Kısmet olursa birkaç aya düğünüm olacak ve şimdiden beyaz eşya araştırmalarına başladım. Bu konuda henüz tecrübe edinemedim ama içine daldıkça kafam da karışmaya başladı haliyle. Burada tecrübesi ve bilgisi olan değerli arkadaşlarımızdan bilgi almak için konu açtım.
Alacağım beyaz eşyalar şunlar. 1- Buzdolabı (kombi tipi ve en az 450lt hacim) 2- Çamaşır makinesi (en az 8kg lık) 3- Bulaşık makinesi (bu çok önemli değil güzel yıkasın yeter) 4- Fırın 5- Set üstü ocak 6- Elektrik süpürgesi
Hepsinin rengini INOX olmasını istiyorum. Uyumlu olması açısından. Beyazı sevmiyorum
Bu ürünleri öncelikli olarak almak gerekiyor. Kafamda birkaç marka var ama hangi markanın servisi nasıldır, işleri sadece satana kadar mıdır, ürünlerinin performansları nasıldır hiç bilmiyorum? Bu konularda bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Bu ürünler için ayırdığım bütçe yaklaşık 6 bin TL
Buz dolabı 2.000 - 2.500 arası Çamaşır ve bulaşık makinesi toplam 2.000 - 2.500 arası Diğerlerine de 1.000 - 1.500 lira arası bütçe ayrımları yaptım kafamdan.
Kafamdan geçen markaları da belirtip daha fazla uzatmıyorum konuyu;
- Lg - Siemens - Ariston Hot Point - Beko - Leibherr - Arçelik
Buzdolabı tartışmasız Liebherr CPESF 4613 de 432 litre ordan kaybetti sanırım sizin için mediamark sitesinde 2500 e alınabiliyor çamaşırda inox seçeneği olarak pek bişey öneremem ama kaliteli uygun fiyatlı ürünler -profilo 1201 dtr -Electrolux EWF1286LEW bulaşıkta en iyi şeçenek size profilo 6480 gri zaten ve kaliteli fırın ve set üstü ocakta bosch siemens ve profilo üçlüsüne bakabilirsiniz elektrik süpürgesinde de toz torbalı isterseniz miele öneririm toz torbasız olursa da philips maraton serisi kalitelidir
quote:
Orijinalden alıntı: Atl@s
Buzdolabı tartışmasız Liebherr CPESF 4613 de 432 litre ordan kaybetti sanırım sizin için mediamark sitesinde 2500 e alınabiliyor çamaşırda inox seçeneği olarak pek bişey öneremem ama kaliteli uygun fiyatlı ürünler -profilo 1201 dtr -Electrolux EWF1286LEW bulaşıkta en iyi şeçenek size profilo 6480 gri zaten ve kaliteli fırın ve set üstü ocakta bosch siemens ve profilo üçlüsüne bakabilirsiniz elektrik süpürgesinde de toz torbalı isterseniz miele öneririm toz torbasız olursa da philips maraton serisi kalitelidir
İlginize teşekkür ederim öncelikle.
Peki Liebherr'den sonra gelir ve kalitelidir diyebileceğiniz bir marka daha var mı buz dolabı için? İşin açıkçası Liebherr i bugün tanıdım henüz ve servisi falan nasıldır hiç bilgim yok ürküyorum bu konularda. O yüzden 2. bir marka seçeneği soruyorum hem de hacim açısından da.
quote:
Orijinalden alıntı: K.T.Çetesi
quote:
Peki Liebherr'den sonra gelir ve kalitelidir diyebileceğiniz bir marka daha var mı buz dolabı için? İşin açıkçası Liebherr i bugün tanıdım henüz ve servisi falan nasıldır hiç bilgim yok ürküyorum bu konularda. O yüzden 2. bir marka seçeneği soruyorum hem de hacim açısından da.
kombi tipinde bosch siemens in low frostları iyidir no frostlarda buz kırma sesi gibi çeşitli kronik sorunlar mevcuttur ama bir liebherr değildir hiç biri ikinci tercihiniz bosch siemens low frost olabilir
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: K.T.Çetesi
quote:
kombi tipinde bosch siemens in low frostları iyidir no frostlarda buz kırma sesi gibi çeşitli kronik sorunlar mevcuttur ama bir liebherr değildir hiç biri ikinci tercihiniz bosch siemens low frost olabilir
Ufak çaptaki araştırmama göre low frostlarda buzlanma olayı oluyormuş ama nasıl halloluyor onu bilmiyorum. Fakat enerji tüketimi ve sessizlik açısından gerçekten mantıklı geldi. Dediğiniz gibi low frost özellikli dolapları mercek altına alacağım. Bu arada Liebherr'in de büyüsüne kapılıyor gibiyim :)