Şimdi Ara

Yeni Hack Yöntemi (Tanıdık/Aracı Olma Olayı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.455
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Son zamanlarda sıkça başıma gelen bir hackleme, çalma girişim yöntemi hakkında sizleri uyarmak istiyorum. bu yöntemin bir kaç farklı şekilde uyguluyorlar ben en bilinenlerini anlatayım.

*Forumda değerli itemler satıyorsunuz diyelim, verdiğiniz MSN'den sizi geç bir saate ekliyorlar. Yada geç bir saate diyaloga giriyorlar, gündüz offline oluyorlar.
    *Kullandıkları isimler ya Cafeci ismi yada GB satıcısı şeklinde oluyor.
    *MSN de sattığınız item için pazarlık ediyor gibi muhabett ediyorlar ve fazla uğraşmadan verdiğiniz son fiyatı kabul ediyorlar.
    * Yüz yüze satış şart bile deseniz ilk etapta OK diyorlar, kardeşim var 17 yaşında yarın gelsin alsın vs diyorlar. Sonra bir şekilde muhabbeti tanıdık bir aracı vasıtasıyla alsak kısmına getiriyorlar.
    * Size aracı olarak bilinen GB satıcılarını öneriyorlar ve onlardan tanıdığınız var mı vs diye muhabbet sırasında önceden sizden öğrendikleri GB satıcısına ait bir MSN açıp ve pusuda bekliyorlar. Size "Bak falanca bey onlinemış sizin GBci arkadaşınız dı değil mi? Bende çok GB alırım ondan bende güveniim kendisine konuşalım aracı olursa halledelim işi" deyip siz itemi ona verin, parayıda ona yatırayım, o sonra itemi bana parayı size versin benzeri şeyle alış veriş öneriyorlar.
    * Sözde tanıdık aracı Fake MSN kullanıyor tamamen düzmece. Saat geç oldupu için canlı/online destekleride kapalı olduğundan oradanda MSN adresini teyit edimiyorsunuz. Karşınızdaki Fake Tanıdık GB satıcısı müsait olmadığını vs öne sürüyor sonra zoraki kabul ediyormuş numarasına giriyor. Amaç itemi fake/sahte tanıdık GBciye vermeniz...

Aman dikkat, karşınızdaki adamlar profesyoneller, çok düzgün ve olgun şekilde konuşuyorlar, uygun ağızlarla sizi kandırmaya çalışıyorlar.

Aşağıdaki örnek benim başıma gelen:
    Milenium Cafe Kıbrıs Gece saat 01:15 de beni ekler ve mesaj atar...
    Milenium Cafe Kıbrıs: Selam
    Elky: Selam, buyrun?
    Milenium Cafe Kıbrıs: Wirinom kaça birader?
    Elky: 1900Tl istiyordum ama ciddi alıcı ise indirim olur acil para lazım bu ay.
    Milenium Cafe Kıbrıs: Sağlam bir müşterim istiyor burada, biraz indirim yaparsanız alalım, ama bu fiyat pahalı geldi biraz.
    Elky: Valla en son olacağı 1500, daha fazla inemem.

( +9 Wirinom satiyoruz 1500TL son fiyat çekiyoruz bakalım ne diyecek )

Milenium Cafe Kıbrıs: OK 1500TL olur. Sizin yeriniz neredeydi istanbulda?
    Elky: Ben Eskişehirdeyim ama arkadaşlarım var, Esenler Venüs Cafe de elden teslim edebilirim eşyayı.
    Milenium Cafe Kıbrıs: Yarın yeğenimi göndericem o zaman, 17 yaşında bana emanet çocuk. Başına bir iş gelmez değil mi oralarda? Az para değil 1500TL
    Elky: İstanbulun göbeği, kaç senelik bilinen cafe.
    Milenium Cafe Kıbrıs: Sizin mekana lafım yokta semt tekin değil. Bir iş gelirse çoçuğa çok kötü olur, yetim 13 den beri ben bakıyorum.
    Milenium Cafe Kıbrıs: Bir tanıdığınız yok mu aracı olsa? Sizin de benimde güveneceğim bir isim? Ben de GB alıp satiyorum sonuçta mutlaka ortak bir GBci ile iş yapıyoruzdur.
    Elky: Valla ben piyasada çok kişiyle çalıştım GB vermediğim adam yok gibi, MTC Game, GameTurkOnline, GameSatis, KolayPremium hepsi olur.
    Milenium Cafe Kıbrıs: gamesatis.com da Mehmet Beyi bende tanırım, GB yi ondan alıyorum bende. Onu aracı yapabilirmiyiz?
    Elky: Mehmet abi bu saate online mı? Genelde erken kapatırlar ama online ise olur.
    Milenium Cafe Kıbrıs: Online heralde msni açık ama makine başında mı bilmiyorum mesaj atayım. Bendeki MSNi mehmet.isikli@gamesatis.com sizde ekli değilse ekleyip konuşalım isterseniz.

