Şimdi Ara

Yeni Ford Ranger Kulübü (82. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.887
Cevap
20
Favori
364.897
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8081828384
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar hepinize selamlar , uzun süredir burayı takip ediyordum sonunda yazmak nasip oldu. ford ranger larde %16 indirime gidince ciddi ciddii düsünmeye başladım 2010 lardan bir tane siyah . Ama beni en cok korkutan yakıt tüketimi. 4x2 dusunuyorum , arazidede kullanacağım ama bi okadar da sehir içinde kullanacağım konusulan 13-14 lt lafları beni bayağı bir korkuttu. zaten krediylle 48 vadeli alacağım birde arkasını kapatmayı düşünüyorum , ustune ustluk birde yakıt bu kadar cıkartırsa butcemi yıkar. Burayı okumak bile cok heyecanlı , rangerıma kavusursam dusunemiyorum .:) Alamasam dahi , hepinize kazasız belasız günler dilerim
  • 2010 model kullanıyorum. ilk başlarda yakıt yüksek oluyor. şuan 1800km de sırf şehir içi düşük hız ve devir (yani yakıt fazla yakarken) full depoda (195tl ye doldurdum euro 10) 580km oldu bir çeyrek var daha. bence gayet güzel. ve inanın buna değer
  • selam bendede 2009 hi-rider siyah var.Bu aracı ancak düşük devirde kullanırsan yakıt ekonomisi sağlayabilirsin.devir saatini 1000-2000 arasında tutabilmeyi başarırsan ortalama olarak 700 km yol yapabilirsin.694 km yapmışlığım var.Ama dediğim gibi düşük devirde kullanman lazım.Çünkü bizim araçlarımız 2500 devirden sonra adeta füze gibi fırlayıveriyor,ve o anda mazotu bir güzel içmeye başlıyor.Bizim araçlarımızın güzel tarafı malum biliyorsundur her tarafı sel götürüyor.Millet araçlarını kurtarıcak yer ararken biz bir güzel o selin içinden geçebiliyoruz.Yüksek olması,güçlü bir motora sahip olması,yüksek torkuyla bizi kesinlikle yolda bırakmaz.Ancak madem benim gibi 4x2 düşünüyosun genede arabaya aldanıp çok derin çamurlara filan giriyim deme.sonuç olarak arkadan itişli bir araba bu.Batıverirsin sonra rezil olursun valla .Umarım alırsın hayalini kurduğun arabayı.İlk 4000-5000 km ye kadar ortalamanın üstünde yakıcaktır araba bu normal.Yalnız daha sonra dediğim gibi deviri düşük tutarsan yapabileceğin en fazla 700 km civarı.(Bu 700 km eurodiesel için geçerlidir.)Normal dizel koyanlarda var aslında bizim araçlarımız için çok yanlış,fakat tanıdığım koyanlarda var normal mazotun akışkanlığı daha kalın olduğu için araca normal mazot koyanlar benden daha fazla yol yaptığıda bir gerçek .Yakıt olayını sen düşün ben sana eurodiesel mazot kullanarak sakin düşük devirli kullanımla 700 km ye kadar yapılabileceğini sölüyorum.




  • HERKESE MERHABA,

    3 Ay once 2008 model 4x2 XLT hirider aldım. Forumu sureklı takıp edıyordum ancak yorum yapmak buguneymıs. Aracı almadan once 6 ay arastırdım beklemede kaldım ve en sonunda RANGERda karar kıldım cunku fıyat uygun arac guclu ve yuksek goruntusu kaslı oldugu ıcın ford aldım. Ancak bılıyorum fordun parcaları pahalı ama bu kadar zevkın yanında bırakında olsun yada bıraz fazla yaksın:) gulunde dıkenı var

    Bu 3 aylık zaman zarfının 2 aylık kısmında arabayı esım kullandı ve hala kullanıyor ızın verırse bende kullanıyorum. evet esım cok memnun ve tam bır bayan arabası dıyor ( bu gıdısle kendıme ufak otomatık bı arac alıcam bızım evde ısler tersıne dondu) aracın yuksek olması sebebıyle ve buyuk trafıkte kımsenın sıkıstıramadıgını aksıne kactıklarını soyluyor. Ah keske bızım ulkemızde vergıler bukadar yuksek olmasaydıda 4x4 e bınebılseydık.

