Şimdi Ara

YENİ CITROEN C4 - C4X ANA KONU 2021-2025 (681. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13.855
Cevap
358
Favori
848.643
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
62 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 679680681682683
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

hocam sanırım mtv de kartlara kampanya var ama sonradan siz taksitlendiriyorsunuz provizyondan dönem harcamalarına düşünce ben geçen sefer geç kalmıştım yapamamıştım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi triceratops -- 3 Temmuz 2025; 10:49:37 >
  • triceratops kullanıcısına yanıt

teşekkürler

• marcopashaa M kullanıcısına yanıt
    Ziraat 4 taksit (mobilden öderken taksitli seçilebiliyor. Kredi kartı ile ödenirse provizyon dahil ekstre kesim tarihine kadar mobilden yapılabilir)
    Enpara 6 taksit (provizyondayken yapılmıyor, dönem içi harcamalara düştükten sonra ekstre kesim tarihine kadar yapılabilir)
    Ben bu kartları kullanıyorum sigorta ve vergiler için

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • mucoyaho kullanıcısına yanıt

teşekürler

• Eurorepar yanlış hatırlamıyorsam

• nidyaizz N kullanıcısına yanıt
    Selamlar, bende aynı dertden muzdaribim. Sizin süreç ne durumda ve bana ne önerirsiniz?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    Genel itibariyle +full opsiyon diye düşünmeyin. İki yıldır liste fiyatı ve satın alan 20'ye yakın tanıdık eş dosttan gördüğüm kadarıyla net bir yorumum var.opsiyonsuz fiyata koltuk+sunroof ve çevre görüş paketi ile birlikte alabilirsiniz iyi bir pazarlıkla. Burada faizlerin yüksek oluşu ve banka faizinde nakitte bekleyenlerin araç almak için daha yavaş hareket edişi etkili oluyor. Yani bayinin elinde o ay 6 araç olup ve ay sonunda 2 tanesinin kaldığını düşünün. 1870'e Alcantara+sunroof+çevre görüşlü alabilirsiniz.Hadi 1900 olsun. Eldeki araçta alcantara ve çevre görüş mü yok. O zaman rakamdan ortalama opsiyonların ederleri kadar düşün 1.800 civarına sunroof ile alabilirsiniz. Opsiyonsuz liste fiyatının %1,5 üzerine bütün opsiyonları aldığınızı düşünürseniz hesabı kolay.
    Faizin yüksek, bu sebeple bayilerde arabaların kapış kapış olmadığı bu gibi şartlarda Citroen için durum budur genellikle, kapıdan girer girmez bunu aldım demiyorsanız.
    45 gün önce liste fiyatı opsiyonsuz 1680 iken bütün opsiyonlarla 1.705.000 liraya aldım. Alcantara+çevre g.+sunroof toplamda 145 bin liraydı liste fiyatlarında.
    Bu arada ben araç alırken 2 adet full opsiyonlu araç vardı yalnızca. Yani 50 bin lira cebimde kalsın alcantara olmasın diyordum ama böyle oldu alternatif olmadığı için. Şimdi ise şu 35 derece sıcakların olduğu yaz gününde bile yanmayan, terletmeyen, daha farklı dolgusuyla çok rahat gelmeye başladı kullandıkça. Leke de tutmuyor büyük oranda. Alacaklar için o farka değer diyebiliyorum şu an.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marcopolo34 -- 4 Temmuz 2025; 0:14:19 >

• marcopolo34 kullanıcısına yanıt
    Anladim hocam teşekkür ederim

Full opsiyon dedigimiz direksiyon ısıtma çevre görüş kamerası elektrikli koltuk ve cam tavan geliyor dimi hocam ekstradan.

Çevre görüş olmadan ısıtmalı direksiyon olmuyor diye biliyorum. Opsiyonlarda birleşik yazılıyor bu ikili. Yani zımbırtısı +ön kamera ve kışın aklınıza gelirse direksiyon ısıtma tuşu demek.
    Çevre görüş/ısıtmalı direksiyon+ Alcantara (masajlı/elektrikli yukarı aşağı ayarı/elektrikli bel destekli) + sunroof üçlüsü full opsiyon diye dillere dolanmış durumda. Aslında bir de tepede bir iki yerin siyah geldiği 14-15 bin liralık bir ekstra daha var opsiyonlarda. Öyle bir araç alan arkadaşıma denk gelmedim henüz. 4 opsiyondan 3'ü var bende öyle diyelim. Ne ekstra var diye sorarlarsa ben de full diyorum😆

