Şimdi Ara

====Yeni Honda City Bölümü====Ana Başlık====buradan devam (591. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
11.838
Cevap
52
Favori
1.090.154
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 588589590591592
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Selamınaleyküm arkadaşlar... bi sorum olacak.. garantisi yeni bitmiş 2018 civic için istanbul avrupa yakasında önerebileceğiniz tavsiye edebileceğiniz özel servis.. var mıdır.. denenmiş sevilmiş. bu güne kadar honda cem ile devam ettim ama 70.000 bakım için 22.000 gibi bişey istediler belki daha da fazla yirmi bin kelimesinden sonrası fenalaşmışım tam hatırlamıyorum :) aracımda sorun problem yok şimdilik yıllık bakım.. ama tabi devamında onarım gerektiğinde de gidilecek servis lazım. tavsiyeleriniz için peşinen teşekkürler

  • hadursun H kullanıcısına yanıt

    ısıtma arka cam resistantına baglı onu açınca otomatikmen aynada ısınıyor, yoklugunun da kıymeti anlaşılıyor

  • ertanx kullanıcısına yanıt

    aracı N ye aıp motoru stop ederseniz kapanmıyor galiba şansa dün keşfettim

  • hit2934 kullanıcısına yanıt

    diski 3-4 gün önce otopratikte değiştirdim zor buldular , orjinal mi yan sanayi mi bilmiyorum, araçta fren yapınca malesef azda olsa titreme hala var, bakım sonrası araç sessizleşti biraz, şanzuman yağı değişmişti ona bağlıyorum, istanbulda 7.2 tüketimim var , yogun günlerde 9.2 yi buluyor günlük ortalamam .


    yol tutuşu megane sedan 4 ten bariz kötü, motoru canlı buldum rampaları rahat çıkıyor, hızlanırken gürültülü , bu rahatsız edici.

    far aydınlatması güzel

    şehir içi için güzel , uzun yolda üzer


    arka sol kapıda ceket asmak için askı yok bunun için önerilere açığım ne takabilirim oraya ?


    kazasız belasız sürüşler arkadaşlar


    güncelleme 👉🏻

    araçta disk değişimi sonrası yazlık lastikleride değiştirdim

    araçtan memmuniyetim arttı

    istanbul izmir yaptım bayramda klima %80 açık 100-120 hızlarda 5,5 ortalamam oldu istanbul içi 7,2




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sakiiin -- 14 Nisan 2024; 20:23:53 >




  • sakiiin S kullanıcısına yanıt

    Evet tabiki biliyorum aynı düğmeden çalıştığını, yalnız hiç kullanmiyordum. İşte düğmesi bile var, rezistanslı ayna ve iki kablo kullanılacak. Yani fiyatı nedir ki bundan kaçıyorsun ve arabanın, markanın adını kirletiyorsun. Bunu demek istiyorum. Masraftan kaçılacak yer değil , kaçılacak bir masraf değil. Tabiki yokluğunu bilerek aldım ama bir türlü mantığım almıyor. En küçük , en ucuz, en basit arabada bile var. Resmen mühendislik hatası gibi bir şey.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hadursun -- 25 Mart 2024; 18:36:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sakiiin S kullanıcısına yanıt

    Uzun yolda nasıl üzer,açıklayabilir misiniz?Eğer Almanya veya Avusturya otobanlarında kuvvetli dizeller ile beraber sürecekseniz üzüyor ama onun dışında beni uzun yolda üzmedi.Bu arada disk değişimi sonrasında lastik değişimi de yaptım.Gürültü de az da olsa artış var ama titreme tamamen gitti.Artık tedirgin bir şekilde fren yapmıyorum.Araç hafif ve yüksek olması sebebiyle uzun yolda yolcu veya bagaj istiyor(Yüksek süratlerde araç hafif olması sebebiyle yükseliyor.)

  • Şuan aracım 23800 km de. Yazın iki kez uzun yol yaptım.

    Kayseri-Bolu-Kayseri

    Kayseri-Antalya-Kayseri


    İlkinde otoyolu kullandım hep, ortalama 150kmh ile sürdüm yer yer 170-180 e kadar çıktım, hiç sorun yaşamadım yol tutuşta, ortalama yakıt tüketimi de bu hızda 6.1 litre idi.

    Diğerinde ortalama hızım 110kmh idi, onda da 5.3 litre tüketimi vardı 3 kişi + sürekli klima açık.


    Şuan günlük işe git-gel amaçlı kullanıyorum, 25-25 günlük 50km yapıyorum, ortalama tüketimim 6,5-6,6 litre. Kışın daha soğuklarda 7 litreye yaklaştı. Kısaca 1.5 aracın yakıt değerleri cidden çok iyi.


