Şimdi Ara

Yeni CPU soğutma çözümü fanları ortadan kaldırıyor ve dizüstü bilgisayar performansını ikiye katlıyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
3.916
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • vjdrsjejv kullanıcısına yanıt

    Daha fazla enerji tüketeceği ne malûm? Ki daha iyi soğutulmuş bir batarya aynı zamanda daha uzun süre dayanır, daha hızlı şarj edilebilir mesela


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CleanCoders C kullanıcısına yanıt
    Çalışma mantığında bir bozukluk var yani. Ben de hala nasıl elektriği depolayamadığımızı ve dirençsiz bir materyel bulamadığımıza şaşırıyorum. Cpu çalışma mantığını değiştirmek için farklı bir eşik daha lazım bence.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • hopeyoung H kullanıcısına yanıt
    Transistor boyutları artık limitlere dayandı. Bundan sonrası ya elektrik yerine ışık tabanlı işlemciler, ya da kuantum işlemciler gibi görünüyor. Dirençsiz materyal ise maalesef yok, en azından oda sıcaklığında. Süperiletkenlik için en azından sıvı azot lazım. O yüzden şuanki kuantum bilgisayarlar filan ilk normal bilgisayarlar gibi büyük yer kaplıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yesil1026 -- 3 Aralık 2022; 12:13:10 >
  • Forumda herkes CAD designer, herkes CFD uzmanı...

  • ahmet1905_47 A kullanıcısına yanıt
    Haberde istediği kadar yerde Intel yazsın, Apple parasını verir alır. Nasıl ki iPhone en iyi ekranı kullanıyor ama bunu Samsung üretiyor, aynısını AirJet'de de yapar. Kaldı ki firma tanıtımda "ARM tabanlı bilgisayar işlemcilerinde performans artışı" diyor. Burada direk Apple'ı hedeflediği düşünülebilir.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • redoracle R kullanıcısına yanıt
    Macunun kalkmama ihtimali var. Sonuçta ısıl iletkenliği yükseltmek için kullanılıyor. Soğutabilmek için ısının iletilmesi şart. Titreşen ısı boruları 1990 dan beri test ediliyor ve akademik makalelere konu oluyor. Ama satılabilecek düzeye getiren olmamıştı. Vadettiğini yaparsa zaten devrim olur. Ama olayın içinde mikroelektromekanik ve piezoelekteik çip diye tabirler var. Sistemi piyasaya gelince göreceğiz gibi duruyor.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • kedi_1991 K kullanıcısına yanıt

    Macun zaten ya da pad gösterilmemiş direkt olarak cpunun yüzeyindeki ısı yayıcıdan bahsediliyor ayrıca devamlı titreşen birşeye macun sürülürse dağılır gider o o yüzden macun uygulanması olası görünmüyor ayrıca serin hava akışı ve sıcak hava akışı sağlanarak yapılıyor titreşen elemanları akciğerden örnek almışlar şişip verdikçe havayı serin hava dolaşıp sıcak havayı da dışarı atıyor şemadaki gibi ama macun olması halinde hem hava akışına engel olur hem de sürekli titreştiği için dağılır gibi görünüyor,adamların eski videosunda da zaten dirkt aleti cpunun üzerine koyuyorlar o yüzden macun pek mantıklı gelmedi ama pad gibi titreşimde dağılmayacak ve hava akışını engellemeyecek bir şey belki olabilir yeterli soğutma sağlanmıyorsa ama burada zaten yeterince güçlü denmiş pade de gerek yok gibi sanki o yüzden.

  • redoracle R kullanıcısına yanıt
    Titreşim derken mekanik bir titreşim olacağını sanmıyorum. Tasarımcının en son isteyecekleri şey titreşen parçalar olay bi anda rezonanslara seslere kayar çok dallanıp budaklanır. Pulsating, vibration gibi bir titreme değil daha çok atmak gibi.

    https://www.youtube.com/watch?v=KwMYO6535LU&feature=youtu.be

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • kedi_1991 K kullanıcısına yanıt
    GE Researchyoutube
    GE's DCJ technology is an advanced cooling solution for the next generation of thinner, quieter and more powerful tablets, laptops and other electronic devices. These devices, as thin as a credit card, are half as thick as conventional cooling fans and use half the energy. And, GE's technology is quiet, it is virtually inaudible to the ear.
    https://www.youtube.com/watch?t=71&v=Hm5fXj-hUpk&feature=youtu.be

    Elemanların çalışması bu heralde ve dikkat ederseniz aynı subwoofer gibi sürekli titreşiyo gevşiyo kasılıyo ve hava akımı yaratıyo ayrıca burada dizüstü bir cpuyada uygulanmış adam macunsuz direkt takıyor görüldüğü gibi.

  • yesil1026 Y kullanıcısına yanıt
    Limitlere dayanması demek yanlış kullanılan malzemelerin limitlerine dayandı yeni bir malzeme üretimiyle sınırlar geçilebilir.

    Direnci yok denecek kadar düşük komponentler var ancak son kullanıcı için maliyetleri yüksek olduğu için kullanım oranları arttırılamıyor. Kullanım alanları kısıtlı.

    Süper iletkenlik için sıvı azot lazım değil. Maglev trenler süperiletken mantıgında ama sıvı azot kullanımı yok orada zaten açık havada yogunlugunu koruyarak kontüne olarak sogutulması çok zor.

    Her malzemenin süperiletken olarak kullanım sıcaklık değeri vardır. Bu değer atom altında değişimleriyle süperiletken malzeme oluşturmaktadır.

  • redoracle R kullanıcısına yanıt
    Video daki gibi bir şey ise bay garip performansını göreceğiz bakalım.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Dizüstü bilgisayarların kullanımından bu yana ısıtma problemi sorun olmuştur.Umalım ki bu teknolojiyle bu sorun ortadan kalkar ve umalım ki uygun yollu çözüm olur.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Artık koca koca fanlardan ve fan gürültüsünden kurtuluruz inş.

  • Merak edip bundan önce kendisinden bir nesil önce gelen işlemci soğutucuları ile arada maximum yüzde kaç iyileştirme farkı elde edilebilmiştir araştıran oldu mu ? Mekanik temelli iyileştirmelerde teknoloji devasa sıçramalar yapmaz. Belirgin farklı iyileştirmeleri de belirgin farklı bedeller ile edinirsiniz.

  • Apple nasıl oldu da bunu akıl edemedi, fikri tekeline almak için hemen o firmayı, olmadı inteli satın almalı bence...

  • Son kullanıcıya ulaşması zor bir teknoloji. Ayrıca temizliği falan nasıl olacak bunun?

  • redoracle R kullanıcısına yanıt
    Bunun macunla alakasini soyler misin kardesim? 34 tane de begeni almis.

  • myhotyro M kullanıcısına yanıt
    Intel AMD'nin zaten ilerisinde degil miydi?

  • emrecngz E kullanıcısına yanıt
    Ilk kullanici icin mi yapmislar?

  • vjdrsjejv kullanıcısına yanıt
    Bataryada calisirken isinmiyor ki laptoplar zaten.

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.