Anladım hocam teşekkürler size de hayırlı olsun bu arada

Yüksek oktan yakıtla araçtaki vuruntu minimuma iniyor. Başka bir deyişle daha kontrollü,verimli bir yanma eğilimi gerçekleşiyor. Emisyon azalıyor. Birkaç videoda izlemiştim. Rasgele benzinliklerden kendi cihazlarıyla aldığı benzini işletme sahibinin izniyle ölçen bir filtre kullanan arkadaş vardı. Cihaz 93-95 oktan arasında gidip geliyor. Bizim tabelada gördüğümüz 95 oktan aslında 94'ten 95'e yuvarlanan öğretmen kanaat notu gibi birşey. Sera gazı etkisi diye çırpınmak yerine önce dünyada 95 yerine 98 oktan standart hale gelmeli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marcopolo34 -- 4 Temmuz 2025; 23:44:59 >
    Ben artik butun benzincilerde 95 var diye biliyorum ,97-98-100 kaldirildi dediler pompacilara sordugumda.

Geri mi gelmis?

Sağolun, daha güzelleri sizin olsun. Ben, önceki aracında kuru çift kavramadan başı ağrıyan biri olarak seçtim bu aracı. Eat8, Japon Aisin firmasının ürettiği, selefi eat6 gibi oldukça başarılı şanzımanlardan biri. Boya bakımından da umarım başımız ağrımaz.Çünkü Citroen bu konuda başarısız. Yalıtım çok iyi olmasa da kademeli süspansiyon ve başarılı Goodyear lastikleri bunu maksimum oranda maskeliyor. Sorunsuz şanzıman ve bagaj ihtiyacım için tercih ettim diyebilirim. Satış rakamları da artarak devam ediyor. Yolda çok görüyorum. Megane ve Egea ÖTV muafiyeti sayesinde C4 ve C4X'in satış bakımından önünde sanırım Haziran ayında da. You paket belki muafiyete giriyordur ama ülkeye çok az geliyor. Yoksa muafiyet grubuna girmeyenlerde Corolla'yı geçmiş durumda Haziran satış rakamlarında C4X.
    Değişik bir dizaynı var.
    Almadan önce çirkin geldiği olurdu ama beğenmeye başladım artık. Sedan ve hatchback araçlar SUV ile birlikte yerini tamamen Crossover araçlara bırakacak sanırım. Corolla ve Civic dışında Astra,İ30,Focus vs derken esameleri okunmamaya başlandı bunların. Örneğin focus gibi bir efsane üretimden kalkıyor.
    Biraz ince eler sık dokurum ama genel manada konfor olarak beğeniyorum. Fiyat bakımından aynı konfor daha ucuza alınamaz diye düşünüyorum. Tek korkum şu kapı altı pas şikayetleri.

• tasshelhoff kullanıcısına yanıt
    95 üzeri yok zaten sanırım. Ama dünyada standart hale gelmeli. Yoksa benzinlikte arabadan inerken mazot koyma dayı benzin der geçerim. Başıma o da geldi çünkü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marcopolo34 -- 4 Temmuz 2025; 0:58:19 >

Bizde yok, keşke olaydı ama pahalı olurdu tabii.

Shell'in 100 oktanı 3 Leva falandı. 70 TL ye geliyor.

YENİ CITROEN C4 - C4X ANA KONU 2021-2025
  • Benzinin oktanı düşük olursa araç vuruntu yapmaması için aracın gücünü düşürür. Performans kaybı olur. Zaten Türkiye'de satılan benzinler gerçekte 95 oktan bile değil.

Aslında kredi kısıtına rağmen otomobil piyasası sıfır araç satışında henüz daralma olmadı. Hatta gidişat artış yönünde.

"Gri+Sunroof+Çevre Görüş" opsiyonlarıyla araç aradım ve oldukça zor buldum(Nisan-Mayıs 2025, 1 ay bekleyerek teslim alabildim, 1.690). Hiç bir bayide bu opsiyonlarla hazırda araç yoktu. Bekledikçe de sürekli zam geliyordu. full+full almak zorunda kaldım.

Pişman değilim. Aracı sevdim. Dış görünüşüne alışmam epey zaman aldı(Çirkin ördek yavrusu). Yarı otonom sürüş, dur&devam et ve diğer ADAS özellikleri harika.

Belli hız altında kör nokta sisteminin aktif olmaması gibi tuhaflıkları var ama idare edeceğim artık. Fiyat performans açısından iyi olduğunu düşünüyorum.

YENİ CITROEN C4 - C4X ANA KONU 2021-2025

C4 ithal muafiyete girmiyor.

• Anamur da 4 gundur bulunuyorum iglen arac ici 45 dereceleri goruyor. Oyle ki gozlugu alip takinca burnum yaniyor. Ama koltuklarda en ufak sicaklik yanma hisstmedim. Cok hosuma gitti. Beyaz olunca isigi yansitiyor. Kumas da cok iyi olunca isinma olmuyor.

• 
Sayfa: önceki 679680681682683
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.