Şimdi Ara

Yeni Doblo Direksiyon Olduğu Yerde Ses Yapıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.752
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar,

    2011 d3 doblo sahibi oldum fakat aracı çalıştırdığım anda direksiyon tam düz iken sağ ve sol yapınca dan dun diye sanki bişeye sürtüyomuş gibi sesler çıkartıyor hatta gaz pedalı biraz titriyor o çarpışmadan dolayı. Fakat yolda giderken hiçbir sorun yok sadece aracı çalıştırdığımda bu başıma geliyor.

    Ve arka taraftan büyük ihtimal amortisörlerin oradan bir ses geliyor . Tamirciye gittim stepnedendir dedi fakat bir türlü geçiremedim sanki boş kutuya vururlarmış gibi ses geliyor yolda çukura girince oluyor bu seste. Biri amortisör burcu falan dedi ama tam anlayamadım.

    Direksiyondan gelen seste fikri olan var ise yazarsa sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bykalibre -- 13 Şubat 2014; 21:09:04 >



  • araç durduğu yerde direksiyonu çevirdiğinizde zorlanıyor olabilir sürtünmenin fazla olduğu için.Ayrıca giderken direksiyon daha rahat döner Hatta olduğu yerde çevirirken direksiyonun yağ basıncı düştüğünden direksiyonun titreme durumu bile olabilir. Ayrıca arkadan gelen ses ne zaman geliyo onu söylersen daha açıklayıcı olur.
  • 31.000 kilometredeki Linea'da aynı sorunu yaşadım, tek farkı araç hareket halindeyken de aynı sesi duyuyordum. Amortisör takozları değişti ses kesildi. Kronik sorunmuş Linea ve Punto modellerinde, muhtemelen sizin aracınızdaki sorun yaratan parça budur. Aracınızın garantisi varsa serviste ücretsiz değişim yapıyorlar.

    Bu sese sebep olan olay ise çamurluk içlerini basınçlı su ile yıkamakmış.
  • Cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Arkadan gelen ses genelde çukurlara girince her iki taraftanda geliyor tak tuk ediyor devamlı. Sanki amortisörden gibi geldi bana fakat patlak olduğunu sanmıyorum. İkisininde patlak olma ihtimali daha düşük ama amortisör veya çevresinden geliyor.
  • arkadaşın dediği gibi takozlardan geliyordur arkadan gelen sesler.
  • takozlardan geliyor o ses benim araçdada vardı sorun servis değiştirdi..
  • Cevaplarınız için Teşekkürler. O zaman sorgusuz sualsiz 4 takozuda değiştirmek gerek. Tamirciye gittiğimde öndeki sesi kesti geri döndüm . Hiç aklımada gelmemişti takozları söylemek. Şimdi hiç değilse kronik bir arıza olduğunun farkındayım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.