Şimdi Ara

yeni FOCUS alan yok mu? (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
0
Favori
4.914
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Talepleri farklı araç bunlar birisi c sınıfı hb bir araç diğeri d sınıfı sedan bir araç.......

Orijinalden alıntı: Method Man

quote:

Orijinalden alıntı: iGroN

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: connectpeople

quote:

Arkadaslar bu aralar megan , focus , leon , ibiza , yeni astra bunlara bakiyorum. Focusun donanimina sahip mesela 1.6 95 hp dizeller focusdan 5-10 milyar daha ucuz diger markalarda. Sizce focusa 60 milyara yakin para vermek dogru mu ki ?

Bence değil, beklemek lazım.

Megan sport tourer dizel olarak iyi, fakat otomobil olarak Renoult.
    Opel astra fiyatları dizelde 50 'den başlıyor.
    Seat pek tavsiye etmiyor çevremdeki arkadaşlar.

Bende Focus bekliyenlerden sayılırım, eski kasa ile arasındaki 12.5 TL fiyat farkı çok fazla ve yeni focus 57 lira etmez gibi geliyor.
    Focus III titanyum sedan 57.5 TL yerine 52 civarı olursa direk nakit olarak parası hazır.

Reno'ya kesinlikle binmek istemiyorum bana plastik gibi geliyor direksyona gectigim de bir guven saglamiyor ama yeni megan sanki renault un arabasi degil gibi bir his uyandiriyor bende focus alamazsam dusunurum diyorum ki focus alamayacagim gibi a3 le yarisir bir tarzi var fiyatlarda. Seat konusunda da fazla arza cikartan ve parcasi pek bulunmayan bir arac diyenler cok ama leon gercekten insani etkileyen bi isiga sahip ki oda sacma bir fiyat cizelgesine sahip onu da gectim benzine 6 krs zamn oldu tekrar arac sahibi olmaktan cok olmamak icin sebeb var artik...

Benzinden ziyade dizel olarak fiyatlandırmalarını incelemelisiniz. Benzin ile başa çıkılmaz, kazandığınız paranın haddi hesabı yoksa başka tabi.

VW yeni jetta da araştırdıklarınız listesinde olabilir 1.2 motor TSI vw listelerinde olması ilginç.

Jetta'nin dizel motor tipleri , 100 km de yakt tuketimi vede fiyatlari hakkinda bilgi verirmisiniz. Cunku jetta ya 1.2 motor nasil olabilir ki agir bir araba o kasaya o motor

Jetta hakkında teknik verileri bu adresden takip edebilirsiniz;
    http://binekarac.vw.com.tr/yeni-jetta-teknik-bilgi.aspx

Kısacası yeni focus satmamak için her şeyi yapıyorlar. 2012 model yeni focus olarak piyasaya sürdükleri otomobilleriin titan seviyesi haricindeki donanımlarında koltuk ayarı bile yok. Plastik direksiyona ilk kez araba alıyorsanız cahilliğinize gelir belki para verirsiniz yalnız 10 senelik arabalarda bile düşük donanımlı modellere sürücü koltuğu yükseklik ayarı ve deri direksiyon simidi gibi standartlar konuluyorken yeni focuslarda yalnızca titanium donanımında bulunması gerçekten komik. Fiyatlarını incelerseniz focus klasik modelinde 385 bagaj hacminde titan dizel 45 bin TL iken yeni focus 380 bagaj hacminde titan dizel 57.5 bin TL.

Ayrıca 1.6 TDCI 115 Ps Focus C-Max titan 55 bin TL ve Focus Grand-Max titan 60 bin TL fiyat ile satılırken aynı motora sahip yeni focus 57.5 bin TL.

Bu gerçekten ford gibi bir firmaya yakışmayan "AYIP" bir hareket.

• HB model lansman rengi olan sanırım şeker kırmızı olanını gördüm yolda, resimlerden çok daha güzel duruyor. Diğer araçlardan farklı ve yeni olduğunu belli ediyor. Deneme imkanım daha olmadı ancak yıl sonuna doğru sony li focuslar gelebilirmiş onu bekliyorum.
  • @iGroN yazdıklarınızın hepsine katılıyorum zaten araç satılmıyor , bir de şu dikkatimi çekti bizim ülkeye gönderdikleri araçlarda ilk gözüme hız göstergeleri arasındaki ekran bizde 1'' her halde :) avrupadakiler baya bir büyük :(

incelemeye gitdiğimiz bayideki satış elemanı 2012 de gelcekelri beklerseniz yeni gelenler muhakkak ki zamlı olur dedi :( inş. kehaneti doğru çıkmaz ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi golfçü_ -- 15 Temmuz 2011; 22:58:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: manticor