    Bu aralar forumda cıddı bır hareketsızlık var bunun sebebı nedır acaba?? Neden kendımıze sadece rangera aıt bır forum sıtesı yada baslı basına bır net adresı yok?? ( varsa benım haberım yok varmıı)

    Kendımden bahsedıyım bırazda beylıkduzunde oturan 27 yasında maden muhendısı aynı zamanda makına ımalatcısı bır ınsanım gercı 2 ay sonra pendıge tasınıcam.

    Herkese selamlar ıyı zıplamalar, iyi arazıler,iyi gazlamalar, iyi rangerler




  • Aslına bakarsan forumlarda atılan mesajları okursan gerçekten çok hızlı çok hareketli bir forumduk fakat bir anda bir duraklama oldu.Millet arabayla uğraşmıyor heralde artık .Ama güzel olan ranger almak isteyenler,düşünenler,aklı takılan her türlü soruya şuan ki yazılan bilgilerle sahip olabilirler.İyi günler aramıza hoş geldiniz.
  • Arkadaşlar yorumlara ve ilginiz için cok tesekkür ederim ozellikle immortalkaan saolasın içimi açtın.yani sehir içinde az devirde kullanma ile 700 km yol yapabiliyorsam ne mutlu bana .2006 kango ile de ondan fazla yapamıyoruz inanın. Ankaradayım bugun soğutozune gidip aracı göreceğim. Yanlız sunu da danısmak istiyorum size ; bayideki satıcı xlt nin 4x4 gibi olduğunu standarda gore daha yuksek ve konforlu olduğunu soyledi . Bu konuda ne dusunuyorsunuz. Arkasını kapatmak ne kadara mal olur . Ve bu sorumu mazur gorun cahillimden soruyorum , arkası kapalı iken geri geri gitmek yada park cok zor olur diye dusunuyorm , park sensoru bu zorluğu cozebiliyormu. tekrar tesekkürler kazasız belasız bol keyifli gunler dilerim rangerlarınızla
  • Şimdi 1.si 700 km yol şehir için değil.Şehir içi ve şehir dışı verisidir bu 1.si.ayrıyeten xlt versiyonlarında kasa 4x4 ile aynı yükseklik boy aynı sadece ufak tefek farklılıklar vardır.arka kasayı kapattığın anda işin biraz zorlaşacaktır.park sensörü şart gibi bir şey fakat ben taktıramadım.çünkü bu araçlarda mesafe normal bineklere göre daha uzun olduğu için park sensörlerinde algılama sorunu yaşanabiliyormuş.o yüzden benim tavsiyem başlangıçta arkaya kabin yaptırmadan binin araca bi alışın.çünkü arka kasa açıkken bile park etmekte zorluk yaşayacaksınız başlangıçta.arabaya iyice alışıp kendinize güvendikten sonra güzel bir kabin yaptırabilirsiniz.
  • ya arkadaşım 700 km bana garip geldi. şuan bak benim araç 1800 km de ve sırf şehir içi soğuk motor 600km ve 1 çeyrek mazot var. düşük devir diye denedin mi yoksa yanlış bilgi ürünü mü bilmiyorum. bizde ayrıca devlet dairelerine kiraalamada yapıyoruz aynı motora sahip MAzda bt50 ve 2009 hiredir var. bunlardan ettiğimiz tecrübe uzun yolda bile 5. vites 90 daha FAZLA ama 4. vites 90km ise daha az yakıyor. Çünkü motor yüksek tork ve beygir gücünü senin o dediğin fırlama zamanı yapıyor ve sürekli aynı gitmek için daha az mazot gönderiyor ECU. bence idael devir 2250 ile 2750 arası. ama en güzeli her mazo alışta kendiniz test etmeniz. bt50 ile 1000 km üzeri ve hiriderla (2009) 950km üzeri görüldü. her 10.000 km de (imkanınız varsa 5000kmde) full depoya würth commanrail enjektör temizleyici koymanızı şiddetle tavsiye ederim. 2006 eksi kasa bir tane rangerim var 180.000 km de motor hala ilk günkü gibi güzel çalışıyor. unutmayın emjektör takımları çok pahalıdır.




