ama bir nokta var, o da lastikler. Muhtemelen bu araba daha hızlı lastik eskitecek. Göz önünde bulundurmak lazım malum lastik fiyatları. Diğer elektrikli / Hybrid arabalarda da aynı sorun vardır diye düşünüyorum.

    - Bir başka arabaya geçince ekranın kalitesi anlaşıyor. O sadelikte kayboluyormuş. Ekranı gerçekten çok çok iyi. Tepki süreleri de müthiş.


    -Yol bilgisayarını kişiselleştirebilirsiniz. Benzin aldıkça resetle dedim ben Trip A için, Trip B’de her kontaktan sonra resetlemede.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soulmate -- 17 Mart 2023; 13:21:45 >




  • Herkese selamlar,


    Ben de aracın advance paketini yeni almış biri olarak aranizdayım. İstanbul sehir içindeki yakıt tuketimimim gerçekten iyi 3.5- 4.5 arasında gidip geliyorum.

    İlk uzun yol deneyimimi dün yaptım. Adaptive hız sabitleyici ve şerit takibi ile adeta otonom sürüş hissi veriyor bunu sevdim.


    Sevmediğim şey ise, bildiğiniz gibi adaptive de öndeki araca göre hızını ayarlıyor, örneğin 120 ye ayarladiniz ve öndeki arac yavasladikca araciniz da 80 lere düştü. Şerit degistirip önünüz boşalınca gayet tabii hızı istenen seviyeye artırıyor fakat bunu çok gürültülü yapıyor cidden gürültülü. Bu ani ses değişikliği rahatsiz edici benim icin.


    İkinci eksik gördüğüm konu sifirlamadikca aracı çalıştırdığım andan itibaren kaç km gitmişim bilgisi. Yani araci çalıştırdım A dan B ye gittim kac km gittim göremiyorum, ki bu en basit yol bilgisayari verisi olmalı sanıyorum.


    Üçüncü eksik daha doğrusu hayal kırıklığım ve Honda ya kızgınlığım ayakla bagaj açma donanımının aracın elektrikli bagaj olan modellerinde standart olmasına rağmen aracımda olmaması. Araç ekranında bu donanımı açıp kapayabiliyorum fakat uygulayamiyorum :) sorduğumda Kasım 2022 sonrasi gelen araçlarda çip krizinden dolayı bunu cikarmislar cevabı oldu. Yani kitabinda var donaniminda var sitesinde var ama araçta ne yazık ki yok.


    Yukarıdaki diğer yorumlara katılıyorum araç ilk çalıştırmada motor soğukken sessiz çalışıyor fakat motorun hem kendini ısıtması hem de pili şarj etme egiliminden dolayı birkaç dakika o yoğun bağırma sesi geliyor. Ve ortalama tüketim 36-40 lardan başlıyor ve tabiki kullandıkça 3-4 seviyelerine düşüyor fakat hybrid bir aracın elektrikle başlangıç yapması sonrasi bu kadar bağırması beni mutsuz ediyor.


    Bu arada hep kötü şeyler soylemeyeyim ilk uzun yolculuğumdaki yakıt ortalamam 5.9 ki keyifli bir sürüş olduğunu soyleyebilirim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ezzalisi -- 17 Mart 2023; 14:13:16 >




  • -Bagaj işi tüm dünyada böyle. Maalesef menülerde bile var ama çip yok. Ben bu yüzden 1-2 sene içinde çıkma ya da sonradan ilave yakınlık sensörü koyulabilir diye düşünüyorum. Kesin hattı/ yeri hazırdır. Çünkü aslında “var”


    -Arabanın en büyük sorunu sessiz olması aslında. Ses ani çıkınca daha tırmalayıcı oluyor. Alışmak gerek.


    -Yol bilgisayarı çok kolay. Neden burada şikayet geldi anlamadım. Ana ekrandan istediğiniz veriyi değiştirebilirsiniz. A-B arası da olur, benzin aldıkça da olur. Tam menüyü araca geçince yazarım 👍

  • Ben de güzel bir şey yazayım bari. yağmurlu havada park ederken vitesi R ye aldığınızda arka silecekler 2-3 kere çalışıyor net görülsün diye. Hoşuma gitmedi değil.


    Çok değerli bilgi ve eleştirileriniz için teşekkür ederim.


    Sedef beyazı olanlar sizde de arabanın rengi konusunda sürekli soru soran arkadaşlar oluyor mu?


    "la bu arabanın neresinden bakarsan farklı renk" Yeni Honda HRV e-hybrid 

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.