Şimdi Ara

*DAİKİN NDJ D2CND024* Kullanıcıları (143. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.925
Cevap
104
Favori
509.882
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 141142143144145
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    YouTube da şu videoyu buldum. Fakat kendin yapayım derken anakarti yakma ihtimalin var. Ana karta şu degmemesi gerekiyor.

Bence kendin yapma

GoodHomeHacksyoutube
    Central heating pump not working
    https://www.youtube.com/watch?v=CJZFvKQbWJk&feature=youtu.be

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Arkadaşlar ben kombinin basıncını 1.5 yapıyorum. Kombi çalışırken baktığımda basınç 1.7 oluyor. Basınçı 1.5 düşürünce belli bir zaman sonra bu sefer de 1.4 düşüyor. Bu durumlar normal mi

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hivay H kullanıcısına yanıt
    1.5 bar yapip petekleri caliştirdiginda 1.7 1.8 kadar yükselmes normal

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hasanemmii kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim abi. hoşbuldum.
  • symbiotic kullanıcısına yanıt
    peteklerin havasını, kombi açıkkende, kapalıykende yapabilirsin. kombi basıncı düşünce 1,5 ile 1,8 arasına getir
  • fatih_koker46 F kullanıcısına yanıt
    sağolasın gardaş. devirdaim pompa hızını 70'e çıkarmalarının sebebi; bazı kullanıcılar, bu ne biçim kombi 10 saniye çalışıyor 3 dakika duruyor ve petekler ısınmıyor bizde üşüyoruz diye çok fazla şikayet etti. ancak durum öyle değildi. anlatamadık. detayına daha önceki cevaplarımda girmiştim. servislerde böyle şikayetlerle karşılaşmamak için pompa hızını artırıyorlar gördüğüm kadarıyla.

bu ayarlar tüketiminizde gözle görünür bir fark yaratmaz bence.
  • Cartmen kullanıcısına yanıt
    hayırlı olsun gardaşım güle güle kullanın. dhs tek başına kullanımda, çok soğuk havalarda tüketiminizin biraz artmasına sebep olur. sebebi dış hava sıcaklığı düştükçe kazan sıcaklığını yükseltmesi. ben adanada oturuyorum, en sert kış geceleri 10 dereceye filan düşüyor, bununla beraber gelen fatura bütçemi zorlamadığı için konforlu bir ısınma için, kombiyi 24 saat dhs nin kontrolüne bırakıyorum.
    ancak; hem konforlu hem tasarruflu olmasını istiyorsan, dhs ile birlikte ucuz bir programlanabilir ot kullan. ot gece uyumadan önce kombiyi kapatsın sabah uyanmadan önce açsın şeklinde programla. kombi ayarlarında u06 yı da evinin düşmesini istediğin minimum sıcaklık derecesine getir (mesela 20).
    bu sayede, sabahtan geceye kadar sanal oda sıcaklığını kaça ayarladıysan, evin yaklaşık olarak o sıcaklıkta olacak, gece belirlediğin saatte ot kombiyi kapatacak ve tasarruf başlayacak, kombi belirli aralıklarla giden ve dönen su sıcaklığına göre evin 20 derecenin altına düştüğünü algılarsa tekrar çalışmaya başlayacak (ot kapan demişti ama kombi yinede çalışıyor, bu kombimizin harika özelliği - azaltılmış oda sıcaklığı değeri u06) giden ve dönen su sıcaklığı sayesinde, evin 20 dereceni üzerine çıktığını algılarsa tekrar kapanacak kombi. bu şekilde ot yi sabah saat kaça ayarladıysan o saatte tekrar çalışacak kombi (sanal oda sıcaklığına gelene kadar)

çok fazla detayı her sene yapmak istemiyorum bu şekilde kullanırsan yapabileceğin en tasarruf/konforlu ısınmayı elde edersin.

• Kombinin bacasını zincir ile sabitlemeye gerek var mı ?