    Aklımda halen 2020-2021 FC5 civicler var, deneme amaçlı ilana koydum arabayı, piyasa çok ölü, doğru zaman geldiğinde tekrar C sınıf araca geçme isteğim halen içimde var. Ancak genel anlamda aracımdan da fazlasıyla memnunum.

  • ertanx kullanıcısına yanıt

    Bayide de inceledim. Sağ ve sol sinyaller halojen ampul bir de yanılmıyorsam geri vites de ampul.

    Aracı alalı 8000 km oldu. Uzun yol yaptım birkaç sefer. 5.1 L ortalama. Günlük 50 km şehir içi Ankara trafiği sakin kullanım 5.9 L ile 6.4 L arası. Genel anlama memnunum.


    Uzun yol tecrübelerim 120 km sonra ses çok artıyor özellikle asfalt pütürüklü ise. Koltuklar uzun yol için bi tık konfor bozuyor. Onun dışında yakıt tüketimi, arka yaşam alanı ve performansına diyecek yok.


    Şehir içi adının hakkını sonuna kadar veriyor. Yoğun trafik olunca Econ modunu açıyorum. Çok keyfi sakin süreceksem Econ açık. Çok dik rampa da Econu kapatıyorum. Dur kalk trafkte pedal konforlu oluyor.

    En çok sevmediğim yanları aracın hafif olmasından dolayı yanınızdan büyük araç geçince araçta savrulma çok bariz belli oluyor. Yağmurlu havada özellikle alt geçitlere girince yan aynalar çok buğulanıyor. Şarj usb soketi bazen şarj etmiyor. Bunu servise soracağım. Apple CarPlayda hiç sıkıntı yaşamadım.


    Aracı ilk çalıştırdığınızda motor soğuk ısıtmak için kışın bekliyor musunuz? Yoksa direkt yola çıkıyor musunuz? Gerçi yeni nesil motor bunlar ama. Motor soğuk ikonu sönene kadar gaza fazla yüklenmiyorum. Sizlerin tecrübesi nedir?


    Herkese kazasız belasız keyifli sürüşler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ertanx -- 28 Mart 2024; 17:24:9 >




  • ertanx kullanıcısına yanıt
    Motor soğukken 10 15 sn bekleyip öyle hareket ediyorum ama gaza hafif basıyorum lamba dönene kadar.

    Şarj etmeyen telefonunuz Xiaomi midir? Benim iş telefonu iPhone, onda sorun yok ama şahsi telefonum Xiaomi, bazen Android auto için bağlayınca şarj ve bağlantı hatası veriyor. O da sanırım telefon kaynaklı çünkü telefonu yeniden başlatınca sorun kalmıyor. Bu her zaman olmuyor ama

    Yan ayna buğusunu bir şekilde çözmek lazım.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Serviste park sensörü, bagaj amartisörü ve ayna cam modülü taktırdım. Keşke yan ayna ısıtma ve arka davlumbaz olsa onları taktırırdım. Davlumbaz zaruri benim için çünkü lastiğin kaldırdığı en küçük taş bile aşırı ses yapıyor. Ayna ısıtmanin olmayışı ise beni sinir ediyor gerçekten :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hadursun H kullanıcısına yanıt

    Servis harici ayna ısıtma yaptırabilirsiniz YouTube da yapanlar var.

  • hit2934 kullanıcısına yanıt

    Hafta sonu İstanbul Kırklareli yaptım , o yolda bile yordu araç , aynı sınıf değil ama ben megane4 ten bu araca geçtim, ikiside kiralık şirket aracı megane ile 150 ile rahatlıkla giderken bu araçla rahatlıkla gittiğim korkmadan yaptığım km 110. Tabi bunlar subjektif değerlendirme , diskte problem vardı, fren yapınca titriyordu… paramla alacak olsam uzun yol yapacaksam bu aracın ederi kadar megane 4 tercih ederim ki o aracıda çok sevmezdim, sadece şehiriçi kullanacaksam, city alabilirdim , ayna katlama modülü ve ayna ısıtma eklerdim…..

  • sakiiin S kullanıcısına yanıt

    Araçta davlumbaz yok,lastik taban genişliği az.Bunlar 150 gibi hızda gürültü ve rahatsızlığa sebebiyet veriyor.Ben yol boyu müzik ve muhabbettle bu problemleri çözüyorum.Şehiriçi için şanzımanı biçilmiş kaftan diyebiliriz.

  • Arkadaşlar @ertanx hocama özelden belirttim, benzer sorun yaşamış olan varsa veya olursa diye buraya da Android veya Xiaomi ekosistem telefon kullanıp USB şarj veya Android Auto'da sorun yaşayanlar için çözüm yolunu anlatacağım.



