Şimdi Ara

*DAİKİN NDJ D2CND024* Kullanıcıları (237. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
6.925
Cevap
104
Favori
509.878
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 235236237238239
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    kullanım suyu filtresini temizlemenizi öneririm. yılda 1 kez filtre ve yoğuşma kabını temizleyin yada temizlettirin
  • komkarbey K kullanıcısına yanıt
    sadece sıcak su (kullanım) çıkış vanasını kapatmanız yeterli. bu arada tesisat gidiş hattında vana göremedim. bakım ve temizlik zamanında o vana çok işe yarıyor.
  • mevzu buyuk M kullanıcısına yanıt
    sorunuzun cevabı bir sonraki mesajınızda saklı. peteklerinizin tamamını çapraz bağlatın. giden ve dönen su sıcaklığı değişecek ve dur kalk olayını unutacaksınız.sıcak su peteği dolaşamadan geri dönüyor ve kombi kapanıyor. ısıttım sanıyor.
  • orhanyg kullanıcısına yanıt
    dhs kullanıyorsan sıcak havalarda pompayı otomatik kapatıyor. pompa dönmeyince eşanjörde su sıcaklığından dolayı sıcak zannediyor ve. çok detaylı. öncelerden anlatmıştım.
  • coolomar C kullanıcısına yanıt
    Estağfurullah abicim her zaman elimden geldiğince bilgilerimi, imkanlarımı paylaşmaya çalışıyorum zaten olması gereken de budur. Bayadır konuya bakamadım çokça paylaşımlar olmuş sanıyorum 😊

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ayt3959 A kullanıcısına yanıt
    rica ederim. ne demek.
  • kilicher K kullanıcısına yanıt
    bende yoktum 2 ,3 aydır. bi gözatayım dedim.
    Hocam size de sormak istiyorum daha önce forum da sormuştum ama yetkili bir kişinin yorum ve bilgisi daha iyi olacak
    Şimdi bizim bu cihazların çalışma mantığı tam olarak çözemedim ve anlayamadın modülasyon olayı tam olarak nasıl çalışıyor ben bu modülasyon lu cihazların oransal brülör gibi çalıştığını düşünüyordum ama öyle değil yada gerekli ayar vs yapılmalı mesela ben cihazı 50 dereceye set ettiğim de cihaz benim setime gelene kadar yüksek kapasite de çalışıp sete ulaşınca min kapasite ye geçip orada beklemesi gerekmiyor mu bu konuda bilgilendirirseniz çok sevinirim

kombinizde hem modülasyon hemde scot (Doğru hava ve gaz karışımı) teknolojisi var. kombi ilk çalışmada, fan hızla hava çeker ve hava gaz orantısını yakalayınca yavaş yavaş hızını düşürür ve sabitler. bu esnada giden ve dönen su sıcaklık farkına göre kazanı kaç derece ayarladıysanız o dereceye getirmek için, ya tekrar hızlanır yada sabit yanmaya devam eder. yalıtımlı bir evde yada ılıman havalarda dönen su sıcaklığı, ayarlanan kazan sıcaklığına ulaşınca (+-7 dedikleri şey) alev kesilir ve yanma durur. dönen su sıcaklığı düşünce tekrar alev alır.

cihazı 50 de başlattınız, dönen su 35. kısa bir süre yüksek alev boyuyla çalışıyor, dönen su sıcaklığı arttıkça (36,37,38..) alev boyu kısalıyor.sonrasında alev en düşük boyutta sabit kalıyor ve saatlerce devam edebiliyor. (bu durum ısınmayan evlerde oluyor. yalıtım zayıfsa, kazan sıcaklığının yetersiz kaldığı soğuk havalarda vs.) yalıtım iyiyse, havalar ılımansa, dönen su yeteri kadar ısındıysa alev kesip, dönen suyun soğumasını bekliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolomar -- 25 Haziran 2020; 22:13:9 >