• coolomar C kullanıcısına yanıt
    Adana sıcak memleket deniyor diye abartmamak lazım en sert kış geceleri 10 derece yanlış olmuş.sadece geçen sene işe giderken sabah saat 8 de çokca 3 dereceyi gördüm,gece daha düşük derece olur tabi.önceki senelerde sulu kar attığı bile olmuştu.

• quote:

Orijinalden alıntı: coolomar

hayırlı olsun gardaşım güle güle kullanın. dhs tek başına kullanımda, çok soğuk havalarda tüketiminizin biraz artmasına sebep olur. sebebi dış hava sıcaklığı düştükçe kazan sıcaklığını yükseltmesi. ben adanada oturuyorum, en sert kış geceleri 10 dereceye filan düşüyor, bununla beraber gelen fatura bütçemi zorlamadığı için konforlu bir ısınma için, kombiyi 24 saat dhs nin kontrolüne bırakıyorum.
    ancak; hem konforlu hem tasarruflu olmasını istiyorsan, dhs ile birlikte ucuz bir programlanabilir ot kullan. ot gece uyumadan önce kombiyi kapatsın sabah uyanmadan önce açsın şeklinde programla. kombi ayarlarında u06 yı da evinin düşmesini istediğin minimum sıcaklık derecesine getir (mesela 20).
    bu sayede, sabahtan geceye kadar sanal oda sıcaklığını kaça ayarladıysan, evin yaklaşık olarak o sıcaklıkta olacak, gece belirlediğin saatte ot kombiyi kapatacak ve tasarruf başlayacak, kombi belirli aralıklarla giden ve dönen su sıcaklığına göre evin 20 derecenin altına düştüğünü algılarsa tekrar çalışmaya başlayacak (ot kapan demişti ama kombi yinede çalışıyor, bu kombimizin harika özelliği - azaltılmış oda sıcaklığı değeri u06) giden ve dönen su sıcaklığı sayesinde, evin 20 dereceni üzerine çıktığını algılarsa tekrar kapanacak kombi. bu şekilde ot yi sabah saat kaça ayarladıysan o saatte tekrar çalışacak kombi (sanal oda sıcaklığına gelene kadar)

çok fazla detayı her sene yapmak istemiyorum bu şekilde kullanırsan yapabileceğin en tasarruf/konforlu ısınmayı elde edersin.
    çok teşekkür ederim verdiğiniz değerli bilgiler için peki ucuz olarak önerebileceğiniz oda termostatı varmı mümkünse kablosuz

• quote:

Orijinalden alıntı: Anthropomancy

Kombinin bacasını zincir ile sabitlemeye gerek var mı ?
    Yukarı

• coolomar C kullanıcısına yanıt
    hayırlı günler sayın coolomar hocam. 01 kasım cuma günü kahramanmaraş ili afşin ilçesindeki yetkili servis evime geldi. kombinin sesi çalışmasından dolayı şikayetim vardı. birde fazla gaz tüketimi olduğunu söylemiştim. 27 ekim 2019 tarihinde peteklerin fazla soğumaması ve 11 67 arızasının tekrarlamaması için sirkülasyon pompası devrini A14 değerini 50 den 70 e çıkarttı. C04 değerini gaz ile havanın yanma oranını 0 dan 10 a çıkarttı. iyon değeri dedi. birde P02 değeri delta değerini 0 dan 1 e çıkarttı. bu değerde evin güney kuzey yönünden kaynaklı ayarlama olduğunu söyledi. Gaz tüketimini takip ettim 35 derecede günlük ortalama 7 metreküp oluyordu. yetkili servise bilgi verdim. yetkili servis bana değerlerin biraz yüksek olduğunu 04 değerini 5 çekelim P02 değerini sıfır yapalım dedi. tüketimin hava koşullarına ve aynı apartmanda aynı cephe ve aynı kombiyi kullanan komşuma göre fazla olduğu kaanatine vardık. yeniden değerleri girdi. bir müddet takibini yapttı. sirkülasyon pompasının modilasyon yapmadığını devamlı aynı devirde çalıştığını ve kombi içinde dönen suyun sesinin yüksek olduğunu söyledi. kombiden gelen sesin sistemde dönen suyun sesi olduğunu ve yüksek ses yaptığını bu kombinin bu kadar rahazsız edecek kadar çalışmaması gerektiğini söyledi. sorunu kendisi çözemedi bölge sorumlusunun 7 kasımda gelip inceleyeceğini söyledi. çanım çok sıkılıyor. bu kombiyi aldığıma pişman olacağım galiba. sizden bu durum hakkında bilgilerinizi talep ediyorum. saygılar.bu arada fabrikasyon ayarlarını C ve P serisi degerlerini tek tek kontrol etti ve kaliprasyon ayarını tekrar yapıp şalteri kapatıp açtı. yine düzelmedi. 27 ekim 2019 pazar günü 11 67 alarmı gelmeden önce kombim çok güzel çalışıyordu. ses gelmiyor ve sirkülasyon pompası devamlı çalışmıyordu. ne olduysa set C04 , P02 VE A014 değerlerinin değişmesinden sonra oldu. birde sirkülasyon pompası suyun gerekli sıcaklığa ulaştığı anda modilasyon yapıp yavaş yavaş durması gerektiğini bu süresinde 7 dakika olduğu bilgisini verdi. sayın koolomar hocam bu bilgiler doğrumu kombim neden sesli çalışıyor. sirkülasyon pompası devamlı çalışırmı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatih_koker46 -- 2 Kasım 2019; 16:52:4 >