  • Aldığınız mazot eurodiesel ise....GÖZLERİMLE GÖRMEDEN O ARACIN 950 KM YAPTIĞINA KESİNLİKLE İNANMIYORUM.
  • PO euro 10ppm. bu araclar inanın çok az yakar. 950 uzun yol tabiki 5. vites 105-110km arası ortalama hız ile. şuan tam bilemiyorum ama galiba motorsilk kullanılmamıştı. ama yine aynı motora sahip mazda bt50 ile motorsilk boru ile uzun yolda 1000 km üzerine çıkıldı. kullanmamış iseniz motorsilk i inanın arac mükemmel birşey oluyor :)
    hava filtreleri her yağ değişimi değiştirilir. yağ olarak castrol magnetce 5W/30 kullanıyoruz. büyük etken enjektör temizleyicileri. bir ay dediğim gibi 2250 - 2750 devir arası kullanıp test edein.
  • Kullandığım devirler ona yakın ama aramızdaki fark galiba enjektör temizleyici başka bir şey yok çünkü.
  • 30 tl fiyatı. Würt marka Commonrail modeli olacak düz dizel değil. sürekli kullandığımız (sürekliden kastım her 10000km de) cliolar var 1.5cdi aracalar 350.000 km de ve enjektörler hiç sessiz ve kaçırmıyor. hatta biri servise başka bir arızadan gitmişti (renault genel servisi) adamlar bu enjektörleri ne zaman değiştirdiniz daha yeni diye soruyorlardı :) yaklaşık 280.000 - 300.000 km arasında idi :)
  • Teşekkür ettim
  • rica ederim faydası olursa ne mutlu bana.
  • Merhabalar.
    Bir süredir forumu izliyorum ve uzun araştırmalardan sonra Ranger' da karar kılarak, 2010 model siyah 4x2 XLT-otomatik Ranger aldım. 20 gün önce sipariş verdik, araç yeni geldi. Fulbox yapılıyor ve kasaya da 3 cm kalınlığında 80 kg olduğu söylenen kauçuk yerleştirilecek. Araç estetik olarak ve özellikleri bakımından övgüyü hak ediyor. Plaka işlemleri yapıldıktan sonra kısmetse kullanımıyla ilgili izlenimlerimi de paylaşırım.
  • kaça aldınız. güle güle kullanın allah kaza bela vermesin.
  • Teşekkür ederim. 39.000' a aldım. Sadece indirimli bedelin küsuratını vermemiş olduk...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: XivA

    30 tl fiyatı. Würt marka Commonrail modeli olacak düz dizel değil. sürekli kullandığımız (sürekliden kastım her 10000km de) cliolar var 1.5cdi aracalar 350.000 km de ve enjektörler hiç sessiz ve kaçırmıyor. hatta biri servise başka bir arızadan gitmişti (renault genel servisi) adamlar bu enjektörleri ne zaman değiştirdiniz daha yeni diye soruyorlardı :) yaklaşık 280.000 - 300.000 km arasında idi :)


    Cok pardon ama bu nedir katkı mı yaga mı katılıyor ben anlamadım. Ranger ve 950 km gercekten cok guzel olur bende immortalkaan a katılıyorum gozumle gormeden inanmam. Sureklı uzun yol yapıyorum rangerımle 700 km yı gecmedı
  • Sorularımın cevabını buldum tesekkurler
  • ya ranger ınızı iyi bakmıyorsunuz galiba. yada baktığınızı sanıyorsunuz 700 km çok komik. ben eski turbosuz 90 ps lik çok yakan motor la bile 870KM gördüm :) hele bu motorlar çok daha az yakıyor. unutmayın enjektör temizleyici + bor ve kaliteli bir motor yağı (ben magnetec 5W/30 kullanıyorum).
  • 
Sayfa: önceki 8081828384
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.