yaklaşık 2,5 yıl önce topladığım, o zaman iyi düzeyde olan bir bilgisayarım var. Sistem bileşenleri şu şekilde:
Anakart: Asus p5q deluxe İşlemci: Intel e8600 Ekran Kartı: Powercolor 4870 pcs+ Ram: 2*2 gb 1333 hz (markasını hatırlayamadım, ocz, corsair, geil filan olabilir, evde bakmam lazım) PSU: 750 watt (markayı hatırlayamadım, ama çok kaliteli, amperaj değerleri iyi olanlardan biriydi) Kasa: Thermaltake armor Monitor: Dell u2711 (2560*1440)
Bu konfigürasyon şimdiye kadar işimi rahatça gördü ama yeni oyunlarda zorlanmaya başladı. Daha ziyade simulasyon ve fps türü oyunlar oynuyorum. En son Call of Duty Black ops ta devamlı takılıyor (gerçi bu biraz oyundan da kaynaklanıyor).
Aklımda sadece ekran kartını değiştirmek var. Atinin 6970 serisini bekliyorum, onun performansına göre 6970 ya da nvidia gtx 580 düşünüyorum (önerilere açığım, monitör çözünürlüğü yüksek, o yüzden iyi bir kart olması lazım).
Ama sadece ekran kartını değiştirmek beni 2 sene daha idare eder mi? Yoksa anakart, işlemci ve remlere de bir güzellik gerekir mi? Sadece ekran kartını değitirince işlemci vs darboğaz yapar mı?
Zamanında çok oc ile uğraştım ama şimdi oc ile uğraşacak vaktim ve motivasyonum yok, bilgisayarımı açıp simulasyonumu oynayıp, fotoşopta takılıp vakit geçirmek yeterli benim için... Çok basit bir oc işlemi ile hızlanacak konfigurasyonlara bişey demem ama kasanın içinde yatıp kalkmaya hayır derim...
Neticede sanırım derdimi anlatabildim, ne yapmam lazım? Acelem yok ama kış ayları geliyor, evde akşamları 1-2 el oyun atsak fena olmaz yaza kadar:)
En derin kaygılarımla...
Güncel
İşlemciyide 4 çekirdek yapma zamanı gelmiş. Tamam e8600 güzel işlemci ama artık 4 çekirdek destekleyen oyunlarda geride kalır. FarCry2, BFBC2, DIRT2 gibi oyunlar 2 çekirdeğe göre 4 çekirdekte %50 ye yakın fazla fps verebiliyorki bu bazen azımsanmayacak bir değere tekabül edebiliyor.
Onun dışında GTX570 - 580 veya HD6950-6970 çıkınca fiyat/perfomanslarına bakar seçiminizi yaparsınız.
6870 al sen bi sene sonra anakart+işlemciyi benim gibi birisine güzel fiyata verirsin , i7 alırısn
Peki anakart ve işlemci için bir öneriniz var mı? Epeydir işlemci ve anakart piyasalarını takip etmiyorum, ddr3 remler çıktı filan.
quote:
Orijinalden alıntı: Chris Brown
6870 al sen bi sene sonra anakart+işlemciyi benim gibi birisine güzel fiyata verirsin , i7 alırısn
4870 ten sonra 6870 iyi bir artış getirir mi?
4870i aldığım zaman 17 inç monitör vardı, 1280 çözünürlükte oyun oynuyordum. Şimdi 27 inç var, bu monitör için 6870 yeter mi?