@iGroN yazdıklarınızın hepsine katılıyorum zaten araç satılmıyor , bir de şu dikkatimi çekti bizim ülkeye gönderdikleri araçlarda ilk gözüme hız göstergeleri arasındaki ekran bizde 1'' her halde :) avrupadakiler baya bir büyük :(

incelemeye gitdiğimiz bayideki satış elemanı 2012 de gelcekelri beklerseniz yeni gelenler muhakkak ki zamlı olur dedi :( inş. kehaneti doğru çıkmaz ...

Yeni focus almaya giden vazgecip III u aliyor zaten nasil bir is ise bu. Tam tersine Yeni Astra da peynir ekmek gibi gidiyor.
  • F1 siyah hb 1.6 benzinli kullanıcısıydım, bana göre hb F3 çirkin biraz, bir de yeni bir araç olduğu için ne gibi sorunlar çıkabileceğini bilemiyoruz. Fiyat olarak da kuruş indirim yapmıyorlar, ben de F2 siyah hb aldım 109luk collection. Yenisinin fiyatlarını indirsinler, makyajı da yapsınlar otomatik vites ve navi de gelsin 2-3 sene sonra alırım :) F2yi de hafta içi teslim alıcam.
  • Sağolun daha iyileri sizlerin olsun, darısı olmayan arkadaşların başına
  • Satıcılar şu bu diye farklı yönlendirmeler yapıyorlar, bende ford galerisinde karşılaştım. Sonuç olarak yeni focus avrupa ülkeleri ve Amerika 'da güzel bir satış trendi yakalamaya çalışırken bizde ülke statüsünü düşük olarak belirleyip klasik focus ları satıyorlar. Yeni focus satılmasın diye ellerinden gelenleri yapıyorlar, bu anlaşılıyor. Ayıp olan da Türkiye 'yi zamanında sattıkları kuş serisi ve renonun teneke otomobilleri gibi halen daha az gelişmiş bir ülke statüsünde değerlendirmeleri. Yeni focus için belirlenen yüksek fiyatlar ve alt donanımlarda komik standart dışı eksiklikler bunları anlatıyor.

Opel bir tane mevcut, servisinden pek memnun değilim, sabah 9'daki randevuya gelen aracı saat 11 'de lifte alınca servis müdürü bayanı boğazlicaktım. Ama benden önce iki kere kavga çıktı fırsatım olmadı. Renoult da mevcut, artık arabayı servisten çıkınca sanayi de bozdukları şeyleri düzelttirmekten bıktım. Bunların arasında ford cazip gelmişti ama mırın kırın ediyor, yenisini satmıyorlar.

• Hocam senin servis derdin ayri benimki de ayri. Seat cordoba araci servise goturdum burc basligina 400 tl aldilar...
  • Bana servis demeyin Sanayide parçalar dahil 100liraya ustanın çözüm bulduğu şey için benden 4bin küsür lira çarptılar,neredeyse komple motor yaptıracaktım. Meğerse sorunu bildikleri halde bilmezden geliyorlarmış .... çocukları. Güzelim focus 1e tüp taktırdığım için pişman ettiler, rezil ettiler. Ben de mecburen dizelini almak zorunda kaldım. Ne demişler; mercedes alamıyorsan ford alıp yalıtım yaptıracaksın (benim deyimim)
  • Renoult servise özellikle bildiğim bir sorun için götürdüm, servis de yapılsın diye, fakat adam şanzımana girişip yüklüce bir fatura çıkarttı ve saniyiye götürdüm bende. Fiyat 30 TL, ön tekerleğin körüğü değişti.

İlk başta kasıtlı mı yapıyorlar algısı oluşuyor fakat bunun gibi bir iki problem sonucunda fark ediyorsunuz ki bilmiyorlar. Artık kilometre bakımlarında da sanayiye gidiyorum.

En son arka balataları değiştirdim, yokuşa el freni çekerek bıraktığınızda araba kendi kendine gidiyordu. Geri götürdüm servise söyledim yok frenler alışıcak filan cafcaflar. Sanayiye gittim, meğer fren ayarını yapmamışlar balataları değiştirince.

