Şimdi Ara

Yeni Harici Diskte Bozuk Sektör

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
82
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,
    n11 üzerinden yeni Seagate Exp 1Tb harici disk aldım. Bugün geldi sağlık taraması yaptım. 3 tane bozuk sektör buldu ve tarama devam ediyordu kapadım. İade edeceğim yarın. Bu durum normal midir? Bildiğim kadarıyla bozuk sektör sonradan çoğalıyor. Fikir verirseniz srvinirim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >



  • Tabiki normal değil.
    Bad sector olmayan disk yoktur. Ancak fabrika çıkışında bad sectorler bir liste halinde bloke edilir ve bu sectorler kullanılmaz. Kullanıcı bundan etkilenmez. Sıfır hard diskte bad sector olması gayet anormal bir durum. O hard disk sıfır değil. Gerçekten de sıfır ise sansasyonel bir durum.

    Ancak bad sector her an oluşabilir. Usb tak sök yaparken güvenli kaldır seçeneğini kullanmak ve motorun durduğunu anlamadan çıkarmamak gerekir. Ani elektrik dalgalanmasi , sarsıntı veya darbe sonrasında bad sector oluşabilir. Çok sebebi olabilir. Hard diskin sıfır olması bu durumda bişey ifade etmiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DigitalVeri -- 13 Mart 2019; 1:30:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba. dün akşam tekrar taramaya bıraktım. partitionguru ile yine. %86'da durmuş ama oraya kadar hiçbir bozuk sektör yok. bugün öğleden sonra da hd tune ile bıraktım. onda da çıkmazsa sorun yok sayacağım. ilk çıkmasının nedeni bir taraftan bilgisayarda işlem yapıyor olmam olabikir mi?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bence iade yolunu deneyin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.