çok iyiymiş. evlerde de zorunlu olmalı. |
Yeni Güvenli ödeme sisteminde Takas nasıl olacak? (2. sayfa)

-
-
vay arkadaş, burdan yürür millet artık
-
ama şu cok onemli, zaman kaybetmemek için araca baktınız, notere gidilecek. transfer işini o anda yapın. notere işlem başlatılmıs olarak gidin. 2 gun suresi var işlemin yaptıgınız gun ver ertesı gun aksama kadar.
-
salı günü istanbulda 16:45 noterde satış işlemi başlattık. Takasbank güvenli ödeme falan satıcınında alıcınında o anda beceremeyeceği işler. Bizde senetli borç karşılığı dedik. Satış oldu geçti parayı eft yaptık. senedi yırttık attık. döndük ankaraya.
-
Senet görmek istiyor mu noter?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Arkadaşlar kardeşimin üzerine arabayı geçirmek istiyoruz bir ücret karşılığı olmayacak nasıl yapmamız lazım. Sembolik bir ücret mi göstermeliyiz. Araç ücreti gibi gösterilecek bir para hesabımızda yok.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Arkadaşlar şimdi ben aracımı ev ile takas ediyorum. Yani aslında aracı da parayı da veren ben olacam. Ben ne yapacam. Adam bana para atacak sonra ben geri ona mı verecem. Saçma olur. Bunu düşünmüşlerdir sanırım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Önünde tanzim ettik senedi. Yani gördü. Ama su an senetli işlemde yapmıyorlarmış diye duydum
Siz akıllısınız da biz akılsız mıyız demişler yani, açığı hemen kapatmışlar🤣
takas şuan nasıl oluyor bilen varmı
-
Takas işini ben de merak ettim. Mesela ben üstüne para verip aracımı takasa soktum diyelim. Benim araç 1 kağıt alacağım araba 1.5 üzerine 500 vericem. 2 satış oluyorsa güvenli ödemeden ilk önce o adam bana 1mil gönderecek aracı üstüne alacak sonra 1.5 ben ona o araba bana. İyi de adam da 1 gönderecek1 mil yoksa(ki yoktur çoğunda) o zaman nolacak? Bu zamana kadar illa ki takasa giren olmuştur bu yeni sistemde. Bilen yazarsa aydınlanırız
Güncel…
Arkadaşımdan üzerime araç alacağım. Araç zaten benim, bu sistemde göstermelik ücret ile (örn. 1000₺) ile üzerime geçirebilir miyim?
evet.
-
Bu kadar alış veriş nasıl dönüyor anlamıyorum valla, kime sorsan doyurucu bir cevap yok, bankacısı da bilmiyor, noteri de, pekiyi bu ticaret nasıl dönüyor?
Yoksa herkes biliyor da hinliğine mi anlatmıyorlar?
güncel konu açtım hocam, detaylar var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr.big -- 15 Nisan 2025; 23:11:16 > -
Klavyene sağlık dostum👍
Merhaba, birşey soracağım.
Güvenli ödemeyi TAKASBANK ile yaparsak satıcı takasbank'a bilgileri girerken araç satış bedelini güvenli ödeme sistemi bedelini ekleyerek mi eklemeden mi yazacak ? Araç bedeli 1.000.000 ise 1.000.000 mu 1.000.194,31 TL olarak mı girecek ?
Takasbank'ta alıcı ve satıcının sisteme gireceği rakamın aynı olması gerekli diye bir şey duymuştum.
Bilgisi olan var mı ?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X