Yoksa bizde biliyoruz servis güvencesi olsun daha iyi temiz olsun diyip götürüyoruz, 50 kuruşluk parçaya 10 lira fatura kesiyorlar ses çıkarmıyoruz ama bir yere kadar.
  • Bir de şu video ya rastladım ve kafamda bir soru işareti oluştu. Şimdi ben gidip 57-58 bin TL 'ye focus alırsam bu yurt dışında 39 bin TL 'ye satılan focuslardaki my focus denilen ortadaki ekran, usb girişi, telefon ve wifi içeren media center, sync adındaki deri döşemeler gibi eklentiler bulunmayacak.

Gümrük konusunda bildiğim kadarı ile araç Türkiye 'de bulunan eşdeğerinin vergisi üzerinden hesaplanıyor. Şimdi ben gidip yurt dışında bu otomobili alsam, gümrükden geçirirkende yeni focus titanium modelini, Türkiye 'de satılan yeni focus tinaniım vergisi ile ülkeye sokabilir miyim ? En azından 60 bin lira gibi bir rakam harcıyacaksam da layiğini bulucak bir otomobile vermiş olucağımı düşünüyorum.

• quote:

Bir de şu video ya rastladım ve kafamda bir soru işareti oluştu. Şimdi ben gidip 57-58 bin TL 'ye focus alırsam bu yurt dışında 39 bin TL 'ye satılan focuslardaki my focus denilen ortadaki ekran, usb girişi, telefon ve wifi içeren media center, sync adındaki deri döşemeler gibi eklentiler bulunmayacak.

Gümrük konusunda bildiğim kadarı ile araç Türkiye 'de bulunan eşdeğerinin vergisi üzerinden hesaplanıyor. Şimdi ben gidip yurt dışında bu otomobili alsam, gümrükden geçirirkende yeni focus titanium modelini, Türkiye 'de satılan yeni focus tinaniım vergisi ile ülkeye sokabilir miyim ? En azından 60 bin lira gibi bir rakam harcıyacaksam da layiğini bulucak bir otomobile vermiş olucağımı düşünüyorum.

Bence sizin dedginiz gibi pek mumkun degil yoksa herkes ucuz ulkelerden arac alir gelirdi diye dusunuyorum yanlis anlamadiysam fakat soyle bir durum var alman vatandasi olup arac sahibiyseniz turkiye de oturum aldiktan sonra araciniza turk plakasi takip istediginiz kadar kullanabilirsiniz. Birde edirne lilerin yaptigi bir yontem var oda bulgaristan dan arac aliyorlar yari fiyatina sifir 2. El araclarda sudan ucuz zaten , arac sahipi olduktan sonra 6 ayda bir sinira gidip bulgaristanda gosteriyorlar araclarini istedkleri zaman da turkiye ye giris yaptiriyorlar.

• Bulgaristan bölümünü biliyorum fakat vizeniz bitince sorun yaşatır. Ayrıca Bulgaristan 'da bizden daha iyi focuslar olmasını da pek beklemiyorum. Forumda Türkiye 'de olmayan ya da daha ucuz olduğundan Amerika 'dan araç getirenlere rastlamıştım. Bildikleri bir şeyleri paylaşırlar diye sordum.

Hocam ille de focus mu diyorsunuz golf dusunmediniz mi hic ? 60 milyara yakin para verdiginiz de saglam bir makine alabileceginizi dusunuyorum. Sizce ?

Amerika ? Ben bildigim kadarini soyledim pasam. Eger amerika isinin asli varsa vede cok cetrefilli degilse degerlendirilebilinir.

Hocam ille de focus mu diyorsunuz golf dusunmediniz mi hic ? 60 milyara yakin para verdiginiz de saglam bir makine alabileceginizi dusunuyorum. Sizce ?

Kendime değil, aile arabası şeklinde alınıcak olduğundan golf uygun değil.
    Fiyat aralığı da 50 civarı olsa daha makul.

Eğer yeni focus 52 filan olsa alma düşüncesi vardı, fakat titanium seviyesi dizel ve 380 metreküp bagajlı modeli 57.5 bin TL.

Konfigrasyonu da biraz enteresan, yeni araba alıcak iken attan inip eşşeğe binmemek gerekir.
    Sonuçta 10 senelik arabada bile sürücü koltuğu yukarı aşağı oynuyor ve deri direksiyon simidi konuluyor, hemde orta seviye modellerde.
    Yeni focus modellerinde Titanium ile diğer serilerin içleri epey bir farklı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iGroN -- 18 Temmuz 2011; 15:15:31 >

• Peki hocam Skoda'nin octavia ve superb modellerine bence biraz goz gezdirin. Skoda'nin butun yeni kasalari titanium ayarindadir yada daha usttur diye dusunuyorum.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.