İşte Ömer hocam bunun doğruluğunu nasıl teyid edebiliriz yani ben dediğim gibi 50 set yaptın cihaz sete ulaştı ve alev boyutunu ve tüketimi min seviye ye indirmiyor örneğin A13 A8 A9 35 lerde kalıyor

Cihazların çalışma mantığı tam olarak söylediğiniz gibi hocam, set değerine gelince modülasyon devreye girer bu oran ndj'de 1/8 vz'lerde 1/6 dır. Bence parametre olayına çok takılmamaya ve çok kurcalamamaya çalışın. Taktığım ndj sayısını bilmiyorum ve hiçbirinde parametre değiştirmedik inanın hepsi tıkır tıkır çalışıyor. Biz 3 yıldır tüm cihazları fabrika çıkışı parametrelerle çalıştırıyoruz hiç de sorun yaşamıyoruz, zaten ısı kayıpları, boru çapları, petek metrajları güzel hesap edilirse yaptığımız bi yere bi daha gitme durumu olmuyor. Siz ne gibi problemler yaşıyorsunuz?

hocam bunun doğruluğunu nasıl teyid edebiliriz yani ben dediğim gibi 50 set yaptın cihaz sete ulaştı ve alev boyutunu ve tüketimi min seviye ye indirmiyor örneğin A13 A8 A9 35 lerde kalıyor bu yazışmayı Ömer hocam ile yapmıştık direk oradan kopyal yapıştır yaptım 😁

Abi yazdığın parametreler su sıcaklığı ile alakalı değil ki, a8,a9 yüzdesel olarak kazan kapasite değeri a13 ise fan hız deviri sayısı, burda bi yanlışlık var 😊

Gurupta sürekli bu değerlerin min seviyede olması dolayısıyla tüketimin de düşük olması anlamına geldiğinden bahsediliyor bende yanlış biliyor olabilirim eğer mümkün ise uygun bir zaman da özelden telefon ile görüşmek isterim sizinle

• quote:

Orijinalden alıntı: coolomar

sadece sıcak su (kullanım) çıkış vanasını kapatmanız yeterli. bu arada tesisat gidiş hattında vana göremedim. bakım ve temizlik zamanında o vana çok işe yarıyor.
    Teşekkür ederim dostum. Kırmızı olan vanayı sadece kapattım güneş enerjiyi açtım. İlk kez doğalgaz kullanıcısı olduğumuz için bilmiyordum kuran firma da koymamış tüm tesisatı bosaltacagiz artık temizlik için bu yıl yeni temizlendi 2 yıl götürür petek temizligi heralde sonrası boşaltıp dolduracagiz tüm suyu. Vana ve kombi kapalı olduğu halde hergun çalışıyor kombi kendi kendine hemde 20 sn kadar alev de açık.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Bilgi için teşekkürler arkadaşım fakat üzerine konuştuğumuz yeni nesil kombiler ERP yönetmeliği ne uygun olanlardan bahsediyoruz burada pompa petege göre hızı kendi ayarlar yani 15 metre petekte ayrı 8 metre petekte ayrı hız verir bunu kendisi yapar

Tabi ki hocam numaramı mesaj atmaya çalıştım ama sms onayı uyarısı aldım, nasıl yapılıyor bilmiyorum 😊

Özelden size yazdım

• ismet yuksel İ kullanıcısına yanıt
    Havalar ısındığından beri benzer sorunu ben de yaşıyordum. Sıcak su ayarı da sizinle neredeyse aynı. DHW (kullanım suyu) pompa hızını %99'dan %75'e aldım. 1-1,5 dk 35 dereceye gelmesini beklerken ilk denememde yaklaşık 30 sn'de set sıcaklığına ulaştı. İsterseniz siz de dhw pompa hızını bir miktar düşürüp deneyin.
  • Kullanim sicakliği 40 iken 20,30 saniye 45 derece geliyo gibi herşeyi vözdüm ama bunu cözemedm:)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 235236237238239
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.