Burada sözde mehmet isikli MSN ekliyorum vede gönülsüz şekilde konuşuyorum, çünkü mehmet bey bu saate evindedir msn ile ugraşmaz. Cep teli var ama bu saate arayıp rahatsız edilmez. Bende madem bu mehmet ışıklı beni o arasın vs dedim gelin okuyalım neler olmuş:

Elky: Selam Mehmet bey.
    GameSatis.com - Mehmet Işıklı: Selam.
    Elky: Kusura bakmayın rahatsız ettik bu saatede, küçük bir sıkıntımız varda.
    GameSatis.com - Mehmet Işıklı: Evet sorun nedir?
    Elky: Bir item satiş işi vardida yardımcı olurmusunuz acaba aracı olarak?
    GameSatis.com - Mehmet Işıklı: Şuan evdeyim müsait değilim sonra halledelim.
    Elky: Peki afedersiniz.
    GameSatis.com - Mehmet Işıklı: Sizin item vereceğiz kişi Milenium cafe mi? Eski müşterim ısrar ediyor, kırmayım o zaman.
    Elky: Valla iyi olur. Yanlız benim sizin gerçek tanıdığım Mehmet işikli olduğunuzdan emin olmam gerek. Bu hafta içinde Eskişehir İş bankasına 5bin tl gönderdiniz. Havale yaptığınız o kişini adı neydi?
    GameSatis.com - Mehmet Işıklı: Ben size yardım edeyim diye evimdeki rahatımı bozuyorum siz ne soruyorsunuz.
    Elky: O zaman daha açık sorayim, telefonum sizde kayıtlı, 2 gün önce aradınız havale öncesinde konuştuk, bana çağrı atın inanayım.
    GameSatis.com - Mehmet Işıklı: Telefonum içerideki odada, babam yatıyor orada, rahatsız adamcağız telefonu alacağım diye uyandırmıyayım. Derdiniz varsa sabah hallederiz.
    Elky: OK, ben sorunu anladım...
    GameSatis.com - Mehmet Işıklı: Ne oldu? Milenium Cafe parayı yatırayım mı diye soruyor? Takas yapmayacaksanız benide rahatsız etmeyin, milenium siz söylersiniz derdinizi.
    GameSatis.com - Mehmet Işıklı: Oradamısın birader?

Sahte Mehmet Işıklıyı engeleyip diğer dolandırıcıya dönerim:

Elky: Sizin Mehmet bey fake çıktı, sabah online destekten gerçek msn adresini alın, oradan konuşur hallderiz çok istiyorsanız.
    Milenium Cafe Kıbrıs: Ne oldu sıkıntı nedir?
    Elky: MSN verdiğiniz kişi Mehmet Işıklı değil. Gerçek mehmet ışıklıda zaten cep numaram var, istesem bende onu arar konuşurum yani gece diye aramadım bu saate rahatsız etmiyeyim dedim. Sizin Mehmet ışıklı rolüne daha iyi çalışsın, bilmediğiniz tanımadığınız adamların ağzından konuşmaya kalkarsanız böyle avucunuzu yalarsınız.
    Elky: Daha geçen hafta Mehmet bey hesabıma 5Bin TL havale yaptı verdiğim GBler için, telefonda da yarım saate yakın konuştuk. Allah bilir siz daha mehmet beyle 1 kez dahi konuşmamışsınızdır. Neyse boşuna vakit kaybı oldu, bana böyle basit numaralarla gelmeyin, avucunuzu yalarsınız.
    Milenium Cafe Kıbrıs: Birader sende bir böyle diyorsun bir şöyle. İş yapalım diye adamı bu saate rahatsız ediyoruz sen birde kalkıp sabah halledelim diyorsun.