    Sorun: Android Auto veya USB şarj hatası

    Eğer aşağıdaki gibi ekranda uyarı alıyorsanız sorun Android veya Xiaomi'den kaynaklanıyor. Samsung veya farklı telefon kullananlar bu sorunu yaşamıyorsa Android Auto'ya bağlanmak için, o zaman sorun Xiaomi ekosistemi telefonlarda demektir.





    Çözüm:


    Ben bu işi aracı alıp 1-2 ay kullandıktan sonra çözdüm. Bende iş telefonu iPhone 13mini var, kendi telefonum da Xiaomi 11T. iPhone da bu sorun olmuyor kesinlikle.

    Sıkıntı ya Android ekosisteminde ya da Xiaomi ekosisteminde. Samsung gibi başka bir telefonla deneme fırsatım olmadı.

    Zaten Xiaomi ekosistemi telefonunuzda aşağıdaki hatayı alıyorsanız, herhangi bir USB girişine herhangi başka bir telefon da bağlasanız o uyarı gitmiyor şarj etmiyor veya Android Auto / Apple Car Play başlamıyor.


    Bu niçin oluyor diye kendi kullanım tarzıma baktım.

    Özellikle Xiaomi telefonumu evde veya iş yerinde adaptörle şarj ettikten sonra Android Auto için araca bağladığımda hata alıyorum. USB görmüyor, bağlanmıyor. Artık arabaya binince hemen bağlıyorum telefonu, yukarıdaki gibi USB sorun işareti çıkarsa kontağı kapatıp tekrar başlatıyorum. O sırada telefonu da yeniden başlatıyorum o zaman hiç sorun olmuyor. Taa ki tekrar prizle adaptörle veya pcden şarj edene kadar.


    Arabaya binmeden de telefonu yeniden başlatırsanız hiç hata almıyorsunuz bunu da denedim. Kısaca sebebi bir şekilde Android veya Xiaomi sertifikaları kaynaklı veya şarj koruma kaynaklı, bilmiyorum ama bende sorun bundan oluyor.


    Kullandığınız kabloların orijinal olması da fark etmiyor. İlk başta ben yıllar önce 5-TL ye satın aldığım General Mobile Type-C kablo kullanıyordum, sorun yaşayınca 120-TL ye Anker Type-C kablo aldım onda da aynı sorun oldu.


    Dediğim gibi sorunun kaynağı yukarıda belirttiğim şekilde, çözümü de şimdilik ben anlattığım gibi yapıyorum.





  • sakiiin S kullanıcısına yanıt

    Elektronik aksama müdahale olduğu için garantili araca dışarıdan taktırmak doğru olmaz diye düşünüyorum


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hadursun H kullanıcısına yanıt
    Ayna katlama modülünü bayi kendisi takıyor ama pahalı.

    Ben aliexpress ten LED reflektör alacağım, bin TL civarına geliyor sanırım ama görüntüsü güzel.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • MegaWolt38 kullanıcısına yanıt

    Evet ben de ayna cam modülünu kendi bayisinde taktırdım. Fiyatı 5000 TL idi. Keşke ayna ısıtma da taksalar bir de arka davlumbaz takılsa iyi olurdu.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hadursun H kullanıcısına yanıt

    Başka marka veya modelini uydurulur bence

  • City aracı almayı düşünenler yada kendi aracı ile kıyaslamak isteyenler için aracımı aldığımdam beri benzin tablosu tutuyorum. Yakıt / performans değeri bu şekilde.


    Mevcut 8559 km. Aracı 11 km de aldım. Mevcut depo kalan 450 km. Hepsini toplayınca; 9009 km.


    Toplam yakıt bedeli: 20.958 TL


    Kullanım sakin / orta performans. 2 sefer uzun yol. Gerisi Ankara içi şehir trafiği 5.9 L ile 6.4 L arası.


    20958 TL / 9009 km = 2,32 TL (Günlük ortalama 45 km yol)





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ertanx -- 4 Nisan 2024; 12:58:49 >




  • ertanx kullanıcısına yanıt

    Güzel çalışma olmuş elinize sağlık.


    Ben de aracı ilk aldığımdan beri değerlerim bu düzeyde. Günlük 50km kullanım yapıyorum.

    Sıkıştırdığımda 6.8-7 litreye yakın geliyor. O zaman 540 km kalan menzil gösterirken şuan 6.2 litre ile kullanıyorum 580km gösteriyor. Ortalama 10 günde bir depoyu dolduruyorum. Deposu biraz daha büyük olsaymış tam olurmuş.

  • 
Sayfa: önceki 588589590591592
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.