Şimdi Ara

Yeni DOBLO (61. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6.038
Cevap
14
Favori
585.386
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5960616263
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar iyi günler bende 10 gün önce doblo premio 1.6 105 konfor aldım araba 1000 km gecti.yaptığınız tüm eleştirilere katılıorum bunlardan hariç sağ ön kapımın üst tarafından sinir bozucu bi tıkırtı gelio kütahyadaki serviste kaporta bölümü olmadığı için eskişehire yönlendirdiler henüz oraya gidemedim ama burda bi kaportacı arkadaşa gösterdiğimde kapının içindeki kapıyı tutmaya yarayan vakumlu plastiklerden geldiğini söledi kapının üst kısmına vurduğunda aynı ses yine oluo ama diğer kapıda olmaması garip dedi diğer doblalarda oluo mu bi bakalım dedik kapı ayarlarında bi skıntı yok sizde böle bi ses oluo mu yardımcı olursanız çok sevinirim tesekkurler..
  • ön kapıdan öyle şikayetim olmadı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tanoğlu -- 26 Ekim 2010; 18:01:56 >
  • bu güne kadar böyle bir rahatsızlığım olmadı.
    kapının üst kısmında ne plastiği varda tıkırtı yapıyor. kapının içinden geliyor desen , olabilir derim.
  • bu tıkrı değilde gıcırtıysa eğer normal dir. pilastik contaları temiz nemli bir bezle silersen bu ses geçer.
    birde eski aracım olan megane 2 de. daha 3 bin km de köşeleri dönerken resmen gacıııırrrrt diye ses geliyordu ve buna ek olarak bozuk yollarda kapılarda lıkırtı sesi vardı. kapı klitlerini yağlayıp contaları sildiler sesler uzun zaman kesildi. ses yapmaya başladığında aynı işlemi tekrar yapıyordum bir kaç ay rahat ediyordum.
    bir deneyin derim.
  • arkadaşlar, 2008 doblo da yol bilgisayarındaki servis uyarı mesajı nasıl silinir bilen varmı acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: atitrend

doblo panorama için iyi fiyat ama neden renault un grand senic 1.5 dcı 105 bg 6 vites olanını tercih etmediniz acaba? aşağı yukarı aynı fiyata onuda alırdınız. geniş kullanışlı bir araç. yakıtta güvenlikle ve konforda doblodan çok daha iyi noktada . renault a bir bakın fiyat alın derim...
    tabi tercihlere saygımız sonsuz.
    şahsen ticaret yapmayacaksanız ve yeterli bütçeniz varsa ki zaten g.senic inde liste fiyatı doblo ile aynı bir düşünün derim.
    param olsa bu gün aracımı satar otomobil alırım.

tavanı daha yüksek olduğu, sürgülü kapı bizim için daha kullanışlı olduğu ve gözümüze daha güzel gözüktüğü için dobloyu seçtik. Scenic ve 1.5 dci motor güzel ama tasarımı fazla sıradışı bize göre..

• quote:

bu güne kadar böyle bir rahatsızlığım olmadı.
    kapının üst kısmında ne plastiği varda tıkırtı yapıyor. kapının içinden geliyor desen , olabilir derim.

yok gıcırtı deil tıkır tıkır ötüo sürekli her yanıma oturan bu ses ne diyo bu kapı içlerinde küçük vakumlu plastikler var ordan gelio kapıyı kendime doğru çektiğim zaman tıkırtı sesi kesilio oturuo heralde kapı ayarına baktılar bi sorun yok sizde öle bi sorun yoksa benim arabamdan kaynaklı bi sorun o zaman
  • evet daha önce böyle bir sorunla karşılaşan bir arkadaşımı duymadım. ama servisin kaporta işleri yapmamasıyla kapıdaki sesin ne alakası var. açar bakar , gerekirse kapı kartonu olmadan aracı test eder ses gelen yeri bulup gerekli işlemi yapar.
    şöylede bir şey var ; madem kapıyı içeri çektiğinizde ses kesiliyor, o zaman kapı ayarında bir sorun var demek değilmidir.
  • zevklere ve tercihlere saygımız sonsuz. tekrar hayırlı olsun .allahım güzel günlerde kullanmayı nasip etsin.
  • Arkadaşlar, Dün almış olduğum aracımı 2 gündür kullanmaktayım. Şu ana kadar olumsuz bir durum yaşamadım (inşallah Yaşamam ). Aracım gerçekten keyif verici. İnceleyen herkes bu kadar beklemediğini söyledi. İlk olarak yolcu hava yastığını pasif ettim. OPET YGS ile 50 TL lik Euro dizel aldım, 271 Km menzil gösterdi. Ortalama tüketim değeri şuan 7.9 (önce 12-10 seviyesindeydi) olarak gösteriyor yanlış yere bakmıyorsam. En hoşuma giden kısım (sürücü emniyet kemeri takılıyken) ön yolcu olmadığında ötme yapmıyor ama koltuğa biri oturduğunda emniyet kemeri ikazı ötmeye başlıyor. Showroomda 845 TL ye ERGO Kasko yaptılar. İnş Boya korumasını da yaptıracam Ona da 150 TL dediler ama pazarlık edecem. Darısı niyetli arkadaşların başına. Sağlıcakla...
  • quote:

Orijinalden alıntı: mfaydin

Arkadaşlar, Dün almış olduğum aracımı 2 gündür kullanmaktayım. Şu ana kadar olumsuz bir durum yaşamadım (inşallah Yaşamam ). Aracım gerçekten keyif verici. İnceleyen herkes bu kadar beklemediğini söyledi. İlk olarak yolcu hava yastığını pasif ettim. OPET YGS ile 50 TL lik Euro dizel aldım, 271 Km menzil gösterdi. Ortalama tüketim değeri şuan 7.9 (önce 12-10 seviyesindeydi) olarak gösteriyor yanlış yere bakmıyorsam. En hoşuma giden kısım (sürücü emniyet kemeri takılıyken) ön yolcu olmadığında ötme yapmıyor ama koltuğa biri oturduğunda emniyet kemeri ikazı ötmeye başlıyor. Showroomda 845 TL ye ERGO Kasko yaptılar. İnş Boya korumasını da yaptıracam Ona da 150 TL dediler ama pazarlık edecem. Darısı niyetli arkadaşların başına. Sağlıcakla...

aracın tekrar hayırlı uğurlu olsun . güle güle kullan.
    sen araca araç sana alıştıkça ortalama tüketim düşecektir. benim şu anda son 3000 km nin ortalaması 6.3 bunun 3 te 1 inde klima açıktı yoksa 6 civarı bir ortalama olurdu. ve ben soğuk motorla 3-4 km gidip tekrar stop ediyorum.
    yalnız anlamadığım bir şey var ; yolcu hava yasığını neden iptal ettin. onun kullanım sebebi ; ön koltuğa çocuk koltuğu takmak zorunda kaldığında hava yastığı açılıp çocuğa zarar vermesin diye.

• hem ayrıca yolcu tarafının emniyet kemeri takılmayınca hava yastığı devreye girmiyor zaten.
  • Tekrar sağolun. Yolcu hava yastığını uzun yolda aktif ediyorum. Malum şehir içi kullanımda Hava yastığının kazara açılmasını önlemek adına kapattım. Bir önceki aracımdan dolayı alışkanlık olan Emniyet kemerini mutlaka takıyorum (eski arabaya bile binsem takıyorum). Kim binerse binsin takmasını rica ediyorum (Sürücü+Yolcu). Emniyet kemerleri kullandığım sürece takılı olacağından sıkıntı yaşamak istemedim.
  • quote:

evet daha önce böyle bir sorunla karşılaşan bir arkadaşımı duymadım. ama servisin kaporta işleri yapmamasıyla kapıdaki sesin ne alakası var. açar bakar , gerekirse kapı kartonu olmadan aracı test eder ses gelen yeri bulup gerekli işlemi yapar.
    şöylede bir şey var ; madem kapıyı içeri çektiğinizde ses kesiliyor, o zaman kapı ayarında bir sorun var demek değilmidir.

aynen katılıorum kapı tam oturmuo demek ki bi daha gidicem bugun servise yardımın için teşekkür ederim çok yararlı oldu
  • benim ortalama yakıt tüketimi 7.8 ama bayabi performanslı kullanıyorum böyle başka bi arabada kullansam 10-11 olurdu herhalde genelde vitesi 3500-4000 hatta 4000 deviride geçer

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tanoğlu -- 27 Ekim 2010; 16:04:02 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hockford

benim ortalama yakıt tüketimi 7.8 ama bayabi performanslı kullanıyorum böyle başka bi arabada kullansam 10-11 olurdu herhalde genelde vitesi 3500-4000 hatta 4000 deviride geçer

çok da zorlama arabayı istersen. zaten 3000 dv üzerinde motor bağırmaya başlıyor. tavsiyem 2500-3000 devir aralığında yolun ve yükün durumuna göre vites değiştirilmesi. dizel araçlar bilindiği gibi fazla devir çevirmeyi sevmezler.
    tabi herkezin kendi aracı dilediği gibi sürer o ayrı. bizimki tavsiye.
  • zaten araba 5000 kmye flan gelsin öyle kullanmam daha 3000 yeni geldi performanslı kullanmamım sebebi arabanı performansını tam olarak görmek ama tavsiyen için teşekkürler
  • bu gün tekrar fiat tan aradılar ve aracınızla ilgili sorun yaşıyormussunuz galiba dediler. evet dedim. ama servisle bir sorunum yok çok şükür dedim
    5 ayda 5 sefer servise uğramak zorunda kaldım. ama hala arka kapının açılması sıkıntılı dedim.
    adamda bana; zaten mesajınızda belirtmissiniz, fiat yeni bir açma kapama sistemi tasarlamaktan acizmi diye ve açıklamaya başladı.
    sistemle ilgi büyük yol katetmişler yeni kapı klitlerim takıldığında sorun çıkarmayacakmış falan filan.
    bende ; kilitlerden sorun çıkmaya bilir ama bu tetik sistemi araçta olduğu sürece ben arkaya oturanlara aracımdan inip kapı açmaya devam edeceğim.
    çünki hiç bir bayanın o tetiği çekmeye gücü yetmiyor malesef, üstelik açamayınca kapı kolunu kırmay çalışıyorlar dedim.
    adamda en son kilitleriniz değişsin yine sorun çıkarsa direk telefonla bizi arayın bizde fabrikada mühendis arkadaşlar la oturup tekrar bir konuşuruz dedi.
    bende tamam o zaman deyip kapattım.

• arkadaşlar bence tüm doblo sahipleri fiat a mesaj atsın kapı kolları ile ilgili. belki bir işe yarar da şu içten açma kollarına elatarlar. bizde bu eziyetten kurtuluruz
  • ben 10000 bakiminda kapilar zor açiliyor demiştim,bişeyler yaptilar,sanirim ayardi,yağladilar.kapilar içerden rahat açiliyor.sert değil..
  • 
Sayfa: önceki 5960616263
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.