Elky bu 2 dolandırıcıyıda Engeleyip siler listesinden. Sabahta Gerçek mehmet işikliyi cebinden arayıp, adını kullanarak böyle işler çevirdiklerini anlatırım biraz dertleşir, biraz GB piyasası hakkında konuşur hayırlı işler deyip konuşmayı bitiririm...

• hepsini okudum roman gibi çok heyecanlıydı insanların bir oyun için bu kadar aşağılık oldugunu birkez daha bize gösterdiğin için sağol oyun içinde oyun döndürüyor millet bu oyunda babana bile güvenmeyecen
  • Oyuna başlamadan önce hilesi var mı diye soranların ve daha oyunu öğrenmeden,kendilerini cin sanıp adam çarpmaya çalışanların aracı haline geldi artık Knight Online.

Geçmiş olsun Elky.
    Çok dikkatli olmak lazım.
  • Gece vakti bi dalginliga gelsen gidecekti item :D Su insanlara bak ya, bu tur seylere kafa patlatacagina okusa, calissa bunun gibi nice itemlara sahip olacak gucu olur ama akli fesatliga calistigindan olmuyor iste.
  • Valla boyle adamlar her yerde var. Herkesin dikkatli olmasi lazim.

Bende bir kac gun once 1-2 kisiden mesaj aldim, forumda benim adimi kullanarak dolandiricilik yapmaya calisan biri(leri) varmis. Ben oyunu birakali 2 yil kadar oldu, o yuzden biri benim adimi verirse inanmayin. Yeni konu acacaktim ama boyle bir konu acilmisken buraya yazayim dedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Y!g!T -- 8 Haziran 2010; 7:38:31 >
  • Fake Mehmet konuşmalarından belli etmiş zaten. Allah bilir adam 2 msn açmıştır. Dikkatli olmak lazım.
  • vaybe valla çekilse dizi gibi olur bu olay adamlar item için neler yapıyolar hiçmi işi gücü yok yahu bunların ..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kahpelerin hevesleri kursağında kalmıştır
  • Ne kadar çok seviyor Bu türk milleti haram yemeyi.Belki yabancılar bile bu kadar deildir ya
  • Elky'i tanırım daha önceden ekran kartı satmıştım, sorunsuz ve işini tamamen gerektiği gibi yapan biri.Böyle numaralara kanmamak gerek zaten geçmiş olsun :)
  • Geçmiş olsun hocam
  • Geçmiş olsun Elky...
  • birde bankaların online havale olayını kullanıyorlar mailinize paranın yattığına dair o bankadan mail gelecek sonrada itemi bana verirsin diyip fake mailden size mail atıyorlar bunlarada rağbet göstermeyin . "canlı"(para) elinize geçmeden hiç birşeyiniz vermeyin.
  • Yanlız bu gb işinden iyi para kaldırıyosun galiba
  • Geçmiş olsun.
  • Geçmiş olsun
  • Bu işlerin içerisinde olan birisini dolandırmaya çalışmak gerçekten çok komik.Mantık iyi ama hatalı.Biraz daha geliştirilmesi lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Y!g!T

Valla boyle adamlar her yerde var. Herkesin dikkatli olmasi lazim.

Bende bir kac gun once 1-2 kisiden mesaj aldim, forumda benim adimi kullanarak dolandiricilik yapmaya calisan biri(leri) varmis. Ben oyunu birakali 2 yil kadar oldu, o yuzden biri benim adimi verirse inanmayin. Yeni konu acacaktim ama boyle bir konu acilmisken buraya yazayim dedim.

evet biride beni keklemeye çalıştı.Sonra bana forumdan p.m at dedim.Atamadı tabi.
  • adam kral tuzaga düşmez bide sonucta elky le ugrsaıyolar cocuk sandılar galiba
  • OYUN UĞRUNA BABASINI SATAR OLMUŞ ADAMLAR. GEÇMİŞ OLSUN KARDEŞİM.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.