• Arkadaşlar ilk defa kombi kullanmaya başladik kapi önündeki gaz saatinde kaç m3 tüketimi ilk iki numaradan mi belli.?? 40 günden fazla oldu ilk fatura 28 tl geldi

• arkadaşlar ilk bakımı ne zaman yaptırmalıyı garanti dışı kalmaması için geçen sene kullanmaya başladım kombiyi.
  • extinct kullanıcısına yanıt
    3 yilda bir bakim gerekli diye okumuştum bence hiç ugraşma önumuzdeki sene düşünebilirsin

• Arkadaşlar evde 3 kişiyiz 3 müzde hastayiz havalar biraz soguk kuzey dogu cephesine bakiyo bugun caliştirayim dedim 40 dereceye aldim ama şuan dokundugumda soguk yani isitip kapatiyo gibi tm randumanli için 50-55 için şuan erken ev ılık olsun dedim ama 40 derecede pompa duruyo gibi yapmam gereken ayar varsa söyleyin yapayim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SEHZADE63 -- 3 Kasım 2019; 14:3:32 >
  • Arkadaslar merhaba yazin taktirdigin cihazi kullanmaya basladik, kombideki petek ve sicak su derecesini 55 olarak ayarladim . Dogrumu yaptim bilmiyorum, termostat olarak general ht500 kullaniyorum ve 23 dereceye ayarli.

• Bu kombiler kafasına göre ısıtıp bırakıyor mu ? Petek bir ısınıyor sonra tekrar soğuyor acaba sorun mu var ?

• Oğuzhaan kullanıcısına yanıt
    ECO mod aktif mi değil mi? Kazan sıcaklığı kaç dereceye ayarlı?

Son yazılan şikayetleri yazınca şaşırıyorum; biz mi farklı kombi kullanıyoruz, şikayeti olanlar mı? İlk çıktığından beri neredeyse problemsiz kullanıyorum.

Kullanıcılar yoğuşmalı kombilere (reklamların da tesiriyle) çok fazla tasarruf addediyorlar. 100 liralık fatura ancak 80-85 e düşer. Fazla da bir şey beklemeyin.
  • Cartmen kullanıcısına yanıt
    ben intherm mrl 200 kablolusunu almıştım zamanında en ucuzu o diye, şimdi fiyatları bi araştırın. kablosuz olması çok önemli değil bence. kombiye en yakın odaya takın (kablolu alıp) zaten tek amacı gece kapatıp sabah açmak olacak. gerisini dhs ye bırakın.
    sırf bu işi yapması için yok kablosuz, yok internetli, yok hassasiyeti gibi teferruatlara dalmayın derim. tabi siz bilirsiniz.
  • 
Sayfa: önceki 141142143144145
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.